Print

Călăuzire Divină: Cum să știi să afli voia lui Yah pentru tine, în mod individual!

“Urechile tale vor auzi un glas în urma ta, zicând, ‘Aceasta este calea, mergi pe ea,’ ori de câte ori te vei întoarce la dreapta sau la stânga.” (Isaia 30:21)

băiat rugându-seTrăind în timpul crizei finale a pământului se cere o legătură tot mai strânsă, mai vitală cu Tatăl ceresc decât cea experimentată pe timpul apostolilor. Fiecare credincios are nevoie de călăuzire personală fiindcă fiecare trecem prin situații atât de diferite. Se cere nu doar o relație personală cu Tatăl , dar și abilitatea de a auzi și de a recunoaște vocea Sa atunci când El îți vorbește.

Fii specific

Primul lucru de făcut când cauți voia lui Yah este , simplu, să ceri călăuzirea.Cînd te rogi, roagă-te specific. Pune înainte făgăduințele care se aplică situației tale. Cu cât ești mai concret în rugăciune cu atât răspunsurile tale vor fi mai concrete.

Mulți credincioși fac greșeala de a face cereri vagi, nesfârșite deoarece le este teamă să ceară un lucru greșit. Nu lăsa acest lucru să te împiedice să faci rugăciuni specifice. Atâta timp cât îți vei preda voința Tatălui, zicând “Nu voia mea ci voia Ta să se facă,” vei putea să te rogi cât de specific situația ta o cere!

Cererile specifice vor obține răspunsuri specifice.

Exersează credința

Să nu confundați sentimentele voastre cu credința. Cele două sunt complet separate! Credința înseamnă să crezi în cuvântul lui Yahuwah, că este adevărat, fără a avea nevoie de alte dovezi. Iacov ne spune: “Dacă cineva are lipsă de înțelepciune, s-o ceară de la Yah, care o dă tuturor gratuit, și-I va fi dată. Dar s-o ceară cu credință, fără să se îndoiască, pentru că cel ce se îndoiește este ca un val de mare dus încolo și încoace de vânt..” (Iacov 1:5-6)

Învață să asculți

Oamenii care au nevoie de călăuzire adesea vor un vis divin sau o viziune. Totuși, aceasta nu este metoda tipică a lui Yah de a comunica. Nu ai nevoie să auzi voce tare, dar chiar ai nevoie să asculți. Credincioșilor le este adesea teamă” să asculte cu inimile lor,”dar să nu fie așa. Cea mai comună cale de comunicare a lui Yahuwah cu copii Săi este prin acea voce suavă lăuntrică. Vocea Sa din inimile voastre nu vă va duce în rătăcire și nu vă va cere să faceți lucruri greșite. Învățați să luați aminte la atenționările blânde ale Duhului Său. Pe măsură ce o faci, acea voce va crește în intensitate și va fi tot mai ușor să o discerni.

studiind BibliaO altă cale de cunoaște voia Yahuwah este prin cuvântul Scripturii. Roagă-te și pune întrebări specifice. Pune o singură întrebare o dată. Apoi deschide Biblia ta oriunde și citește câteva pagini. Trebuie să faci asta multe zile. Dar când Yahuwah îți va vorbi vei ști. Cuvintele vor sari din pagină și mintea ta va fi impresionată înțelegând că acesta este răspunsul Lui pentru tine.

Răspunsul tău nu poate veni întotdeauna din cuvântul Scripturii. Fii atent la cuvintele altora, la fel de bine. Când cuvintele vibrează în mintea ta, vei ști cu siguranță că ele sunt menite ție. Fără îndoială. Acela este Duhul Sfânt impresionându-te, că acesta este răspunsul întrebării tale. Așa că fii atent!Your answer may not always come from the words of Scripture.

Uneori cuvintele vor veni în mintea ta ca o afirmație care nu este propriul tău gând. Poate nu vei auzi o voce sonoră în urechi, dar vei auzi în gândul tău. Poți recunoaște acest lucru căci nu vine din propria ta minte deoarece propoziția este formulată diferit de modul tău natural de a gândi. Când se întâmplă aceasta, ascultă. Astfel de proproziții vin de la Yah, ele nu îți vor spune să faci ceva rău, așa că ai încredere în ce zice.

O altă cale de călăuzire a lui Yahuwah este prin a avea pace atunci când contempli cu mintea cursul acțiunilor tale, sau a fi neliniștit când consideri că alegerea este greșită. Acesta este un alt mod prin care Yah direcționează copii Săi.

Nu te așeza acolo!Ridică-te și umblă!

Indiferent dacă este prin vocea din mintea ta; un verset biblic în particular; sau cuvintele altora care te-au impresionat cu gândul că ți-ai primit răspunsul, acționează în spiritul celor spuse!Yahuwah a promis că te va conduce, dar ”a conduce” este un verb de acțiune. Nu poți fi condus când stai, ridicănd din umeri că nu știi ce să faci!

Nu ești capabil să vezi cinci pași înainte, dar vei primi direcția pe care s-o iei la fiecare pas, ceea ce este suficient. Trebuie să faci următorul pas. Yahuwah te va conduce pas cu pas dar tu trebuie să mergi înainte dacă aștepți în continuare călăuzirea Lui.

Dacă simți că nu primești răspunsuri, gândește-te la lucrurile din urmă: sunt direcții pe care ți le-a dat și nu le-ai ascultat? El te poate ghida atât de repede pe cât dorești să-l urmezi.

femeie fericită lăudând

Informația obținută

Poate nu știi cum să asculții de direcțiile primate. Așa că folosește informația. Pe măsură ce o folosești, vei vedea în mod clar care va fi următorul pas. Atunci, ia decizia cea mai bună pe baza informației obținute și fă un pas înainte.

Ai încredere în Yahuwah care te ghidează prin uși închise și uși deschise. Nu te supăra dacă o ușă ți se închide în față. Ușile închise sunt răspunsuri asemenea ușilor deschise. Yah cunoaște viitorul; tu nu. Mulțumește-I că te salvează din primejdii nevăzute.

Să nu pierdem timpul încercând să deschidem o ușă care închis. Ai încredere în El, caută mai multă informație și pășește înainte în altă direcție.

Fii recunoscător

Scriptura îndeamnă: “Rugați-vă neincetat. În fiecare lucru aduceți mulțumiri: pentru aceasta este voia lui Yah în Hristos Yahushua cu privire la voi.” (1 Tesaloniceni 5:17-18) Acesta este un principiu extrem de important. Întotdeauna să ne exprimăm recunoștința, în orice situație. O minte recunoscătoare vede multe oportunități în timp ce un spirit negativist, nemulțumit vede doar dezamăgire și așteptări nerealizate.

Zilele ce vin vor fi pline de pericole fără precedent. Trăind în timpul lor este nevoie să cunoști cu siguranță voia lui Yah pentru tine, în mod individual.Yahuwah dorește să comunice cu noi! Prea adesea oamenii sunt impresionați cu ceea ce au de făcut dar simplu nu vor să asculte.

Dacă dorești să fii călăuzit de Yahuwah, trebuie să te ridici și să-L urmezi! Dacă vei face așa, El te va călăuzi în siguranță.

Lăudați Yahuwah!