Print

Negocierea Veacurilor & Testul Final

Partea 1: Înțelegerea enormității acestei Negocieri

Avem ocazia reală de a obține cele mai valoroase bunuri vreodată, la un preț foarte accesibil. Valoarea acestui bun de preț eclipsează orice altă clasă de bunuri. Acest activ [punctul central al acestui tabloid] este mai prețios și infinit mai valoros decât Bitcoin, aur, argint, sau cel mai scump diamant Graff Roz de 24 de carate. Nu există nimic care să poată fi comparat cu acest lucru.

Î- Vorbești serios? Pot să-mi permit să obțin acest avantaj neprețuit, chiar dacă sunt extrem de sărac?

R- Răspunsul este un categoric: DA, oricine poate avea acest lucru. Prețul care trebuie plătit pentru acest bun se află înăuntrul celor mai sărace suflete vii de astăzi.

Î- De ce n-am mai auzit niciodată despre asta?

R- Datorită puterilor care nu vor să fim interesați de acest bun. Atunci când mai mulți oameni descoperă și caută acest activ, ele se vor confrunta cu oameni care nu se vor supune de bună voie regulilor și legile lor fără discriminare. Oamenii care vor dori să posede acest bun vor recunoaște cu ușurință că în primul rând credința lor este cea care le-a furnizat acest activ. De aceea, diseminarea cunoștințelor despre acest bun este principala lor prioritate. Conducătorii acestei lumi ar prefera mult ca masele să rămână subordonate lor.

Î- Spune-mi, te rog la ce te referice. Vreau să știu mai multe despre el.

R- Suntem mai mult decât fericiți să vă spunem tot ce știm despre acest bun și cum să-l achiziționăm. Și veți vedea voi înșivă cum chiar și cei mai săraci dintre noi îl pot achiziționa mai ușor decât cei care au mulți bani. Când aflați despre acest bun, veți vedea cu ușurință că, doar a avea mulți bani nu va rezolva problema.

Î- Mi-ai stârnit curiozitatea, chiar mai mult. Acum, te rog să-mi spui ce este acest bun despre care ai vorbit până acum, fără să-l dezvălui?

R- Înainte de a răspunde și a dezvălui cel mai prețios bun pe care l-ați putea avea vreodată, vrem să vă punem următoarea întrebare:Dacă ar fi să te îneci într-o mare agitată, fără nimic care să-ți țină corpul pe linia de plutire, care ar fi cel mai valoros lucru pe care l-ai păstra în acel moment? Ce doriți să vi se arunce: o mulțime de monede de argint sau un colac de salvare?

R- Dacă ai fi o persoană normală, cu intelect normal, ai opta imediat pentru colacul de salvare. Care este valoarea câtorva monede de argint sau de aur aruncate, în timp ce vă înecați? Aceste monede se vor scufunda în adâncimea mării agitate mai repede decât se va scufunda corpul înecat. Ceea ce ați prețui mai mult decât orice altceva este să aveți un colac de saivare pe care să vă ancorați corpul, astfel încât să nu vă înecați

Î- Care este legătura dintre colacul de salvare și lucrul neprețuit despre care se vorbește?

R- Aceasta a fost o ilustrație. Vedeți, nu ne înecăm fizic într-o mare agitată, dar ne înecăm în marea păcatului. Mai devreme sau mai târziu, vom muri din pricina păcatele noastre. Nu există nici o scăpare din acest fapt. Biblia afirmă că "plata păcatului este moartea" (Romani 6:23). Suntem condamnați la fel ca persoana care se îneacă în marea agitată. Fără cineva care să ne arunce „colacul de salvare,“ ne vom scufunda pe fundul mării.

Î- Încă o dată, care este legătura dintre lucrul neprețuit și colacul de salvare pe care tocmai l-ați menționat?

R- A doua parte din Romani 6:23 afirmă că „darul lui Yahuwah este viața veșnică prin Hristos Yahushua Stăpânul nostru.“ Da, suntem condamnați să murim, dar Tatăl Yahuwah a oferit pentru noi un colac de salvare prin Fiul Său, Yahushua.

Î- Cum poate Yahushua servi drept colacul nostru personal de salvare? Nu înțeleg conexiunea.

