Print

Speranța păcătosului: Acest om primește păcătoși!

Nu trebuie să aștepți să nu mai păcătuiești ca Yahuwah să te primească. Vino acum. Exact așa cum ești pentru că El primește păcătoși!

Am cele mai bune vești pentru tine! Vrei să le auzi? Ești pregătit?

Ești sigur că ești pregătit?

Veștile bune sunt că… esti un păcătos!

om la telefon

Cel mai probabil nu te așteptai să auzi asta. Dar sunt cu adevărat vești bune pentru că, datorită lui Yahushua, Yahuwah primește păcătoși!

Un cadou doar pentru păcătoși

Vestea bună din evanghelie este că, Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul lui Yah este viaţa veşnică în Yahushua, Domnul nostru. (Vezi Romani 6:23.) Yah vrea ca toți să fie salvați dar adevarul este că, Yahushua a murit doar pentru păcătoși. Orice creștin știe că toți au păcătuit și au lipsit slava lui Yah. Prin urmare, Începem să credem ca a murit pentru toți. Într-un sens, totuși Yahushua a murit doar pentru păcătoși.

Acest lucru poate părea excesiv, dar nu este. Fariseii din zilele lui Hristos s-au mândrit cu dreptatea lor auto-proclamată. După ce Yahushua l-a chemat pe Matei să fie discipol, Matei a făcut un ospăț pentru Mântuitorul, la care a invitat mulți alți vameși și proscriși sociali.

Fariseii erau îngroziți, plângându-se:

"De ce mănânci și bei cu colectorii de taxe și păcătoși?"

Yahushua a raspuns și a spus, , “Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Eu n-am venit să-i chem la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi.” (Vezi Luca 5:30-32.)

Cu alte cuvinte, Hristos spunea: „Dacă nu ai nevoie de mine, știi că nu am venit pentru tine. Am venit pentru păcătoși. ”

Creștinii astăzi recunosc liber că sunt păcătoși. Dar câți oameni chiar cred cu adevărat asta? Câți o spun doar pentru că asa este așteaptat de la ei? Adevărul este că mulți creștini se compară cu ceilalți, cautând tot ce este rău în altii. „Sigur”, recunosc ei, „sunt păcătos, dar nu sunt la fel de rău ca ... acea persoană de acolo. Sunt atent la dieta mea: nu mănânc prea mult zahăr, nici nu mă ating de cofeină și carnea de porc nu mi-a trecut niciodată pe buze. S-ar putea să vizionez filme, dar filmele pe care le privesc nu au foarte multă violență și nu văd niciodată filme care arată nuditate. mă descurc destul de bine în călătoria mea de creștin!

arogant

Și comparându-se cu ceilalți, ei decid că propriul păcat nu este chiar atât de rău.

Yahushua a murit pentru a salva păcătoșii. Yahuwah ar dori să-i mântuiască pe cei care nu admit că păcătuiesc, dar ei nu-L vor accepta pe Hristos. Doar păcătoșii pot veni la Hristos. Oamenii neprihăniți nu pot pentru că pentru a accepta dreptatea lui Hristos, trebuie să recunoască mai întâi că sunt păcătoși care au nevoie de Mântuitor. O persoană neprihănită crede că nu are păcat, deci de la ce ar trebui să se pocăiască? Doar persoana care recunoaște că nu se poate mântui pe sine poate să se bazeze, cu credință, pe meritele lui Yahushua pentru mântuire. De aceea, deși Yahushua a murit pentru toți, Yah nu primește decât păcătoșii.

Încurajarea veștilor proaste!

Nimănui nu-i place să recunoască cât de păcătoase sunt gândurile sale interioare sau să admită de câte ori s-a pocăit, doar ca să comită același păcat din nou și din nou. Dar dacă ești păcătos, aceasta este o veste bună! Dacă Yahuwah primește păcătoșii, El te va primi și pe tine! Yahuwah nu-i primește pe cei care pur și simplu doar spun că sunt păcătosi doar pentru că asta se așteaptă de la ei. Dar toti cei care sunt păcătoși și simt că sunt fără speranță și pierduți, El îi va primi.

om trist

Pentru a încuraja păcătoșii să vină la Yah pentru a fi salvați, Yahushua a spus o pildă care ilustrează bine condițiile pentru a fi primiți.

