Print

Această zi împreună cu Yahuwah


Apropiați-vă de Yahuwah și El se va apropia de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor; curățiți-vă inimile, oameni cu inima împărțită. Smeriți-vă înaintea lui Yahuwah, și El vă va înălța. (Vezi Iacov 4: 8, 10)


Continuarea lui John Bunyan la clasicul său atemporal, Călătoria Pelerinului, prezintă un paradox aparent imposibil: este ușor să fii pierdut și la fel de ușor să fii salvat! Este foarte ușor să fii pierdut, deoarece nu necesită un efort din partea cuiva ca să fie pierdut. Toată lumea în mod natural înclină să facă ceea ce este greșit pentru că toată lumea se naște cu o natură păcătoasă. Prin urmare, este un lucru foarte ușor și natural să te lași "dus de val" și să fii pierdut

În același timp, este mai ușor să fii salvat,

deoarece calea păcătosului este grea. El nu are nici busolă morală, nici glas din cer, spunând: "Aceasta este calea, mergeți pe ea.". . . "Este ușor să fii salvat, deoarece . . . [Yahushua] a plătit prețul mântuirii pentru noi. El a luat suferința noastră și ne-a dat pacea Lui. El a schimbat slăbiciunea noastră pentru puterea Lui. . . păcatul nostru pentru dreptatea Lui. Așa cum a zis Isaia: "Prin rănile Lui suntem tămăduiți."1

Yahuwah respectă dreptul tuturor la libertatea de alegere. El nu va forța pe nimeni să accepte mântuirea. Pentru că toți se nasc cu o tendință naturală de a face rău, dacă cineva nu alege în mod activ să fie salvat, el sau ea va fi, în mod implicit, pierdut.

Mulți oameni vor fi pierduți chiar dorind să fie mântuiți. Astfel de persoane nu au recurs la purificare, procesul de rafinare, care i-ar fi modelat în imaginea divină, candidați potriviți pentru cer. Ei au dorit darul vieții fără sfârșit, dar nu și o relație personală cu Dătătorul de viață. Predările zilnice, sunt necesare tuturor celor care vor să câștige viața veșnică, iar ei s-au împotrivit și activitatea de transformare a rămas doar la suprafață. Ea nu a ajuns până în adâncul inimii, minții și sufletului.

Dacă dorești să moștenești viața veșnică, te va costa totul. Acest lucru va necesita un angajament pentru obiectivul și dorința de a sacrifica orice altceva care-ți stă în cale. Oricum, mântuirea și viața veșnică nu pot fi "atinse" prin tot ceea ce faci. "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință; și aceasta nu vine de la voi: este darul lui [Elohim]: nu după fapte [eforturi] ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9).2

man standing on stairsDarul fără plată al mântuirii se poate obține doar prin continua predare de sine. Decât un proces de îndeplinire pas cu pas, a sarcinilor pe drumul spre Cer, mai degrabă, un proces pas-cu-pas de smerire până la predarea completă și totală. În fiecare zi, scăzând din ce în ce în proprii ochi, ca atenția ta să fie centrată tot mai mult pe Mântuitor. Procesul predării zilnice a voinței tale voinței superioare a Creatorului, nu-ți va mai lăsa loc să te lăuzi. Aceasta este o necesitate vitală pentru a fi salvat.

Sunt aici mulți oameni care se luptă să înțeleagă știința mântuirii. Ei au simțit sentimente minunate de bucurie și pace atunci când L-au acceptat prima dată pe Mântuitor, prea mulți oameni presupun că "odată mântuit ești pentru totdeauna mântuit." Alții fac o altă greșeală: Ei sunt tentați să creadă că, dacă nu simt toate acele sentimente frumoase, calde, neclare de care noi toți ne bucurăm, atunci sunt pierduți.

Nici măcar nu este adevărat. Yah nu va forța niciodată voința. O persoana salvată într-o zi, poate, de asemenea, mai târziu să-și schimbe mintea lui/ei. În același timp, sentimentele bune sau lipsa acestora, nu sunt un indiciu că ești salvat sau pierdut. Sentimentele bune sunt darul lui Yahuwah pentru a dărui. Partea ta este să pretinzi făgăduințele prin credință, în fiecare zi, pe măsură ce te predai Lui. "Credința îți aparține ca să o exerciți ca și dar al lui [Yahuwah]. Nu aveți nevoie să fluctuați între speranță, teamă și deznădejde. Fiți siguri că, așa cum vă apropiați de [Yahuwah], veți ști cu siguranță că El se apropie de voi, ca să vă hrănească, să vă încurajeze, și să vă îmbogățească sufletul."3

Cel mai bun moment, ca să te predai total Creatorului tău, este la prima oră a dimineții, când te trezești. La începutul zilei, atunci când mintea este clară și ordonată cu activitățile zilei, puneți deoparte timp pentru a-l petrece cu Yahuwah.