R- Aceasta este o întrebare bună și rezonabilă de pus. Vedeți, toți cei care au trăit vreodată pe acest pământ plat au păcătuit. Ne referim la toți. Chiar și cei mai buni dintre profeți și apostoli au păcătuit la un moment dat în viața lor. Deci, ei nu pot deveni colacul nostru de salvare. Cu toate acestea, există o ființă care a avut natura noastră umană și care a trăit o viață fără păcat: Yahushua, Fiul lui Yahuwah. Și El este și numai El, cel care poate servi drept colacul nostru de salvare.

Î- Cum este posibil?

R- Vedeți, pentru că Yahushua a trăit o viață fără păcat și pentru că, pe lângă faptul că a fost 100% uman și 100% divin și pentru că prin El am fost creați (vezi Coloseni 1:16), El poate să-i acorde fiecăruia dintre noi neprihănirea Sa ca dar. Căci viața Lui este egală cu toate ființele create și mai mult. Astfel, El este dornic să ne dea neprihănirea Sa, acest dar neprețuit [pe care nici o sumă de bani nu o poate cumpăra]. El este dornic să vă daruiască. Romani 4:25 afirmă că Yahushua "a fost răstignit pentru fărădelegile noastre și a fost înviat din nou pentru îndreptățirea noastră". Aceasta este cea mai bună veste din istoria păcătoșilor. Faptul că Părintele Yahuwah l-a înviat din morți pe Fiul Său Yahushua este o confirmare a faptului că Yahushua a trăit o viață fără păcat.Dacă ar fi păcătuit măcar o dată, Tatăl nu l-ar fi înviat din moarte, pentru „Yahuwah nu este părtinitor.“ (Fapte 10:34). Dacă ar fi fost părtinitor, El ar fi trecut cu vederea păcatul lui Adam ca să-l scutească pe Fiul Său să mai ia asupra Sa trupul omenesc și să îndure rușinea morții de cruce. Dar nu a existat nicio cale ca Tatăl să aprobe păcatul lui Adam, iar planul de mântuire, cu tot ceea ce implica, a trebuit să fie declanșat. Iar rezultatul succesului epic al planului de mântuire este dorința lui Yahushua să ne dăruiască neprihănirea Sa.

R - Ce înseamnă să spui că Yahushua este dornic să ne dea neprihănirea Lui? Vă rugăm să explicați.

R- Asta înseamnă că stăm înaintea scaunului de judecată al Tatălui ca și cum nu am fi păcătuit niciodată, căci vom fi acoperiți cu mantia neprihănirii Fiului Său. Nu este posibilă înțelegerea umană a prețuirii unui astfel de privilegiu.

Î- Cum funcționează cu adevăr într-un sens practic? Ce trebuie să fac pentru ca haina neprihănirii Lui să mă acopere ca să devin neprihănit înaintea Tatălui?

R- Nu puteți face nimic pentru a vă acoperi cu haina neprihănirii Sale. Nu trebuie să faceți altceva decât să stați înaintea lui Yahushua și să-L rugați să vă îmbrace cu haina neprihănirii Lui. Nu vi se cere nici un alt act. Faptele nu pot câștiga această haină a neprihănirii. Aceasta este 100% gratuită. Chiar și faptele noastre bune sunt ca „o haină mânjită“ în ochii lui Yahuwah. (Vezi Isaia 64: 6). Nu putem face nimic care să ne pună într-o poziție favorabilă înaintea Tatălui.

R- Îmi este foarte greu să cred că nu trebuie să fac nimic pentru a câștiga neprihănirea lui Yahushua. Puteți oferi suport biblic pentru revendicarea dvs.?

R- Da, desigur, putem. Noi nu facem lucrurile acestea să apară. Ne bazăm toate învățăturile noastre pe Cuvântul Său sacru. În Zaharia capitolul 3, avem foaia de parcurs pentru achiziționarea hainei neprihănirii lui Yahushua, și ce să facem după ce o primim. În acest capitol, "Iosua, marele preot" este simbol al fiecărui păcătos. El stă în fața lui Yahushua „îmbrăcat cu haine murdare“ (versul 3). Satana stă la dreapta lui, protestând de ce Iosua îndrăznește să stea în fața lui Yahushua cu hainele sale murdare. Cu alte cuvinte, Satana pretinde că Iosua îi aparține lui din cauza hainelor sale murdare, și nu ar trebui să stea în fața lui Yahushua. El ar trebui să se îndepărteze de Yahusua și să continue să-i slujească lui.

R- Ce face Yahushua în fața protestelor lui Satan în Zaharia 3?

