Print

Viața de Celibat: Secretele Împlinirii


Mai mult decât cea mai mare dragoste pe care lumea o cunoaște,  este dragostea pe care eu ți-o dau doar ție.

- Nino Oliviero


Dorința de a fi prețuit, valorificat și apreciat stă la baza fiecărui suflet omenesc. Cei mai mulți oameni caută acel sentiment de completare și împlinire într-un partener. Fie că acesta este un "partener de viață" de același sex, un soi de afacere fără nici un angajament de durată, sau o prietenie cu un membru de același sex, nevoia din spatele tuturor acestor relații este dorința de a găsi pe cineva care te acceptă, te iubește și te apreciază cu adevărat, așa cum ești.

Filmele, romanele și muzica, toate contribuie la convingerea că, dacă nu ești alături de "Iubirea vieții tale," ești incomplet și, în consecință, incapabil de adevărata fericire. Cântece, cum ar fi: "Cum aș putea să trăiesc fără tine"1, "Păstrez Toate Dragostea Mea (Pentru Tine)"2,  "Dragoste Fără Sfârșit"3 și multe altele, se concentrează pe "dragostea romantică". O mulțime de oameni sunt determinați să creadă că, în cazul în care nu au un partener, care să-i facă să simtă toate emoțiile consumatoare de pasiuni exprimate în cântec, viața lor este pur și simplu fără sens. Aceste sentimente pot fi deosebit de intense în funcție de cântece.

Această dorință de unire cu o altă persoană care te înțelege, te iubește și te acceptă pentru cine ești și ceea ce ești (precum și pentru cine nu ești și ceea ce nu ești!), a fost implantată de către Creatorul Însuși. Este foarte important să fi cu adevărat fericit și mulțumit, deoarece am fost creați cu nevoia de a avea o relatie cu o altă persoană. Problema este că Satana i-a condus pe mulți să caute această relație în locul nepotrivit, cu "persoana" nepotrivită.

Apostolul Pavel avertizează clar cu privire la o astfel de eroare:

Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și o amăgire deșartă, după tradiția oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după [Yahushua]. Căci în El locuiește toată femeie asiatică zâmbindplinătatea Dumnezeirii; Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri. (Coloseni 2: 8-10)

A fi "împlinit" înseamnă a avea nevoile și dorințele pe deplin satisfăcute. A fi împlinit este ceea ce își dorește fiecare.

Cu toate acestea, potrivit Scripturilor, orice credință sau învățătură care te face să crezi că vei găsi completare și împlinire în altcineva decât în Mântuitorul, este o "tradiție a oamenilor", plină de " înșelăciune deșartă" care doar "te va păcăli".

Adevărul este că numai Yahushua poate satisface dorul inimii omului pentru dragoste, acceptare și înțelegere cu o altă persoană. Singurul balsam liniștitor pentru singurătatea experimentată de oricine (singur și deopotrivă căsătorit), este o relație apropiată, intimă cu El.

Este foarte dificil pentru ființele umane să accepte acest adevăr simplu, dar puternic. De ce? Deoarece filozofiile deșarte ale lumii au invadat fiecare domeniu de învățătură, chiar și domeniul spiritual. Aceste filosofii sunt puternice, deoarece ele provin de la tatăl minciunii (Satana). Ele sunt populare, deoarece minciunile lui Satana fac apel la raționamentul natural (uman), la sentimente și dorințe. Adevărul spiritual nu are acest avantaj. În 1 Cor. 2:14 ni se spune:

                    Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui [Yah]:
                    căci pentru el sunt o nebunie; nici nu le poate cunoaște, pentru că ele se înțeleg duhovnicește.

Adevărul spiritual pare o nebunie pentru mințile noastre firești, deoarece este complet diferit de filozofiile deșarte și de învățăturile tradiționale ale acestei lumi. Cu cât este mai însemnat sau mai puternic adevărul, cu atât mai mult se îndepărtează de învățăturile și filozofiile acestei lumi, și cu atât mai nebunesc pare acel adevăr pentru mințile noastre obișnuite.4

Societatea și toate mijloacele de informare media, contribuie la convingerea că, fără un partener uman, această împlinire este imposibil de experimentat. Dorința de unirecu altcineva, îi face pe cei singuri să ezite să găsească acea împlinire în Creatorul lor. Am devenit atât de îndoctrinați în convingerea că satisfacerea poate veni doar de la un alt om, că mulți se tem că o relație intimă cu Yahuwah nu poate satisface toate nevoile de singurătate cu care se confruntă. Cu toate acestea, cât de contradictoriu ar părea, Scriptura descoperă că numai Creatorul este capabil să împlinească orice domeniu al vieții.

