Print

Număratoarea inversă a început! Timpul strâmtorării este acum!

Profețiile lui Daniel indică anul 1922 ca începutul numărătorii inverse până la sfârșit.
Aflați semnificația acestui an extrem de important!

Primul meu copil era extrem de timid. De fapt, căutați cuvântul "timid" în dicționar, acesta ar fi chiar lângă numele său! Din fericire pentru el, soția mea a citit un articol despre un studiu care arăta că oamenii "timizi" au nevoie, în mod obișnuit de un timp mai lung ca să citească corect limbajul corpului celor din jurul lor. Extroverții, pe de altă parte, puteau să citească în mod consecvent și cu precizie limbajul corpului altora.

copil timid agățat de tatăl său

După cum arată studiile, copiii "timizi" au un timp mai greu de citit limbajul corpului decât colegii lor mai extrovertiți.

Acest lucru a explicat de fapt, foarte mult. Dacă nu ați putea citi limbajul corpului cuiva, dacă ați presupune că sunt supărați pe voi (chiar dacă nu au fost), ar fi firesc să vă retrageți. În acest fel sunt oamenii care sunt "timizi".

După citirea articolului, soția mea a început să-i explice fiului nostru la ce se poate aștepta în orice situație socială dată. În timp ce eram în mașină, mergând undeva, ea îi povestea cine ar putea fi acolo, ce ar trebui probabil să spună ca salut și ce putea să spună ca răspuns. Nu i-a permis niciodată să-și ascundă capul și să nu răspundă. Ea a insistat ca el să fie politicos și să dea un răspuns politicos, dar ea a făcut lucrurile mai ușor pentru el, spunându-i ce urma să se întâmple și la ce s-ar putea aștepta. Chiar și atunci când avea 10 și 11 ani, el încă o ruga să-i spună ce să se aștepte înainte de a avea experiențe noi.

În acel timp, eram prieteni cu o altă familie tânără, a cărei fiică, ca și fiul nostru, era, de asemenea, foarte timidă. A fost dureros să mărturisesc. Spre deosebire de soția mea, cealaltă mamă nu a cerut niciodată copilului să răspundă politicos atunci când i se vorbea. Ea îi permitea fetiței să-și întoarcă capul, să-și ascundă fața în fustele mamei ei și astfel să ignore persoana care încearca să vorbească cu ea. Chiar și peste ani, fata avea un nivel de stângăcie socială pe care fiul nostru a reușit să-l depășească. Singura diferență a fost că soția mea l-a pregătit cu înțelepciune pe fiul nostru, lăsându-l să știe dinainte la ce să se aștepte și cum ar trebui să acționeze ca răspuns.

Geralul Sun Tzu

"Lăsați planurile voastre să fie întunecate și impenetrabile ca și noaptea și atunci când vă mișcați, cădeți ca un fulger." General Sun Tzu

Un proverb latin, "Præmonitus, præmunitus", oferă un adevăr universal: "Paza bună trece primejdia rea". Și Yahuwah știe acest lucru. Profetul Amos a declarat: "Adonai, Yahwah, nu va face nimic, fără să descopere taina Sa robilor Săi, prooroci" (Amos 3: 7, KJV) Există un motiv pentru asta. Atunci când o persoană este luată prin surprindere, el sau ea este de obicei prins nepregătit. De fapt, acest principiu al războiului este atât de important, încât vechiul general și filozof chinez, Sun Tzu, a inclus elementul de surpriză ca fiind unul dintre cele cinci elemente esențiale pentru victorie. În traducerea sa despre strategia militară, "Arta războiului", Sun Tzu a declarat: "Va câștiga cel care, pregătindu-se pe sine, va aștepta să-l ia pe inamic nepregătit." Adăugând mai departe: "Pregătiți-i pe oameni la ceea ce se așteaptă; la ceea ce ei sunt capabili să discearnă și să-și confirme proiecțiile. Oferiți-le modele predictibile de raspuns, cu care-și pot ocupa mințile în timp ce așteaptă momentul extraordinar - pe care ei nu-l pot anticipa."