R-Yahushua, care ne-a mângâiat pe pământ cu această promisiune "oricine va veni la Mine nu-l voi arunca afară" (Ioan 6:37) se întoarce la Satana și îl mustră de două ori în numele Tatălui Său (versetul 2). Yahushua îl informează pe Satan că "Iosua" a fost scos din foc și este acum proprietatea Sa și că nu are nici o putere asupra lui, pentru că Iosua a venit să fie salvat și a venit cu hainele lui murdare. Yahushua face lucrurile de neimaginat: El poruncește îngerilor Săi (versetul 5) să-l dezbrace pe "Iosua" și să-i îndepărteze hainele murdare și să-l îmbrace cu haine noi (neprihănirea lui Yahushua). Chiar și actul de înlăturare a îmbrăcăminții murdare nu a fost făcut de "Iosua", ci de îngeri. Cu alte cuvinte, îngerii sunt acolo pentru a ne ajuta cu puterea divină pentru a scăpa de obiceiurile și păcatele noastre murdare. Lăudați-i numele sfânt. Nu i-a fost cerut nimic lui Iosua pentru a "câștiga" noua îmbrăcăminte impecabilă. Singurul lucru pe care trebuia să-l facă Iosua era să nu împiedice lucrarea îngerilor în timp ce îi îndepărtau hainele murdare. Sunteți gata să vă predați toate veșmintele murdare îngerilor lui Yahushua, ca să puteți fi îmbrăcați cu neprihănirea Lui?

R- Ce se întâmplă cu Iosua (reprezentantul fiecărui păcătos în Zaharia 3) după ce este îmbrăcat cu haine noi fără pată, în locul fostelor sale haine murdare?

R-Yahushua emite un avertisment foarte solemn lui Iosua și El emite acest avertisment în numele Tatălui Său. Cu alte cuvinte, nu poate fi mai grav decât asta. El îl avertizează pe Iosua: "Dacă vei umbla în căile Mele și dacă îmi vei păzi poruncile, atunci vei judeca și casa Mea, și vei păzi curțile Mele și îți voi da locurile pentru a umbla printre cei care stau în picioare. "(Versetul 7) Iată înțelesul avertismentului lui Yahushua: Iosua a fost avertizat, acum că este îmbrăcat cu neprihănirea lui Yahushua, trebuie să meargă în căile Lui. Cu alte cuvinte, Yahushua spune: "Ți-am îndepărtat toate păcatele din trecut și te-am îmbrăcat cu propria mea neprihănire, care m-a costat propriul sânge, dar acum trebuie să te angajezi înaintea Tatălui meu că mereu vei merge mai departe în căile Mele. "Aceasta este condiția ca să fim îmbrăcați cu neprihănirea Lui. Altfel, aceiași îngeri, care ți-au scos hainele murdare si le-au aruncat în mainile lui Satan, sunt pregatiți să indeparteze hainele noi si impecabile ale lui Joshua, la fel de repede cum au procedat mai inainte cu haina murdara. Pentru că neprihănirea fără pată a lui Yahushua nu va fi pătată de un singur păcat. Iar dacă Iosua avea să-și piardă îmbrăcămintea fără pată, datorită faptului că nu umbla în căile lui Yahushua, Satana este dornic și gata să-l îmbrace pe Iosua cu zdrențele murdare.

Î- Deci, dacă nu reușesc să merg în calea lui Yahuwah după ce am fost îmbrăcat cu neprihănirea lui Yahushua, pot fi îmbrăcat din nou cu hainele imaculate ale lui Yahushua?

R- Da, se poate, dar există un mare avertisment. Procesul de a pierde și de a recâștiga hainele fără pată ale lui Yahushua poate dura ceva timp, pentru că Tatăl nostru este extrem de milos și răbdător cu noi. El cunoaște slăbiciunea inerentă a naturii umane. De fiecare dată când ne pierdem haina Lui neprihănită care ne acoperă, devine tot mai dificil să ne păstrăm neprihănirea, pentru că nu a reușit să se dezvolte și să cultive rezistența noastră față de păcat. Și de fiecare dată când pierdem neprihănirea lui Yahushua, Satana câștigă un avantaj față de noi, în timp ce caută să exploateze slăbiciunile noastre la maximum. În plus, va veni un moment necunoscut, când destinul nostru va fi decis în Curtea Cerească. Nu știm când anume cazul nostru va veni la judecată. Această dată nu este cunoscută. Dacă atunci când cazul nostru vine la judecată, juriul din Cer ne găsește îmbrăcați cu haina neprihănirii Lui, verdictul nevinovat va fi emis de către juriu și Tatăl va sigila acest verdict pentru totdeauna. Deoarece nu știm când va fi determinat destinul nostru, ar fi greșit să ne jucăm cu păcatul și să pierdem neprihănirea lui Yahushua "să ne bucurăm de plăcerile păcatului pentru un anumit timp" (vezi Evrei 11:25). În schimb, înțelept este ca astăzi să ne înpotrivim „până la sânge, în lupta împotriva păcatului“, așa cum a îndemnat Pavel în Evrei 12: 4.

