Print

Ploaia târzie Este Turnată! (Sunteți pregătiți să o primiți?)

Creștinii sinceri au anticipat cu dor "ploaia târzie", sau "înviorarea" promisă a Duhului Sfânt care să-i pregătească să dea Marea Strigare chiar înainte de a Doua Venire. Un verset trecut cu vederea în Deuteronom arată că "ploaia târzie" este destul de diferită față de ceea ce se aștepta, și este deja turnată!

Teatrul Iroquois, Chicago, Illinois, în Decembrie 1903

Teatrul Iroquois, Chicago, Illinois, în decembrie 1903.

Atunci când Teatrul Iroquois s-a deschis la 23 noiembrie 1903, a fost expus pe scară largă, ca un exemplu pentru ceea ce ar trebui să fie teatrele. Locul de amplasare, în apropiere de districtul comercial Loop, patrulat de poliție, era foarte sigur. Chicago Daily News trâmbița:

"Nici un teatru indiferent unde se află, nu este mai frumos decât Iroquois. Cu excepția L'Opera din Paris, nici un teatru pe care l-am văzut vreodată, nu are un spirit atât de noncomformist în arhitectură "1 Chicago Tribune a fost chiar mai exuberant în lauda lui, declarând:

Un teatru atât de splendid în fiecare detaliu, atât de frumos în fiecare colț, atât de minunat și totuși atât de confortabil, Chicago nu a avut până acum posibilitatea să aibă unul. Iroquois este, cu siguranță fără rival în perfecțiune printre locurile de agrement obișnuite din vest, și este îndoielnic dacă se mai poate lăuda cu mai mult de una sau două case care sunt egale lui.2

Reclamele și facturile lăudau clădirea ca fiind "Total Ignifugă."3

Treizeci și opt de zile mai târziu, în 30 decembrie, teatrul s-a umplut la capacitate. Se estimeaza ca aproximativ 2,100-2,200 oameni se strecuraseră înăuntru, pentru un spectacol la matineu. Cel puțin 200 de clienți -mai ales femei si copii- nu aveau locuri, dar aveau voie să stea în spate și să stea în culoarele dintre bănci.

La scurt timp, în al doilea act, o perdea de muselina a luat foc. În două minute, întreaga galerie zbura deasupra scenei care era cuprinsă de flăcări. Eddie Foy, un actor din piesă, a încercat să prevină o busculadă periculoasă a publicului prin încurajarea "Păstrați-vă locurile. Nu-i nimic. Acesta va fi  rezolvat într-un minut. Joacă, Dillea, joacă! "4 Directorul muzical, Joseph Dillea, a urmat sfatul lui Foy și a continuat.

Urmările focului de la Teatrul Iroquois(Chicago, Illinois)

Cadavrele erau stivuite la 10 picioare înălțime în fața ușilor blocate, sau insuficient de largi pentru masa de oameni  ce presa din spate.

Peste 600 de oameni au murit ca urmare a incendiului, cei mai mulți în câteva minute.

Aceasta tragedie într-o clădire "Total Ignifugă"-un incendiu care a fost considerat "Un fleac. Care va fi rezolvat într-un minut "- rămâne cel mai ucigător foc într-o clădire, precum și cel mai ucigător foc într-un teatru, din istoria Statelor Unite.

Spectatorii, auzind de incendiu, și considerând că nu este nimic mai mult decât un inconvenient minor, nu a avut nici o idee că, în timp ce stăteau  ascultând piesa orchestrei, flăcările se scurgeau tot mai aproape, devorând cu lăcomie totul în calea lor. Ei se așteptau la o rezolvare plăcută și o plecare liniștită. Ei se așteptau să se întoarcă acasă în câteva ore. Realitatea era că evenimentele întâmplate deja, puteau împiedica sute dintre ei în realizarea așteptărilor lor.

Adevărul sumbru este că același scenariu se repetă astăzi, dar de data aceasta, mult mai mult este în joc: mântuirea veșnică a mulțimilor.

Ploaia timpurie

Revărsarea Duhului Sfânt în Ziua Cincizecimii a fost un eveniment spiritual de semnificație uimitoare.

