The Best News Ever It is not by any ‘good’ deeds that we are saved. We are saved only when we cling to the undeserved merits of Christ. We need to reject completely ‘works’ as a method of salvation. The only act that is pleasing to the Father is the act of claiming Yahushua’s righteousness. Good ‘works’ are merely the fruits of a renewed heart. Click here for a short video that will indelibly mark this truth in your mind.
Join Now

JOIN TODAY!

Meet new people from all over the world, make friends, change your status, upload photos, earn points, & so much more! Chat, post comments or questions on our forum, or send private emails to your friends! There is so much to do and Learn here at World's Last Chance! Join our growing Christian Community Today and receive your Free Gift!

or sign in with your account below:
Tweets liked by ‎@WLC_Team
worldslastchance.com/wlc-radio-broa… Have you been listening?! We are broadcasting the Gospel Truth all over the world! Praise… twitter.com/i/web/status/1…
Jul 03, 2020
worldslastchance.com/prophecy-in-ne… Checkout Prophecy in the News! This is an incredible and crazy time to be alive, Beloved! S… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 27, 2020
Many Christians today would be surprised to learn that they hold a Platonic view of heaven which is not Biblical. C… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 19, 2020
"Many Christians believe that their view of Yahuwah, indeed orthodoxy’s view, is derived solely from the Bible. The… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 12, 2020
Lots of questions regarding our position on the #Feast of Weeks or #Pentecost :) This should help!… twitter.com/i/web/status/1…
Jun 05, 2020
No true Christian will be racist or hate-filled. Yahushua said, "“I say to you that whoever is angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment."" The heart of a true Christian will be filled with divine love for his fellow-man. https://www.worldslastchance.com/israel/can-a-true-christian-be-anti-israel.html â€¦pic.twitter.com/CXozJGrIUZ
May 30, 2020
As light continues to advance on the Creator's luni-solar calendar, so also does the opposition to this truth. As soon as one objection is answered, another is introduced in its place. Check out this article to see the calendar with more clarity...https://www.worldslastchance.com/yahuwahs-calendar/new-moons-manna-the-pattern-in-the-wilderness.html â€¦pic.twitter.com/oIPQxqYBWw
May 23, 2020
Are you a Creationist? Or an Evolutionist? It’s a legitimate question. Creation and evolution are more than just theories on the origins of life on earth. They also reveal truths about justification and sanctification everyone should understand. https://www.worldslastchance.com/biblical-christian-beliefs/creation-or-evolution.html â€¦pic.twitter.com/hxp6b8kOO7
May 15, 2020
What does Yahuwah think about this...? It will inexorably feed and fan the flames that burn away any resolve a man or woman may have to live for Yahuwah and for others. Read more about this to help your walk or the walk of a loved one...https://www.worldslastchance.com/practical-godliness/what-does-yahuwah-think-about-masturbation.html â€¦pic.twitter.com/1KL4dB06DU
May 08, 2020
"Feeling defeated, Jeremy began to doubt if there really was an all-powerful God who hears prayer. Where was God? Why was the temptation still so overwhelming?" Sound familiar? Please read this: https://www.worldslastchance.com/practical-godliness/how-to-counsel-teenagers-about-masturbation.html â€¦pic.twitter.com/AiUFFduTjh
May 01, 2020
Want to get off of social media for a bit? Here's your formal invitation lol https://www.worldslastchance.com/wlc-radio  So many great topics here! Enjoy, download, and share!pic.twitter.com/6SEzC7eNby
Apr 24, 2020
Heaven’s final warning w/ alarming urgency: “Come out of her, My people, that ye be not partakers of her sins, and that ye receive not of her plagues. For her sins have reached unto heaven, and Yahuwah hath remembered her iniquities.” (Revelation 18:4, 5) https://www.worldslastchance.com/get-out-of-her-my-people â€¦pic.twitter.com/tx4HLXKQsM
Apr 17, 2020
Yahuwah is 1. Yahushua is His only begotten human son. Scripture does not teach that Christ is the Creator, the Father & Son are the same being, nor Yahushua existed prior to his birth... Some thought-provoking questions for sincere truth seekers. Read on! https://www.worldslastchance.com/winds-of-doctrine/questions-every-sincere-trinitarian-binitarian-should-contemplate.html â€¦pic.twitter.com/t5zGXAf3Fw
Apr 10, 2020
What is the nature of Yahuwah? Who is Yahushua Historically, there are three ways of answering these questions: I. Trinitarianism II. Modalism III. Biblical Unitarianism Dive into this article to see why the third option is the most biblically sound. https://www.worldslastchance.com/biblical-christian-beliefs/why-unitarian-monotheism-makes-the-most-biblical-sense.html â€¦pic.twitter.com/CmKhwfWq3S
Apr 03, 2020
...For He shall give His angels charge over you, To keep you in all your ways. (Psalms 91:5-11) Do not fear, Beloved of Yahuwah. He has you in His hand. :)https://www.worldslastchance.com/christian-growth/cheerfulness.html â€¦
Mar 28, 2020
Do not be afraid of the terror by night...Nor of the pestilence that walks in darkness...But it shall not come near you...Because you have made YAH, who is my refuge, Even the Most High, your dwelling place, No evil shall befall you, Nor shall any plague come near your dwelling..
Mar 28, 2020
If the #coronavirus can wreak such havoc, putting entire countries on complete lockdown, how will the world fare when the 7 #TrumpetsofRevelation begin to blast? Refresh your mind with what could unfold even before the coronavirus crisis is over! https://www.worldslastchance.com/end-time-prophecy/the-7-trumpets-of-revelation.html â€¦pic.twitter.com/XLVQL1V9mF
Mar 20, 2020
@diubany Contáctenos aquí con su solicitud, Amado :) worldslastchance.com/contact-us
Mar 14, 2020
The fact that Melchizedek was both priest and king while being fully human teaches a very important lesson about Yahushua who, likewise, is both a king and a priest while still being fully human. Read more here: https://www.worldslastchance.com/biblical-christian-beliefs/melchizedek-once-and-future-king.html â€¦pic.twitter.com/auKEY1ToeI
Mar 14, 2020
John Calvin’s interpretation of the Bible justified the murder of his theological opponents. His preaching from the Old and New Testaments claimed those capital punishments aligned with God’s interests. What lessons must we learn from this? https://www.worldslastchance.com/end-time-prophecy/john-calvin-killed-rival-theologians.html â€¦pic.twitter.com/TkJQIO1bHm
Mar 06, 2020

