Print

O privire asupra viitorului creștinilor din Împărăție

Acesta este un articol non-WLC. Când folosim resurse de la alți autori, noi publicăm doar acel conținut care este 100% în armonie cu Biblia și cu cele mai recente crezuri biblice la WLC. Astfel de articole pot fi tratate ca venind direct de la WLC. Noi suntem binecuvântați prin lucrarea multor slujitori ai lui Yahuwah. Dar nu sfătuim să se exploreze alte lucrări ale acestor scriitori. Astfel de lucrări, le-am respins de la publicare deoarece conțin erori. Din păcate nu există nicio lucrare de slujire liberă de eroare. Dacă suntem șocați de unele subiecte non-WLC publicate, [articole/episoade], păstrați în minte Proverbe 4:18. Înțelegerea noastră asupra adevărului Său este în dezvoltare, și tot mai multă lumină vine pe cărarea noastră. Iubim adevărul mai mult decât viața, și îl vom căuta coste cât ar costa.

Cum va fi să fii în Împărăția lui Yahuwah pe pământ (Matei 5: 5; Apocalipsa 5:10) când Yahushua, omul Mesia (1 Tim. 2: 5) se întoarce pe pământ de la drepta tronului ceresc ( Rom. 8:34; Efes. 1:20) în viitor (1 Tes. 4:16, 17)? Sper că mulți care se îndoiesc își pot imagina cum va fi fără capcanele actuale ale vieții, când nu există încă o Împărăție stabilită. Să ne proiectăm înainte în momentul în care promisiunea către Avraam (Gen. 12: 1-4) va fi împlinită și va primi și țara, ceea ce nu a avut niciodată (Fapte 7: 5).

Imaginați-vă ... trezindu-vă într-o zi și realizând că nu va mai exista război vreodată. Imaginați-vă că însuși gândul de a trage focuri de armă a dispărut și este de neconceput. Nici măcar nu este posibil să-l mai aud. Nimeni nu se va gândi să ucidă o ființă umană parteneră la nemurire. Gândiți-vă cât de relaxați vă veți simți, că veți putea merge pe pământ știind că nici un glonț nu vă mai poate lovi. Ești impermeabil la toate acestea. Toate săbiile și armele, sulițele și bombele vor fi transformate în echipamente agricole pentru cultivarea pământului, așa cum cu siguranță o vom face (cu toții). Da, Yahuwah ne-a așezat aici, cu scopul inițial de a conduce lumea în mod corespunzător. Locul în care El l-a făcut pe om era o grădină. Și omul a fost făcut din acea grădină (sol) a pământului. El face parte din el. Primul Adam a fost făcut după chipul și imaginea lui Yahuwah (Gen. 1:26) și al doilea Adam (Yahushua) a fost făcut și după chipul și imaginea lui Yahuwah (1 Cor. 15:45; Fil. 2: 6) .

Viața nu va mai fi o goană după comodități și averi. Avioanele militare fac, evident, parte din această asociație. Nu va mai fi nevoie de o agilititate atât de rapidă în afaceri, în preocuparea de a te îmbogății cât mai mult, deoarece va exista tot timpul necesar pentru a realiza orice în voia lui Yahuwah care trebuie făcut de om sub soare.

Fructele și legumele țării vor fi suculente și bogate în minerale, cu un gust desăvârșit, de vreme ce doar mâini perfecte făcute noi din trupul lui Mesia le vor îngiji și cultiva. Apa cu care vor fi udate va fi cea mai pură, fără pesticide și chimicale vătămătoare. Nu vor mai exista boli. Plăgile rasei umane vor dispărea! Moartea prematură va fi imposibilă.

“Și lupul va locui împreună cu mielul, iar leopardul va sta întins lângă copilaș; și vițelul și leul tânăr vor sta împreună; și le va mâna un copilaș” (Isa. 11:6).

“Lupul și mielul se vor hrăni împreună, și leul va mânca iarbă ca boul; iar praful va fi hrana șarpelui. Ele nu vor mai face niciun rău pe muntele meu cel sfânt, zice Yahuwah. Pământul va fi plin de cunoștiința lui Yahuwah ca apele care acoperă marea.” (Isa 65:25; 11:9).

lup și miel împreună

Acestea sunt semne evidente că Împărăția urmează să fie stabilită pe pământ și că animalele și oamenii nu vor cânta la harpă în ceruri…

Eu, unul, voi fi fericit să mă opresc din folosirea acestui computer și să încep să lucrez afară în căldura soarelui care va fi benefic și nu-mi va mai cauza cancer de piele, sau insolație dacă stau prea mult; stratul de ozon va fi refăcut, toate aparatele de aerosol, centralele pentru energie electrică, polistiren, convertoarele catalitice îl distrug.

Un lucru este sigur: dacă vom continua să trăim după regurile degradante ale lumii de azi, vom ajunge pe cărarea întunecată a celui rău, și în final vom cădea…Nu ne putem concentra pe problem minore și să neglijăm lumina adevărului pe care ar trebui s-o aplicăm în toate afacerile noastre. Trebuie să predicăm cuvântul Împărăției, și s-o facem în duh și adevăr, cu zel real pentru chemarea încredințată.

Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuneze inimile cu îmbuibare, cu beţii şi cu îngrijorările vieţii şi astfel ziua aceea să vină asupra voastră pe neaşteptate, ca o capcană! Căci ea va veni peste toţi locuitorii de pe toată faţa pământului. Vegheaţi tot timpul, rugându-vă să puteţi scăpa de toate aceste lucruri care urmează să se întâmple şi să puteţi sta în picioare înaintea Fiului Omului!”(Luca 21:34-36).

“Te rog solemn înaintea lui Dumnezeu şi a lui Hristos Yahushua, Care urmează să judece vii şi morţii, şi având în vedere arătarea Lui şi Împărăţia Lui: predică Cuvântul; fii pregătit la timp potrivit sau nepotrivit; mustră, corectează, încurajează cu toată răbdarea şi învăţătura! Căci va veni vremea când oamenii nu vor mai suporta învăţătura sănătoasă, ci îşi vor îngrămădi învăţători după poftele lor, ca să audă doar lucruri ce le gâdilă urechile. Îşi vor întoarce urechea de la adevăr şi se vor duce după mituri. Însă tu fii treaz în toate lucrurile, îndură suferinţele, fă lucrarea unui evanghelist, împlineşte-ţi bine slujba!” (2 Tim. 4:1-5).

Ofer aceasta credincioșilor urmași ai Împărăției cu mare dragoste, în speranța lui Hristos și a Împărției sale care va să vie.

studiu biblic


Acest articol non-WLC este scris de Andy Szewczak (Volume 8 No. 8, Focus on the Kingdom, 2006)

Am scos din articolul original toate numele păgâne și titlurile Tatălui și Fiului, și le-am înlocuit cu numele originale date. Mai mult, am restaurat în citatele Scripturii numele Tatălui și Fiului, așa cum au fost scrise în original de scriitorii Bibliei. –Echhipa WLC