Print

Rugându-ne pentru Alții

1 Samuel 12

Știința Rugăciunii de Mijlocire


"Este într-adevăr destul de rău, că trebuie să-l vedeți pe șeful astăzi. Tocmai a primit mesajul că un transport de cherestea pentru astăzi, a fost amânat. Dacă el țipă la tine, nu o lua personal. El țipă la toată lumea." Cu aceste cuvinte amenințătoare, managerul a poftit vânzătorul de publicitate, Roger Morneau1 în biroul proprietarului.

"Vino și stai jos", a spus proprietarul fără să ridice privirea. "Am să dau un telefon înainte să putem vorbi."

angry man on the phoneButonând un număr de telefon cu violență reținută, proprietarul a început să strige la unul dintre managerii săi de afaceri, supărat din cauza unui raport trimestrial. Injuriile zburau și cu cât vorbea mai mult, cu atât devenea mai furios și mai brutal abuzul verbal.

Roger era îngrozit. Tipul ăsta vrea să mă facă să vomit, a gândit el. El s-a gândit să se roage pentru oamenii de afaceri, dar omul era atât de dezgustător, încât Roger chiar nu a vrut. Cu toate acestea, atunci când gândul a venit din nou, el s-a rugat în tăcere: "Tată, am nevoie de ajutorul tău. Eu chiar nu vreau să mă rog pentru acest tip. Aș prefera să mă ridic și să ies de aici. Am nevoie de ajutor! Te rog ajută-mă să-l văd pe acest om, nu cum este el acum, ci cum va fi el prin harul Tău."

Imediat, un sentiment de milă pentru omul acela a umplut inima lui Roger. El a continuat să se roage: "Yahuwah, prin puterea Duhul Tău cel Sfânt, Te rog să mustri forțele demonice care asupresc acest om. Te rog să-l înconjori cu o atmosferă divină de lumină și pace. PermiteDuhului Tău cel Sfânt să se apropie de el astăzi și să-l conducă la Tine. "

Reamintind incidentul, mai târziu, Roger a spus:

Nu a durat mai mult de cinci secunde, înainte ca eu să asist la o transformare la fel de mare în acel om, ca și a zilei față de noapte. Această conversație a luat o altă direcție. În loc să vorbească aproape continuu și să strige injurii, el a înmuiat tonul vocii sale și a început să vorbească cu ceea ce părea a fi un raționament inteligent. Pauzele lungi au dat celeilalte persoane o șansă să explice situația. Conversația a închis ceea ce părea a fi o notă tensionată . . . Poziția sternului său . . . [era] acum înmuiată. 2

Tinând telefonul, omul de afaceri s-a adresat lui Roger cu un zâmbet prietenos în timp ce s-a ridicat în picioare să-i strângă mâna.

happy gentlemen"E o plăcere să te cunosc, Roger. Sunt Dennis. Îmi pare rău că a trebuit să te întâlnesc într-o zi când totul este o nebunie." Apoi a făcut o pauză și a clătinat din cap. "De fapt, trebuie să fiu sincer. Acest lucru nu este chiar neobișnuit. Nu știu de ce, dar uneori eu simt doar această furie incontrolabilă asupra mea. Este din ce in ce mai rău și eu nu pot, se pare, să o opreasc. Mă simt nebun, uneori." Suflând din greu, el a adăugat: "Dacă nu mi-aș plăti angajații de două ori pentru ceea ce fac, nimeni nu ar lucra pentru mine."

Dintr-o dată și-a dat seama că s-a deschis în fața unui străin. "Nu știu de ce îți spun asta. Îmi pare rău. Nu vreau să arunc toate problemele mele asupra ta. Să vorbim despre publicitate."

"Nu te ingrijora, Dennis." A zâmbit Roger încurajator. "Eu nu iau în seamă nimic din ceea ce ai spus. De fapt, de multe ori clienții îmi spun lucruri pe care nu le-au spus nimănui. Indiferent de motiv, ei spun că se simt confortabil în preajma mea și preferă să împartă cu un străin, mai degrabă decât cu cineva care îi cunoaște foarte bine."

Dennis s-a așezat din nou, arătându-i, de asemenea și lui Roger să stea. "Am să fiu de acord cu clienții. Nu prea știu cum să explic, dar e. . . e ca și cum această putere vă însoțește. Nu pot spune cu adevărat în cuvinte, dar este din altă lume. Nu am avut niciodată liniștea și pacea pe care o simt acum."