Iar când în ziua Cincizecimii era gata să vină, ei erau cu toții laolaltă într-un singur loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei. Și au apărut peste ei limbi despicate ca de foc, și s-au așezat câte una pe fiecare dintre ele. Și ei s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească. (Fapte 2: 1-4, KJV)

Darul extraordinar al Duhului Sfânt revărsat fără măsură, a oferit impetuos, puterea care să permită primilor credincioși să ducă solia Evangheliei în lumea cunoscută într-o singură generație. Acest lucru a însemnat venirea "Mângâietorului" promis și a fost vărsat ca "ploaia timpurie."

Ceea ce este și mai prețios pentru credincioși astăzi, este descoperirea unui text din Vechiul Testament, care promite o repetare a acestui dar, de data aceasta, în puterea "ploii târzii". "Bucurați-vă, atunci voi, copii ai Sionului, și bucurați-vă în Yahuwah Eloahul vostru; căci El v-a dat ploaie la vreme, iar El va face să cadă pentru voi ploaie, ploaie timpurie, iar ploaia târzie în prima luna. "(Ioel 2:23, KJV)

Promisiunea prețioasă! Orevărsare a Duhului Sfânt ca să purifice sufletul și viața, ca să pregătească un popor gata să se întâlnească cu Yahushua în cer și să le dea puterea să ducă ultimul mesaj de avertizare către lume. Mulți credincioși se uită la acest eveniment promis cu dor. Ei tanjesc pentru curățire. Ei doresc să coopereze cu cerul în lucrarea, Marea Strigare (ultimul avertisment) către lume, și se roagă ca Yahuwah să trimită ploaia târzie care să-i pregătească pentru evenimentele finale ale pământului. Tragic, mulți fac exact aceeași greșeală făcută de oamenii de la Teatrul Iroquois, la fel cum s-au așezat din nou în locurile lor și calm au ascultat muzica, așteptându-se cu siguranță să se întoarcă acasă după concert. Ei pun așteptarea ploii târzii în viitor, în timp ce, chiar în acest moment, se derulează evenimentele care pot, foarte bine, să-i împiedice să călătorească către casa lor din Rai.

Pentru a înțelege de ce a intervenit această confuzie, este necesar să se înțeleagă ce erau ploile timpurii și târzii în Palestina, și ce fac atunci când sunt folosite ca simboluri.

Ploile Torențiale

Am crescut între dealurile ușor ondulate ale țării grâului. Era foarte uscat și arid. Precipitațiile anuale erau de aproximativ 20 inch (50 cm.), proveneau, în cea mai mare parte, din ploile de toamnă și primavară și  din zăpezile  iernii. Fermierii și-au perfecționat arta lucrării terenurilor agricole uscate. Ei plantau grâul de iarnă în toamnă. Acesta germina și începea să crească. Când venea iarna, grâul avea să aștepte, protejat de frigul sever adăpostit sub o pătură de zăpadă. Atunci când ploile de primăvară cădeau, grâul crud creștea la maturitate repede. Apoi, se usca sub soarele fierbinte de vară, înainte de a fi recoltat în în luna Iulie.

ținut uscat cu lanuri de grâu( Imaginea a fost folosită cu permisiunea Michael Brandt Photography)

Lucrările agricole ale grâului, pe un teren arid, sunt foarte asemănătoare cu practicile agricole, fără irigații, ale fermierilor israeliți din Palestina antică.

(Imagine folosită cu permisiunea lui Michael Brandt Photography.)

Acest ciclu anual a fost similar, în multe feluri, cu modul în care erau cultivate cerealele în climatele aride din Palestina. Ei recoltau orzul primăvara și grâul în timpul verii. Fermierii israeliți erau dependenți de două sezoane ploioase ca să le crească recoltele. De "ploaia timpurie" care cădea la scurt timp după plantare în toamnă. Acest lucru încolțea boabele și începea creșterea lor.

. Iar "ploaia târzie" cădea la sfârșitul ciclului de creștere, în primăvară, și aducea boabele la maturitate. Această din urmă ploaie asigura o recoltă bogată. Nu este surprinzător faptul că Spiritul Inspirației ar alege să utilizeze ploile timpurii și târzii ca simboluri ale creșterii spirituale și maturizării credincioșilor la Cincizecime și, din nou, chiar înainte de a Doua Venire.

Da, dar ... ce este?

Așa că ... ploaia târzie este Duhul Sfânt. Dar, ce înseamnă, în mod specific, asta? Cum acționează el pentru ca cel credincios să fie gata pentru cer?