Surpriza este un element al războiului folosit frecvent și eficient de Satana. Scopul diavolului este întotdeauna să înșele. Prin înșelăciunea oamenilor cu privire la ceea ce este adevăr, el îi poate înșela să creadă că au mai mult timp să se pregătească înainte ca Mântuitorul să se întoarcă. Apoi, când evenimentele finale vor izbucni, vor fi luați prin surprindere; prinși nepregătiți ca să facă față celei mai mari crize pe care lumea a cunoscut-o vreodată.

Paza Bună trece Primejdia Rea

Profețiile din Scriptură sunt darul lui Yahuwah către rămășița finală. Prin profeție, ni se oferă informații extrem de precise cu privire la criza finală și la ceea ce ține de viitor. Nici unul nu trebuie să fie luat prin surprindere. Adevărul este totuși extrem de șocant. Conform cuvântului sigur al profeției, lumea a intrat în „timpul sfârșitului“ din 1798, și implicit în „timpul de strâmtorare“ din anul 1922!

Timpul Sfârșitului

Cartea lui Daniel este explicată în cartea Apocalipsa. Profețiile, date de același spirit de inspirație, nu pot fi separate. Apocalipsa 13 prezintă o profeție care s-a încheiat în 1798:

Și am stat pe nisipul mării, și am văzut o fiară ce se ridica din mare, având șapte capete și zece coarne, și pe coarne avea zece cununi împărătești și pe capete avea nume de hulă.

Și fiara pe care am văzut-o, semăna cu un leopard, și picioarele lui erau ca picioarele unui urs, și gură ca o gură de leu: Balaurul i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie și o stăpânire mare.

Și am văzut unul din capetele ei, părea rănit de moarte; și rana de moarte fusese vindecată și toată lumea se mira după fiară. (Apocalipsa 13: 1-3, KJV)

Timp de o mie, două sute șaizeci de ani, începând cu anul 538, Biserica Romano-Catolică a avut o influență despotică asupra întregii lumi creștine și, mai târziu, i-a trimis pe preoții Iezuiți să subjuge popoarele indigene din întreaga lume.

Această perioadă de timp de 1260 de ani apare în mod repetat atât în Daniel, cât și în Apocalipsa. Punctul terminus a avut loc în 1798, când două lucruri s-au întâmplat: 1) Generalul francez, Louis-Alexandre Berthier l-a luat pe papă prizonier; și, 2) Guvernul francez revoluționar ateist, a instituit un nou calendar pentru scopul explicit de a decreștiniza Franța prin eliminarea Duminicii din săptămână. (Folosirea Duminicii ca zi de închinare, mai degrabă decât Sabatul biblic, fiind de mult "semnul autorității" Bisericii Romano-Catolice).

Această acțiune dublă a adus papalității "rana mortală", ducând la sfârșitul celor 1260 de ani de supremație papală. Începând din acest an, lumea a intrat în "timpul sfârșitului". Profeția a avut efectul dorit: a fost un apel de trezire pentru credincioșii creștini din secolul al 19-lea și a condus la o renaștere a studiului aprofundat al Bibliei și a căutării adevărului. Dar sfârșitul nu venise încă.

Franța revoluționară a respins calendarul papal "Gregorian" într-o respingere îndrăzneață a autorității papale. "Calendarul Republicii Franceze. . . nu trebuie să semene în nici un fel cu calendarele anualele oficiale ale Bisericii apostolice și Romane. "Pierre-Sylvain Maréchal

Calendarul Republicii Frnceze

Imagine: Prin Debucourt, Philibert Louis - Biblioteca Națională a Franței,
Domeniul public, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=276075

Timpul de Strâmtorare

Profețiile detaliate ale lui Daniel și Apocalipsa sunt darurile lui Yah pentru poporul Său. Mai ales profețiile complex detaliate din Daniel, sunt un dar pentru generația finală. Aceste profeții sunt cele care identifică Franța ca  „Regele Fac ce Vreau“ din Daniel 11; Egiptul ca "Regele de la Sud" și Imperiul Otoman ca și "Regele de la Nord". (Pentru un studiu mai detaliat al acestor trei regi, vă rugăm să citiți "Napoleon, Atatürk, & Papa Francis indică iminența închiderii probațiunii.")