Roger s-a simțit copleșit cu un răspuns atât de rapid si de evident la rugăciunea lui. "Ei bine, simt că ar trebuit să-ți spun asta, căci imediat ce am văzut că ai dificultăți la telefon, am început să mă rog pentru tine, iar Monarhul galaxiilor te-a înconjurat cu pacea Sa".

"Uimitor." Dennis l-a studiat pe celălalt un moment. "Am renunțat la Dumnezeu și la religie cu ani în urmă. Monarhul galaxiilor" m-a în conjurat cu pace. Îmi place asta. Mi-ai dat ceva la care să mă gândesc. Nu mă înțelege greșit ", a adăugat el în grabă."Eu nu sunt pe cale să încep să merg la biserică și să fiu religios sau invers, dar crezi că ai putea continua să te rogi pentru mine? Aș aprecia cu adevărat aceasta! "

După încheierea afacerii lor, Dennis l-a însoțit pe Roger la ușa din față, străbătând cu însuflețire alături de el tot drumul.

Datorită unui transfer și unei promovări, au trecut doi ani, înainte ca Roger să-l vadă din nou pe Dennis. In acest timp, fidel cuvântului său, el a continuat să se roage pentru bărbat. Când a fost din nou în zonă, el l-a însoțit pe noul vânzator de zonă, la chemarea sa, la biroul omului de afaceri. Dennis a fost încântat să-l vadă din nou pe Roger și l-a prezentat angajaților săi ca fiind omul care i-a transformat viața.

Într-adevăr, schimbarea a fost uluitoare. El emana bucurie, mulțumire și un spirit pozitiv. Agățată în spatele biroului său, era o imagine cu cuvintele: "Rugăciunea schimbă lucrurile."

happy gentlemen

Experiența lui Roger este, din păcate, mult prea rară. Nu înseamnă că Cerul este lent sau ezită să răspundă rugăciunilor. Problema este că oamenii se roagă atât de rar! Sau, în cazul în care se roagă, o fac cu jumătate de inimă și formulat fără claritate. Cerul așteaptă cu dor să satisfacă nevoile fiecărei inimi umane. Cu toate acestea, fiecare război are "condiții de îndeplinire ale angajamentului" și conflictul dintre Yahushua și Satana nu diferă.

Roger Morneau

 

Poveste luată din Puterea Incredibilă a Rugăciunii, de Roger J. Morneau.

Termenii angajamentului: Trebuie să întrebi!

În scopul protejării rasei umane de atacurile copleșitoare ale Satanei, Yahuwah a stabilit anumite reguli. Una dintre aceste norme este faptul că implicarea directă, de o parte și de alta, se poate face numai ca răspuns la o solicitare specifică. Este cu adevărat o dezonoare, că luciferienii și închinătorii diavolului, au adesea mai multă "credință" în capacitatea și dorința lui Satan de a răspunde cererilor lor decât face poporul ales al lui Yah, care-L mărturisește pe Atotputernic.

"Încrede-te în [Yahuwah] cu toată inima ta şi El nu-ţi va trăda încrederea. Dacă-i ceri ajutorul lui [Yahuwah] n-o vei face în van. Ca să ne încurajeze să ne bizuim şi să credem în El,  s-a apropiat de noi prin Cuvântul şi  Duhul Său Sfânt şi caută în mii de căi să ne câştige încrederea. Dar în nimic nu găseşte mai multă incântare  ca în acceptarea celui slab  care vine la El pentru a fi întărit.  Dacă vom găsi inimă şi voce să ne rugăm, EL va avea cu siguranţă o ureche care să ne asculte şi un braţ care să ne salveze.

Aceasta nu este singura instanţă când [Tatăl] şi-a ascuns faţa ca  să nu audă imploraţiile poporului Său. Când nu a existat nici o resursă El a rămas ajutorul prezent în nevoie." 

 
Această zi cu Dumnezeu, p. 194

"O parte din Planul lui [Yahuwah] este să ne acorde, ca răspuns la rugăciunea credinței, ceea ce El nu ar oferi, fără ca noi să cerem."3Yahushua a înțeles acest principiu. În predica Sa de pe munte, El i-a încurajat pe toți să prezinte nevoile lor înaintea Tatălui:

Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți și vi se va deschide. Pentru că oricine cere, capătă, cine caută găsește, și celui ce bate i se va deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă fiul său cere pâine, îi va da o piatră? Sau, dacă el cere un pește, să-i dea un șarpe? Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7: 7-11, NKJV)

Yahuwah găsește plăcere să răspundă rugăciunii și nu există nici o altă rugăciune în care El să găsească mai multă plăcere, decât în cea pentru ajutarea sufletelor asuprite de Satana. Rugăciunea, "Stăpâne, salvează-ne! Pierim! "Va primi întotdeauna un răspuns imediat.