Răspunsul la această întrebare dezvăluie un adevăr palpitant: ploaia târzie a început deja! Aceasta este turnată acum!

Yahushua a explicat lucrarea specială a Duhului Sfânt, precizând:

Ploaia Târzie cade!( O primești?)

Adevărat vă spun; Este de folos să mă duc; căci, dacă nu mă duc, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, Îl voi trimite la voi.

Iar când va veni, el va mustra lumea asupra păcatului, neprihănirii și judecății:

Pentru păcat, pentru că ei nu cred în Mine;

Pentru neprihănire, deoarece mă duc la Tatăl Meu și voi nu mă mai vedeți;

Pentru judecată, pentru că prințul acestei lumi este judecat.

Am încă multe lucruri să vă spun, ci voi nu le puteți purta acum. Mângâietorul , Duhul adevărului, când va veni, el vă va călăuzi în tot adevărul, căci nu va vorbi de el însuși; ci tot ce va fi auzit, el va vorbi: și vă va arăta lucrurile viitoare.

El Mă va proslăvi, pentru că va primi din ce-i al Meu, și vă va arăta vouă. (Ioan 16: 7-14, KJV)

Duhul Sfânt este dat ca să instruiască! Ca să educe elevul umil în adevărurile Cerului. Atunci, "Ploaia târzie" este adevărul avansat!

Acest fapt este stabilit prin două versete importante, ascunse în cartea Deuteronom: "Luați aminte, O voi ceruri, și voi vorbi; și ascultă, O pământule, cuvintele gurii Mele. Învățăturile mele picură ca ploaia, vorbirea mea să picure ca roua, ca ploaia măruntă pe iarba firavă, ca ploaia pe iarbă "(Deuteronom 32: 1-2, KJV).

Ploaia târzie este învățătura. Este lumina nouă! Ca să stăm în fața unui Yah sfânt fără mijlocitor care să ceară restaurarea adevărurilor ascunse de mult timp. Adevărurile îngropate sub straturi de ignoranță, superstiție și tradiții făcute de om sunt restaurate sub torentele ploii târzii dătătoare de viață.

Și acest lucru se întâmplă deja!

Lumina Crescândă

Cei care se agață de vechile obiceiuri și erori străvechi au pierdut din vedere faptul că lumina este în continuă creștere pe calea tuturor celor care-L urmează pe [Yahushua]; adevărul este în continuă desfășurare pentru poporul lui [Yah]. Noi trebuie să avansăm continuu dacă noi Îl urmăm pe Conducătorul nostru. Atunci când umblăm în lumina care strălucește peste noi, în ascultarea de adevăr, care este deschisă înțelegerii noastră, noi primim o lumină mai mare. Nu putem fi scuzați în a accepta doar lumina pe care părinții noștri au avut-o în urmă cu o sută de ani. Dacă părinții noștri temători de Dumnezeu ar fi văzut ceea ce vedem, și ar fi auzit ce auzim noi, ei ar fi acceptat lumina, și ar fi umblat în ea. Dacă dorim să imităm fidelitatea lor, trebuie să primim adevărurile deschise pentru noi, așa cum ei au primit ceea ce le-a fost prezentat; noi trebuie să facem așa cum ar fi făcut ei, dacă ar fi trăit în zilele noastre.5

Lumina sporită este un dar extraordinar. Yahuwah împuternicește pe copiii Săi, daruindu-le tot mai multe cunoștințe, înțelepciune și înțelegere a lucrurilor adânci ale lui Yah. Iubirea infinită este demonstrată prin faptul că nu reține nici un adevăr, care, dacă este acceptat, va întări și va înzestra  sufletul pentru  călătoria vieții sale pământești. Atunci când poporul său flămâzește și însetează după razele Sale de lumină, Tatăl nu-i dezamăgește.

"Numai cei care trăiesc în lumina pe care o au, vor primi o lumină mai mare. Dacă nu avansăm zilnic în perfecționarea virtuților creștine, nu vom recunoaște manifestările Duhului Sfânt în ploaia târzie. Acesta poate cădea în inima tuturor celor din jurul nostru, dar noi nu-l vom discerne și nici nu-l primim."(Mărturii pentru pastori, p. 507.)