Nu este scopul acestui articol să intrăm în tot ceea ce cuprinde profețiile. Cu toate acestea, pentru a rezuma pe scurt: Imperiul Otoman a fost mult timp considerat de restul Occidentului ca "bolnavul Europei". Daniel a prezis: "În vremea sfârșitului, Regele Sudului [Egiptul] va împinge pe [Regele Fac ce Vreau, Franța]: și Regele de la Nord [Imperiul Otoman] va veni împotriva lui ca un vârtej de vânt ... dar el [Împăratul de la miazănoapte] își va găsi sfârșitul și nimeni nu-l va ajuta ". (Daniel 11:40 și 45, KJV)

Mustafa Kemal, cunoscut sub numele de Atatürk sau "Tatăl turc", a revoluționat fostul Imperiu otoman. El a desființat sultanatul în 1922 și "a stabilit un nou cod civil, bazat pe precedentele europene. El a elaborat o constituție care a rupt în mod expres orice legătură cu legea Islamică [Sharia].

"Acest lucru i-a dat Islamului o rană mortală, din care nu s-a recuperat niciodată .

(http://www.bbc.com/news/magazine-23810527, accent furnizat.)

Acest lucru este exact ceea ce s-a întâmplat. Imperiul Otoman, al cărui regim odată puternic, care aproape că a îngenunchiat Europa, care a provocat moartea sau înrobirea a milioane de creștini- și-a găsit sfârșitul, nu cu zgomot, ci cu un scâncet aproape tăcut. Și nimeni nu l-a ajutat. Așa cum, cu mai bine de un secol înainte, generalul Berthier i-a dat papalității o rană mortală, la fel Mustafa Kemal, numit mai târziu Atatürk, i-a dat Islamului o rană mortală.

Atatürk a desființat sultanatul otoman, precum și califatul islamic și a înființat Republica modernă a Turciei. El a modernizat Turcia prin secularizarea sa și distanțarea deliberată a legilor sale de legea islamică. Imperiul Otoman a ajuns oficial la sfârșitul lui, pe 1 noiembrie 1922. Acest eveniment este de o mare importanță pentru poporul lui Yah, pentru că marchează începutul "timpului de strâmtorare".

Profeția, identificând acest an specific, are o semnificație imensă pentru poporul lui Yah. Imperiul otoman, care se încheia în 1922, era Regele Nordului care și-a găsit sfârșitul, fără niciun ajutor. Acest lucru confirmă dincolo de umbra unei îndoieli că acum suntem în timp de strâmtorare. El face acest lucru în următoarele moduri.

1. Îndeplinirea acestei profeții, identificând anul 1922 ca fiind începutul timpului de strâmtorare, confirmă tuturor minților oneste exactitatea întregului cuvânt profetic al lui Yahuwah și o face într-un mod foarte dramatic și demonstrabil. Consecințele căderii Imperiului Otoman sunt ușor de dovedit și bine documentate. Yah nu lasă ceva așa de important să fie obscur și greu de stabilit.

2. Împlinirea acestei profeții confirmă faptul că Regele Nordului despre care s-a vorbit în Daniel 11 este într-adevăr Imperiul Otoman. Această profeție stabilește dincolo de orice umbră de îndoială punctul de plecare de la care Daniel a prezis „Timpul de stâmtorare“. Daniel 11 se închide cu explicarea faptului că Regele din Nord (Daniel 11 „își va ajunge sfârșitul, și nimeni nu-l va ajuta.“ Daniel 11: 45, KJV)

Versetul următor afirmă: "În vremea aceea, se va ridica marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; și va fi un timp de necaz, cum n-a mai fost niciodată de la întemeierea lumii, dar în acel timp poporul tău va fi izbăvit, oricine va fi găsit scris în cartea aceasta" (Daniel 12,1, KJV) Nu există nici un decalaj de timp. Imediat ce Regele Nordului se apropie de sfârșit, chiar atunci există "un timp de strâmtorare cum n-a mai fost niciodată de la întemeierea lumii."

oasele victimilor Genocidului din Rwanda

În doar 100 de zile, genocidul din 1994 din Rwanda a șters 800 000 de vieți (în unele estimări, până la 1 milion de vieți) în doar 100 de zile. Întreaga familie a fost ucisă. Suferința era de nedescris.

Acesta este timpul pe care-l trăim chiar acum. Secolul al XX-lea a văzut cele mai multe războaie și cele mai multe persoane ucise de guvernele lor decât în trecutul istoric. Milton Leitenberg, în "Morți în războaiele și conflictele din secolul XX", estimează că aproximativ 231 de milioane de oameni au murit numai în ultimul secol. Alte cercetări susțin că alte 260 de milioane de persoane au fost ucise de propriile guverne.