Cei ale căror inimi sunt pline de iubire pentru Mântuitorul, împărtășesc, de asemenea povara Lui pentru mântuirea altora. Ei tânjesc să vadă că membrii familiei, prietenii lor, și foștii colegi, membri ai bisericii, îmbrățișează adevărurile pe care ei le iubesc. "Când eul moare, se va trezi o dorință intensă pentru salvarea altora, - o dorință care va conduce la eforturi perseverente în a face binele. Acolo va fi de semănat de-a lungul tuturor apelor; și rugăciunile stăruitoare, rugăciunile insistente, vor intra în cer, în numele sufletelor care pier."4 Mai ales atunci când, ca urmare a avansării adevărului, acel adevăr care determină o persoană să fie separată de sistemele de credință desfășurate în mod obișnuit, pot apărea separări în relații. Prietenii se pot simți ciudat; căsătoriile pot suferi. În astfel de circumstanțe, este atât un privilegiu cât și o datorie să ne rugăm pentru cei care se sprijină pe adevăr.

Când Israel s-a răzvrătit și a ținut să aibă un rege, profetul Samuel a plâns pentru acest mare păcat, știind că Israel a formulat o astfel de cerere, și a respins porunca lui Yahuwah. (A se vedea 1 Samuel 8:6-7) Dar chiar și în fața unei astfel de rebeliuni împotriva guvernului divin, Samuel nu a întoars spatele lui Israel. Cuvintele lui la momentul apostaziei lor sunt o chemare clară pentru toți cei care au iubit odată, cei care se luptă cu diverse probleme sau care par să fi respins adevărul: "Departe iarăși de mine să păcătuiesc împotriva lui Yahuwah, încetând să mă rog pentru voi! Vă voi învăța calea cea bună și cea dreaptă" (1 Samuel 12:23)

Acest lucru se întâmplă acolo unde rugăciunea de mijlocire este prezentă. Să ne rugăm pentru alții este de o importanță vitală! "Tot cerul așteaptă de la voi, cei care pretind a crede adevărul cel mai sfînt descoperit vreodată muritorilor. Îngerii așteaptă cu dorință arzătoare, să coopereze cu voi în lucrarea pentru mântuirea sufletelor."

Rugăciunile noastre nu trebuie să fie cerute cu egoism, doar pentru beneficiul nostru. Noi trebuie să cerem ca să putem oferi. Principiul vieții lui Hristos trebuie să fie principiul vieții noastre. "Pentru numele lor," El a spus, vorbind de ucenicii Săi, "Eu însumi Mă sfințesc, ca și ei să fie sfințiți." (Ioan 17:19) Aceeași devoțiune, același sacrificiu de sine, aceeași supunere la pretențiile Cuvântului lui [Yah], care erau manifeste în Hristos, trebuie să fie observate la slujitorii Săi. Misiunea noastră în lume nu este să ne servim sau să ne mulțumim pe noi înșine; noi trebuie să-L slăvim pe [Yahuwah] prin conlucrarea cu El, ca să salvăm păcătoși. Noi trebuie să cerem binecuvântări de la [Yah], ca noi să putem să comunicăm altora. Capacitatea de primire este păstrată doar împărțind. Noi nu putem continua să primim comoara cerească, fără să comunicăm cu cei din jurul nostru.6

Ca să coopereze cu Cerul în salvarea sufletelor, oamenii lui Yahuwah trebuie să urmeze exemplul Mântuitorului și să se angajeze în rugăciune de mijlocire pentru alții. Din cauza constrângerilor impuse Cerului de termenii de angajare în marea luptă dintre bine și rău, este extrem de important să vă rugați pentru cei cu care veniți în contact. Cerul dorește să facă mai mult și abia așteaptă să-i fie cerut ajutorul. Scriptura afirmă că Yahuwah "este capabil să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim." (Efeseni 3:20, KJV) Yahushua a îndemnat, "Cereți, și veți primi, pentru ca bucuria voastră să fie deplină." (Ioan 16:24) Dacă actul de a cere nu ar fi fost o premisă importantă, Scriptura nu ar îndemna așa de des pe toți să ceară pentru ei și pentru alții.

