Print

Ce crede Yahuwah despre Masturbare?

Acesta este un articol non-WLC. Când folosim resurse de la alți autori din afară, ca echipă avem în vedere ca subiectul să fie în armonie cu Biblia. În cele mai multe cazuri, autorii acestor studii sunt departe de învățăturile fundamentale pe care WLC le susține ( cum ar fi Sabatul zilei a șaptea și dumnezeirea).Totuși, acest lucru nu ne împiedică să fim binecuvântați prin scrierile lor care se dovedesc în armonie cu Scriptura. Astfel că acceptarea unor părți ale scrierilor lor nu înseamnă că acceptăm tot ce ei susțin.


Masturbarea este o problemă serioasă

slujirea vieții sfinteÎn timp ce activam la Pure Life Ministries, am fost martor la mii de absolviri ale Progamului Rezidențial —peste o mie de celebrări ale puterii miraculoase care lucrează prin harul lui Yahuwah! Înainte ca să fie trimis pe calea noii sale vieți în Hristos, fiecărui absolvent I se dă oportunitatea de a împărtăși o scurtă experiență la pupitru. Prietenii și familia fac parte adesea din audiență în această capelă și împărtășesc cu absolventul lacrimi de bucurie și recunoștință.

Chiar dacă detaliile fiecărei povestiri sunt foarte diferite, tema este comună: un om introvertit absorbit de sine care inevitabil păcătuiește și pe care ”inamicul îl ia captiv pentru a face voia lui” (2 Timotei 2:26) Există o altă distincție curioasă. Cei mai mulți, fără excepție, vorbesc despre un obicei care le-a controlat viața, al ”auto-satisfacerea”.

Nu există cuvinte care să înlocuiască termenul de bază”masturbare”, și nici o descriere aptă, cel puțin în termeni spirituali a ceea ce este cu adevărat.
Pot mărturisi asta cu propria mea viață. Începănd de la vârsta de douăzeci de ani, păcatul sexual a fost o problemă pentru mine, mai ales pornografia, curvia, si o viață centrată pe plăcere. Totuși, până când nu am terminat cu masturbarea, la patruzeci de ani, păcatul sexual a avut control asupra vieții mele și m-a coborât pe calea descrisă de Romani 1:28-32. La timpul acela am intrat în Programul Rezidențial de Slujire a Vieții Pure în August 2003, atributele din Romani 1:31 mi se potriveau pe deplin: “necugetaţi, nu-şi ţin promisiunile, sunt fără afecţiune, nemiloşi.”

Am blamat direct toate acestea la masturbare? Nu. Da cred că orice formă de masturbare va hrăni și evoca flăcările care pot arde orice intenția oricărui bărbat sau oricărei femeie de a trăi pentru Yahuwah și pentru alții.

Masturbarea Este Păcătoasă

vinovăția ispiteiPure Life Ministries(Slujirea Vieții Pure) avertizează cu certitudine că masturbarea este o fază prin care aproape orice adolescent trece. Totuși, la fel ca și modelul ”auto-gratificării” aceasta a jucat un rol continuu în viețile prea multor oameni, să vedem, bazat pe scriptură, subiectul acesta în alb și negru, bine și rău. Motivele noastre sunt mult mai multe și probabil merită un tratament mai aprofundat decât va permite acest scurt articol, dar acestea includ:

  1. Sex a fost inventat și creat de Yahuwah Însuși în scop de procreere și ca expresie a intimității și iubirii dintre soț și soție. Masturbarea cu siguranță nu îndeplinește scopul lui Yahuwah pentru sex.
  2. Sexul nu este o necesitate, ci mai degrabă o dorință. Nu avem nevoie de sex ca să trăim, să prosperăm și să îndeplinim scopul pentru care am fost creați. În cartea sa La Altarul Idolatriei Sexuale, Steve Gallagher recunoaște că apetența sexuală crește după 5-10 zile de la ultima eliberare dar se disipează imediat după, la un nivel gestionabil. Scriptura ne avertizează să nu înfometăm carnea. (Coloseni 3:5, Romani 8:13, Efeseni 4:22)
  3. Practica masturbării tinde să facă pe cineva independent din punct de vedere sexual. Persoanele căsătorite nu își privesc partenerii de viață doar pentru plăceri sexuale, și devin mai puțin doritori să ofere satisfacție și să fie împliniți cu partenerul lor.O persoană singură nu va mai avea motive pentru care să se angajeze într-un legământ așa cum se cere în căsătoriile evlavioase.
  4. Practica masturbării dispare în fața virtuții autocontrolului, un rod al Duhului. (Galateni 5:23) Yahushua spunea “Oricine dorește să Mă urmeze, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze. Pentru că oricine dorește să-și scape viața lui, și-o va pierde, dar oricine își pierde viața de dragul Meu și a evangheliei și-o va câștiga.” (Marcu 8:34-35) Lepădarea de “sine” include resistență asupra ispitelor de a te autogratifica cu plăcerea masturbării.
  5. Este, virtual, imposibil să te masturbezi fără avea fantezii. Cei ce dezaprobă își bat joc de ei înșiși. Yahushua spune, “Dar vă spun că oricine privește o femeie ca s-o poftească a și comis adulter cu ea în inima lui.” (Matei 5:28) Cuvintele lui Yahushua nu lasă loc care hrănesc pofta și masturbarea.