În doar zece ani, între 1966 și 1976, până la 2 milioane de chinezi au fost uciși de propriul guvern în timpul Revoluției lor culturale. Pe parcursul a doar patru ani, 1975-1979, peste 1 milion de cambodgienii și-au pierdut viața în câmpurile morții sub domnia despotică a Khmerilor Roșii. Dar aceste cifre sunt palide în comparație cu milioanele de vieți pierdute în timpul dictatorului sovietic, Iosif Stalin. Unele estimări au dus la pierderea vieții a unui număr de 60 de milioane de sovietici.

3. Cu data de început a timpului de necaz stabilită, oamenii lui Yahuwah sunt protejați de înșelăciunile Satanei. Fără 1922 ca dată de plecare, „timpul de necaz“este împins în mod repetat, în viitor. Oamenii sinceri studiază Biblia, căutând ceva care să demonstreze unde suntem în fluxul istoriei, dar fără ca anul 1922 să fie un punct de ancorare, ei caută identificatori falsi și sunt total neavertizați de faptul că timpul de necaz a început deja! Satana câștigă biruința pentru că, odată cu împingerea timpului de necaz în viitorul întunecat, fiecare individ întârzie să se predea și să se pregătească pentru apropiata revenire a lui Yahushua.

Pentru acești oameni sunt rostite cuvintele triste:

       Nu oricine îmi spune: Doamne, Doamne, va intra în Împărăția cerurilor;
       ci cel ce face voia Tatălui meu care este în ceruri.

       Mulți îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, nu am proorocit noi în Numele Tău?
       și nu am scos noi draci în Numele Tău? Și nu am făcut noi minuni în Numele Tău?

       Și atunci le voi mărturisi, Niciodată nu v-am cunoscut: Plecați de la mine,
       voi toți care lucrați fărădelege. (Matei 7: 21-23, KJV)

4. O mie nouăsute douăzeci-doi face o distincție clară între timpul de necaz despre care se vorbește în Daniel 12:1, și cel la care se face referire în Matei 24:21. Ele nu sunt la fel. Profeția lui Yahushua este pe o perioadă de timp mai scurtă, care vine chiar la sfârșit:

      Vai de cei ce sunt copii, și de cele ce dau să sugă în acele zile!

      Rugați-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici în ziua Sabatului:

      Căci atunci va fi un timp de necaz, cum n-a mai fost
      de la întemeierea lumii și nici nu va mai fi.

      Și dacă zilele acelea n-ar trebui să fie scurtate, nici unul nu ar fi fost salvat:
      dar, din pricina celor aleși acele zile vor fi scurtate.

      Atunci, dacă vă va spune cineva: Iată, Hristosul este aici, sau acolo; să nu credeți.

      Căci se vor scula Hristoși mincinoși și prooroci mincinoși, și vor face semne mari și minuni;
      dacă ar fi posibil, să înșele pe cei aleși.

      Iată, v-am spus mai înainte. (Matei 24: 1-25, KJV)

doamnă confuză

Fără 1922 ca și ancoră, cercetătorii Bibliei sunt lăsați în picaj, amânând periculos timpul sfârșitului pentru un timp viitor misterios.

De-a lungul acestui timp de necaz, atunci când strigătul puternic (ultimul mesaj milostiv de avertizare) este dat lumii, mulți își vor pierde viața în mod special de dragul adevărului. Timpul de necaz al lui Daniel, începând din 1922, cuprinde toate națiunile pământului. Nu toți cei care își pierd viața în această perioadă sunt neapărat martiri pentru adevăr. Timpul necazului la care se referă Yahushua este chiar mai rău decât timpul de necaz din Daniel. Timpul de necaz al lui Yahushua vine chiar la sfârșit și este scurtat altfel nu va mai rămâne nimeni în viață.

5. Profeția Regelui de la Nord, care-și găsește sfârșitul în 1922 și începutul timpului de strâmtorare, explică întrebării din minte: De ce a fost lumea în criză constantă din anul 1922 și va continua să fie așa până când vine Yahushua.