Elemente de eficientă ale Rugăciunii de mijlocire

Rugăciunea de mijlocire eficientă conține anumite elemente importante:

  1. Dedicații-vă pe voi înșivă lui Yahuwah.

  2. Chemați numele lui Yahuwah.

  3. Rugați-vă în numele lui Yahuwah.

  4. Fiți specifici.

  5. Perseverați.

Consacră-te pe Tine Însuți

Înainte să începi să te rogi pentru altcineva, mărturisește-ți păcatele. Asigură-te că nu este nimic între sufletul tău și Mântuitor, care să poată împiedica binecuvântarea pe care o cauți. Desigur, este întotdeauna necesar să se ridice o rugăciune spre ceruri. Roger Morneau nu au avut timp pentru o rugăciune lungă, atunci când îl asculta pe Dennis țipând furios la angajatul său, dar Cerul a auzit totuși și a răspuns la rugăciunea lui. Oricum, cel care prezintă un caz special, înaintea lui Yahuwah, este important să se consacre pe sine lui Yah.

Chemați Numele lui Yahuwah

Scriptura îndeamnă în mod repetat pe toți să "cheme numele lui Yahuwah." Psalmul 105:1 poruncește: "Lăudați pe Yahuwah; chemați numele Lui." Actul chemării numelui sfânt, mulțumind în același timp, inspiră credință în inima omului, ca să se agațe de făgăduința divină. Aceasta este o parte importantă a rugăciunii de mijlocire eficiente. Pe măsură ce recunoști supremația, puterea și măreția Celui Veșnic, dragostea ta, recunoștința și încrederea vor crește. Acest lucru, la rândul său, va întări credința în puterea lui Yahuwah și dorința Lui de a răspunde cererii tale. "Numele lui Yahuwah este un turn tare; cel neprihănit fuge în el și este în siguranță." (Proverbe 18:10)

Rugați-vă în Numele lui Yahushua

Fiul Celui Prea Înalt v-a invitat să prezentați cererile voastre înaintea scaunului de domnie veșnică în numeleLui. "Și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face. "(Ioan 14:13, 14, NKJV) Ce asigurare că vom fi ascultați!

Să te rogi în numele lui Yahushua, înseamnă mai mult decât doar a închide rugăciunea cu, "In numele lui Yahushua, Amin." Aceasta înseamnă rugăciune, în conformitate cu voia Lui și voința Tatălui. Ca și Hristos în Ghetsimani, rugăciunea tuturor ar trebui să fie: "Nu voia mea, ci voia Ta să se facă." (Vezi Luca 22:42).

A Call to Prayer

Pe drumul de la Odaia de sus la Grădina Ghetsimani, acolo unde a fost trădat, Yahushua a încurajat: "Adevărat, vă spun că, orice veți cere de la Tatăl, în Numele Meu El vă va da. Până acum nu ați cerut nimic în Numele Meu. Cereți, și veți primi, pentru ca bucuria voastră să fie deplină. "(Ioan 16:23, 24) Aceasta nu este o garanție că persoana pentru care te rogi va alege corect, sau că rezultatul va fi ceea ce dorești. Yahuwah nu va forța voința umană. Dacă o persoană alege să persiste în respingerea adevărului, comportamentelor periculoase, sau orice altă situație pentru care te rogi, Yahuwah îi acordă lui sau ei, libertatea de a alege să facă acest lucru.

Rugați-vă în mod specific

Teama de rugăciune fără răspuns, îi conduce adesea pe oameni să se roage rugăciuni foarte vagi. Ei vor face cereri, dar cererile lor sunt exprimate în linii mari, cu durată nedeterminată și neclare, astfel că Yahuwah și dacă răspunde rugăciunilor lor, ei nu pot vedea nici un răspus! A-I cere lui Yahuwah "Te rugăm binecuvântează pe Sora Chang," nu este tot una cu: "Te rugăm oferă-i Sorei Chang un loc de muncă, care să-i permită ei să păstreze Sabatul." Marele evanghelist protestant și reformator al secolului al 19-lea, Charles Spurgeon, observa odată: "Un anumit tip de rugăciune generală care duce lipsă de precizie. Este ca și cum un regiment de soldați ar trebui să execute foc cu toate armele oriunde. Posibil ca cineva să fie ucis, dar majoritatea inamicilor ar fi ratați."7

Nu vă temeți să vă rugați în mod special pentru ceea ce aveți nevoie.

