Print

Cuplul- Creaţie Cerească

Middle Eastern CoupleYahuwah a creat omul pentru a se descoperi intr-un mod special caracterul Său plin de iubire. Scriptura spune: "Deci, Elohim a făcut pe om după chipul Său; I-a făcut după chipul lui Elohim; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut. . . . De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup."(Vezi Genesa 1:27 și 02:24.)

Un cuplu care este unit prin devotamentul lor față de Yahuwah poate fi o influență extraordinar de bună în lume. Locuinta unei astfel de uniuni poate fi considerată raiul de pe pământ, în care aceștia să se pregătească pentru Canaanul ceresc. Pentru a avea o căsătorie de succes și de a îndeplini planul lui Yahuwah în acestă strânsă relație de dragoste, este vital ca partenerul de viață să fie selectat corect.

Satan știe importanța căsătoriei cu persoana potrivită și a încercat să perturbe planul înțelept al Tatălui prin unirea în căsătorie a unor oameni care nu ar trebui să se căsătorească niciodată unul cu altul. Majoritatea tinerilor nu au o înțelegere corectă a modului de a alege un partener. Cărțile, muzica comercială și filmele nu fac altceva decât să promoveze idei false de dragoste și căsătorie. A fi "îndrăgostit" este promovat ca fiind necesar pentru a fi cu adevărat fericit și împlinit pe plan sentimental.

Cu toate acestea, "dragostea" prezentată de lume este confuză și contradictorie. Când sunt uimiți de versiunea despre "iubire" din lume, tinerii întreabă de multe ori, "Cum pot să știu dacă eu sunt cu adevărat îndrăgostit?" Răspunsul standard este  nefolositor, fără valoare, "Dacă întrebi, înseamnă că nu ești!"

Satana lucrează de zor ca să conducă oamenii la uniuni dezastruoase. El reușește în mare măsură să le ofere oamenilor o înțelegere greșită a modului de a selecta un partener. Rata de succes din lume, în alegerea unui partener potrivit, este văzută în tristele statistici de divorț. In Statele Unite, 50% din căsătorii se încheie cu divorț. Din cei 50% care rămân căsătoriți, multe căsătorii nu sunt fericite.

unhappy coupleStandardul din lume pentru a se căsători este "să se îndrăgostească" de o altă persoană. Nici o altă cerință nu se ia în considerare. Mulți oameni presupun că, dacă le place o altă persoană, iar cealaltă persoană îi iubește, este suficient pentru o căsătorie bună. Realitățile vieții și incompatibilitățile personalității, precum și obiectivele de viață sunt estompate de argumentul că "dragostea învinge tot!" Și "Iubirea va găsi o cale!" Această metodă de a alege un partener este invariabil sortită eșecului, deoarece se bazează pe 1) emoțiile femeii; și, 2) apetitul sexual al bărbatului.

Dacă omul poate convinge pe femeie că o adoră mai presus de toate celelalte femei, ea se va căsători cu el și va obține ceea ce se vrea de la ea: sex. Astfel, în contrafacerea lui Satan, nici bărbatul, nici femeia nu-și exercită competențele rațiunii oferite lor de Yah. Fără să o știe, ei își folosesc creierul  pentru a lua decizii de viață greșite.

Acest lucru nu este metoda lui Yahuwah pentru selectarea unui partener de viață. În cazul în care o căsătorie formată după modelul din lume reușește, în cele din urmă, cuplul trebuie să se străduiască să formeze o bază mai fermă, una care are ca scop comun să-L servească pe Yahuwah individual și reciproc dezinteresat. Întâlnirile moderne de astăzi, sunt o contrafacere a lui Satan față de adevărata curte, după voia lui Yahuwah. Toți cei care doresc să-L onoreze pe Yahuwah în viața și căsătoria lor, vor pune deoparte standardele false ale întâlnirilor lumești și vor alege un partener, într-un mod care-L onorează pe Yah.