Yahushua a declarat: "Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire. Căci ei vor fi săturați" (Matei 5: 6, KJV) Yahuwah răsplătește pe cei ce caută cu sârguință o lumină mai mare. Aceia care prețuiesc și urmează adevărul, indiferent de costuri, vor culege recompense spirituale bogate în această viață, și încă o mai mare răsplată în viața viitoare. Yahuwah adâncește dragostea lor pentru adevăr cu noi raze de lumină de la tronul Său de har.

Astfel de daruri spirituale extraordinare, cu toate acestea, aduc cu ele o responsabilitate spirituală extraordinară. Da, să împărtășim cu alții ceea ce am fost învățați, dar, de asemenea, să continuam pe calea căutării luminii în continuă creștere. De prea mult timp, bisericile creștine au și sunt mulțumite cu lumina care le-a fost deja dată. Biserica Romano-Catolică, cea mai veche dintre cultele organizate, se mândrește cu tradițiile străvechi și multe dintre doctrinele sale au la bază nimic altceva decât "învățăturile părinților bisericii." Cum diferă acest lucru de cel rabinic "sfatul bătrânilor" pe care Yahushua l-a denunțat atât de profund?

Denominatiunile care au luat naștere din Reforma protestantă au îmbrățișat razele prețioase de lumină cerească prin preoția tuturor credincioșilor, neprihănirea prin credință, botezul prin scufundare pentru adulți și altele, dar apoi au stagnat. A doua și a treia generație de protestanți s-au mulțumit cu lumina dobândită de părinții și bunicii lor. Ei nu au continuat să caute mai mult adevăr.

"Mulți dintre pretinșii învățători ai oamenilor sunt mulțumiți să-și seteze mizele lor și să nu facă nici un progres pentru ei înșiși, și ei sunt mult mai deranjați atunci când alții sunt îndemnați să caute adevărul. Atunci când o lumină nouă este prezentată, ei se simt ca fariseii, atunci când Hristos a venit cu o nouă lumină pentru națiunea iudaică. Ei doresc să oprească creșterea luminii. Ei nu numai că refuză să cerceteze Scripturile pentru ei înșiși, dar ei fac tot posibilul să împiedice alte persoane să-l caute. "(Review & Herald, 29 iunie 1886.)

De asemenea, diferitele confesiuni post-protestante ale Reformei care au apărut în secolul al 19-lea, au progresat dincolo de ceea ce reformatorii protestanți au acceptat ca adevăr. Baptiștii de ziua a șaptea au acceptat Sabatul zilei a șaptea și au împărtășit aceasta cu adventiștii de ziua a șaptea. Mormonii au îmbrățișat un trai sănătos. Martorii lui Iehova au căutat Numele adevărat al lui Yahuwah și au respins toate sărbătorile păgâne. În plus față de acceptarea Sabatul zilei a șaptea și mesajul de sănătate, adventiștii de ziua a șaptea au studiat din vastele adevăruri ale sanctuarului și lecțiile pe care trebuie să le predea despre planul de mântuire.

Dar…

Dar, fiecare dintre aceste confesiuni a repetat greșelile din trecut și ei, de asemenea, au stagnat. Ei nu au continuat să avanseze în lumină.

Pentru a primi lumină nouă și mai profundă, fiecare căutător după adevăr trebuie să se elibereze de orice tradiție creată de om. El sau ea trebuie să pună deoparte orice presupunere preconcepută și să fie dispuși să asculte de ceea ce Duhul Sfânt le descoperă ca adevăr.

Puneți la ușa cercetării, opiniile preconcepute și ideile voastre moștenite sau cultivate. Niciodată nu se va ajunge la adevăr, dacă cercetați Scripturile pentru a apăra propriile idei. Lăsați acestea la ușă, și cu o inimă smerită mergeți să ascultați ceea ce [Yahuwah] are de spus...

Nu purtați crezul vostru cu Biblia și nu citiți Cuvântul în lumina fostelor voastre opinii. Nu încercați să faceți totul în acord cu crezul vostru. Cercetați Cuvântul cu atenție și cu o rugăciune în minte, lipsită de prejudecăți. În cazul în care după ce ați citit vine și convingerea, și veți observa că opiniile voastre cele mai îndrăgite nu sunt în armonie cu Cuvântul, nu încercați să faceți Cuvântul să se potrivească acestor opinii. Asigurați-vă că opiniile se potrivesc Cuvântului. Nu permiteți ca, ceea ce ați crezut sau practicat în trecut, să controleze înțelegerea dumneavoastră. Deschideți-vă ochii minții să privească lucrurile minunate ale legii. Aflați ce este scris, iar apoi plantați-vă picioarele pe Stânca veșnică. 6

 Numai făcând acest lucru, este posibil să vă ridicați peste prejudecăți înrădăcinate și să urmați adevărul oriunde v-ar conduce.