PARADOX:

o declarație sau propunere care
pare în contradictoriu în sine sau
absurdă, dar, în realitate, exprimă un adevăr posibil.

Cei singuri, dornici să se unească cu altcineva, vor găsi în același loc oameni căsătoriți care se simt: singuri în Yahuwah. Acest lucru este dificil de înțeles pentru cei mai mulți oameni și totuși, în cazul în care cineva a experimentat mulțumirea în uniune, ea trebuie să fie acceptată prin credință, "Căci nebunia lui [Yahuwah] este mai înțeleaptă decât oamenii, și slăbiciunea lui [Yahuwah] este mai puternică decât oamenii. "(1 Corinteni 1:25)

Un singur om a descris paradoxul între realitatea spirituală și minciunile lui Satan, când a scris despre înfățișarea lui Yahushua și înțelepciunea lui Yahuwah:

Pare că mi L-am imaginat toată viața mea
Ca pe cel mai înțelept dintre toți oamenii.
Dar, dacă înțelepciunea sfântă a lui [Yah] este
o nebunie pentru oameni,
Atunci El trebuie  să fi părut ca ieșit din minți.

Căci, chiar și familia lui L-au declarat nebun.
Și preoții au spus că-i un demon păcătos.
Dar ar putea [Yah] în forma acestui tânăr "furios"
Să pară în depline facultăți mentale?!

Când,din prostie, ne-am considerat  înțelepți,
Prin acțiunile noastre nebunești ni s-au deschis ochii.
Când, în slăbiciunea noastră ne-am crezut puternici,
Am devenit neajutorați  ca să se vadă cât suntem de greșiți.5

Ezitarea în a accepta faptul că Yahuwah poate oferi tot ceea ce este nevoie pentru a fi satisfăcut și împlinit, se datorează acestor două domenii cu care cei singuri se luptă de obicei: 1) singurătatea și, 2) pasiunile sexuale. Nu are nici un sens pentru înțelepciunea umană faptul că Yahuwah, ar putea satisface aceste domenii. Acestea sunt luptele "omenești". Cum ar putea Yah, satisface pe deplin, singurătatea unei femei dornice de companie? Cum ar putea să satisfacă dorințele sexuale ale unui bărbat?

Această lipsă de credință față de ceea ce Yahuwah a promis că va face, a generat nefericire în multe căsătorii. Mulți oameni "optează" pentru un partener mai puțin ideal, pur și simplu, pentru că nevoia pentru satisfacerea acestor două domenii este atât de puternică încât nu cred (sau chiar nu știu) că Yahuwah poate satisface aceste două domenii.

Singurătatea

Hai să recunoaștem: dacă n-ar fi singurătatea, cei mai mulți oameni ar prefera să trăiască singuri. Tu nu ar trebui să fii responsabil pentru nevoile altcuiva sau să-i respecți gusturile. Ai putea mânca când vrei, amenaja după cum dorești, ți-ai cheltuii banii și timpul cum ți-ar plăcea - toate acestea fără să le împarți cu altcineva. Ai putea face tot  ce vrei să faci, atunci când vrei.

Însă, nevoia de a simti condițiile plăcute pe care le stabilim într-o relație intimă cu o altă persoană importantă, face ca durerea și vidul de singurătate să se sfârșească. Acum, filozofia lumii ne învață că orice relație cu orice persoană este acceptabilă atâta timp cât pare să rezolve problema singurătății, iar când sau dacă cineva își dă seama că relația nu rezolvă problema singurătății, ar trebui să se simtă liber să încheie acea relație și să găsească pe altcineva care o face. În mod tradițional, biserica creștină a învățat o abordare mai radicală pentru rezolvarea problemei singurătății. Biserica este de acord că singurătatea este o problemă ce trebuie rezolvată de respectiva ființă într-o relație cu o alta. . . Cu toate acestea, biserica de obicei, adaugă unele linii directoare biblice care fac această relație mult mai restrictivă decât filozofia lumii. În mod tradițional, biserica a învățat că, singura relație acceptabilă, este cea de căsătorie (Geneza 2,24), iar singura persoană acceptabilă pentru cineva este o persoană de sex opus (Geneza 1:27; 2:23).6

Cert este că mariajul nu prevede împlinirea și realizările la care tânjește inima omului. Credința că o relație intimă cu o altă femeie singură privind pe fereastrăființă umană poate oferi împlinirea mult dorită, este o filozofie umană profund impregnată. Mulți oameni, atunci când se confruntă cu realitățile unei căsnicii nefericite, continuă să se agațe de credința că mariajul lor ar putea fi diferit - doar dacă  și-ar găsi partenerul potrivit.