eCourses Completion Status

Yahushua Is Coming Again

The King James Version (KJV) is mostly used in these lessons. Click here to access the KJV online.
Click here to start the quiz
We have restored on the WLC website, in the Scriptures quoted the Names of the Father and Son, as they were originally written by the inspired authors of the Bible.  Click here to download the Restored Names Version (RNV) of Scripture.  The RNV is a non-WLC resource.  -WLC Team

The second coming of Yahushua is the great hope of the ekklesia, the grand climax of the gospel and plan of salvation. Patriarchs, in the Old Testament, looked forward to it (Jude 14; Job 19:25-27); and it has also been the blessed hope of the ekklesia in the New Testament (Titus 2: 13; Acts 3:19-21).

The reason why we use Ekklesia and not church when referring to Yahuwah's faithful in WLC content is because the word "church" does not accurately convey the meaning of the original Greek, "Ekklesia." Throughout the New Testament, Ekklesia refers to the Called Out Ones. The word "church," which emphasizes a group, is therefore an erroneous translation and should never have been used. Christians are literally the Called Out Ones. The true followers of Yahushua are indeed the Called Out Ones from the organized denominations and religions of fallen Babylon. When the call to flee Babylon has been heard, none are to again return to Babylonian churches and forms of religion.

"So the Anointed was once offered to bear the sins of many; and unto them that look for him shall he appear the second time without sin unto salvation." Hebrews 9:28.

When Yahushua died on Golgotha, that act made possible the redemption of man from sin and from sin's influence and re­sults. He did not at that time actually complete His redemptive work. After His resurrection He ascended up to heaven, leaving His followers behind in a sin-cursed world. Most of the saints of past ages were still sleeping in their graves.

He had announced to His disciples, "I go to my Father," and to Simon Peter, "Whither I go, thou canst not follow me now; but thou shalt follow me afterwards." John 13:36. Let’s take a few minutes to study the second coming of Yahushua.

The Promise

1. Who was the first prophet to speak of the Second Coming of Yahushua?

“And Enoch also, the seventh from Adam, prophesied of these, saying, Behold, the Master cometh with ten thousands of his saints.” Jude 14.

Answer: Enoch was the first prophet among mankind. He foretold by prophecy the Second Coming of Yahushua to our world, and his work at that time. His life was a specimen of Christian consistency. Holy lips alone should speak forth the words of Yahuwah in denunciation and judgments. The book of Enoch has been left out of the Old Testament, but Jude, a prophet of Yahuwah, mentions the work of Enoch.

2. How did Job show his understanding of the closing events of this earth’s history?

Answer: “For I know that my redeemer liveth, and that he shall stand at the latter day upon the earth: And though after my skin worms destroy this body, yet in my flesh shall I see Eloah: Whom I shall see for myself, and mine eyes shall behold, and not another; though my reins be consumed within me.” Job 19:25–27.