Consacră-te lui [Yahuwah] de dimineată; aceasta să fie prima lucrare. Rugăciunea ta să fie: "Ia-mă, O [Yahuwah], cu totul al Tău. Eu pun toate planurile mele la picioarele Tale. Folosește-mă astăzi în serviciul Tău. Rămîi cu mine, și lasă ca toată munca mea să fie făcută prin puterea Ta. "Aceasta să fie o activitate zilnică. În fiecare dimineață, consacră-te lui [Yahuwah] pentru acea zi. Toate planurile tale, care urmează să fie efectuate sau abandonate, pune-le la dispoziția Lui, după cum îți va indica providența Sa. Astfel că, punându-ți zi de zi viața ta în mâinile lui [Yahuwah], ea va fi tot mai mult modelată după viața lui [Yahushua].4

Dacă nu vă puteți aminti să faceți, mai întâi, acest lucru, cereți lui Yahuwah să vă ajute. Cea mai bună metodă care ajută mintea să se întoarcă la Yahuwah, este ca dimineața, să vă gândiți la El și să-l rugați ultimul lucru pe care L-ați rugat și seara. Înainte să adormiți, dedicați-vă lui Yah din nou. Mulțumiți-I pentru grija Sa, de pe tot parcursul zilei și pentru multele binecuvântări pe care le-ați primit de la El. Acest lucru, vă va ajuta mintea să fie în ton cu Creatorul din primele clipe de veghere, deoarece mintea tinde, în mod natural, să meargă către gândurile pe care le avea când a mers la culcare.

Există cinci domenii de bază de care aveti nevoie, ca să vă predați lui Yahuah în fiecare zi. Acestea sunt:

 1. Voința
 2. Mintea
 3. Trupul
 4. Timpul
 5. Banii

Rugăciunea voastră să înceapă cu lăude pentru Yahuwah. Acest lucru, nu doar că Îl glorifică, dar recunoștința pe care o veți simți față de El, amintidu-vă bunătatea Lui, vă va întări credința ca să cereți și pentru nevoile curente.

VOINȚA

Predarea voinței este, fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl puteți face în cooperarea cu Yahuwah pentru mântuirea sufletului. Predarea voinței este lucrul pe care, majoritatea oamenilor nu reușesc să-l înțeleagă, mai ales ce rol joacă aceasta în cooperarea cu Yahuwah.

Mulți se întreabă: "Cum să fac eu să mă predau lui [Yahuwah]?" Dorești să te predai Lui, dar ești slab în putere morală, în sclavia îndoielilor și controlat de obiceiurile vieții tale de păcat. Promisiunile și hotărârile tale sunt ca funiile de nisip. Nu poți controla gândurile, impulsurile, afecțiunea. Cunoașterea promisiunilor nerespectate și a angajamentelor neîmplinite young woman prayingslăbește încrederea în propria ta sinceritate, și te face să simți că [Yahuwah] nu te poate accepta; dar nu ai nevoie de disperare. Ceea ce trebuie să înțelegi este adevărata forță a voinței. Aceasta este puterea care guvernează natura omului, puterea de decizie sau de alegere. Totul depinde de acțiunea dreaptă a voinței. [Yahuwah] a dat oamenilor puterea de alegere; este al lor ca să o exercite. Nu poți să-ți schimbi inima, nu poți să-i predai lui [Yahuah] afecțiunile tale; dar poți alege să-L slujești. Îi poți da vointa ta; El va lucra apoi în tine și voința să faci în conformitate cu plăcerea Lui. Astfel, întreag ta natură va fi adusă sub controlul Duhului lui [Yahushua]; afecțiunile tale vor fi centrate asupra Lui, gândurile tale vor fi în armonie cu El.

Dorințele de bine și de sfințire sunt corecte, în măsura în care acestea se manifestă; dar dacă te oprești aici, ele nu vor folosi la nimic. Mulți se pierd sperând și dorind în același timp să fie creștini. Ei nu ajung la punctul cedării voinței către [Yahuwah]. Ei nu aleg acum, să fie creștini.

