Print

Apetitul: cheia succesului sau a eșecului

Tradiția creștină a menționat mult timp șapte "păcate de moarte". Această listă cuprinde:

✓ Desfrâul
✓ Îmbuibarea
✓ Lenea
✓ Mânia
✓ Invidia
✓ Mândria
✓ Lăcomia/Avariția

Chiar dacă Scriptura nu conține o astfel de listă, principiile Scripturii arată că aceste șapte vicii sunt într-adevăr căi prin care Satana încearcă să obțină control asupra sufletelor. Primele șase se ocupă de emoții și motivații. Lăcomia, cu toate acestea, este diferită în sensul că se ocupă de acțiuni.

Cei mai mulți oameni definesc lăcomia pur și simplu prin a mănânca prea mult. Cei care sunt supli se simt de multe ori superiori celor care sunt supraponderali, presupunând că persoana care cântărește mai mult, mănâncă mai mult. Lăcomia, totuși, cuprinde mult mai mult decât simpla consumare a unei porții suplimentare de desert.

Singura cale prin care Yahuwah poate comunica cu sufletul este mintea. Astfel, orice lucru care atacă mintea sau lezează simțurile trebuie evitat cu orice preț. Supraalimentarea poate face ca mintea sa fie confuză, dar si cafeina, tutunul, drogurile, alcoolul, alimentele prea grase, precum si alimentele prea condimentate fac acest lucru.

Cele mai bune alimente pentru dezvoltarea creșterii spirituale sunt alimentele care au fost date lui Adam și Evei în Eden: fructe, nuci și boabe. După păcat, legumele, care fuseseră hrană pentru animale, au fost adăugate în dieta lor. După potop, când o mare parte a pământului era sub apă și copiii lui Noe nu aveau încă șansa să planteze grădini, erau permise anumite feluri de carne "curate". În timp ce Yahuwah a dat permisiunea oamenilor de a mânca carne, acesta nu a fost niciodată cel mai bun aliment pentru corpul uman. De fapt, după adăugarea cărnii în dietă, durata vieții umane a scăzut foarte repid până la punctul în care Shem i-a depășit cu șapte generații pe descendenți săi – inclusive pe Avraam!

Toți cei care caută neprihănirea vor găsi că întoarcerea la o dietă simplă, lipsită de condimente puternice, zaharuri, grăsimi, aditivi și conservanți va fi o binecuvântare extraordinară în lupta contra păcatului. Acest principiu important a fost înțeles clar de mamele lui Daniel, Hananiah, Mișael și Azariah. Aceste femei evlavioase au trăit într-un timp foarte periculos în istoria Israelului. Ele au crezut profețiile lui Ieremia că Ierusalimul va cădea sub armatele Babilonului și poporul va fi prizonier. Prin credință, ele și-au educat copiii pentru a-și asuma principiile indiferent de consecințe.

Când Daniel și cei trei prieteni ai săi au fost luați prizonieri în Babilon, instruirea pe care au primit-o în casele lor din copilărie nu a fost uitată.

Și regele le-a rânduit o porție zilnică din mâncarea regelui și din vinul pe care obişnuia să-l bea astfel hrănindu-i trei ani, ca la sfârșitul acestora să poată sta în fața regelui.

Dar, Daniel a hotărât în ​​inima lui să nu se întineze cu mâncarea regelui, nici cu vinul pe care îl bea el, de aceea a cerut la mai marele famenilor să nu îl oblige să se spurce. (Daniel 1: 5, 8)

La fel ca mulți din ziua de astăzi, mai marele famenilor credea că alimentația grea oferită de regele era superioară alimentației simple solicitată de Daniel și prietenii săi. El a răspuns:

Mă tem de domnul meu regele, care v-a rânduit mâncarea și băutura: căci de ce să vadă el fețele voastre arătând mai rău decât ale tinerilor care sunt de felul vostru? Atunci îmi veți pune capul în pericol înaintea regelui. (Daniel 1:10)

Daniel știa că mulți dintre ceilalți prizonieri evrei savurau alimentele bogate, mâncărurile exotice și vinurile delicate oferite de rege. Ei mâncau alimente necurate oferite de păgâni, fără să respecte legea lui Yahuwah. A cerut cu înțelepciune lui Melțar, eunucul direct responsabil de el, o perioadă de probă. Aceasta a fost suficient de lungă pentru ca efectele consumului celor două tipuri diferite de alimente să fie vizibile.

Și Daniel a zis căpeteniei pe care o pusese șeful famenilor: peste Daniel, Hanania, Mișael și Azaria,

"Te implor, testează-ți servitorii timp de zece zile și dă-ne legume să mănâncăm și apă să bem. Apoi să fie privite înfățișările noastre înaintea ta și înfățisările tinerilor ce mănâncă din porția de mîncare a regelui, și după cum vezi așa să te porți cu servitorii tăi. "

Astfel el le-a dat ascultare în acest lucru și i-a încercat zece zile. Și la sfârșitul a zece zile, înfățișările lor au apărut mai frumoase și mai grase în carne decât a tuturor tinerilor care au mâncat porția de mâncare a regelui. Astfel Melțar a luat porția lor de mâncare și vinul care trebuiau să îl bea, și le-a dat legume.