Pentru a satisface nevoia lăsată de eșecurile bisericilor în urmărirea avansării luminii, diferiți slujitori independenți au fost ridicați ca să răspândească adevărurile Cerului. Acești slujitori au împărtășit cu fidelitate lumina ce le-a fost dată, dar aproape fără excepție, ei au ales să se agațe de o rază de-a lor de lumină, refuzând să o urmeze și să studieze în continuare mai mult adevăr. Mai rău, la fel ca diferitele confesiuni dinaintea lor, slujitorii cei mai independenți și-au învățat urmașii să respingă orice lumină dincolo de ceea ce au deja.

Aceasta este o mare tragedie. De asemenea, este un mare pericol pentru sufletele celor care resping lumina avansată. Nici o piatră prețioasă, indiferent cât de mică și aparent nesemnificativă, nu trebuie să fie pusă deoparte sau eliminată. Toate trebuie să fie adunate laolaltă, prețuite, și ascultate.

Este responsabilitatea fiecărui credincios adevărat pentru: 1) căutarea adevărului; 2) să accepte adevărul dat; și, 3)să trăiască o viață în conformitate  cu lumina descoperită.

 

Sfințiți Prin Ascultare

"Lumina" este adevarul. Dar mai mult decât atât, aceasta este dovada adevărului, adusă intelectului, și trăită într-o viață de ascultare. Un simplu consimțământ intelectual nu va salva pe nimeni. Diavolii recunosc puterea lui Yahuwah și se cutremură, dar continuă în rebeliune, adevărul nu îi salvează. Pentru a fi pe deplin acceptat, adevărul trebuie să fie ascultat și se întâmplă atunci când inima decide să se supună, căci Duhul Adevărului sfințește sufletul.

Pavel a lăudat pe Yahuwah tocmai pentru acest adevăr: "Dar suntem obligați să dăm mulțumiri totdeauna lui [Yahuwah] pentru voi, frați prea iubiți ai lui [Yahushua], căci de la început [Yah] v-a ales pentru mântuire, în sfințirea Duhului și credința adevărului. "(2 Tesaloniceni 2:13, KJV)

Cuvântul tradus aici "credință" în limba engleză este destul de pasiv. În limba arabă, acesta este cel mai activ cuvânt, crezând. Este actiunea credinței (cu ascultarea care o însoțește), care sfințește. Nu un aviz de conformitate pasiv. Cuvântul provine din pis'tis ebraic (# 4102), ceea ce înseamnă convingere, persuasiune și asigurare.

Sufletul este sfințit prin ascultare. Acesta este un punct extrem de important. Noi concepte, acționate, devin principii fundamentale. Aceste principii fundamentale, la rândul lor, devin o parte din atitudinile și credințele individului. Atitudinile și convingerile formează gândurile și sentimentele. Și gândurile și sentimentele sunt cele care formează caracterul.

Caracterul este singurul lucru pe care îl luăm în Cer. Nimeni nu poate risca nici cea mai mică rază strălucitoare de lumină, pentru că fiecare pune temelia unei alte lumini mai mari, care trebuie să conducă la ascultare și să sfințească sufletul. Chiar și primul pas înapoi în îmbrățișarea pe deplin a adevărului pune sufletul în pericol.

Împietrit Prin Neascultare

Istoria poporului Israel este un avertisment solemn pentru credincioși astăzi. Ea dezvăluie consecințele grave ale împietririi inimii la avansarea luminii. Cel dintâi pas făcut de copiii lui Israel în respingerea Mântuitorului, a fost unul periculos, deoarece a stabilit un precedent de respingere a adevărului. Mai târziu, pentru marea Sa înțelepciune, caracterul Său superior, minunile pe care le-a făcut, condamnarea sa, susțin că Yahushua a fost într-adevăr, mult așteptatul Mesia. Dar natura umană căzută fiind ceea ce este, mândria nu i-ar fi lăsat pe lideri să-și recunoască greșeala. Liderii au influențat apoi restul națiunii să-L respingă pe Mântuitor și oamenii au fost prea mândri să admită că și-au pus credința în liderii care erau greșite.

lan de grâu( Imagine folosită cu permisiunea lui James Richman)

Ploaia târzie este dată pentru a pregăti inimile pentru seceriș. Numai cei care acceptă această lumină avansată vor atinge nivelul de maturitate deplină în Yahushua.