Este o minciună pe care mulți și-o spun lor înșiși: "Soțul meu / soția mea nu m-ar trata în acest fel. Nu m-aș căsători cu un bărbat / femeie care a procedat așa!" Cu toate acestea, adevărul este că oamenii au dreptul dat de Yah - libertatea de alegere. Un partener de căsătorie care pare cel mai perfect la 20 de ani, cincisprezece, douăzeci de ani mai târziu, și-a dezvoltat, prin alegere individuală, un caracter foarte diferit de cel prezentat, când el sau ea erau tineri. Există trei tipuri de singurătate: 1) singurătatea înainte de căsătorie; 2) singurătatea în căsătorie; și, 3), singurătatea după căsătorie. Singura diferență între singurătatea înainte de căsătorie și de după căsătorie, este că singurătatea în căsătorie, ne face să ne dăm seama că mariajul cu un partener uman nu atenuează singurătatea. Din contră, vă puteți simți chiar mai singuri într-o căsătorie, când diferențele flagrante între ceea ce crezi că ar trebui să fie și ceea ce este, sunt mult mai evidente în cămin. Căsătoria devine de prea multe ori o bătaie de joc față de toate visele avute înainte de căsătorie.

Singura relație care satisface toate dorințele sufletului inimii umane este relația personală a fiecăruia cu Mântuitorul. Numai El poate satisface nevoile tale, te iubește necondiționat, îți sprijină visele și aspirațiile, te acceptă pentru ceea ce ești (și ceea ce nu ești), și te ajută să crești și să fii cu adevărat persoana care ai fost creată să fii. Numai unitatea cu Creatorul tău va întâlni singurătatea inimii. Yahushua a explicat misiunea Sa: "Am venit ca ei să aibă viață, și s-o aibă din belșug." (Ioan 10:10)

Oamenii, în special femeile, care nu s-au căsătorit sunt tentați să se simtă deseori încompleți, ca și cum adevărata fericire le-a scăpat. Dorința de a experimenta iubirea conjugală, dorința de a împărtăși intimitatea sexuala, dorinta de a avea un copil, pot pune în umbră numeroasele bucurii care există în viața cuiva.

Este o greșeală tragică pentru cineva, ca în decursul anilor vieții sale, să lincezească în dorul după ceea ce el sau ea nu au avut niciodată. Sentimentele sunt rezultatul gândurilor. Mintea nu judecă automat dacă sentimentele noastre sunt corecte sau greșite. Sentimentele sunt, pur și simplu, fluxul gândurilor noastre. Dacă o singură persoană, trăiește pe baza sentimentelor de nepotrivire și respingere, lucrul acesta este o invitație deschisă pentru Satan, să vină și să o chinuie cu regrete și doruri. Darul lui Yahuwah este  împlinirea în companieiom de afaceri și bucurie, în și cu El. Această împlinire este ceva ce această lume păcătoasă nu poate oferi. Este mult mai reală decât orice experiment cu un partener uman.

Yahuwah a oferit răspunsul la orice nevoie cu care se confruntă creaturile făcute de El. Necesitatea de a susține viața oferită, a fost îndeplinită de hrana, apa și aerul pe care Yahuwah le-a creat. Nevoia de muzică a fost îndeplinită de cântecele cântate de păsări. Nevoia de stimulare mentală este oferită de nenumăratele minuni ale creației lui Yah, iar adevărurile profunde înregistrate în Cuvântul Său, va oferi hrană pentru studiu de-a lungul veacurilor nesfârșite ale veșniciei! Nevoia ta creată de Yah, pentru o relație intimă cu altcineva, poate fi îndeplinită, de asemenea, doar de  Creator. Doar Biblia descoperă cum poți experimenta desăvârșirea și împlinirea în viața ta, care să-ți permită să te bucuri de o viață plină de satisfacții ca celibatar: trebuie să pui, pe primul loc, prioritătile: "Căutați mai întâi Împărăția lui [Yah], și neprihănirea Lui; și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra." (Matei 6:33, )