The doctrine of the Second Advent is the very keynote of the Sacred Scriptures. The coming of Yahushua has been in all ages the hope of His true followers.

3. Before Yahushua ascended to Heaven, what definite promise did He make to His disciples?

"If I go and prepare a place for you, I will come again." John 14:3.

Answer: Yahushua promised them that He would come again. "Hereafter shall ye see the Son of man sitting on the right hand of power, and coming in the clouds of heaven." Matthew 26:64. This promise, made under the oath, and can be depended upon - He will come again.

4. What assurance was given to the disciples as they watched Yahushua disappear into Heaven?

"This same Yahushua, which is taken up from you into heaven, shall so come in like manner as ye have seen him go into heaven." Acts 1:11. See verses 9 and 10.

Answer: The disciples were assured that Yahushua will return to this earth in the same manner that He left at His ascension--in a visible, literal, bodily, personal manner. He will come in the clouds literally, as a personal being with a body of flesh and bones (Luke 24:36-43, 50, 51), and His coming will be visible. This rules out a “spiritual seeing” at conversion or at death.

5. Will His coming be secret?

"Behold, he cometh with clouds; and , and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, Amen." Revelation 1:7.

"For as the lightning cometh out of the east, and shineth even unto the west; so shall also the coming of the Son of man be." Matthew 24:27.

"Then shall all the tribes of the earth mourn, and they shall see the Son of man coming in the clouds of heaven with power and great glory" Matthew 24:30.

"Wherefore if they shall say unto you, Behold, He is in the desert; go not forth: behold, He is in the secret chambers; believe it not." Matthew 24:26.

Answer: No. The Bible plainly teaches that when Yahushua comes again, every one of our senses will be bombarded with evidence! From time to time suggestions have been made that Yahushua will appear in this or that remote place, and temples have been built for His reception. All such hopes are vain. The reference to the “secret chamber” undoubtedly has reference to the secrecy of the spiritualist seance. But Satan, not Yahushua, will be found there.

The secret rapture so commonly believed and taught today is not in the Bible. It is a human invention. Nor is the second coming a spiritual coming into the heart at conversion. It does not take place at a man's death, nor is it figurative--to be manifested by better world conditions. These theories are all of human origin. The second coming will be a literal, worldwide, visible, personal appearance of Yahushua in the clouds to bring this world to an end and to reward or punish all.

6. What glory will attend the person of Yahushua when He comes?

"For whosoever shall be ashamed of me and of my words, of him shall the Son of man be ashamed, when he shall come in his own glory, and in his Father's, and of the holy angels." Luke 9:26.

Answer: His glory, His Father’s glory and that of the holy angels.

The effect of this glory upon the inhabitants of earth we can only faintly imagine. If, at the time of Yahushua's resurrection, the appearance of one angel prostrated the Roman guards as dead men (Matthew 28:2-4), it is no wonder that many will try to hide from the glory of Yahushua, praying for the rocks and mountains to fall on them (Revelation 6:14-17) when He appears in His glory, the glory of His Father and of all the holy angels.

His Coming Will Not Be In Secret

7. Will everyone be expecting Yahushua when He comes?

"The day of the Master so cometh as a thief in the night." 1 Thes­salonians 5:2.

"Therefore be ye also ready: for in such an hour as ye think not the Son of man cometh." Matthew 24:44.

Answer: No, in the clearest language, Yahushua taught that although His coming would be open, announced, personal, literal, visible, and that good and bad alike would see Him come. He was to come as a "thief in the night" only in the sense that the wicked would be taken by surprise.

8. Will everyone be taken by surprise?

"But ye, brethren, are not in darkness, that that day should over­take you as a thief. Ye are all the children of light, and the children of the day: we are not of the night, nor of darkness. Therefore let us not sleep, as do others; but let us watch and be sober." 1 Thessa­lonians 5: 4-6.

Answer: No, only those who closed their eyes to the signs of the times would be taken by surprise.

9. Will Yahushua's followers be expecting Him when He comes?

"Unto them that look for him shall he appear the second time without sin unto salvation." Hebrews 9:28.

"And it shall be said in that day, Lo, this is our Eloah; we have waited for him, and he will save us: this is Yahuwah; we have waited for him, we will be glad and rejoice in his salvation." Isaiah 25:9.

Answer: Yes, they will be waiting and watching. Those who love His appearing will be ready and expecting.