Ar trebui să se sublinieze forța cuvintelor: „Daniel a hotărât în ​​inima Lui“. Nu contează cât de grațios era tratat de împăratul Babilonului, el era încă un prizonier de război. Nu era vorba despre o singură masă, ci aceasta ar fi fost hrana lui zilnică din acel moment. Refuzul de a mânca ceea ce le-a fost oferit ca o bunătate și un compliment ar fi putut fi văzut ca o insultă. Daniel și-a riscat viața ca să stea pentru ceea ce știa că are dreptate în dietă. Fie că primeau sau nu permisiunea de a nu mânca, pur și simplu, nu ar fi mâncat delicatesele regelui - chiar dacă i-ar fi costat viața.

Yahuwah a binecuvântat credincioșia lui Daniel și a prietenilor săi:

Cât despre acești patru tineri, [Yahuwah] le-a dat cunoștințe și pricepere în toată literatura și înțelepciunea; și Daniel a avut înțelegere în toate viziunile și visele. Și, la sfârșitul zilelor, când regele a spus că ar trebui să fie aduși. . . regele i-a intervievat și printre ei nu s-a găsit nimeni ca Daniel, Hanania, Mișael și Azaria; de aceea au slujit înaintea regelui. Și în toate problemele de înțelepciune și înțelegere prin care regele i-a examinat, i-a găsit de zece ori mai înțelepți decât toți vrăjitorii și astrologii care erau în tot regatul lui. (Daniel 1: 17-20)

Yahuwah a promis: „pe cei ce Mă onorează îi voi onora, și cei ce Mă disprețuiesc vor fi puțin prețuiți“ (1 Samuel 2:30) Yahuwah Și-a ținut promisiune faţă de Daniel și prietenii săi. El va face același lucru pentru toți cei care vor hotărî în inimile lor, ca și Daniel, să nu facă nimic care să aducă dezonoare Creatorului lor.

Apetitul a fost una dintre principalele căi prin care Satana a câștigat controlul asupra oamenilor, deoarece Adam a păcătuit mai întâi consumând din fructul interzis. Cu privire la apetit a fost testat pentru prima dată Mântuitorul, în pustie când a fost ispitit. Acolo unde omul a păcătuit prima dată, a trebuit să biruiască Yahushua mai întât. Această biruință a avut loc și El va da izbăvire tuturor celor care îl caută în mod sincer.

Astăzi, mai mult decât oricând în istorie, apetitul este un instrument eficient folosit de Satana. Potenţiatorii de aromă și aditivii și conservanţii adăugați în alimentele de astăzi stimulează de fapt apetitul, făcând oamenii să se simtă mai înfometați. Alimentele modificate genetic (GM) s-au dovedit a schimba construcția genetică a consumatorului. Dr. Stanley Ewen, histopatolog consultant la Aberdeen Royal Infirmary, și-a exprimat îngrijorarea că un virus de conopidă utilizat în alimentele modificate genetic ar putea crește riscul unei persoane de a face cancer. El a solicitat chiar și testarea apelor subterane din apropierea fermelor care produc alimente modificate genetic.

rats with large tumors caused by government modified corn

Un recent studiu a dovedit că porumbul
modificat genetic cauzează tumori la ficat.

În septembrie 2012, Universitatea Caern din Franța a lansat primul studiu pe termen lung asupra șobolanilor hrăniți cu porumb modificat genetic, unul dintre cele mai consumate alimente modificate genetic. Rezultatele au dovedit concludent că porumbul modificat genetic provoacă tumori la șobolani.

Puii, bovinele de lapte și animalele crescute pentru carne sunt pompate în mod obișnuit cu hormoni de creștere și cu diferite antibiotice, toți încercând să câștige mai mulți bani prin producerea mai multor ouă, lapte și carne. Acestea ajung mai departe în ouă, în produsele lactate și în produsele din carne şi au un efect asupra celor care le consumă.

Bisfenolul A sau BPA este un alt produs care atacă corpul uman. Este un aditiv din plastic utilizat pentru sticle și pentru placarea conservelor pentru a păstra prospețimea aromelor. Problema este că eliberează estrogen în alimente și băuturi ambalate în el. Un studiu recent "a constatat" dovezi convingătoare "că aditivul din plastic. . . Poate avea un impact negativ asupra sistemelor de reproducere ale femeilor și pot provoca leziuni cromozomiale, malformații congenitale și avorturi spontane „. (A se vedea http://www.foxnews.com/health/2012/09/25/study-links-bpa-to-birth-defects-miscarriage /.)