Prin exercitarea dreptului de voință, în viața ta, poate fi făcută o schimbare totală. Prin supunerea voinței tale lui [Yahushua], te aliezi cu puterea care este mai presus de toate domniile și puterile. Vei avea putere de sus să rămâi statornic, și, astfel, printr-o predare constantă lui [Yahuwah], vei fi activat ca să trăiești o viață nouă, chiar și viața de credință.5

Satana se va strădui să te sperie cu gândul că Yahuwah va înrobi voința ta, că te forțează să faci ceea ce nu vrei să faci. Alungă astfel de gânduri. Ele provin de la inamic. Forța este un principiu al împărăției lui Satan, nu a lui Yahuwah. Tatăl vostru cel din ceruri a sacrificat pe Fiul Său ca să vă garanteze libertatea de alegere. El nu va forța niciodată voința ta. Depinde de tine să alegi dacă vrei sau nu să-ți predai voința  Lui.

Filipeni 2:12 și 13 ne avertizează pe toți: "Duceți până la capăt, cu frică și cutremur mântuirea voastră. Căci [Elohim] este Acela, care lucrează în voi și vă dă, după buna Sa plăcere și voința și înfăptuirea." Înțelegeți că, dacă nu vă predați voința lui Yahuwah, acesta va fi, în mod implicit, îrobită voinței lui Satan.

MINTEA

Puțini oameni își dau seama că au datoria să-și controleze gândurile. Pentru un om care nu-și controlează gândurile, există probabilitatea să fie luat în captivitate de pasiunile fizice. Satana-l va smiling man wearing a suitatrage cu pofta după femeile din jurul lui. În această lume modernă, când atât de multe femei sunt îmbrăcate indecent, numai omul care și-a predat controlul asupra gândurilor sale lui Yahuwah va păstra controlul asupra minții și corpului său.

Femeile, de asemenea, trebuie să-și controleze gândurile. In turul neîncetat al atribuțiilor cotidiene, acesta este un lucru simplu ce permite minții să rătăcească la visare cu ochii deschiși și gânduri neprofitabile. Toți aceia care permit minții să umble încoace și încolo, pur și simplu oferă invitații deschise lui Satana, care este dispus întotdeauna să sugereze gândurile și emoțiile imorale.

Atunci când, în cele din urmă, păcatul se manifestă în viață cuiva, el este rezultatul unui proces îndelungat care începe, mai întâi, cu păcatul din minte. În cele din urmă, corupția din inimă se confruntă cu ispita din afară, iar persoana cade pradă Satanei.

Importanța predării, chiar  a minții cuiva, către Yahuwah, este subliniată în 2 Corinteni:

(Căci armele războiului nostru nu sînt supuse firii pămîntești, ci sunt puternice prin [Elohim] care surpă întăriturile;) lepadarea minții și orice mândrie care se ridică împotriva cunoștinței lui [Elohim], și aducerea în robie a oricărui gând ascultării de [Yahushua]. . . . (2 Corinteni 10: 4, 5)

La început, controlul gândurilor poate părea copleșitor de dificil. Dar, nu renunțați. Pe măsură ce încep să rătăcească, aduceți-le din nou în supunere față de Yahuwah. El a promis să ajute chiar și în acest domeniu.

Căutați-L pe [Yahuwah] cât timp el poate fi găsit, chemați-L câtă vreme este aproape. Să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit de gândurile sale; lasă-l să se întoarcă la [Yahuwah] și El va avea milă de el; și la [Elohim] pentru că El nu obosește iertând. (Isaia 55: 6, 7, NKJV)

TRUPUL

Yahuwah a creat natura superioară, lobii frontali ai creierului, pentru a controla organismul. După ce păcatul a intrat, natura inferioară, centrată la baza creierului la partea din spate a craniului, a luat poziția dominantă. Mai degrabă decât mintea unei persoane care controlează poftele ei, dorințele și apetitul, având un motiv să dicteze acțiunile sale, poftele, dorințele și poftele naturii inferioare a condus acum și controlat acțiunile sale.

Ca și cu voința și mintea, este important să vă predați trupul vostru lui Yahuwah în fiecare zi. "Nu știți că trupul vostru este templul Duhului Sfânt care este în voi, pe care  îl aveți de la [Elohim], și voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț; Prin urmare, slăviți pe [Yahuwah] în trupul vostru și în duhul vostru, care sunt ale [lui Yahuwah]. "(1 Corinteni 6:19, 20, NKJV)

Indiferent de ispite, dacă v-ați predat voința și trupul vostru la Mântuitorul, El vă va da toată puterea necesară ca să biruiți. Poți fi mai mult decât biruitor prin Acela care te-a iubit. (Vezi Romani 8:31-37) "Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită naturii omenești: ci [Elohim] care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci împreună cu ispita vă va pregăti și ieșirea din ea, ca să o puteți suporta." (1 Corinteni 10:13)