We are pilgrims and strangers who are waiting, hoping, and praying for that blessed hope, the glorious appearing of our Master and Saviour, Yahushua, the Anointed. If we believe this and bring it into our practical life, what vigorous action would this faith and hope inspire; what fervent love one for another; what careful holy living for the glory of Yahuwah; and in our respect for the recompense of the reward, what distinct lines of demarcation would be evidenced between us and the world.

10. What blessing is promised to those who are ready and watching for Him?

"Blessed are those servants, whom the Master when he cometh shall find watching: verily I say unto you, that he shall gird himself, and make them to sit down to meat, and will come forth and serve them." Luke 12:37.

11. What will happen to the righteous people when Yahushua comes the second time?

"For the Master himself shall descend from heaven with a shout, with the voice of the archangel, and with the trumpet of Yahuwah: and the dead the Anointed shall rise first: Then we which are alive and remain shall be caught up together with them in the clouds, to meet the Master in the air: and so shall we ever be with the Master." I Thessalonians 4: 16.

"We shall all be changed, ... and the dead shall be raised incorruptible. For ... this mortal must put on immortality." 1 Corinthians 15:51-53.

"We look for ... the Master Yahushua, the Anointed: Who shall change our vile body, that it may be fashioned like unto his glorious body." Philippians 3:20, 21.

Answer: The righteous dead will be raised from their graves, given perfect, immortal bodies like that of Yahushua, and caught up into the clouds to meet Yahushua. Then the righteous living will also be given bodies like Yahushua and will be caught up to meet Him in the air.

12. What will happen to the wicked at Yahushua's coming?

"And to you who are troubled rest with us, when the Master Yahushua shall be revealed from heaven with his mighty angels, In flaming fire taking vengeance on them that know not Yahuwah, and that obey not the gospel of our Master Yahushua, the Anointed: Who shall be punished with everlasting destruction from the presence of the Master, and from the glory of his power." 2 Thessalonians 1:7-9.

With the breath of his lips shall he slay the wicked." Isaiah 11:4.

"And the slain of Yahuwah shall be at that day from one end of the earth even unto the other end of the earth: they shall not be lamented, neither gathered, nor buried; they shall be dung upon the ground." Jeremiah 25:33.

Answer: The wicked will be slain by Yahushua.

13. In view of all this, what are we all exhorted to do?

"And take heed to yourselves, lest at any time your hearts be overcharged with surfeiting, and drunkenness, and cares of this life, and so that day come upon you unawares. For as a snare shall it come on all them that dwell on the face of the whole earth. Watch ye therefore, and pray always, that ye may be accounted worthy to escape all these things that shall come to pass, and to stand before the Son of man." Luke 21: 34-36.

The Time Of Yahushua’s Coming

14. Has the exact time of Yahushua’s coming been revealed?

“But of that day and hour knoweth no man, no, not the angels of heaven, but My Father only.” Matt. 24:36.

Answer: No, the Bible does not tell us exactly when Yahushua will come again, but it does tell us many of the events that will transpire just before Yahushua returns. Here are a few:

  • Wars and rumours of wars. (Matthew 24:6)

  • Famines, diseases and earthquakes in many different places. (Matthew 24:7)

  • Yahuwah’s people will be persecuted, killed, and hated by every nation in the world. (Matthew 24:9)

  • The mark of the beast crisis will be fully engaged to persecute Yahuwah’s people. (Revelation 3:15-18)

  • A system will be set up where only those who receive the mark of the beast will be allowed to buy and sell. (Revelation 13:17)

  • Many false prophets and preachers will be in the world doing great signs and wonders and will deceive many people. (Matthew 24:11, 24)

  • Sin will be very abundant throughout the world, and love will grow cold. (Matthew 24:12)

  • The good news about Yahuwah’s love will be preached in all the world. (Matthew 24:14)

  • False Christs will appear throughout the world with great signs and wonders. The second coming of Yahushua will be so successfully impersonated that many people will be deceived into thinking that Yahushua has returned, even though it is Satan himself or one of His agents. (Matthew 24:23-26)

  • Yahushua will come in the clouds of heaven with great power and glory. (Matthew 24:30)

  • All the people who have openly rejected Yahushua, or who have been deceived by Satan, will cry for the rocks and mountains to fall on them to hide them from the presence of Yahushua. (Revelation 6:15, 16)

  • When Yahushua comes, Yahuwah’s faithful people will say, “Lo, this is our Eloah; we have waited for him, and he will save us.” (Isaiah 25:9)

MOST IMPORTANT SIGN: We are living under the last pope - Francis I.  This understanding is taken from the prophecy in Revelation chapter 17.

Yahushua will soon come in glory for all to see. Will you give Him the crown, throne, and scepter of your life today?