(Image folosită cu permisiunea lui James Richman.)

Orice căutător sincer al adevărului, ar trebui să fie conștient de faptul că același scenariu se repetă astăzi. Membrilor bisericii le este prezentată o nouă lumină și, mult prea des, prima lor reacție este să alerge la pastorul, preot sau rabinul lor, întrebând cu nerăbdare: "Este adevărat?"

Liderii religioși sunt conștienți de faptul că noua lumină contrazice o anumită doctrină stabilită a organizației care plătește salariul lor. Este în interesul lor să respingă lumina nouă, și asta fac. Acest autor este personal în legătură cu o mână de pastori Adventiști de Ziua a Șaptea, care sunt convinși că Sabatul lunar este adevărat, dar ei nu-l predică în adunările lor. Ei păstrează tăcerea. Aceștia continuă să fie plătiți de o organizație care a adoptat o atitudine împotrivitoare acestei luminii avansate. Acest lucru se repetă de fiecare dată când cineva foloseste o altă ființă umană, ca autoritate finală cu privire la ceea ce este adevăr.

Why are these people asking man and not Yahuwah? The Father has graciously invited all to come to Him for wisdom: “If any of you lack wisdom, let him ask of Yah, that giveth to all men liberally, and upbraideth not; and it shall be given him.” (James 1:5, KJV)

De ce acești oameni îl întreabă pe om și nu pe Yahuwah? Tatăl a invitat cu bunăvoință pe toți să vină la El pentru înțelepciune: "Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Yah, care dă tuturor oamenilor din belșug, și fără mustrare; și ea îi va fi dată". (Iacov 1: 5, KJV)

La fel ca fariseii din zilele lui Yahushua, liderii religioși de astăzi sunt mândri în modul de predicare. Ei au fost la seminar! Ei au studiat ebraica si greaca biblică. Ei au citit cărți scolastice, despre care persoanele medii nu a auzit niciodată! Ei consideră că este de la sine înțeles că au cunoștințe superioare și se simt indignați la posibilitatea ca unele dintre credințele lor să fie în eroare.

Astfel, pășesc cu mândrie și simt dispreț pentru oricine ar sugera ca ar putea avea o înțelegere mai avansată a adevărului decât liderii înșiși. Ei resping dovezile oferite cu argumente, uneori eronate, uneori confuze. Liderii, ei înșiși, nu studiază cu mintea deschisă, deoarece este în interesul lor personal să susțină status quo-ul (situația de fapt). Prin exemplul lor, ei conduc masele să se îndoiască de orice lumină nouă și să nu încurajeze nici o persoană care ar îndrăzni să pună la îndoială.

Atunci când dovezi suplimentare ajung la mintea liderilor religioși și ei sunt convinși de adevăr, ei refuză să-l transmită celor care-i urmează. Toate dovezile din lume nu sunt suficiente, ca să străpungă mândria împietrită. Își mențin cu încăpățânare cursul lor, refuzând să admită că au greșit.

Există pericolul ca atunci când [Yahuwah] va trimite poporului său lumină specială, ei să se plaseze, de asemenea, de partea fariseilor. Dar să nu lăsați nici unul dintre cei care au avut lumina avansată, să ia poziția că ei au toată lumina care urmează să fie dezvăluită pentru totdeauna, și că nu există alte raze care să strălucească pe cărarea lor din cuvântul lui [Yah]. Cu cât mai mulți dintre noi cercetează Scripturile, cu atât mai mult vor fi dezvăluite pietrele bogate și prețioase ale adevărului. Vor cei care au simțit spiritul asupririi din partea fraților lor din biserici, să facă ceea ce ei condamnă în alții? Vor face așa cum au făcut fariseii auto-neprihăniți? Vor aduce argumente ridicole, cu glume și sarcasm? Vor spune ei despre purtătorul luminii așa cum fariseii au zis despre Mântuitorul lumii, "Are drac"? Vor fi gata să interzică mesajul său, "pentru că el nu merge după noi"? Va fi solul trimis de [Yahuwah] cu lumina specială, tratat cu dispreț și ridiculizat, așa cum Pavel a fost tratat de păgâni, care spunea "Să auzim ce are de spus palavragiul acesta"? 7

Bucurându-ne În Lumină

Atunci când mergeți la Yahuwah pentru voi înșivă, El vă va învăța în mod individual. Nu este necesar să se ceară opiniile liderilor religioși. Adevărurile învățate în acest fel devin foarte prețioase. Atunci când Yahuwah este profesorul tău, El te va așeza în adevăr, astfel încât nimic să nu poată scutura credința ta.