Durerea singurătății este doar un simptom al nevoi noastre de a ne simți iubiți și importanți, care nu este îndeplinită în mod corespunzător. Cu cât este mai puțin împlinită această necesitate, cu atât mai mult vom simți durerea singurătății. Când ne-am stabilit mai întâi prioritățile, [Yahuwah] nu este numai în măsură să satisfacă această nevoie cu harul Său miraculos, El este, de asemenea, în măsură să satisfacă această necesitate a relațiilor intime cu alte ființe umane. Foamea noastră de a obține neprihănirea, permite Duhului Sfânt să umple spiritul nostru cu dragostea necondiționată a lui [Yahushua] (iubirea necondiționată a lui [Yahushua], care nu este nimic altceva decât dragostea agape a lui [Yah]). Această iubire, atât de mult satisface și împlinește, încât suntem nevoiți să o împărtășim cu alții. Dacă împărtășim această iubire necondiționată a lui [Yahushua] cu alte persoane care sunt receptive, spiritul nostru se leagă de spiritul lor și ne formăm relații spirituale intime. . . .

Stabilirea priorităților, permite celor singuri să experimenteze bucuria primită de cuplurile căsătorite, într-o relație intimă cu o altă ființă umană. Mulți oameni cred în mod eronat că bucuria în intimitate, este primită prin contact sexual, dar nu acesta este situația. Intimitatea care aduce bucuria unui cuplu căsătorit este transmisă prin Duhul lui [Yah] în spiritul lor. Acest lucru face ca acestea să fie îmbinate la un nivel mult mai profund decât cel al cărnii. Cu excepția cazului în care se bucură de intimitatea de la spirit la spirit, actul sexual nu aduce nici o bucurie reală și nici satisfacție de durată. Lipsa acestei înțelegeri a determinat multe căsătorii să se încheie cu divorț și multe altele să continue doar cu numele.7

Yahuwah a creat în inima ta nevoia să dorești o relație intimă cu altcineva. Filosofia omului, instigat de Satana, a condus pe mulți să caute aceasta într-un alt om. Cu toate acestea, numai în Creatorul tău vei descoperi că nevoile-ți sunt îndeplinite. Acceptă prin credință că Cel care te-a făcut are, de asemenea, capacitatea să-ți ofere - chiar și nevoia de unitate cu o alta, care va răspunde la strigătele de singurătate ale inimii.

Pasiunile sexuale

Oamenii au fost creați ca să se bucure de o relație sexuală cu un partener de viață de sex opus. Din acest motiv, mulți celibatari nu stau niciodată să realizeze că Yahuwah poate, de asemenea, să satisfacă această zonă a vieții lor. Cei care evită să ia în considerare posibilitatea, ezită, de obicei, să predea pe deplin acest domeniu al vieții lor lui Yahuwah, din cauza fricii că ei vor deveni anormali sau chiar pierde toate pasiunile lor sexuale, în cazul în care, îi permit Lui să preia controlul asupra dorinței lor sexuale. Acest lucru este legat de teama că dacă-i permit lui Yahuwah să satisfacă durerea singurătății lor, ei nu se vor mai căsători.

Astfel de temeri sunt complet nefondate. Aceste îndoieli și temeri provin de la Satana. Ați fost creați pentru a avea pasiuni și dorințe sexuale.

Problema este că păcatul a pervertit ceea ce [Yahuwah] ne-a dat și [păcatul] ne-a făcut sclavii pasiunilor noastre sexuale. Atunci când ne predăm zilnic aceste pasiuni sub controlul Duhului Sfant . . . [Yahushua] ne eliberează de sclavie. Această libertate nu înlătură pasiunile noastre sexuale; restabilește pur și simplu controlul pe care-l aveam asupra lor atunci când [Yah] ne-a creat. Acest control reînnoit ne permite să ne bucurăm de satisfacție, fără a fi nevoie să ne implicăm sexual cu cineva pe care [Yahuwah] nu l-a considerat potrivit să ni se alăture în căsătorie.