Potrivit Science Daily, numărul uraganelor din Oceanul Atlantic s-a dublat în ultimul secol.1 Și nu sunt doar uraganele. Numărul, frecvența și gravitatea cutremurelor a crescut exponențial. De fapt, dintre cele mai mari 10 cutremure din istoria înregistrată, nouă au avut loc după 1922. Profesorul Mike Sandiford, geolog de la Universitatea din Melbourne, spune că "seismologii au observat o creștere a cutremurelor de mare magnitudine și de impact în ultimul deceniu." 2

Numărul mare de decese, de la războaie, democide (guvernele ucid proprii cetățeni), genocide și dezastre naturale începând cu anul 1922, sunt fără precedent în istorie.
 

Robert Jackson 

"Crimele pe care noi încercăm să le condamnăm și să le pedepsim au fost atât de calculate, atât de maligne și devastatoare, încât o civilizație nu poate tolera ignorarea lor, deoarece nu poate supraviețui repetării lor".

Robert Jackson, procuror șef al Statelor Unite, în deschiderea sa la Tribunalul Militar Internațional din Nuremberg, Germania, 21 noiembrie 1945.

6. Profeția lui Daniel oferă un avertisment cu privire la încheierea probațiunii care nu este un eveniment în viitorul îndepărtat, dincolo de sfera celor care trăiesc în prezent. Mai degrabă, sunt doar "momente până la miezul nopții". Probațiunea se va închide în curând și nu avem timp de pierdut în pregătirea inimii noastre ca să fim gata.

7. Exactitatea extremă a împlinirii profeției cu Regele de la Nord care și-a ajuns sfârșitul fără ajutorul cuiva, confirmă faptul că puținele profeții care urmează, se vor îndeplini, în același mod literal și cu exactitate. Acesta este un punct important, deoarece unele dintre ele, în acest moment, pot fi văzute doar de ochiul credinței. Dar, ca și în toate decretele lui Yahuwah, ele se vor împlini la vremea potrivită și așa cum a fost profețit.

Momente până la miezul nopții

ceas care arată miezul nopții

Suntem chiar în momentele dinaintea strigătului de la miezul nopții.

Când eram băiat, părinții mei aveau un ceas vechi al bunicului care fusese în familie de mai multe generații. El bătea la fix, la jumătate, și la un sfert. În partea de sus a orei, cu toate acestea, cânta un scurt cântec înainte de dongul de la fix, în tonuri adânci, tunător. Nu exista nici o altă parte care să afișeze secunde, doar minute și ora fixă.

Cu toate acestea, dacă ascultați foarte atent, chiar înainte de cântec, exista un clic liniștit, pe măsură ce mecanismul intern începea să huruie. Când terminam o oră de teme, acel clic era semnalul pe care fratele meu și cu mine îl așteptam, anunțându-ne că ora de tortură s-a terminat și timpul nostru mult așteptat de joacă sosise.

Aici ne aflăm cu istoria pământului. Timpul de strâmtorare nu este un eveniment viitor. Cei mai mulți oameni care citesc acest articol s-au născut după ce au început deja problemele! Ne așteaptăm la acel clic aproape silențios, care va semnala că se-ntâmplă peste tot. Să nu fii luat prin surprindere. Ia-ți timp acum pentru a afla profețiile. Este voința lui Yahuwah să știți că se va năpusti, în curând, pe pământ cu o forță copleșitoare, căci odată ce trâmbițele încep să sune, nu va mai fi nici un răgaz până la final.

Când Yahushua a fost rugat să descrie sfârșitul lumii chiar înainte de moartea Sa, El a dat cuvintele încurajatoare, „Când aceste lucruri încep să se întâmple, priviți în sus, și să vă ridicați capetele; căci răscumpărarea voastră se apropie "(Luca 21:28).

Suntem doar în momentele de până la miezul nopții. Sfârșitul este mult mai aproape decât vă puteți imagina.

Pentru o mai bună înțelegere a viitorului apropiat, WLC vă invită să citiți:

Înșelăciunea finală: Satana în Haine de Lumină

Ploaia Târzie se Revarsă! (Tu o primesti?)

Cele Șapte Trâmbițe ale Apocalipsei


1 https://www.sciencedaily.com/releases/2007/07/070730092544.htm

2 http://www.australiangeographic.com.au/topics/science-environment/2011/03/earthquakes-the-10-biggest-in-history/