Nu te teme să fii foarte specific, în special atunci când te rogi. Nu există nici un pericol în a cere lucruri precise dacă, în fiecare rugăciune, vei preda voința ta voinței divine, cerând ca El să facă toate lucrurile.

Susțineți Meritele lui Yahushua

Când te rogi pentru o persoană sau o situație, susține meritele sângelui lui Yahushua, ca să te acopere atât pe tine (ca petiționar) cât și persoana pentru care te rogi. Deschide-ți Biblia la Matei 27 si prezintă-l ca motivul pentru care Cerul va lucra cu putere în locul tău. Căci doar în virtutea sângelui vărsat al lui Yahushua pe Calvar, fiii căzuți și fiicele lui Adam sunt, continuu, beneficiarii harului divin. Pretinde meritele sângelui vărsat al Mântuitorului pentru iertarea păcatelor tale și ale persoanei sau persoanelor pentru care te rogi. Daca o anumită situație implică alte persoane, cum ar fi medici, avocați, pastori, angajatori, etc., roagă-te pentru ei, de asemenea.

Este extrem de important să pretindem meritele sângelui lui Yahushua atunci când ne angajăm în rugăciunea de mijlocire. Păcatul separă persoanele de sursa de putere și pace. Astfel, este necesar să se ceară iertare pentru păcatele lor, ca să vă asigurați de modul în care sunt șterse pentru binecuvântarea dorită. Yahushua Însuși S-a rugat pentru cei care L-au răstignit. (A se vedea Luca 23:34.). Ștefan, de asemenea, s-a rugat ca ucigașii lui să fie iertați. (Vezi Fapte7:59-60)

Allison Ryder se afla în Payless Shoesource în căutarea unei pereche de pantofi de alergare. Dintr-o data, atenția ei a fost cucerită de o femeie care a dat buzna în magazin și pășind cu aroganță pe culoarul de lângă, critica în același timp, cu voce tare pe fiica ei adolescentă: "Tu, cu siguranță vei purta ceea ce am cumpărat astăzi! Nu-mi pasă ce vrei tu. Eu sunt responsabilă. Sunt banii mei și tu le vei purta la școală! "

Șocată de un astfel de aflux de furie, Allison a pășit după colțul culoarului ca să vadă ce se întâmplă. O fată tânără stătea, cu umeri aplecați, cu o față tristă, în timp ce tirul verbal a continuat: "Aici! Le poti purta pe acestea!

"Aceștia sunt pantofi de doamne în vârstă," a protestat fata.

"Nu-mi pasă că nu-ți plac! Eu sunt cea care cumpără pantofii. Sunt banii mei și voi cumpăra ceea ce vreau eu, ca tu să porți și-i vei purta!" Cu aceste cuvinte emfatice, mama au luat cu asalt culoarul, departe de Allison, totuși a continuat furiosă s-o critice cu voce tare pe fiica ei și "alegerile stupide" anterioare.

Dezgustată de o asemenea afișare de furie irațională și nedorind să o stînjenească pe tânăra fată, în continuare, Allison s-a strecurat în liniște înapoi la culoarul ei. Gândurile ei s-au întors către cer în rugăciune. Reamintind incidentul mai târziu, ea a spus:

În primul rând, am cerut Stăpânului să ierte păcatele mele, astfel ca rugăciunea mea să poată fi ascultată. Apoi m-am rugat ca El să le ierte pe femeie și pe fată de păcatele lor. L-am rugat să trimită îngerii sfinți să alunge demonii care o chinuiau pe mamă si să-i dea un spirit calm, liniștit.

 

Din momentul în care am spus, "Te rog, Stăpâne, te rog ajută în această situație!" A fost liniște! Următorul lucru pe care l-am auzit a fost mama. Pe un ton calm, liniștit, ea a spus, "Îmi pare rău. Îmi pare rău că am fost atât de furioasă. Nu este corect din partea mea, să te fac să porți pantofii care-mi plac. Arată-mi ce ai vrea să porți."

 

Schimbarea cea mai incredibilă a avut loc și a fost aproape instantanee! Deși s-a întâmplat în urmă cu 10 de ani, nu am uitat.Știu că există putere în rugăciune!

Yahuwah nu forțează pe nimeni. Dacă o persoană se opune Duhului Sfânt, aceasta poate merge în continuare pe drumul ei. Cu toate acestea, ca răspuns la rugăciunea credinței, Yahuwah poate alunga demonii care alimentează furia.