Cu toate acestea, sunt sigur că există acei oameni care, încă, nu sunt convinși de această listă de motive. Să mergem în inima subiectului. Există o considerație fundamentală mai importantă decât cele listate mai sus, un subiect care marchează pe oricine vine la Programul Rezidențial.

Masturbare este Egoism

egoism

Fără excepție, fiecare om dependent sexual este unul căruia îi place “să ia.” Fiecăruia I s-a întâmplat în viață să întâlnească oameni cu atitudinea “ce capăt din asta.” De fapt, am putea defini ce este pofta ca fiind să cauți plăcerea pentru tine însuți pe cheltuiala altora.De aceea, masturbarea sau ”auto-satisfacerea” este un lucru natural pentru ei și le este atât de ușor să raționalizeze.

Masturbarea—a face sex cu sine—este culmea egoismului.

Dar Yahuwah poate schimba inima unui om, dacă este dispus, de la un om egoist la un om generos, de la un om care poftește la un om care iubește. Cuvintele lui Yahushua sunt convingătoare pentru acest om: „ Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii. ” (Ioan 13: 35-36). Dragostea este opusul poftei. Dragostea caută plăcere pentru ceilalți în detrimentul sinelui.

Dacă această transformare de la „să iau” la să dăruiesc nu se întâmplă, omul nu va avea niciodată victorie durabilă asupra masturbării sau asupra păcatului sexual.

Masturbarea: Gândurile lui Yahuwah față de Gândurile tale

Întrebarea fundamentală pentru noi toți este pe cine vom sluji? Vom trăi pentru a ne bucura de noi înșine sau pentru a bucura pe Yahuwah? Vom fi preocupați de dorințele noastre sau de nevoile altora? Vom fi conștienți de sine sau conștienți de Hristos și conștienți de alte persoane?

Suntem deplini și mulțumiți în El, sau nu suntem?

În devoționalul său zilnic” Tot ce am mai Bun pentru Maiestatea Sa”, Oswald Chambers vorbește despre această problemă de conștientizare de sine. „Cere-i lui Yahuwah să te conștientizeze de prezența Sa în tine, iar conștiința voastră de sine va dispărea. Atunci El va fi al tău în toate. Ferește-te să permiți conștiinței de sine să continue, deoarece încet, dar sigur, se va trezi mila de sine, iar mila de sine este satanică. Pur și simplu roagă-l pe Yahuwah să-ți ofere conștientizarea lui Hristos și El te va păstra până când plenitudinea ta în El va fi absolută. " (20 august)

De-a lungul vieții mele, conștiința de sine m-a condus întotdeauna pe calea căutării voinței lui Yahuwah și a Cuvântului Său, luându-mi libertatea de a greși de partea de a-mi permite ceea ce vreau în detrimentul a ceea ce vrea El. Am fost „preluător” de-a lungul și de-a lungul și, astfel, Yahuwah m-a condus cu grație la Programul rezidențial Pure Life Ministries.

În urmă cu mulți ani, când producătorul italian cunoscut pentru gențile din piele, Gucci, a intrat pe piață, a avut un motto de marketing în magazinele lor: „Dacă trebuie să întrebi care este prețul, ești în locul nepotrivit.” Poate că analogia este imperfectă, dar dacă puneți întrebări de genul: „Masturbarea este păcat? s-ar putea să fii în locul nepotrivit spiritual. Este posibil să nu fi intrat încă în acel loc în care domneste legea: să slujești pe Yahuwah și să îti iubești semenul.

Este în acel loc unde se găsește adevărata pace, bucurie și victorie de durată.

victorie


Acesta este un articol non-WLC scris de Tom Blangiardo (publicat laPure Life Ministries).

Am scos din articolul original toate numele și titlurile păgâne ale Tatălui și Fiului, și le-am înlocuit cu numele originale. Mai mult, am restaurat citatele din Scriptură cu numele originale ale Tatălui și Fiului, așa cum le-au scris autorii inspirați ai Bibliei. –Echipa WLC