Este foarte inspirată credința celui care se uită înapoi la experiențele prin care Yahuwah l-a condus, adevărurile pe care El l-a învățat.

lan de grâu în apusEchipa WLC nu este diferită de tine. Suntem pur și simplu un grup de credincioși umili, risipiți în jurul lumii, care Îl iubesc pe Yahuwah și care au o dorință arzătoare de a împărtăși adevărul așa cum este adus în conștiința noastră. Acest lucru a necesitat, uneori, o mărturisire publică a erorii din trecut. Dar, adevărul care este atât de prețios merită aceasta! Noi nu dorim să permitem mândriei să ne împiedice să recunoaștem greșelile din trecut. Doar adevărul contează.

Cu fiecare acceptare a luminii avansate, mai mult adevăr este dat, ca dușurile răcoritoare ale ploii târzii să aducă tot mai mult adevăr. Sunt chiar aceste adevăruri care pregătesc sufletele pentru secerișul de la sfârșitul lumii.

Această călătorie a început în 2000 pentru echipa WLC când am devenit convinși de necesitatea  de a fugi din toate organizațiile căzute și apostaziate. După ce am hotărât să-L urmăm pe Yahushua și numai pe Yahushua, Tatăl a plouat peste noi dușuri cerești cu generozitate și în mod continuu, în următoarea ordine cronologică:

Anul 2002:

Anul 2005:

Anul 2006:

Anul 2009:

Anul 2010:

Anul 2011:

Anul 2012

Anul 2013:

Anul 2015:

Anul 2016:

Acceptând Lumina, Eroarea Dispare

Lumina Nouă nu este ceva care să provoace teamă sau groază. Este un cadou extraordinar! Fiecare rază de lumină nouă dezvăluie, de asemenea, eroarea. Acceptată cu recunoștință și adusă în viață prin ascultare, ea pregătește inima pentru Cer.

Să ne rugăm pentru lumină nouă. Căutați cu sârguință după ea, ca și după bijuterii ascunse. Nu există o dovadă mai bună că Yahuwah te conduce decât că El, încă te învață învățătura Sa.

Examinați-vă propria inimă. Ce lumină nouă ați primit? Există lumină pe care ați respins-o? Sunteți sigur că ceea ce ați respins a fost eroare și nu lumină? Studiind cu o minte deschisă înseamnă că iei în considerare toate dovezile cu o inimă dispusă să asculte dacă Duhul Sfânt te convinge că acesta este adevărul. Asigurați-vă că ați acceptat toată lumina disponibilă și pledați pentru mai mult.

Ploaia târzie este turnată. Bogăția de informații și de adevăr acum disponibilă este fără precedent din secolele lungi ale întunericului spiritual, care învăluia lumea. Această nouă lumină este de cea mai mare importanță pentru sufletul tău, pentru că această lumină este cea care te pregătește să-L întâlntâlnești pe Yahushua în pace, când va veni.

El, aproape că a ajuns!

apus de soare profilat deasupra unui munte frumos(Imagine folosită cu permisiunea lui James Richman) 

Razele zorilor eterne chiar acum strălucesc la orizont. Acceptă cu bucurie și recunoștință noile doctrine ale lui Yahuwah, care se revarsă si pregătește-te pentru cer.

(Image folosită cu permisiunea lui James Richman.)


1 Amy Leslie, citat din Chicago Death Trap: Teatrul Iroquois Incendiul din 1903, de Nat Brandt, p. 25.

2 W. H. Hubbard, ibid.

3 Brandt, p. 5.

4 Christopher Cerf, experții Speak, p. 247.

5 Ellen G. White, Historical Sketches, p. 197.

6 Ellen G. White, Manuscript Releases, No. 209, pp. 431-432.

7 Home Missionary, 1 septembrie 1894.