Perseverați în Rugăciune

Mulți oameni sunt familiarizați cu cuvintele lui Yahushua în Predica de pe Munte, citate mai sus, acolo unde el a afirmat: "Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți și vi se va deschide ". (Matei 7: 7) Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează, cu toate acestea, este că construcția gramaticală în original, în aramaică este tradusă mai adecvat ca: "Cereți, și să continuați să cereți și vi se va da. Căutați, și continuați să căuați, și veți găsi. Bateți, și continuați să bateți, și ușa se va deschide pentru voi. "

Când te rogi pentru cineva, ești angajat în război activ impotriva tuturor oștirilor lui Satan. Pavel avertizează în mod explicit: "Noi nu luptăm împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești." (Efeseni 6:12, KJV) Nu deveniți descurajați dacă, pentru o vreme, lucrurile devin, de fapt, mai rele. Îngerii răi nu părăsesc terenul, fără o luptă crâncenă.

La fel a fost și cazul domnului și doamnei Harvey. Fiul lor, Henry, a experimentat droguri și, ca urmare, de la 20 de ani, creierul lui a fost grav deteriorat. Imposibil să aibă grijă de el însuși, acest bărbat de 32 de ani a locuit cu părinții săi acolo unde stătea în tăcere, continuând să fumeze ore in șir. Uneori el se lovea până când se accidenta grav. Părul lui era aproape la brâu și nu vroia să lase pe nimeni să i-l taie. Vorbirea sa nu era altceva decât o păsărească de neînțeles.

Doamna Harvey, în același timp șocată pentru fiul ei, a considerat starea lui fără speranță. Într-o zi, după ce au împărțit o vreme ea și soțul, luptele pe care le aveau cu Henry, o cunoștință le-a sugerat că, probabil, ar putea ruga pe Tatăl, ca să restabilească abilitățile mentale ale lui Henry, ca el să-L slăvească pe Yahuwah și să consolideze credința altora.

Nu a fost nici o îmbunătățire imediată, dar au persistat în rugăciune. Treptat, timp de mai multe luni, doamna Harvey a fost încântată să vadă că Henry părea să se amelioreze Vorbirea sa devenise clară și, pentru prima dată după mulți ani, el a cerut mamei sale să-i taie părul! Câteva luni mai târziu, Henry a informat-o pe mama sa că a decis să renunțe la fumat. Doamna Harvey a fost un pic sceptică. După ce, timp de atâția ani fusese un fumător înrăit, ea nu credea că Henry ar fi, de fapt, în stare să renunțe. Dar spre bucuria ei, el nu a mai fumat niciodată!

Doamna Harvey i-a dat cu bucurie lui Yahuwah tot creditul pentru schimbările din viața lui Henry. Dar, după aproape un an, ea a mărturisit partenerei ei de rugăciune că, credința ei în puterea lui Yahuwah de a-l restabili pe deplin pe Henry a început să se clatine. În ciuda tuturor schimbărilor în bine, abilitățile sale mentale erau, încă, cu handicap grav. Prietena a încurajat-o să continue rugăciunea, amintindu-i Iacov 1: 6, 7: "Lasă-l să ceară cu credință, fără să se îndoiască, pentru că cine se îndoiește, seamănă cu valul mării condus și aruncat de vânt. Să nu lași acel om să creadă că nu va primi nimic de la Yahuwah.”

Într-o noapte târziu, la doar o săptămână și jumătate distanță, doamna Harvey a sunat-o pe prietena ei. Ea a plâns atât de tare că abia putea vorbi. Henry răbufnise într-un acces de furie violentă, aruncând mobilier prin ferestre și amenințându-și părinții. Dl Harvey a fost nevoit să-l cheme pe șerif și Henry a fost dus la un spital de boli mentale. "Nu-mi place să spun asta," doamna Harvey plângând ", dar mi-am pierdut toată credința în puterea rugăciunii. Nu intenționez să-L mai deranjez pe [Yahuwah] cu nevoile mele de-acum încolo."

Ask in Faith

"Nu, nu te opri acum!" a exclamat prietena ei. "Eu voi continua să mă rog mai mult decât oricând. Satana încearcă să te descurajeze. El încearcă să te oprească să te mai rogi. Ia acest lucru ca o încurajare, ca să te rogi mai mult decât oricând, deoarece Satana are doar atacuri de acest gen, atunci când forțele luminii sunt câștigătoare! "

Câteva zile mai târziu, Henry s-a trezit în spital simțindu-se foarte bine. Testele au aratat ca el a fost într-o alertă mentală. După ce l-au ținut câteva zile sub observație, medicii le-au spus domnului și doamnei Harvey că ar putea veni să-și ia fiul schimbat acasă. El era sănătos la minte și la corp.