Yahushua a fost ispitit în toate lucrurile ca și voi - și mai mult! El cunoaște puterea ispitei asupra voastră și doar trimite ajutorul divin necesar în bătălie pentru a birui. În puterea Lui, puteți să:

Aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui [Elohim]; aceasta este slujirea voastră înțeleaptă. Și să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă transformați prin înnoirea minții voastre, ca să puteți înțelege care este voia lui [Elohim], cea bună, plăcută și desăvârșită. (Romani 12: 1)

TIMPUL

Despre timp, oamenii nu  cred, de obicei că reprezintă ceva, care să fie predat lui Yahuwah. Dar, timpul este un dar prețios. Fiecare a irosit timpul, dar  apropierea celei de A Doua Veniri a lui Yahushua aduce o solemnitate, tuturor eforturilor. Fiecare zi care trece, este de o zi mai aproape de final; o zi mai puțin din timpul de probă.

Vedeți, apoi să umblați cu băgare, nu niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți, răscumpărând timpul, căci zilele sunt rele. De aceea nu fiți nepricepuți, ci înțelegeți care este voia lui [Yahuwah]. (Efeseni 5: 15-17)

Pe măsură ce vă predați timpul lui Yahuwah, El vă va ghida și vă va directiona. Nu numai că El vă conduce în modul în care este în interesul vostru, dar El vă conduce, de asemenea, așa cum ați alege voi pentru sine, dacă ati putea vedea viitorul cum îl poate vedea el. El a promis: "Eu te voi învăța și îți voi arăta calea pe care trebuie să o urmezi. Eu te voi ghida cu ochiul meu" (Psalmul 32: 8)

Veți găsi cea mai mare fericire si succesul cel mai durabil atunci când vă predați timpul la Yahuwah. Lucrarea realizată sub îndrumarea lui va aduce recompense care ajung în veșnicie, deoarece Yahuwah va binecuvânta eforturile tuturor și vă va da belșug îndestulător! (A se vedea 1 Corinteni 3: 6).

Prin urmare, nu vă strângeți comori pe pămînt, unde molia și rugina le strică și unde hoții le sapă și le fură; ci strîngeți-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, și unde hoții nu le sapă și nici le fură. Căci unde este comoara ta, acolo va fi  inima ta, de asemenea. (Matei 6: 19-21)

BANII

Mulți oameni greșesc referindu-se la zeciuiala ca la o "plată". De fapt, ca și Creator, totul Îi aparține lui Yahuwah. El a permis cu grație să folosim 9 / 10 părți a tot ceea ce El a dat. Tot ceea ce cere este să îi fie returnat 1/10.

world currencies (U.S. dollars, Euros, etc.)Dar, predând banii lui Yahuwah, include mult mai mult decât returnarea zecimii. Înseamnă să oferi fondurile pe care le ai la dispozitie ca El să le direcționeze. Nu există nici un pericol în asta pentru că El știe de ce aveți nevoie și s-a angajat să ofere pentru toate nevoile dumneavoastră. (Vezi Matei 6:. 24-34) Mai mult decât atât, este imposibil să-L dai la o parte pe Yahuwah! El a oferit banii. Predăm utilizarea acestora către El. După cum El vă călăuzește în folosirea lor, veți constata că El are grijă de ceea ce este al lui.

Banii aduc cu sine responsabilitatea de a fi un administrator înțelept ai acestuia, astfel încât, dacă unul dintre copiii lui Yahuwah are nevoie, El îți pune pe inimă să răspunzi, și vei fi în măsură să faceți acest lucru. "Cel care are milă de sărac, împrumută pe [Yahuwah], și El va îi va răsplăti înapoi ceea ce a dat." (Proverbe 19:17)

Predându-vă banii lui Yahuwah, vi se oferă cea mai mare de securitate financiară la care ați putea spera, pentru că El cunoaște viitorul. Daca doriti sa cheltuiți banii într-un anumit fel, dar în primul rând vă predați Lui dorința, El vă va proteja interesele. Pentru că El cunoaște viitorul, El vă poate impresiona să nu cheltuiți banii într-un anumit fel, pentru cazul în care, în câteva zile, va apărea o nevoie mai mare, pentru care veți avea nevoie de mai muți bani.