Acest lucru ne conduce la o a doua temere, și anume: "Nu mă voi căsători dacă-i permit lui [Yahushua] să se ocupe de singurătatea mea." Motivul acestei temeri este: "Dacă aș permite lui [Yahushua] să satisfacă singurătatea mea, prin satisfacerea nevoi mele de a mă simți iubit și important [oferindu-mi controlul asupra] dorințelor mele sexuale, [Yahuwah] nu va mai alege să satisfacă aceste nevoi prin căsătorie." Nimic nu poate fi mai departe de adevăr; [Yahuwah] este cel care a instituit căsătoria. Cu toate acestea, [Yah] nu a instituit căsătoria pentru motivele pe care le gândim. Noi credem că [Yahuwah] a instituit căsătoria pentru a satisface nevoile și dorințele noastre sexuale, primind dragoste de la o altă ființă umană, ci [Yah] a tânăr frământat de gânduriinstituit căsătoria pentru a satisface nevoile și dorințele noastre sexuale, oferindu-ne / sau împărțind din iubirea Sa cu o altă ființă umană. Ca rezultat al împărțirii iubirii Sale cu altcineva, noi simțim dragostea Lui mai în profunzime și nevoile și dorințele noastre, chiar și cele care țin de sex, sunt satisfăcute. Pentru a realiza această căsătorie trebuie să ne predăm zilnic sub controlul Duhului Sfânt și să-i permitem lui [Yahushua] să ne facă compleți. Prin urmare, numai cei care-i permit lui [Yahushua] să satisfacă nevoile și dorințele lor, sunt gata să îndeplinească scopul pentru care [Yahuwah] a instituit căsătoria.8

Predarea deplină lui Yahuwah nu te va face mai puțin bărbat sau mai puțin femeie. Mai degrabă, vei deveni mai complet masculin sau feminin, dacă Creatorul tău înlătură efectele slăbiciunii păcatului și vă readuce la statura deplină de adevărați bărbați și femei în Yahushua.

Nimeni nu trebuie să se teamă că, dacă predă pe deplin sentimentul de singuratate și dorințele lor sexuale lui Yahwah, El va continua sa-i țină singuri. Yahuwah a creat instituția căsătoriei! Creatorul Însuși a declarat: "Nu este bine ca omul să fie singur; Am să-l fac un ajutor potrivit pentru el. "(Geneza 2:18) Există un motiv și numai unul singur pentru care Yahuwah nu v-ar face "un singur trup" cu o altă ființă umană. Acest motiv este simplu: deoarece, în prezent, nu există cineva potrivit care să vi se alăture. Da, există miliarde de indivizi în lume, dar nu toți dintre ei v-ar face fericit și împlinit, în sensul în care Yahuwah a destinat să fie o relație de căsătorie.

Un creștin dedicat care se căsătorește cu un partener care nu este totalmente dedicat lui Yahwah va descoperi că ei au o căsătorie și un cămin în care umbrele nu sunt îndepărtate. Efectele nefaste vor culege o recoltă de tristețe de-a lungul întregii vieți, deoarece ei văd influența negativă care afectează viața spirituală a copiilor lor și, prin intermediul lor, nepoții lor. Dacă aștepți de mult să te căsătorești, găsește împlinirea în Creator și încrederea în El, ca să-ți aducă partenerul potrivit, dacă există unul disponibil. Niciodată nu alerga înaintea Elohim-ului tău, ca să te căsătorești cu cineva doar ca să-ți îndeplinească dorințele. Vei constata că astfel de acțiuni vor duce doar la deziluzie, durere și tristețe.

Dorința de completare și împlinire, singurătatea și durerea atunci când cineva nu împărtășește, nu cultivă relația, îi determină pe mulți să caute la altcineva, atunci când adevărul este că, numai Creatorul poate satisface aceste nevoi. Invitația plină de har a fost prelungită:

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima, și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este ușor și sarcina mea este ușoară. (Matei 11: 28-30)

Această promisiune nu este doar pentru păcat. Este pentru orice povară care cântărește asupra inimii și afectează fericirea ta. Încrede-te în Yahuwah. Cel care te-a făcut, știe exact ceea ce ai nevoie pentru a avea fericire, împlinire și o viață bogată, plină de satisfacții.

Oh, gustați și vedeți ce bun este Yahuwah; Ferice de omul care se încrede în El! Oh, temeți-vă de Yahuwah, voi, sfinții Lui! Cei ce se tem de El nu duc lipsă de nimic. Puii de leu sunt singuri și suferă de foame; dar cei care-L caută pe Yahuwah nu vor duce lipsă de nimic. (A se vedea Psalmul 34: 8-10.)

smiling woman 1 Michael Bolton și Douglas T. James

2 M. Masser și Gerry Goffin

3 Lionel Richie

4 Gregory L. Jackson, Cum Predarea face Căsătoria fericiăt, Divorțul o binecuvântare, Single viață împlinită, pp. 151-152, originalul cu caractere aldine, cursive furnizate. Autorii sunt recunoscători pentru cercetarea domnului Jackson, care a oferit o bază pentru acest articol.

5 Michael Card, "Nebunul lui Dumnezeu."

6 Jackson, op. cit., pp. 152-153, accent inițial.

7 Ibid., Pp. 170-171.

8 Ibidem., Pp. 172-173, accent inițial.