"Nu există nici un pericol dacă [Yahuwah] va neglija rugăciunile poporului Său. Pericolul este că, în ispită și încercare vor deveni descurajați, și nu vor persevera în rugăciune."9A existat o lecție descrisă, atunci când Copiii lui Israel au luptat cu Amalec.

 

De ce fii şi ficele lui [Yahuwah] să fie reticenţi în a se ruga, când tocmai rugăciunea este cheia care aflată în mâna credincioasă poate descuia cămările cerului unde sunt tezaurizate infinitele resurse ale Atotputerniciei?

Calea către Hristos, p.94

"Moise a zis lui Iosua, Alege niște bărbați, și ieși de luptă împotriva lui Amalec. Iar eu voi sta mâine pe vârful dealului cu toiagul lui Yahuwah în mână" (Exodul 17:9) În timp ce Iosua a condus forțele lui Israel împotriva inamicului, Moise se afla pe un deal din apropiere, cu mâinile întinse în rugăciune. Cu toate acestea, nimeni nu poate sta cu brațele ridicate multe ore. Când brațele lui Moise au obosit și el le-a lăsat să cadă, un rezultat remarcabil a avut loc pe câmpul de luptă: "Și s-a întâmplat că, atunci când Moise ridica mâna, era mai tare Israel: Și când lăsa jos mâna, era mai tare Amalec" (Exodul 17:11)

Aaron și Hur, care l-au însoțit pe Moise sus pe deal, au venit repede în ajutorul lui Moise și întregului Israel:

Dar mâinile lui Moise erau grele; și au luat o piatră, și a pus-o sub el, și el stătea acolo; și Aaron și Hur îi sprijineau mâinile, unul pe de o parte, și celălalt pe de altă parte; și mâinile lui au rămas întinse până la asfințitul soarelui.

 

Și Iosua a biruit pe Amalec și poporul lui, cu tăișul sabiei. (Exodul 17:12, 13)

Aceasta este o lecție importantă de reținut. Nu neglijați să perseverați în rugăciune. Căci nu știți ce acuzații face Satana în spatele scenei, așa cum a făcut cu Iov. Uneori rugăciunile sunt ascultate doar după luni sau ani. Yahuwah are nevoie ca voi, să vă prindeți de făgăduințe și să nu le dați drumul. Lasă ca rugăciunea lui Iacov să fie a ta: "Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta!" (Vezi Geneza 32: 24-28)

Regretata Josephine Cunnington Edwards, misionar și autor prolific, s-a rugat ani de zile pentru convertirea fratelui ei, Bill. Părinții lor s-au dus în mormintele lor rugându-se ca fiul lor să se convertească, dar nu au văzut niciodată o schimbare în inima lui. Soția lui Bill, Mary, de asemenea, s-a rugat pentru convertirea lui.

Într-o dimineață, așa cum stătea Bill, în camera de zi citind ziarul de dimineată, Mary a auzit un sunet ciudat. Grăbindu-se să intre în cameră, ea a văzut lacrimile curgând pe fața soțului ei.

“"Bill! Ce s-a întâmplat? Ce s-a întâmplat?" l-a întrebat Mary de urgență.

"Oh, Mary! Tocmai L-am văzut pe [Stăpânul Yahushua]. Tocmai a intrat direct pe acea ușă! Oh, Mary, dacă L-ai fi putut vedea! Expresia de pe fața lui era atât de plină de iubire. Nu există cuvinte pentru a descrie aceasta!