Pe măsură ce-ți predai fiecare domeniu prea iubitului tău Tată, având încredere în iubirea și înțelepciunea Lui, să faci patru lucruri:

 1. Cere-i lui Yahuwah să cerceteze inima ta, chiar și la adâncimi la care nu se poate ajunge și nu se cunosc. Personalizează Rugăciunea lui David: "Cercetează-mă, [Elohim], și cunoaște-mi inima; încearcă-mă și cunoaște-mi gândurile, vezi dacă există vreo cale rea în mine și du-mă pe calea veșnică "(Psalmul 139: 23, 24). Ascultați îndemnurile Duhului Sfânt. El a fost promis să " dovedească lumea vinovată în ce privește păcatul, dreptatea și judecata." (Ioan 16: 8, NKJV)

  Pe măsură ce diferitele domenii sunt predate și evaluate, dacă există lucruri pe care Duhul Sfânt le aduce în atenția ta, să le mărturisești, susținând făgăduința din 1 Ioan 9: "Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire." (NKJV) Primește cu recunoștință iertarea sa și neprihănirea atribuită pentru păcatele tale.

 2. Dacă există domenii în care știi că te lupți, zone care-ți provoacă durere, îngrijorare, confuzie sau frică, spune-i Tatălui tău, cum te simți. Dacă te vei ruga, El va avea urechi să audă și un braț să te salveze.

  Păstrează-ți dorințele, bucuriile, necazurile, grijile și temerile tale înaintea lui [Yahuwah]. Nu purta povara fără El; Nu-l poți obosi. Cel care numără perii capului tău nu este older woman prayingindiferent față de nevoile copiilor Săi. "Domnul este plin de milă și de îndurare" (Iacov 5:11). Inima Lui de iubire este atinsă de durerile noastre și chiar de cuvântările noastre. Dă-i Lui tot ceea ce încurcă mintea. Nimic nu este prea mare pentru El ca să-l poarte, căci El ține lumile. El domnește peste toate lucrările universului.

  Nimic din ce neliniștește în vreun fel pacea noastră nu este prea mic ca El să-l observe. El este marele purtător de poveri. Vei primi pacea Lui mângâietoare și bucuria, înțelepciunea și puterea Lui. Nu există nici un capitol în experiența noastră prea întunecată, pe care El să nu-L citească; nu există nici o nedumerire prea grea pentru el ca să nu o descurce . . . Relațiile dintre [Yahuwah] și fiecare suflet sunt la fel de distincte și complete, ca și când nu ar exista un alt suflet pe pământ căruia să-i împărtășească grija Lui ocrotitoare, nici un alt suflet pentru care L-a dat pe Fiul Său iubit. 6

  Pune toate sarcinile tale pe Yahuwah. El este marele purtător de poveri. Vei primi pacea Lui mângâietoare și bucuria, înțelepciunea și puterea Lui.

 3. Alege conștient să predai controlul a toate lui Yahuwah, în toate aspectele particulare ale vieții tale. Pune totul în cuvinte.

 4. Citează textele biblice care se aplică la situatia ta. Făgăduințele sunt pentru toți cei care trăiesc în ascultare, predându-se Lui. Ele-ți sunt destinate. Revendică-le!

  Încrede-te în [Yahuwah] cu toată inima ta, și nu te sprijini pe priceperea ta; Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările. (Proverbe 3: 5, 6, NKJV)

Nu îti face griji sau să te îndoiești, dacă la început nu pare că primești mai multă îndrumare pe timpul rugăciunii. Rugăciunea ta este auzită, nu pentru că ai simțit că se aude, ci pentru că El a promis să asculte. Există o putere extraordinară în rugăciune și dacã te rogi, El va asculta și va răspunde. "Acum dar nu este nici o condamnare pentru cei care sunt în [Yahushua], care nu umblă după trup, ci după îndemnurile Duhului." (Romani 8: 1, NKJV)

Tot astfel și Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. Căci noi nu știm să ne rugăm cum ar trebui.  Și Cel care cercetează inimile, știe care este gândirea Duhului, pentru că El mijlocește pentru sfinți după voia lui [Elohim].

Deci, ce vom zice noi în fața tuturor acestor lucruri? Dacă [Yahuwah] este pentru noi, cine poate fi împotriva noastră? (Romani 8: 26-27, 31, NKJV)

Odihnește-te în asigurarea iubirii și grijei Sale. Invită-L să meargă cu tine pe tot parcursul zilei. Să știi că ești acceptat în Preaiubitul - nu din cauza bunătății tale, ci pentru că El este bun, și El a promis să te accepte.


1 Christiana: The New Amplified Pilgrim’s Progress, Part II, p. 178

2 Toate versetele din Scriptură sunt preluate din versiunea King James cu excepția cazului în care se menționează altfel.

3 E. G. White, Manuscript Releases, Vol. XIV, p. 276.

4 White, Steps to Christ, p. 70.

5 Ibid., pp. 47-48.

6 Ibid., p. 100