Există mai multe etape, pe care o persoană trebuie să le treacă în găsirea unui soț care va avea binecuvântarea Cerului:

1. Folosește-ți capul, analizează cel mai bine.

2. Uită-te după o descendență evlavioasă.

3. Curte, nu întâlnire.

4. Interviu!

5. Solicită sfat evlavios.

Folosește-ți capul 

Lucrul acesta pare foarte simpu, dar nu este. Este extrem de important ca un partener de viață să fie ales în mod rațional, logic și după standardele Cerului. Fiind atras sexual de o altă persoană, acest lucru devine irelevant. Acum este momentul să analizeze și să descopere dacă cealaltă persoană va face o pereche compatibilă.

În schimb, lumea insistă asupra faptului că o femeie trebuie să fie, fizic, atractivă pentru un bărbat, astfel încât el o va dori sexual. Se pretinde că, dacă nu există nici o atracție sexuală, nu poate exista nici o relație de durată. Astfel, se elimină procesul  puterii superioare a minții, ca să fie influențat de nimic altceva decât pasiunile slabe, sovăielnice, pe care le au toate animalele primate. Aceasta nu este o bază pentru o căsătorie de durată și satisfăcătoare.

Uită-te după o descendență evlavioasă

Thoroughbred HorseCrescătorii de cai știu că, dacă încrucișează un cal cu o măgăriță, mânzul nu va fi unul de rasă pură. Și totuși, oamenii sunt mult mai puțin atenți în selectarea partenerilor lor de viață! Este dovedit științific că tendințele fizice și spirituale sunt transmise din generație în generație. O persoană care provine dintr-o linie lungă de băutori înrăiți, oamenii care au un trai greu, va avea ispite și tendințe moștenite spre deosebire de cineva care provine dintr-o familie cumpătată. De asemenea, o persoană a cărei părinți, bunici și străbunici au făcut un principiu de viață să urmeze adevărul coste căt ar costa,  va avea o moștenire spirituală superioară, care îi va da putere în toate bătăliile vieții lui.

Atunci când analizezi persoana pe care o selectezi ca partenerul de viață, ai grijă să fie o persoană care să-ți împărtășească opiniile religioase. Adesea obiceiurile de comportament formate în copilărie sunt ascunse în adolescență, dar ies la suprafață la vârsta adultă. Acest lucru poate duce la o mare nefericire și durere dacă o persoană dorește să-L urmeze pe Yahuwah și cealaltă revine la influențele adolescenței și la slăbiciunile pe care le-a moștenit.

Curte, nu întâlnire

Atunci când întâlnirile sunt definite ca și flirturi, de la o relație la alta și apoi alta în speranța de a găsi "The One", este contrafacerea binecuvântării divine, a ceea ce înseamnă a face curte. Nu se va putea găsi un partener compatibil decât prin curtare. Într-o adevărată curtare, un bărbat consideră că domnișoarele pot face cunoștiință cu el. El analizeaza apoi care dintre ele este cea mai spirituală, care este cea mai dedicată în slujirea lui Yahuwah. El va stabili Pensive young African mandaca convingerile ei religioase sunt compatibile cu propriile convingeri. Acest lucru este extrem de important, deoarece soția este de obicei cea care va avea cele mai mari atribuții în formarea de zi cu zi a copiilor care pot rezulta din uniunea lor.

Examinează cu atenție femeile pe care le cunoști. Să nu alegi în grabă, nici ceea ce mintea ta fixează, pentru că, de o alegere corectă depinde mulțumirea ta viitoare, bucuria și bunăstarea copiilor tăi. ("Nevasta," Cartea Moralei și Preceptele, Book III, Capitolul 16.)

Un om înțelept va lua în considerare, de asemenea, temperamentul femeii. E puternic emoțional? Va fi un ajutor potrivit pentru el, stând de partea lui pentru a face față încercările vieții și reușitelor? Are ea un spirit calm și pașnic, care va asigura armonia în casă și în spiritele copiilor încredințați în grija lui? Are ea înțelepciunea să fie un partener de încredere?

