Print

Pregătirea pentru Dezastru: Datoria Creștină

Ești pregătit pentru zilele ce vor veni? Chiar știi cum să o faci?

Fără nici un dubiu, trăim în timpul de final al istoriei pământului. În anii trecuți, oricine predica adevărul era ridiculizat și dat afară. Acum, totuși, datorită evenimentelor recente din lume, întregul popor de pretutideni se trezește datorită timpului solemn pe care-l trăim.

Realizând faptul că sfârșitul este aproape s-a creat o dilemă printre credincioși. Care este datoria crestinului din această perspectivă?

Evident, cele mai importante pregătiri pe care oricine le poate face sunt de ordin spiritual. Este ceva ce trebuie făcute în mod individual. Nimeni nu poate fi salvat pe baza relației altcuiva cu Tatăl. Dar ce putem spune despre pregătirile fizice? Unii creștini se tem că pregătirile fizice ar demonstra lipsa credinței în abilitatea lui Yahuwah de a ne hrăni.

Adevărul este că pregătirea fizică pentru zilele ce vor veni este un imperativ biblic.Și nu o lipsă de credință în Yah. Din contra, numeroase pasaje în Scriptură învață importanța trăirii credinței prin a face pregătiri fizice!

Solomon declară:

“Ințeleptul vede primejdia și se ascunde, dar nebună merge de a dreptul în ea și e pedepsit..” (Proverbe 22:3)

Evrei 11 prezintă pe Noe ca pe un examplu al credinței.

“Prin credinţă a ascultat Noe, când a fost avertizat cu privire la lucruri pe care el încă nu le vedea, şi a construit o arcă, pentru a-şi salva familia. Prin aceasta el a condamnat lumea şi a devenit un moştenitor al dreptăţii care este potrivit cu credinţa..” (Evrei 11:7)

Yahuwah ar fi putut să-l ocrotească pe Noie și familia lui de potop. Are cu certitudine, puterea s-o facă! Totuși, Noe a trebuit să coopereze. Yahuwah a dat avertizarea dar l-a lăsat pe Noe să acționeze în conformitate cu ea.

Josif, în același fel, s-a pregătit pentru cei șapte ani de foame. În timpul celor șapte ani de bogăție, el a construit grânare vaste pentru a le folosi în timpul foamete. Yah ar fi putut trimite mana ca să susțină vieți în timpul celor șapte ani de foamete. Din nou, El are putere să facă asta!

Dar este acesta felul Lui de a lucra.


Yah dă avertizări. Depinde de noi cum vom acționa față de îndemn. Noi facem dovada credinței noastre în cuvântul lui atunci când păstrăm sfaturile date și ne pregătim. Scriptura conține avertizări detaliate cu privire la evenimentele viitoare. Aceste profeții descoperă că va veni un timp când toți care vor refuza să accepte semnul fiarei nu vor putea să cumpere sau să vândă.

Desigur, Yahuwah deține puterea de a-și ocroti poporul în timpul acestei crize. Totuși, în povestirile Scripturii se observă că cei credincioși nu stau tolăniți și așteaptă ca Yahuwah să se îngrijească de toate lucrurile.

Yahuwah lucrează cu poporul Său binecuvântându-I eforturile, dar fiecare trebuie să facă tot ce poate pentru a se pregăti. În primul râns, cere călăuzire divină. Roagă-te specific. Rugăciunile concrete primesc răspunsuri concrete. Următorul pas, adună informații. Pe măsură ce faci asta ți se va descoperi următorul pas ce trebuie făcut. Și apoi următorul. Și așa mai departe.

La fiecare pas pe cărare, rugăciune concretă, adună informații și mergi înainte prin credință. Yahuwah te va călăuzi pe cărarea ce mai sigură pentru tine. Nu te astepta să fi condus pe aceiași cale ca a celorlalți.

Există o stare de confort în mulțime și adesea oamenii caută confirmarea că sunt pe calea bună, înconjurându-se de alți oameni care fac (sau cred) la fel ca ei.

However, this can be a trap. Groups attract more notice. Yah’s people are called to stand alone and there is safety in being scattered. A few here, a few there living quiet lives attracts less attention.

Fiecare avem nevoie de călăuzire individualizată deoarece fiecare suntem în situații unice și specific. Fiecare țară este diferită în ce privește clima și legislația. Fiecare familie și fiecare individ deține propria nevoie iar călăuzirea divină va fi direct și specifică.

Adesea oamenii vor să intre în legătură cu alte persoane care fac, deasemenea, pregătiri pentru zilele ce vor veni. Se simt în siguranță că sunt mai mulți. Doresc să fie prinși într-o rețea de asociați care gândesc ca ei.

Nu este ceva greșit aici, dar amintește-ți că siguranța ta este în Yahuwah. Proverbele spun: Calul este pregătit pentru ziua luptei, dar biruinţa este a lui Yahuwah.” (Proverbe 21:31)

Reunirea cu alții o poți face doar după ce ai primit asigurare de la Yahuwah că este voia Sa.Un grup este tot atât de puternic pe cât sunt de slabe legăturile. Poți stabili o relație cu alții doar dacă primești instrucțiuni directe că acest grup este de încredere.

Doar, Yahuwah cunoaște viitorul; doar el știe cine va rămâne credincios Lui până la sfârșit. Nimeni nu poate spune:”Sunt prea în vârstă; sunt prea slab; sunt prea sărac ca să fiu gata.” Să-și amintească ”Nu faci aceasta în puterea ta, Yahuwah va lucra cu tine, dar și tu ai nevoie să-ți faci partea trăindu-ți credința.

Iacov declară:

“Frații mei, la ce folos dacă cineva spune că are credinţă, dar nu are fapte? Poate o astfel de credinţă să-l mântuiască? Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana zilnică, iar unul dintre voi le spune: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!“, însă nu le dă cele necesare trupului, ce folos? Tot astfel şi credinţa, dacă nu are fapte este moartă în ea însăşi.

Dar va zice cineva: „Tu ai credinţă, iar eu am fapte.“ Arată-mi credinţa ta fără fapte, iar eu îţi voi arăta credinţa mea prin faptele mele!.” (Iacov 2:14-18)

Nu există timp să ne corectăm greșelile. Dacă te supui pe deplin Tatălui, dacă ești hotărât să urmezi călăuzirea Sa în toate lucrurile, El te va călăuzi pe tine și familia ta pe cărare sigură.

Nu mai zăbovi! Pornește! Nu mai este mult ! Dacă aștepți până când va apare urgența, deja ai așteptat prea mult.