"Și El mi-a vorbit! El mi-a spus, "Bill, părinții tăi au mers în mormintele lor rugându-se pentru tine, dar ingrijorator este faptul că, s-ar putea ca ei să nu te vadă niciodată în Împărăție. Eu vreau să-i surprindă Dimineața Învierii. Nu vrei să-Mi dai inima ta Mie? Haide să-i așteptăm împreună. "

"Oh, iubito! Dacă vreodată ai putea vedea doar fața Lui, nu ai vrea să faci nimic să-L dezamagești din nou. Există atât de multă iubire acolo! Vreau să-I dau inima mea și să fiu gata pentru venirea Lui

"Apostolul Pavel a înțeles pericolul de a renunța prea curând. El a cerut: "Să nu vă părăsiți încrederea voastră, care are o mare răsplătire. Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Elohim, să puteți căpăta promisiunea. "(Evrei 10:35, 36)

[Yahuwah] spune: "Cheamă-Mă în ziua necazului." Psalmul 50:15. El ne invită să-i prezentăm Lui îngrijorările și nevoile noastre, și nevoia noastră de ajutor divin. El ne îndeamnă să fim în orice clipă în rugăciune. De îndată ce apar dificultăți, trebuie să ne oferim Lui cererile noastre sincere, serioase. El ne îndeamnă să fim continuu în rugăciune10.

O datorie și un privilegiu

Este atât o datorie cât și un privilegiu să cooperăm cu Yahushua în mântuirea sufletelor, prin rugăciune, pentru ei. Scriptura este plină de promisiuni pe care le puteți revendica în numele altora, cum ar fi: "Dacă Duhul Celui ce a înviat pe Yahushua din morți locuiește în voi, Cel ce a înviat pe Hristos din morți, va învia și trupurile voastre muritoare, prin Duhul Lui care locuiește în voi." (Romani 8:11) Când vă rugați pentru altcineva, cereți ca persoana pentru care vă rugați să fie adusă înapoi la starea lui Adam înainte de a păcătui. Recreerea minții și a inimii este momentul culminant al planului de mântuire.

Nu dispera când cei dragi par împietriți la adevăr. Yahushua îi învăța pe ucenicii Săi "că oamenii ar trebui întotdeauna să se roage și să nu se lase." (Luca 18: 1)

Niciodata nu a respins pe cel care vine la El cu o inimă smerită. Nici o rugăciune sinceră nu este pierdută. În mijlocul imnurilor corului ceresc, [Yahuwah] aude strigătele celei mai slabe ființei umane. Noi turnăm din cămăruțele secrete dorința inimii noastre, respirăm o rugăciune așa cum mergem pe drum, și cuvintele noastre ajung la tronul Stăpânului universului. Acestea ar putea fi auzite de orice ureche umană, dar ele nu pot muri departe în tăcere, nici nu pot fi pierdute printre activitățile și afacerile care au loc. Nimic nu poate îneca dorința sufletului. Aceasta se ridică deasupra zgomotului străzii, deasupra confuziei mulțimii, la curțile cerești. Ne adresăm lui [Yahuwah], și rugăciunea noastră este ascultată.11

Cerul colaborează cu cei care caută mântuirea altora. "Copiii lui [Yahuwah] nu sunt lăsați singuri și fără apărare. Rugăciunea mișcă brațul Celui Atotputernic."12Rugăciunea credinței, simplă, încrezătoare, directă și specifică, care pretinde meritele sângelui lui Yahushua, va primi răspunsuri. [Tatăl] lucrează în mai multe moduri, să câștige încrederea inimii tale. În nimic altceva nu găsește mai mare plăcere decât să I te destăinui, vino la El pentru lumină și putere, și El a promis că vei găsi odihnă pentru sufletul tău. Dacă vei găsi inimă și voce să te rogi, El va fi gata să asculte, și un braț va fi întins în jos să te salveze. Există [Cineva] care aude rugăciunea, atunci când toate celelalte resurse nu, El este adăpostul nostru, un ajutor în vreme de necaz . . . 13

 All Heaven is looking upon you...

Alăturați-vă Cerului astăzi. Prezentați-vă, grijile voastre, preocupările, pe cei dragi înainte ca Atotputernicul să răspundă la rugăciune. Tot cerul așteaptă să coopereze cu cei care vor fi moștenitori ai mântuirii în salvarea sufletelor.


Conținut asemănător:


1 Luate din Incredibila Putere a rugăciunii de Roger J. Morneau.

2 Ibid., Pp. 70-71.

3 E. G. White, Tragedia veacurilor, p. 525.

4 E. G. White, Lucrătorii Evangheliei, p. 470.

5 E. G. White, Mesaje Selectate, vol. 2, p. 136.

6 E. G. White, Hristos Obiectul lecților, p. 142.

7 C. H. Spurgeon, Predici, p. 21.

8 Numele a fost schimbat.

9 E. G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 175.

10 Ibid., P. 172.

11 Ibid., P. 174.

12Ibid., P. 172.

13 E. G. White, Această Zi cu Yahuwah, p. 184.