Nu există decât o singură alegere ca soției pentru cel înțelept: cea mai bună femeie pe care o cunoaște. . . . Soția ta, dacă va fi bine aleasă, va înjumătăți durerile și va dubla bucuriile. Dacă ai ales prostește, ea va multiplica durerile tale, iar bucuriile vor fi   diluate cu amărăciune. ("Nevasta," Cartea moralei și Preceptele, Book III, capitolul 59.)

Toate acestea se fac înainte de apropierea de tânăra femeie. O soție de încredere poate fi o mare binecuvântare pentru om. El nu caută o soție care este ceva mai mult decât doar o altă fiică, care cere permisiunea și îndrumarea lui pentru fiecare lucru mărunt. Pe măsură ce timpul și energiile lui sunt adesea consumate cu asigurarea unui venit, un om înțelept va căuta o soție care poate fi un companion adevărat și colaborator în întreprinderea familială.

Cine poate găsi o femeie virtuoasă? Pentru că ea este mai de preț decât rubinele. Inima soțului ei se încrede în ea; așa că nu va avea nici o pierdere. Ea îi face bine și nu rău, în toate zilele vieții ei.

Forța și onoarea sunt hainele ei; ea se va bucura să vină la timp. Ea deschide gura cu înțelepciune, și pe limba ei este legea bunătății. Se veghează asupra casei ei, și nu mănâncă pâinea lenevirii.

Copiii ei o laudă și o numesc binecuvântată; soțul ei, de asemenea, și el o laudă.

Farmecul este înșelător și frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Yahuwah, va fi lăudată. (A se vedea Proverbe 31: 10-12, 25-28, 30)

young woman deciding which path to chooseO tânără, de asemenea, trebuie să analizeze fiecare pretendent în perspectivă. Ea nu așteaptă cu nostalgie, o propunere de căsătorie care să-i "împlinească" viața. Pavel a avertizat: "Nu vă înjugați la un jug nepotrivit împreună cu cei necredincioși: Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? "(2 Corinteni 6:14, KJV) O casă în care soțul și soția nu sunt la fel de angajați să slujească lui Yahuwah cu fidelitate în toate lucrurile este o casă în care umbrele nu dispar niciodată.

Luați în considerare omul real, omul care ajunge la asemănare cu Dumnezeu. El este omul în care [Yahuwah] a reușit. El este alesul lui [Yahuwah] . . .

Femeia care spune, "Eu nu voi fi a nici unui om dacă nu este un bărbat adevărat," este o producătoare de Oameni Adevărați și servește scopului lui [Yahuwah]. . . .

Există două tipuri de femei, femei adevărate și femei comune.  Femeia comună este un partener de compromis pentru cel slab și adevărata femeie un partener potrivit pentru omul real. Dar dispensațiile vieții sunt astfel încât femeile comune vor dori bărbați adevărați ca soți, iar bărbații slabi vor înșela femeile adevărate. Prin urmare,  Omul Adevărat trebuie să fie suficient de înțelept să facă diferența dintre o femeie comună și o femeie adevărată, și o femeie adevărată trebuie să facă diferența dintre un barbat adevarat si o femeie slabă. (Extras din marea carte, Fiii focului.)

O tânără are responsabilitatea față de Yahuwah, să se asigure că ea nu-și alătură viața, unei influențe care va distruge formarea spirituală a copiilor ei. Ea trebuie să analizeze dacă omul care-i cere mâna în căsătorie va fi un partener pentru ea, așa cum ea încearcă să fie un partener pentru el.