Suntem într-adevăr, părtași cu negocierea veacurilor, atunci când suntem capabili să facem schimb de hainele noastre murdare cu lipsa de păcat a lui Yahushua. Mințile noastre slabe nu înțeleg cum este posibil acest schimb, mai puțin că obținem această afacere gratuit. Singurul preț pe care trebuie să-l plătim este dorința noastră de a ne preda hainele murdare. Laudati Numele Lui Sfânt pentru dragostea Lui de nedescris.


Partea 2: Umblarea în Căile Lui

Acum, că am hotărât să umblăm în căile Lui așa cum a fost poruncit de Yahushua, după ce am fost îmbrăcați cu neprihănirea Lui, trebuie să înțelegem care sunt căile Lui în care trebuie să umblăm, astfel încât să putem fi răsplătiți cu viața veșnică.Îndemnul lui Yahushua să umblăm în căile Lui, a fost urmat de promisiunea că El ne va da „locuri pentru a merge împreună cu cei ce sunt acolo.“ Versetul 7. Cu alte cuvinte, El a promis să ne facă să locuim împreună cu îngerii pentru totdeauna. Ce promisiune plină de bucurie, dacă păstrăm haina nemărginită a neprihănirii Sale.

Î - Care sunt căile Lui? Vreau să știu căile Lui, ca să nu mă îndepărtez de ele.

Î- Primul lucru pe care trebuie să vi-l amintiți, pe măsură ce căutați să cunoașteți Căile Lui, este să-L faceți pe El și Cuvântul Său singura voastră autoritate. Nu există loc pentru nimeni să se interpună între voi și El. El va dezvălui Căile Lui, doar dacă vă hotărâți să-L urmați pe El și să nu-l urmați pe om.

Î - Cum să încep să-L urmez într-un mod concret și clar? Vreau să-mi arăt credincioșia față de Cuvântul Său și recunoștința mea veșnică pentru negocierea veacurilor. Vreau să-i arăt că Îl iubesc și Îl voi urma tot drumul indiferent de ce mă poate costa. La urma urmei, M-a îmbrăcat cu neprihănirea Lui și mi-a luat îmbrăcămintea murdară. Vreau să-i arăt în mod clar că Îl iubesc mai mult decât viața.

R-Aceasta este o întrebare excelentă și modul corect de a începe procesul de umblare în căile Lui. Tatăl nostru Ceresc este un Eloah gelos și El dorește să aibă 100% din inima și loialitatea voastră, căci El a dat totul pentru a vă folosi de negocierea veacurilor.Așa că El te așteaptă să rupi toate legăturile cu dușmanul Său, Satana, astfel încât El să te poată adopta permanent în familia Sa și să-ți îndrume pașii până când te va aduce fizic în Împărăția Sa Cerească. Iată ce vă spune El în Cuvântul Său: "Să nu vă înjugați la un jug nepotrivit împreună cu necredincioșii, căci ce legătură are neprihănirea cu nelegiuirea? Și ce legătură are lumina cu întunericul?Ce înțelegere are Hristos cu Belial? sau ce parte are cel credincios cu un necredincios? Cum se împacă templul lui Yahuwah cu idolii? Căci voi sunteți templul viului Yahuwah; după cum a spus Yahuwah, voi locui în ei și voi umbla în mijlocul lor; și voi fi Eloah-ul lor, și ei vor fi poporul Meu. De aceea: Ieșiți din mijlocul lor, și depărtați-vă, zice Yahuwah, și nu vă atingeți de ce este necurat; și vă voi primi. Și va voi fi Tată, iar voi îmi veți fi fii și fiice, zice Yahuwah Cel Atotputernic“(2 Corinteni 6: 14-18)Ni se poruncește să lăsăm în urmă toate bisericile și religiile organizate, pentru că au devenit temple ale întunericului pentru închinarea lui Belial. Frumusețea acestei porunci este că, atunci când o ascultăm, El ne va primi imediat și ne va face fii și fiice. Cunoașteți un privilegiu mai profund și mai onorant decât să fii fiu sau fiică a Tatălui Yahuwah, și să fii în același timp, îmbrăcat cu neprihănirea lui Yahushua?