A mai spus şi următoarea pildă pentru unii care se încredeau în ei înşişi că sunt drepţi şi îi dispreţuiau pe ceilalţi Doi oameni s-au dus la Templu să se roage; unul era fariseu, iar celălalt era colector de taxe. Fariseul stătea în picioare şi se ruga în sine însuşi astfel: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că eu nu sunt ca ceilalţi oameni tâlhari, nedrepţi, adulteri şi nici chiar ca acest colector de taxe! Eu postesc de două ori pe săptămână şi dau zeciuială din tot ceea ce câştig! Colectorul de taxe însă stătea la distanţă şi nu îndrăznea nici măcar să-şi ridice ochii spre cer, ci se bătea pe piept, zicând: «Yahuwah, îndură-te de mine, păcătosul! Eu vă spun că mai degrabă acesta s-a dus acasă socotit drept, decât celălalt. Căci oricine se înalţă pe sine va fi smerit, iar cel ce se smereşte va fi înălţat!“ ( Vezi Luca 18:9-14 .)

S-ar putea să fii plin de teamă. Poate crezi că ați căzut prea adânc sau ați repetat același păcat de prea multe ori pentru a fi iertat. Dar dacă este așa, sunteți singurul pe care Yah îl vrea! Nu trebuie să stai departe de Yahuwah până ai depășit păcatul din viața ta. Nu este necesar să aștepți ca să vi la Yah până când nu ați rezistat cu succes ispitării de mai multe ori. Poți veni, așa cum ești și El te va accepta.

Invitația lui Yah pentru tine este ”Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi, şi vă voi vindeca de răzvrătire!”(Ieremia 3:22,) Cu cât te afli mai jos și mai neputincios, cu atât poți fi mai încrezător că El te va accepta pentru că așa a spus El:” Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine, iar pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni niciodată afară.”(Ioan 6:37)

Nu așteptați să veniți la Yahuwah. Dorința pe care o ai de a veni la Yah , El însuși a plantat-o în inima ta. Poți avea toată încrederea că Yahuwah te va accepta tocmai pentru că El a acceptat deja atât de mulți alții înaintea ta: bețivul, Noe; incestuosul Lot; ucigașul Moise; curva Rahav; adulterinul și ucigașul David… toți au găsit iertare și acceptare în Yahushua.

Puteți fi încrezător că Yahuwah te va accepta pentru că Yahushua nu a murit pentru tine, doar pentru a te lăsa să pieri.

Acceptați în Preaiubitul

Nu ne place să ne simțim nevrednici. Nu ne place să ne simțim păcătoși. Dar vestea bună este că Yahushua a murit pentru a salva păcătoșii. Asta înseamnă că, dacă ești păcătos, a murit pentru tine!

Fariseii s-au plâns: „Acest om primește păcătoșii.” (Luca 15: 2)

apăEști păcătos? Atunci știi că a murit pentru tine. Nu încercați să vă ascunde-ți faptele păcătoase. Recunoaste. Recunoașterea dvs. că sunteți un păcătos care are nevoie de un Mântuitor vă garantează acceptarea de către Yahuwah.

Nu sta departe de Mântuitorul doar pentru că esti păcătos. Nu sta departe doar pentru că nu cercetezi asa mult Biblia. Nu stați departe pentru că vă este rușine că, după ce Yah te-a iertat, ai plecat și ai făcut aceleași greșeli din nou. Vino la Tatăl așa cum ești.

Nu există nicio limită în ceea ce privește păcatul pe care l-ai fi făcut, totuși, Yah te va accepta și te va ierta. Dragostea și harul lui Yah sunt nelimitate !

Vă luptați sub o povară de vinovăție? Satana te face să crezi că esti nedemn? Lăudați-L pe Yah pentru că tu ești cel pentru care a dat singurul său fiu născut.

Nimic din ce ai făcut nu-l poate determina pe Yahuwah să-și întoarcă spatele față de tine. Singurul lucru care ar putea fi vreodată în cale este alegerea ta personală. Deci face alegerea! Ridică mâna credinței și înțelege promisiunea! Mântuirea este a ta. Nu trebuie decât să o accepți prin credință.

“Duhul şi Mireasa zic: „Vino!“iar cel ce aude să zică: „Vino!“ Cel însetat, să vină; iar cel ce doreşte, să ia fără plată apa vieţii.” (Apocalipsa 22:17, KJV)