De multe ori, în economia de astăzi, femeile sunt presate să lucreze în afara casei pentru a contribui la susținerea familiei. Cu toate acestea, acest lucru dublează de obicei munca femeii, căci ea rămâne, în primul rând, responsabilă pentru casă și copiii. Mult prea des, soțul se mulțumește să lase soția se ocupă de gătit, curățenie, cumpărături și creșterea copiilor chiar și atunci când ea își ia o activitatea pentru a câștiga un venit. Dacă el nu contribuie la treburile casei, este, mai degrabă, la cererea soției sale,  decât o adevărată împărțire a sarcinilor de acasă. O tânără trebuie să stabilească dacă omul care vrea să se căsătorească cu ea va fi credincios în a fi un ajutor pentru ea, căutând să-i protejeze și să faciliteze drumul ei cu puterea lui mai mare, la fel cum ea intenționează să-l ajute și să fie partenera lui în viață. Poate el să prevadă pentru ea și viitorul copiilor, astfel încât ea să se poată dedica căminului și copiilor?

Interviu!

interview your potential mateAlegerea unui partener de viață este una dintre cele mai importante decizii pe care le puteți lua. Alegerea ta va avea consecințe pe termen lung pentru tot restul vietii tale. Determinarea compatibității este foarte importantă în această etapă. În plus față de a determina dacă convingerile religioase și practicile sunt compatibile, este important de învățat trasaturile de personalitate ale celeilalte persoane, / pragul său de laudă sau critică, atitudinea față de sexul opus, părinți, copii, bani, viata de familie, etc.

Cel mai mare secret, dupa casatorie nu mai este un secret. Cu binecuvântarea lui Yahuwah, trebuie să cunoașteți persoana atât de bine încât să nu existe "surprize neplacute", după ce spui "Da." După analizarea rațională a potențialului partener la cele mai bune de abilitățile ale sale, timpul de curtare este cel mai bun timp pentru a intervieva o altă persoană. Acest lucru poate fi realizat într-un mod prietenos, prin vizitare. Dar și conversațiile contează; afla tot ce se poate despre cealaltă persoană. Pune intrebari! Pune intrebari la care nu se poate răspunde cu da sau un nu. Întreabă pe un ton neutru. Nu trebuie să influențezi răspunsul celeilalte persoane. Scopul tau in acest moment este de a învăța despre cealaltă persoană. Nu poți face asta dacă îți petreci tot timpul vorbind despre tine.

Este foarte important să-și înțeleagă propriile ambiții. Ambițiile țin mai mult de speranțe, vise și planuri. Ambițiile sunt obiective care nu pot fi ignorate sau chiar compromise cu succes. Dacă ambițiile tale sunt în conflict, aceasta persoană nu este pentru tine. Chiar și în cuplurile în care ambii iubesc pe Yahuwah, în cazul în care nu împărtășesc obiectivele compatibile, o căsătorie nu ar trebui să aibă loc. Aceasta nu înseamnă că o persoană are dreptate și celălalt este greșit. Este posibil ca Yahuwah să te fi chemat la o muncă diferită pentru El.

Tu ar trebui să înveți, de asemenea, aversiunile celeilalte persoane, indiferent de cei place sau nu-i place lui/ei. Nu trebuie să ai aceleași aversiuni, dar trebuie să fii sigur că aversiunile tale nu intră în conflict cu ambițiile celeilalte persoane. Ar trebui sa aveți în comun aversiuni și ambițiil care includ convingerile religioase, bani, stil de viață, și creșterea copiilor.

Caută sfatul divin

Căsătoria lui Isaac cu Rebeca este un bun exemplu de curte și de căsătorie care a avut binecuvântarea Cerului. În căutarea unei soții, Isaac a primit sfatul divin în ajutorul tatălui său și al servitorului de încredere al tatălui său. Prima cerință a fost ca ea să fie dintr-un un neam în conformitatea cu voia divină. Au fost o multime de fecioare frumoase în apropiere de locul unde Avraam și Isaac trăiau, dar nu era îndeajuns frumusetea fizica. Frumusețea de caracter care  provine doar dintr-o transformare a inimii în chipul divin era ceea ce au căutat pentru Isaac.

Atunci cand robul a călătorit din Canaan înapoi către Mesopotamia, la rudele lui Avraam, s-a rugat și a cerut lui Yahuwah să-l ghideze în alegerea unei soții pentru Isaac. Yahuwah a auzit și onorat cererea. Când s-a întors acasă în Canaan cu Rebeca, "servitorul a povestit lui Isaac toate lucrurile pe care le făcuse. Și Isaac a dus pe Rebeca în cortul mamei sale Sara, a luat pe Rebeca, ea a fost nevasta lui; și el a iubit-o." (Geneza 24:66, 27, KJV)

Getting godly Advice from DadDacă sunt binecuvântați cu părinți credincioși, care sunt demni de încredere, nu ezitați să le cereți sfatul. Înțelepciunea dobândită prin experiențe de viată poate fi un ajutor imens și o binecuvântare pentru tine, atunci când cauți un partener. Nu toată lumea are părinți, care pot fi de încredere în acest fel. Dacă nu aveți un părinte care este complet predat voii lui Yahuwah, nu trebuie să fiți obligțit să vă căsătoriți cu cineva după alegerea lor. Prima voastră responsabilitate este față de Yahuwah și slujirea Lui. Toate celelalte relații trebuie să fie pe planul doi.

Dacă nu aveți părinți care să poată oferi un sfat după voia lui Dumnezeu, îl puteți solicita de la un prieten mai vechi, dacă este disponibil. Un mentor care se teme de Yahuwah poate oferi informatii utile privind cautarea unui partener de viață.

Chiar dacă ești singur și nu ai nici un prieten pământesc ca să-i ceri sfatul, poți cere întotdeauna sfatul lui Yahuwah. El va fi mama ta, tatăl tău, ghidul cel mai înțelept și cel mai apropiat de tine. "Când tatăl meu și mama mea mă părăsesc, atunci Yahuwah va avea grijă de mine." (Vezi Psalmul 27:10). Puteți cere întotdeauna de la Tatăl vostru Ceresc sfaturi. "Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Yahuwah, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată." (Iacov 1: 5, Numele Scripturii Restaurat)

Yahuwah are plăcere să răspundă la rugăciunea făcută cu credință. El nu te va lăsa singur într-o astfel o chestiune importantă. Dacă te vei preda cu totul Lui, El te va ghida pe căi sigure. Cu scopul de a vă încuraja să aveți credința de a cere, Yahushua a declarat:

Cereți, și vi se va; căutați, și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Căci oricine cere, capătă, cine caută găsește, și celui ce bate i se va deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă fiul său cere pâine, i se va da o piatră? Sau, dacă el cere un pește, să-i dea un șarpe? ! Dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer "(Matei 7: 7-11, NKJV). 

Dacă doriți să vă căsătoriți, nu trebuie să vă temeți că Yahuwah vă va ține în mod arbitrar singuri. Singurul motiv pentru care El nu ar aduce pe cineva către voi, ar fi dacă nu se găsește nici o persoană care prin uniunea cu tine, să puteți fi binecuvântați.

Yahuwah a creat fiecare persoană cu dorința de a avea companie, un partener de viață. Puteți avea încredere în Yahuwah că vă aduce, împreună cu o astfel de persoană, în cazul în care există cineva disponibil. Dorințele tale pentru un partener de viață vor fi binecuvântate cu cineva  adus de Yahuwah, sau, până când, El va completa și îndeplini viața ta. El știe ceea ce ți-ar aduce fericirea și El dorește aceasta pentru tine. "" Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi ", spune Yahuwah," gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. "" (Ieremia 29:11, Numele Scripturii Restaurat)

Predați totul lui Yahuwah. El vă va ghida pe căi sigure și viața, căsnicia, și veți slăvi Numele Său.

praying couple

"Yahuwah să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna lui Yahuwah. Încrede-te în El și El va lucra." (Psalmul 37: 4, 5, Numele Scripturii Restaurat)