Î - Cum știu că porunca de mai sus a lui Yahuwah se aplică bisericii mele denominaționale?

R- Este foarte ușor să răspundem la această întrebare. Credem cu tărie că porunca de mai sus a lui Yahuwah de a "ieși dintre ei" se aplică tuturor bisericilor fără o singură excepție. Spunem acest lucru deoarece toate bisericile sunt unite în respingerea calendarului Luni-Solar al lui Yahuwah și sunt unite în a urma calendarului Gregorian, care este calendarul oficial al Bisericii Romano-Catolice.

Prin urmare, cu un astfel de calendar nu veți putea niciodată să respectați și să vă închinați în ziua Sabatului zilei a-7-a. Păstrarea Sabatului adevărat este una dintre principalele căi prin care ne manifestăm dragostea față de El. Cum ne putem aștepta să umblăm în căile Lui dacă ne întoarcem spatele în ziua Sabatului Său sfânt, care nu poate fi găsită în calendarul Romei?

Î - De ce nu găsesc Sabatul sfânt pe calendarul Gregorian pe care-l urmează biserica mea?

R- Când Tatăl și Fiul au creat pământul, au rânduit ca soarele și luna să fie în comun mijloacele de identificare a zilelor Sale sfinte . Geneza 1:14 afirmă: "Și Elohim a spus: Să fie luminători în întinderea cerului care să despartă ziua de noapte; și ei să fie semne și pentru adunari de închinare(anotimpuri) și zile și ani."

Cuvântul "anotimpuri" vine de la cuvântul "moed". Este termenul Biblic pentru adunarea de închinare a poporului lui Yahuwah. Deci chiar acolo la creație, Tatăl și Fiul au rânduit împreună că timpul de închinare trebuie să fie determinat de soare și de lună. Soarele ne spune când o zi începe și se termină, în timp ce luna specifică ce zi a lunii trebuie să fie pentru închinare. Am citit despre asta în Psalmul 104: 19: „El a făcut luna pentru sărbatori(mo'ed-adunari de închinare).“ Din nou, același cuvânt folosit aici pentru sarbatori este cuvântul Ebraic mo'ed. Luna a fost numită de către Tatăl Yahuwah pentru a specifica zilele de închinare. Prin urmare, orice calendar care nu este ancorat de Lună, precum calendarul Gregorian, nu poate fi folosit pentru a determina Sabatul sfânt al lui Yahuwah și sărbătorile anuale sfinte. Vedeți acum cum biserica voastră și-a întors spatele de la adevăr, alegând să respingă calendarul lui Yahuwah și să îl înlocuiască cu calendarul Bisericii Romano-Catolice?

Am putea indica alte erori doctrinare fatale care obligă să „ieșiți din ele“, dar nu este în domeniul de aplicare al acestei lucrări scurte. Scopul este de a vă oferi un motiv foarte simplu, dar convingător pentru a concluziona că, într-adevăr biserica ta, la fel ca toate celelalte confesiuni creștine căzute, a intrat în tabăra inamicului lui Yahuwah când au ales să aprobe calendarul Gregorian.

Un Apel Final:

Vrei să alegi să stai înaintea lui Yahushua și să-L lași să poruncească îngerilor să-ți înlăture hainele murdare și să le înlocuiască cu haina fără pată a neprihănirii lui Yahushua? Vrei să te hotărăști să-L urmezi până la sfârșit prin umblarea în căile Sale?Vei alege să „ieși din biserica ta căzută“ ca să devii un fiu sau fiica adoptivă a Tatălui Yahuwah? Vei alege astăzi să începi un studiu atent al Sabatului Său adevărat, a cărui păstrare va reprezenta testul final pentru omenire? Dacă este decizia voastră să-L urmați pe tot drumul și să umblați numai în căile Lui prin acceptarea negocierii veacurilor și fără revenirea la hainele murdare, atunci vă implorăm să perseverați în căutarea adevărului Său. În acest scop, vă invităm să vizitați: www.worldslastchance.com.

În dragostea Lui,

Echipa WLC