Toți acești aditivi "moderni" din alimentele pe care le consumăm au ​​un efect, nu numai asupra trupurilor noastre, ci și asupra minții noastre. Un corp bolnav sau obosit nu are și nu poate avea claritatea gândirii pe care o are un corp sănătos. "Glasul liniştit, mic" al lui Yahuwah devine foarte greu de discernut atunci când mintea se află în confuzie din cauza alimentelor consumate. Astfel, controlul apetitului devine o datorie și o obligație solemnă.

Dieta creată de către Creator pentru Adam și Eva în starea lor fără de păcat, este încă cea mai bună dietă pentru cei care vor să biruiască păcatul. O dietă vegană sau pe bază de plante nu este doar cea mai sănătoasă dietă, ci şi cea mai sigură, deoarece va fi liberă de hormoni de creştere, de substanţele chimice şi de bolile care sunt atât de răspândite în dieta pe bază de produse de origine animală.

Este adevărat că Scriptura înregistrează pe Yahushua mănâncând pește. Este rezonabil să se concluzioneze că El a mâncat și alte mâncăruri curate, inclusiv mielul Paștelui sau altă carne mâncată la cina de Paște. Scriptura relatează faptul că atunci când Yahuwah l-a vizitat pe Avraam în drumul său spre Sodoma și Gomora, cu o zi înaintea distrugerii acestora, Avraam le-a dat, Lui și celor doi îngeri care L-au însoțit o masă.

Și Avraam a alergat la cireadă, a luat un vițel bun și l-a dat unui tânăr care s-a grăbit să-l pregătească. A luat untul, laptele și vițelul pe care le pregătise și le-a pus înaintea lor; și el stătea lângă ei sub copac în timp ce mâncau. (Geneza 18: 7, 8, NKJV)

Unii oameni cred și învață că nu trebuie niciodată să se consume carne, chiar și cu prețul vieții. Alții au cauzat dizgrație și au rănit sentimente, făcându-i pe oameni să respingă adevărul, refuzând carnea preparată de gazdele care nu erau vegetariene. Povestirile din Scripturi arată că consumul de carne de către Yahuwah și Yahushua oferă parametri echilibraţi prin care oamenii lui Yahuwah înțeleg toate principiile reformei alimentare.

Iosua s-a născut israelit. A trăit viața unui israelit și a mâncat alimentele disponibile în acea zi, când nu a existat nici o modalitate de a păstra și a pregăti alimente proaspete. Cu toate acestea, carnea din zilele Sale nu conținea bolile și hormonii care contaminează carnea de astăzi. Pentru cei care ar refuza să mănânce carne, chiar dacă carnea a fost tot ceea ce a fost disponibil pentru a păstra viața, exemplul Yahushua ne învață că păstrarea vieții este un principiu mai mare care nu ar trebui ignorat. Viața este un dar prețios și în timp ce trebuie să rămâi mereu ferm pentru principiu, păstrarea vieții însăși este și acesta un principiu. Ca regulă, cea mai bună conservare a vieții este evitarea produselor de origine animală care aduce boală și îngheață mintea. Cu toate acestea, dacă înfometarea este singura alternativă, consumul cărnii curate, bine drenate de sânge este acceptabil, deși nu este de dorit..

Acceptarea de către Yahuwah a ospitalității lui Avraam învață bunătate și har pentru cei care nu cunosc mai mult sau care, în încercarea de a oferi ospitalitate, nu au nimic mai bun de oferit. Este întotdeauna mai bine să greşeşti din bunătate. Acest lucru nu înseamnă că cei care știu mai bine sau au acces la alimente mai sănătoase pot mânca ceea ce vor. Mai degrabă, înseamnă pur și simplu că, atunci când vă aflați într-o situație similară, această bunătate și considerație pentru alții trebuie să vă dictează acțiunile.

Victoria împotriva poftei de mâncare este una dintre cele mai importante și dificile bătălii de câștigat. Așa cum Satana caută modalități din ce în ce să corupă corpurile și mințile omenirii, un sistem simplu și sănătos de alimente dietetice preparate într-un mod cât mai natural posibil va ajuta în obținerea victoriei asupra naturii umane căzute. Cei care dobândesc o victorie asupra poftei de mâncare, precum Daniel și prietenii lui și chiar precum Yahushua însuși, vor găsi că multe alte victorii vor urma după aceasta.

Ca și în cazul altor păcate, Yahushua este răspunsul la toate ispitele și dependențele.

"Prin urmare, având un mare preot mare care a trecut prin ceruri, Yahushua, Fiul lui Yahuwah, să ne păstrăm mărturia noastră. Pentru că nu avem un mare preot care nu poate simți slăbiciunile noastre, ci unul care a fost ispitit în totul după asemănarea noastră, dar fără păcat. Să ne apropiem de tronul harului cu încredere, pentru a obține milă și pentru a găsi har pentru ajutorul potrivit. "(Vezi Evrei 4: 14-16.)

Dă-ți viața, voința, trupul tău lui Yahushua. El doar așteaptă să îți dea victoria asupra fiecărui păcat care te împovărează. Intră în bucuria unei vieți victorioase prin el.


ARTICOLE CU CONȚINUT ASEMĂNĂTOR: