Print

Vindecarea cerească | Remedii naturale

1. Cum se obține vindecarea cerească

Pentru a înțelege conceptele vindecării, trebuie mai întâi să știm:

De ce ne îmbolnăvim?

Cea mai mare cauză a suferinței umane este ignoranța cu privire la modul cum să ne comportăm cu trupurile noastre. Boala este un efort natural de a elibera sistemul de condițiile care rezultă dintr-o încălcare a legilor sănătății.

Ce inseamna asta?

1. Mulți oameni nu cunosc care este modul cel mai bun de a avea grijă de templele trupurilor lor.

2. Că simptomele bolii (durere, febră, inflamaţia, etc.) sunt eforturile naturii de a obține o stare mai bună.

3. Boala vine pentru că încalcăm legile lui Yahuwah.

Cum pot fi simptomele bolii efortul corpului nostru de a se recupera?

Boala nu este o condiție negativă a corpului ce ar trebui să fie suprimată sau "vindecată", ci un mecanism de auto-apărare al organismului într-un efort de a-şi restabili sănătatea. Durerea este modul în care organismul  vă spune că ceva este greşit. Fiecare boala acută este un efort natural de curăţare și vindecare. Când este suprimată prea repede, ea poate să manifeste apoi simptome mult mai grave.

Cum poate fi boala rezultatul încălcării legilor lui Yahuwah?

treesMedicina sugerează că suntem victimele bolii, atacaţi de un organism dăunător sau blestemat cu gene bolnave. În realitate,  cel mai adesea, boala este independentă de factori necontrolabili. Boala de multe ori este rezultatul propriilor noastre alegeri.

Organismele cauzatoare de boli sunt necrofagi. Bacterii, viruși, sau infecțiile parazitare nu sunt cauza principala a bolii, ci mai degrabă rezultatul. Chiar tatăl  teoriei viruşilor, Pasteur, a început  mai târziu să înțeleagă adevărata relație dintre viruşi si boală, atunci când a spus: "virusul este nimic, solul [starea corpului] este totul", ceea ce înseamnă că atunci când corpul este curat şi bine hrănit este mai puțin probabil să fie afectat de agenți patogeni.

"Nu există boli specifice doar stări specifice de boală." - Florence Nightingale

Yahuwah a scris legile fizice cu propriul Său deget pe fiecare nerv, fiecare mușchi, și fiecare organ care ne-a fost încredințat . În înțelepciunea Sa, El a stabilit aceste legi naturale pentru modelarea corespunzătoare a tuturor aspectele vieții noastre, inclusiv apetitul nostru, pasiunile, și îmbrăcămintea. Și ceea ce determină  starea de a ne bucura de binecuvântarea  unei sănătăţi generoase este ascultarea de fiecare dintre legile Sale.

Yahuwah iubește creaturile Sale, cu o dragoste care este atât grijă cât și putere. El a stabilit legile naturii; dar legile Lui nu sunt pretenții arbitrare. Fiecare "Să nu faci", fie în dreptul legi fizice fie în dreptul celei  morale, conține o promisiune. Când ascultăm, binecuvântarea  ne va urma și când neglijăm suferim  rezultatele. Călcarea legii fizice este călcarea legii lui Yahuwah. Așa cum păcatul este rezultul călcării legii morale, boala este rezultatul călcării legilor fizice.

Yahuwah este mult dezonorat de modul în care ne comportăm cu corpurile noastre, iar El nu va face o minune pentru a contracara o încălcare conştientă a legilor sănătății. Maestrul a făcut ca parte a planului Său să culegem roade în conformitate cu ceea ce am semănat (Galateni 6: 7).

Boala este doar o abatere de la starea  normală de sănătate. O atentă conformare la legile pe care Yahuwah le-a implantat în ființa noastră va da sănătate, și nu va fi o rupere a constituției. Yahuwah, Creatorul corpurile noastre, care a aranjat fiecare celulă, nerv, tendon, și mușchi, Şi-a promis, să păstreze această mașinărie în sănătate deplină dacă ne supunem legile Sale și cooperăm cu El. "Dacă vei asculta cu luare aminte glasul lui Yahuwah  Elohimul tău, și dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui, și vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu nicio boală... pentru că Eu sunt Yahuwah că te vindecă. "(Exodul 15:26; subliniere personală).

Atunci când ne dăm seama că boala este rezultatul călcării legilor fizice ale lui Yahuwah, o parte din remediu se găsește în identificarea cauzei (transgresiune). Prin eliminarea aceastei cauze suntem pe cale de a ne recupera sănătatea.

Ce pot să fac dacă sunt bolnav?

"... și cauza pe care nu o știam am cercetat-o." Iov 29:16

În caz de boală, ar trebui să fie stabilită cauza. Condițiile nesănătoase ar trebui să fie schimbate, iar obiceiurile greșite corectate. Apoi,vom sprijini natura în efortul ei de a expulza impuritățile și de a restabili bunăstarea sistemului.

Vă rugăm să explicați cele de mai sus

illnessÎn cazul în care se abuzează  împotriva sănătăţii atât de mult încât apare boala, de multe ori noi putem face ceea ce nimeni altcineva nu poate face în dreptul nostru:

De asemenea, uneori Yahuwah ne lasă  să ne îmbolnăvim  sau cel puțin să ajungem într-o situaţie prin care să ne dăm seama că suntem slabi și supuși greșelii, astfel ne vom întoarce la El pentru putere și înțelepciune.

"În timp ce sănătatea nu poate fi totul, fără sănătatea dumneavoastră, nimic altceva nu mai contează." -Royden Brown

Cum pot obține vindecarea divină?

El a trimis Cuvântul Său și ia vindecat." Psalmul 107: 20

Yahushua dorește ca omenirea să coopereze cu divinitatea. Ce poate face omul, nu va fi realizat prin  putere divină. Yahuwah nu renunță la ajutor omenesc, ci mai degrabă ne întărește să cooperăm cu El. "Tot așa și credința, dacă n-are fapte, este moartă în ea însăși" (Iacov 2:17).

Există multe modalități de a practica arta de vindecare; dar există doar o modalitate aprobată de cer. Remediile lui Yahuwah sunt remediile simple ale naturii care nu vor deteriora sau slăbi sistemul prin proprietățile lor puternice. Aceste remedii sunt la îndemâna tuturor, cu doar puțină cheltuială.

Când îţi faci partea ta, poți avea încredere în Yahuwah să acționeze în partea Lui. Este o făgăduinţă sigură că după ce ai făcut tot ce este în puterea ta  de a căuta și de a identifica cauza bolii, și se dovedește a fi, după toate acestea imposibil de a elimina cauza prin efort uman. Atunci, în cazul în care singurul scop al vindecării este slava și păzirea poruncilor lui Yahuwah, poţi venii cu deplină siguranță și încredere perfectă să ceri lui Yahuwah să te vindece.

Totuși, în timp ce vă rugaţi cu seriozitate, ar trebui să spuneţi, "cu toate acestea, nu voia mea, ci a Ta să se facă" (Luca 22:42). Nu ştiţi dacă binecuvântarea ce v-o doriţi va fi spre bine sau spre rău . Rugăciunea dumneavoastră ar trebui să includă: "Tată, dacă este spre slava Ta îţi cer, în numele Yahushua ca sănătatea mea să fie restaurată, dacă nu este voia Ta dă-mi harul Tău de a mă supune și prezența Ta să mă susțină.".

Opt obiceiuri pentru o sănătate mai bună

"Calul este pregătit pentru ziua bătăliei, dar biruința este a lui Yahuwah." -Proverbs 21:31

Care este singura metoda aprobată de cer pentru a obține vindecare?

Dacă un medic în care aveţi  încredere vă informează că pentru a obține vindecarea aveți nevoie doar de a lua opt medicamente diferite pe zi, iar apoi se oferă să vi le dea gratuit, nu este aşa că cel puțin le-aţi încerca? Probabilitatea că da. Astăzi, cel mai mare medic în univers vă oferă remediile Lui. Vei accepta oferta Lui?

Yahuwah folosește adesea cele mai simple mijloace pentru a obţine cele mai bune rezultate. Goliat, gigantul a fost ucis de o mică pietricică. Puterea nu a venit de la pietricică, ci de la credința lui David și ascultarea sa faţă de Yahuwah. Naaman, leprosul s-a vindecat prin spălarea în râul Iordanului, pentru că prin ascultare şi-a exprimat încrederea și supunerea faţă de Yahuwah. "... [Yahushua] este același ieri, azi și în veci," singurul medic adevarat, vă oferă astăzi remedii similare pentru a preveni boala şi a obţine vindecarea Lui (Evrei 13: 8).

Calea  lui  Yahuwah este superioară altor soluții pe care lumea le oferă pentru că vindecă radacina problemei nu doar simptomele; aceste remedii sunt gratuite; funcţionează pentru toți; și efectele lor secundare sunt de dorit (mai multa energie, rezistenţă, memorie şi gândire clară, somn profund, piele cu aspect mai tânăr şi o perfectă gestionare a greutăţii).

Care sunt  cele opt remedii divine?

 Lucrurile din natură sunt binecuvântările lui Yahuwah, prevăzute pentru a da sănătate trupului, minţii, si sufletului. Acestea sunt oferite celor sănătoşi pentru a le menține sănătatea iar celor bolnavi pentru a-i vindeca.

2.VITAMINA SOARE

"Într-adevăr lumina este dulce, și un lucru plăcut este pentru ochi să vadă soarele." Eclesiastul 11: 7

sunlightV-ați oprit vreodată să vă gândiţi cum ar putea exista viață fără lumina soarelui? -Nicio frunză sau fruct nu ar putea crește, nicio floare a vreunei plante. Viața fiecărei  ființe create este cu atât mai perfectă cu cât  se bucură de influența luminii. Lipsiţi o plantă sau un animal de lumină, fără a reduce hrana, îngrijire, şi cultivare, îşi va pierde mai întâi culoarea, apoi puterea, apoi se va degrada complet.

Yahuwah l-a făcut pe om ca să trăiască cât mai mult în aer liber acolo unde organismul ar putea beneficia de soare din abundenţă. De fapt, omul a fost creat şi pus în grădină, astfel încât soarele să strălucească pe tot corpul.

Când lumina ultravioletă B a soarelui atinge micile glande de ulei (sterolilor) ale pieli, substanțele din interiorul lor (ergosteroli) sunt iradiate și transformate în vitamina D3 pe care celulele sanguine o transportă apoi la restul corpului.

Vitamina D este unică prin faptul că este singura vitamină pe care oamenii o produc intrinsec (asemănătoare din punct de vedere tehnic cu un hormon). Receptorii care răspund la această vitamină au fost găsiţi în aproape fiecare celulă umană, de la creier la oase. Toate efectele vitaminei D produsă de lumina soarelui nu sunt încă cunoscute, dar este clar că vitamina este un nutrient capabil de multe lucruri:

mountains - sunlightCum pot să mă bucur de beneficiile Sunlight fără riscul de a apărea îmbătrânirea prematură a pielii sau cancerul de piele?

Începeți cu 10-15 minute de expunere zi de zi sub lumina directă a soarelui (nu în spatele unui geam) a feţei, braţelor şi picioarelor, sau a zonei bolnavă a corpului . Creşteţi până la 20-30 de minute pe zi. Evitaţi arderea solară. Nu utilizați produse de protecţie  solară sau loţiuni de bronzat, s-au dovedit a fi cancerigene.

Pentru a evita riscul de a face cancer de piele, eliminaţi toate grăsimile animale și uleiuri vegetale încălzite (aceasta include aproape toate uleiurile comercializate). Folosiţi grasimile aşa cum se găsesc în natură (nuci crude, semințe crude, avocado, masline, porumb, etc.). Consumaţi din abundenţă legume şi fructe, deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti, şi vă vor proteja pielea.

Cât de curând va absorbi corpul vitamina D, care se produce pe piele?

Când pielea este expusă la radiație ultravioletă B a soarelui  un derivat al colesterolului din pielea ta se transformă în vitamina D3. Cu toate acestea, această  vitamină, care se formează nu pătrunde imediat în sânge rămânând un timp pe suprafața pielii. De fapt trebuie să fie absorbită de pe suprafaţa pielii în sânge . Sunt necesare până la patruzeci și opt de ore pentru a absorbi cea mai mare parte a vitaminei D. De aceea, în mod ideal ar trebui timp de două zile dupa expunerea la soare ca să vă spălaţi fară a utiliza săpun, dacă doriți ca toată cantitatea de vitamina D formată să fie absorbită de corpul dumneavoastră.

3. BOALA INVIZIBILĂ

Nevoia nutrițională cea mai importantă a organismului nostru este oxigenul. Oamenii pot trăi cinci pana la şase săptămâni fără mâncare, câteva zile fără apă, dar numai câteva minute fără aer. La fel cum focul dintr-un cuptor nu poate fi menţinut fără suficient aer care să-i furnizeze cantitatea necesară de oxigen flăcărilor, tot astfel focul vieții din organism nu poate fi menținut fără o abundență de oxigen. Modul în care respirăm, precum și calitatea aerului, pot afecta în mod substanțial felul în care privim, simţim, rezistăm la boală, și chiar cât de mult trăim.

De ce este important să vă asigurați că respirați corect?

Pentru a avea un sânge bun, trebuie să respirăm bine. Inspirațiile complete, profunde cu aer curat umplu plămânii cu oxigen; purifică sângele, transmiţând un  curent  dătător de viață la fiecare parte a corpului. Respiraţia corectă calmează nervii; stimulează apetitul; îmbunătăţeşte digestia; și induce un somn profund şi reconfortant.”.

Respirație superficială creează o aprovizionare cu oxigen insuficientă care provoacă încetinirea circulaţiei sângelui. Deșeurile, toxinele, care ar trebui să fie eliminate  din plămâni prin expiraţie, sunt reținute și sângele devine impur. Nu numai plămânii, dar şi stomacul, ficatul și creierul sunt afectate. Pielea devine palidă și digestia este încetinită. Însuficienţa oxigenului în celule este un factor ce poate produce cancer. Experimentele au arătat că celulele canceroase nu pot trăi în sângele, care este bine oxigenat.

Îmi poate afecta respiraţia, poziţia corpului, dacă stau în picioare sau aşezat?

Da, exersează cum să te aşezi și să stai drept -  capul sus, spatele drept. Plamanii pot expira în mod corespunzător numai atunci când o persoană se aşează și stă dreaptă, deoarece în caz contrar sacii pulmonari care au aer în ei sunt comprimaţi.

Cum mă pot asigura că primesc suficient aer?

Cei mai mulți oameni au o respirație foarte superficială, ceea ce înseamnă că partea inferioară a plămânilor este umplută cu aer stătut. Este important să se facă zilnic exerciții de respiraţie profundă (ideal de  trei ori pe zi). Respirați adânc, deplin, reţineţi aerul, apoi expirați încet și complet. Repetați lucrul acesta de douăzeci de ori. Acesta va ajuta circulația și eliminarea toxinelor din sistem.

Unul  dintre cele mai bune moduri de a învăța respirația profundă (respiraţia normală) este să stai  întins pe spate cu mâna pe stomac, şi pe măsură ce respiri adanc mâna ar trebui să se ridice. Practică aceast exerciţiu până când muschii abdominali se vor extinde în mod automat de fiecare dată când respiri. Acest lucru indică faptul că întregul plămân se extinde, cu accent pe partea inferioară a plămânului și zona abdominală.

Ieşiţi în aer liber cât mai mult posibil. Întotdeauna faceţi exerciţii in aer liber. În casă, este important să se asigure o  ventilația constantă și să beneficiaţi de multă lumină  solară. Nu uitaţi să aerisiţi corespunzător încăperea ori de câte ori vă aflați (acasă,la  locul de muncă, școală, etc.).

Aerul trebuie să fie constant în circulație ca să ne mențină feriţi de otrăvuri.

Respiraţi aer curat în timpul somnului, țineţi ferestrele deschise. Chiar și în nopțile reci de iarnă, este bine să măriţi numărul de pături, asigurați-vă întotdeauna că există o circulație liberă a aerului proaspăt în dormitor. Aerisiţi zilnic dormitorul deschizând ferestrele. Dacă dormiţi într-o cameră prost ventilată vă veţi trezi într-o stare febrilă și obosit. Acest lucru se datorează faptului că aerul vital a fost exclus, iar în consecință întregul corp suferă.

Cel  mai bun aer este pe plajă, la ocean, lângă cascade, în păduri, în timpul furtunilor, și la soare; toate aceste medii naturale încarcă electric moleculele de oxigen cu ioni negativi, care sunt dătători de sănătate. Pe de altă parte, aerul de la aparatele de aer condiţionat nu este foarte bun, deoarece este ionizat pozitiv.

Evitați fumatul, fumatul pasiv, spray-urile de insecte, și soluțiile de curățare. Pentru a da pielii  oportunitatea de a respira fără impedimente, purtați haine naturale (100 % din bumbac, lenjerie, mătase sau lână). Evitați venirea în contact a  pieli cu produse, care nu sunt comestibile, deoarece organismul le va absorbi cu ușurință. Înainte de baie, frecaţi pielea cu o perie rigidă din piele până când devine roz și încălzită. Frecaţi circular spre regiunea inimii, astfel veţi elimina toate celulele moarte ale pielii şi veţi stimula sistemul limfatic.

Ce se întâmplă dacă sunt bolnav?

Aerul nu ar trebui să fie privit ca un inamic, ci ca o prețioasă binecuvântare. Mulți cred că, atunci când sunt răciţi, trebuie să excludă aerul de afară, și să crească temperatura din camerei lor până când devine excesiv de cald. Sistemul este perturbat și porii se închid cu reziduri. Organele interne suferă şi ele mai mult sau mai puțin, pentru că sângele răcit din nou la suprafață se întoarce asupra lor. În acest moment, dintre toate, plămânii nu ar trebui să fie privaţi de aer curat, proaspăt. Dacă vreodată este necesar aerul curat, atunci acesta este când  oricare parte a sistemului, ca de pildă plamanul sau stomacul, este bolnav.

Multe familii suferă de inflamarea  gâtului, afecțiuni pulmonare și hepatice, ce au venit  asupra lor în urma propriilor lor acţiuni.. Ei respira același aer din nou şi din nou, până când acesta devine impregnat cu impurități otrăvitoare. Cei care abuzează astfel de sănătatea lor trebuie să sufere boala.

Atunci, ce trebuie să fac dacă aerul este prea rece?

Îmbrăcaţi-vă călduros dar încercați să nu purtaţi prea multe. Puteţi să mai luaţi haine dar puține, și faceţi exerciţii fizice, dacă este posibil, pentru a recâștiga căldură de care aveți nevoie. Dacă chiar nu vă puteţi angaja activ în exercițiu fizic, încălziţi-vă lângă o sursă de căldură; reduceţi însă temperatura camerei, de îndată ce v-ați recăpătat temperatura  naturală a corpului. Dacă cei care pot s-ar angaja într-o activitate astfel încât nu s-ar mai gândi la ei înșiși, în majoritatea cazurilor ei ar uita că le este frig, și nu ar suferi nici un prejudiciu. Pentru persoanele invalide care au plămânii slăbiţi, nimic nu poate fi mai dăunător decât o atmosferă supraîncălzită. Atmosfera încălzită în exces privează vitalitatea, amorțește simţurile creierului, provoacă micşorarea plămânilor iar ficatul devine inactiv.Pentru o  circulație sănătoasă ar trebui să se acorde o atenție deosebită extremităților, care pot fi la fel de bine îmbrăcate ca şi  trunchiul corpului, în care există cea mai mare cantitate de căldură. În cazul în care membrele, nu sunt la fel de bine îmbrăcate precum trunchiul, sângele este condus spre cap, acest lucru putând cauza dureri de cap sau sângerări  nazale; un sentiment de apăsare în piept, producând tuse sau palpitații ale inimii, întrucât este prea mult sânge în aceal loc; sau indigestie deoarece stomac are prea mult sânge.

Ce pot să fac dacă locuiesc într-un oraș, iar aerul este impur?

Nu este posibil să vă bucuraţi de sănătatea cu care Yahuwah vrea să vă binecuvânteze în timp ce respiraţi aer poluat și aglomerat. Sănătatea dumneavoastră este mai importantă decât locul unde  trăiţi, de aceea a vă muta la țară ar fi o prioritate dramatică, însă înțeleptă. Până când vă mutați umpleţi-vă dormitorul, acasa, și locul de la serviciu cu plante verzi, acest lucru va ajuta filtrarea și a curățarea aerului.

4. NU NEGLIJAŢI BAIA

"Curăță întîi ceea ce este în interior ... și partea de afară ... va fi de asemenea, curată." -Matei 23:26

childhealthToxinele se acumuleaza în organism atunci când nu bem suficientă apă. Corpul unui nou-născut conține mai mult de 80 la suta apă. Cantitatea de apă din țesuturi se diminuează cu înaintarea în varsta. Mai mult de 60 la suta din corpul nostru este format din apă.

Oamenii pot trăi 81 de zile fără hrană, dar vor muri în 5 zile, fără apă. Dacă pierdeţi doar 5 la sută din cantitatea totală de apă în corpul dumneavoastră, veți începe să aveţi halucinații,  veţi deveni dezorientat, şi veţi  experienta spasme musculare. Daca pierdeţi 15 la suta din apa totală, viața dumneavoastră este în pericol. O pierdere mai mare de 15 procente din fluidele corpului poate duce la deces. Cu toate acestea, organismul nu are un sistem de stocare a apei de care să depindă în situații de urgență.

Părţile corpului care suferă cel mai mult de deshidratare sunt cele fară circulație vasculară directă, cum ar fi cartilajele din degete, genunchi, și vertebre. Durerea cronică  este adesea un indicator al deshidratări cronice. Atunci când oricare dintre articulatiile dumneavoastră incepe a semnala dureri  ce nu sunt constante, acest lucru poate fi un semnal că trupul dumneavoastră este deshidratat grav. De multe ori, însă, semnele deficitenţei de apă  din cartilajele articulare nu sunt recunoscute ca simptom al deshidratării și sunt prescrise analgezice. Acest lucru duce frecvent la o dependență de medicamente, și o deteriorarea permanentă a cartilajelor ce separă oasele.

 Potrivit Dr. Fereydoon Batmanghelidj, deshidratare poate provoca boală. "Gura uscata nu este singurul semn al deshidratări și este greșit a aștepta până vi se face sete. Durere din organism este un apel  corpului aflat în criză de apă. Setea ar trebui să fie prevenită. Când corpul nu primeşte destulă apă și aveţi dureri, acesta este un semn de deshidratare. "

Dr. Batmanghelidj explică, de asemenea că, "durerea cronica a organismului, care nu poate fi ușor explicată ca suferinţă în urma unor leziuni sau ca infecţie, ar trebui să fie interpretată în primul rând ca semnal de penurie cronică de apă în zona în care se  înregistrează durerea. Acest semnal de durere ar trebui să fie luat în considerare  în primul rând  ca indicator primar al deshidratării organismului și abia după ce acesta este exclus pot  fi aplicate pacientului alte proceduri mai complicate. "

Medicii și chiropracticieni au descoperit de multe ori că răspunsul muscular slab, mai ales în cazul în care toţi muschii răspund in acelasi fel, poate fi  cauzat de o uşoară deshidratare. Un pahar de apă potabilă poate depăși uneori această slăbiciune ciudată, a întregului corp.

Câtă apă ar trebui să consum şi cum aflu dacă am băut suficientă apa potabilă?

waterContrar credintei populare, setea nu este un bun indicator. Până să vă fie sete, corpul dumneavoastră a pierdut deja mai mult de 3 la sută din apa sa. În cazul în care urina are o culoare galben închis, înseamnă că nu beţi suficientă apă. În mod ideal, urina, ar trebui să fie aproape incoloră. Consumul regulat de apă pe tot parcursul zilei este important, deoarece, atunci când beţi o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt, aceasta va fi practic complet eliminată prin rinichi în următoare câteva ore. De aceea, pentru a satisface necesarul  zilnic de apă, a bea multă apă dintr-o dată, nu este o soluție. Aveţi grijă să beţi un pahar de apă la fiecare oră pe tot parcursul zilei aşa este cel mai bine. Când sunteţi obosit, doar puţină apă plată, rece, vă va ajuta să vă revitalizaţi în timpul perioadelor obsitoare ale zilei. Va trebui să beţi poate chiar mai mult decât atât, dacă transpiraţi mult sau în cazul în care vremea este caldă. Acest lucru vă va spori rezistenta. Aveţi grijă  să luaţi provizii de apă cu dumneavoastră și nu folosiţi nici un alt lichid pentru a vă potoli setea.

O estimare corectă a cantităţii minime de apă ce vă este necesară zilnic se poate face astfel: trebuie să va aflati greutatea corporala în pounds  și să împărțiți acest număr în jumătate. Acest calcul vă oferă numărul de uncii de apă de care aveți nevoie să o consumați într-o zi.

Pentru a începe ziua pe drumul cel bun, faceţi un obicei din a bea două până la patru pahare de apă caldă cu lămâie. Pentru fiecare pahar stoarceţi sucul de la o jumatate de lămâie. Limonada este alcalină și detoxifiantă.

Daca nu aveţi scaun zilnic (în mod ideal, după fiecare masă), ar putea fi necesar  ca să creşteţi aportul de apă (de asemenea, asigurați-vă că faceţi exerciţii fizice zilnic şi că mancaţi  multe fructe, legume şi cereale integrale).

Care este cea mai bună sursă de apă potabilă?

showerApa pură de izvor. A doua alegere, apa bine filtrată. Dacă acest lucru nu este posibil, apa care a trecut prin osmoza inversă sau cea distilată este bună. Ar fi înțelept pentru să verificaţi cantitatea de calcar (TDS) din fiecare sursă de apă care o consumaţi beți pentru a obține un indicator global al purităţi apei. Niciodată să nu beţi apă clorurată, este o otravă pentru corpul dumneavoastră, distruge glanda tiroidă si bacterile sănătoase care este primul scut de apărare al sistemului imunitar. Cel mai mare pericol din apă cu clor sunt produsele secundare, atunci când se combină cu clor materialul organic din apă. Unii experţi cred că aceste produse secundare pot fi cu peste 10.000 de ori mai toxice decât clorul în sine.

Consiliul Resurselor Naturale  (din Marea Britanie) a efectuat un studiu de patru ani asupra a o sută de mărci de apă îmbuteliată. Această cercetare a subliniat că, la fel de mult ca 40 la suta din apa îmbuteliată provine de la reţeaua de apă a oraşului, la fel ca apa de la robinet. O treime din brandurile testate conţineau bacterii sau alte substanțe chimice peste liniile directoare de puritate a apei industrializate.

Ce zici de o baie?

Este important să păstrați porii pielii deschişi și curaţi  făcând duş în fiecare zi. Persoanele cu o sănătate normală elimină aproximativ un kilogram de toxine în fiecare zi, prin porii pielii. Oamenii care se angajează în activitate fizică intensă elimină o cantitate şi mai mare. Pielea este considerată ca exercitând o funcţie de eliminare a toxinelor cât o treime din activitatea unui rinichi. Persoanele care au suferit o arsură şi mai mult de 50 la sută din piele este distrusă, au o şansă mai mică de supravieţuire, iar rinichii lucrează mai greu din cauza pierderii de sprijinului în eliminarea rezidurilor ce venea din partea pielii.

Indiferent dacă sunteţi sănătos sau bolnav, o baie în fiecare zi nu ar trebui să fie ignorată. Neglijarea igienei va duce la boli. Multitudinea de pori, prin care corpul respiră se înfundă și se umplu cu murdărie. Pielea trebuie să fie curățată cu grijă, porii pot face munca lor în eliberarea organismul de impurități. Chiar și cei slabi care sunt bolnavi vor primi mai multe beneficii dacă fac un duş în fiecare zi. 

Respirația ar fi mult mai liberă și mai ușoară dacă ar exista obiceiul dea face duş. Mușchii devin mai flexibili, mintea şi corpul se vor simți împrospătate, intelectul mai luminos, și fiecare capacitate devine mai vioaie. Duşul ajută la eliminarea rezidurilor prin transpiraţie, accelerează circulaţia sângelui, depășește problemele din organism, și acționează benefic asupra rinichilor și organelor urinare.. Îmbăierea ajută stomacul, intestinele și  ficatul dând energie și o nouă viață fiecăruia. De asemenea, îmbunătăţeşte digestia, iar sistemul slăbit este consolidat.

În loc de a crește senzaţia de rece, o baie, realizată în mod corespunzător, va fortifica  organismul împotriva  frigului, pentru că îmbunătățește circulația și organele  interne, care sunt mai mult sau mai puțin sensibile la frig, pentru că sângele este adus la suprafață, și  se obţine un flux sanguin mai ușor și mai regulat de prin vasele de sânge. Nu uitaţi să terminaţi întotdeauna baia sau dușul, cu apă rece deoarece acest lucru fortifică, iar baia care se termină cu apă caldă sau fierbinte slăbește organismul. 

Ar trebui să  folosesc  hidroterapia (terapie cu apă), atunci când sunt bolnav? Cât de eficientă este?

Remediile naturale combinate cu hidroterapia sunt mult mai eficiente în restabilirea sănătății decât toate medicamentele chimice din lume. Utilizarea apei este una dintre cele mai antice remedii.  Încă din 400 î.Hr. Hippocrates, care este considerat de medicina modernă ca fiind  "Părintele medicinei" , a tratat bolnavii cu apă caldă și apă rece.

Ori de câte ori ne îmbolnăvim există un fel de perturbare a circulației. Această tulburare poate fi corectată prin aplicarea de apă. Apă caldă și apă rece stimulează relaxarea. Împreună, ei acționează ca o pompă universală pentru a egaliza circulaţia sângelui. Când este aplicată în mod corespunzător, hidroterapia poate crește circulația sângelui cu 400 la sută. Celulele roșii și respectiv celule albe din sânge din circulatia periferică poate crește cu 20-35 la sută și, respectiv, 200-300 la sută.

În plus, prin piele hidroterapia produce acțiunile sale  fiziologice puternice, iar pielea este strâns conectată la fiecare organ din corp prin intermediul sistemului nervos și sistemului circulator. Prin modificarea temperaturii pielii cu aplicații de apă caldă și rece, impulsurile nervoase vor stimula sau vor potolit anumite sisteme sau organe ale corpului.

Faceţi un duş cu apă fierbinte timp de 3-5 minute urmat imediat de unul cu apă rece timp de 30 de secunde. Faceţi acest lucru de cinci ori şi încheiaţi întotdeauna cu apă rece. Probaţi aceasta în fiecare zi timp de o lună. Fiecare tratament va multiplica beneficiile celui anterior. În cazul tratamentului unor boli critice baia poate fi realizată de două ori pe zi, sprijinită şi de un consum de apă directă din partea persoanei bolnave.

Puteți, de asemenea, realiza o baie cu aburi la domiciliu. Stând pe un scaun mic, acoperiţi-vă cu o pătură, de la gât  până la picioare. O altă persoană care vă ajută să vă pună un bol de apă clocotită lângă picioare, dacă apa se răceşte  adăugaţi apă clocotită. Staţi în această poziție timp de douăzeci de minute; se termină cu o baie de apă rece timp de 1-2 minute.

5. A ÎMBĂTRÂNII TÂNĂR

Nu ți-ar plăcea dacă medicul ar include într-unul din medicamente ceva care:

O sănătate perfectă presupune o circulație perfectă. Cu cât facem mai mult exerciţiu fizic, cu atât mai bună va fi circulația noastră sanguină. Nu este suficient să ne hrănim trupurile. Pentru a vă asigura că sângele hrănit corespunzător circulă pentru a ajunge la celule, aveţi nevoie și de exerciţiu fizic.   

Oamenii obişnuiau să facă muncă manuală pentru îşi câştiga hrana. Viaţa modernă a eliminat aproape 90 la suta din activitatea fizică necesară corpului nostru pentru a funcţiona optim.

"Și Yahuwah Elohim a luat pe om și la așezat în grădina Edenului, ca să o lucreze și să o păzească." Geneza 02:15

young coupleStilul nostru de viața sedentar a dus la apariţia suferinţelor cronice din lipsă de oxigen, deoarece nivelul de absorbție a  oxigenului este determinat de nivelul de efort fizic depus. Organele noastre, muşchii, creierul, și nervii sunt forțați să se lupte cu sarcinile lor, în ciuda unor insuficienţe cronice de cei mai importanţi nutrienţi. Rezultatele acestui nou stil de viață mecanizat şi trăind în zone poluate, sunt evidente: deteriorarea fizică și mentală și un număr tot mai mare de boli degenerative. Numeroase studii sugerează că  exerciţiile fizice de tip fitness reprezintă cel mai puternic protector împotriva morbidității premature, mortalitate şi pierderea independenţei funcţionale.

"Multe din lucrurile pe care le numim biomarkeri de imbatranire ar putea fi de fapt biomarkeri de inactivitate." -Williams Evans Ph.D., Centrul de Cercetare în nutriţia persoanelor vârstei a treia

Ce tipuri de exerciții fizice ar trebui să fac?

Dacă nu sunteţi obişnuiţi cu efortul, mersul pe jos este cel mai accesibil tip de exerciţiu fizic. Începeţi un program de mers pe jos în măsura în care vă simţiţi  confortabil, și creşteţi treptat până la cinci mile pe zi. Forța de muncă în aer liber, în orice activitate utilă, este o sursă excelentă de exerciţiu fizic.

Veți obține cel mai mare beneficiu atunci când vă veţi angaja într-o combinație de patru tipuri de activităţi de bază: exerciţii aerobice, puterea de formare, flexibilitate și echilibru. Țineți minte că pentru a fi viguros, activitate aerobică este mai benefică decât activităţile de intensitate scăzută. Într-un antrenament ar trebui să existe atât exerciţii libere  cât și exerciții mai grele. Mobilitatea ar trebui, de asemenea,să accentueze întinderile care relaxează postura înclinat-înainte pe care cu toţi tindem să o avem pe parcursul zilei.

Cât de mult eferciţiu fizic trebuie să fac?

Exersaţi cel puțin 30 de minute pe zi,timp de trei până la șase ori pe săptămână. Exerciţiul este important, chiar dacă sunteţi bolnav. În acest moment, deși este important să vă odihniţi, asigurați-vă că mergeţi și că  faceţi exerciții de respirație în fiecare zi. Dacă nu aveţi  puterea de a face exerciţiu fizic, utilizați o trambulină sau faceţi masaj pentru că acestea sunt o formă de exerciţii pasive O întreagă gamă de exerciții de mișcare sunt benefice. 

În cazul în care exercițiu se face fără a simţii plăcere, va deveni o simplă corvoadă, iar beneficiul care ar rezulta din exerciţiu fizica nu ar fi  câștigat.

Pentru cei care fac din munca manuală echivalentul exercițiului fizic, pentru un stil de viata sedentar exerciţiul mental este la fel de important ca exercițiul fizic.

SECRETUL LONGEVITĂŢII

longevityDouă mii,  de persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani  au fost cercetate - nu aveau mai nimic în comun, cu excepția faptului că nu consumau o cantitate mare de alimente.Studiul privind aceşti centenari a evidenţiat faptul că pentru a avea o viață lungă, cantitatea de alimente ingerate este mai importantă decât tipul acestora. Biblia vorbește despre cumpătare în toate lucrurile care țin de această viață, nu doar în ceea ce priveşte alimentaţia.

 „Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji” – 1 Corinteni 9: 25

Biblia ne învață că adevărata cumpătare presupune renunțarea în întregime la  tot ceea ce este dăunător, și folosirea moderată a ceea ce este sănătos. Asta înseamnă că un adept al lui Yahushua are libertatea de a se bucura moderat  de ceea ce îi este benefic, şi a evita complet tot ceea ce îi este dăunător.

Sau oare nu ştiţi că trupul vostru este templul Duhului Sfânt Care este în voi, pe Care-L aveţi de la Dumnezeu, şi că voi nu sunteţi ai voştri?- 1 Corinteni 6;19

Principala cauză a oboselii este dieta necorespunzătoare, mesele neregulate și lipsa exercițiului fizic. Mai mult, orele neregulate de masă şi lipsa somnului va amorţii forțele creierului. Pentru a avea o sănătate bună și atingerea unui standard ridicat de evlavie, trebuie să fiţi cumpătați în toate lucrurile.Adevărata cumpătare nu se referă numai la mâncare și băutură. Acesta atinge toate aspectele vieţii: munca, gândurile, vorbirea, somnul, jocurile,  viaţa dumneavoastră socială , etc.

Când vine vorba de dietă, nimic care va lăsa o influență nefastă nu ar trebui să fie introdus în sistemul uman,. "Dacă nimicește cineva templul lui Yahuwah, Yahuwah îl va nimici, pentru templul lui Yahuwah este sfânt, care templu voi sunteți " (1 Corinteni 3:17). A lua viața cuiva instantaneu nu este mai mare păcat în ochii cerului decât dacă-l distruge treptat, dar sigur.

Să nu utilizaţi nici un fel de substanțe nocive stimulatoare, care sunt înșelătoare, deoarece au un efect  tonic doar temporar, iar după ce trece acest efect, corpul va fi mult mai slăbit.  Acestea includ următoarele:

Este important să ne amintim că supraalimentarea chiar cu cele mai sănătoase produse alimentare este în detrimentul sănătății;  aceasta duce la slăbirea organismului și împiedică gândirea clară. Orice alimente în exces devine o otravă. Aceasta este la fel de sigur precum  fumatul o formă de necumpătare. Supraalimentarea are un efect mai rău asupra sistemului decât surmenajul. Mulți oameni care au abilitate naturală excelentă nu realizează decât jumătate din ceea ce ar putea, dacă ar fi fost cumpătați în toate lucrurile.

Fiți conștienți de alimente "care produc dependenţă", acestea sunt alimente care cresc rata îmbolnăvirilor. Cele mai multe alimente comune caer produc dependenţă sunt zahărul / combinaţii de grăsime (de exemplu, ingheţata, cookie-uri) și combinații de grăsimi / de sare (de exemplu, nuci, chips-uri). Acestea includ, uneori, alimente sănătoase. Este important să se identifice și să evite complet toate aceste lucruri.

Întrucât primii noștri părinți au pierdut Edenul prin îngăduirea apetitului, singura noastră speranță de a recâștiga Edenul este prin negarea fermă a alimentaţiei nesănătoase și a pasiunilor.

Postul periodic este benefic pentru organism. Acest lucru poate varia de la a sări peste o masă pe zi la postul pe sucuri proaspăt extrase, sau consumul de alimente în stare crudă. Unele persoane ar câștiga mai multe beneficii prin abținerea de la mâncare o zi sau două pe săptămână decât urmând orice fel de tratament sau sfat medical. Începând cu o zi pe săptămână ar fi un beneficiu nemăsurabil pentru ei.

Omul nu are  „ niciun leac, niciun mijloc de vindecare!” – Ieremia 30:13

 Ar trebui evitate utilizarea medicamente fără prescripţie medicală şi  inclusiv a celor cu prescripţie.  Medicamentele sunt scumpe, cu privire atât la cheltuielile financiare, cât și cu privire la efectul produs asupra sistemului. Medicamentele nu vindecă; în schimb, se introduc în sistem semințe care vor aduce o recoltă foarte amară. Cei care fac o practică din administrareade medicamente, păcatuiesc împotriva propriei lor inteligenţe și îşi pun în pericol întreaga lor viaţă viitoare. Medicina a făcut mai mult rău în lumea noastră, omorând mai mult decât a ajuta oamenii. Terapia cu medicamente poate  fi prevenită printr-o dietă simplă şi schimbarea stilului de viata. Aproape pentru orice infecție de până acum antibioticele sunt o decizie înțeleaptă. Cu toate acestea, acest caz, apare de obicei doar dacă primele semnale ale infecției sunt ignorate, sau în cazul în care trăind în dezacord cu legea naturală vitalitatea individului şi imunitatea  acestuia sunt atât de deteriorate încât organismul nu mai este capabil de a se recupera.   

În „ Harvard Health Letter” din aprilie 2008 cercetatorii a explicat că, în multe cazuri, abordarea non-farmacologică poate realiza la fel de mult bine, sau mai mult, decât pastilele.

În ultimii ani, un corp tot mai mare de studii arată că simpla modificare a stilului de viaţă, cum ar fi dieta şi exerciţiile fizice sunt remedii eficiente pentru multe boli. Ceea ce urmează este o scurtă listă de exemple care s-au dovedit a fi gestionate cu succes, fără utilizarea de medicamente:

1. Artrită

2. Colesterol

3. Declin cognitiv

4. Depresie

5. Diabet

6. Hipertensiune arterială

7. Osteoporoză

Decizia de a folosi medicamente sau efectuarea unei intervenţii chirurgicale este mai bine să fie ultima obţiune. Toate procesele bolii îşi au originea cu mult înainte ca medicamentele sau consultaţia medicului să fie necesare. Am abuzat de capacitatea organismului de a se recupera prin ignorarea și suprimarea simptomelor. Dacă aceste simptome ar fi fost luate în seamă de la început atunci nu ar fi mai  fost nevoie de medicamente, și în cele mai multe cazuri nici de o intervenție chirurgicală.

Yahuwah ne cere să fim cumpătați în toate lucrurile. Orice lucru care lezează corpul diminuează energia fizică, slăbind puterile mintale și morale. Fiecare îngăduinţă  nesănătoasă face mai dificilă  alegere dintre bine și rău. Dacă nu practicăm adevărata cumpătare, nu vom putea, fi sensibili la influența sfințitoare a adevărului. Obiceiurile eronate  din alimentaţie și băutură duc la gânduri şi acţiuni greșite. Dacă suntem  înrobiţi de obiceiuri proaste, nu putem fi adevărați slujitori, supuși ai lui Yahushua.

Pentru orice lucru la care Yahushua ne cere să renunțăm, El ne oferă în schimb ceva mult mai bun.

6. MENIUL CREATORULUI

fruits and vegetables"Și Elohiym a spus: Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.”Geneza 1 de asemenea creșterea gradului de conștientizare asupra mediului nostru, știm că toxinele din alimente și din mediu au crescut, iar consumarea alimentelor pure și sănătoase este mai importantă ca niciodată.

Elohiym a dat primilor noștri părinți hrană ; El a proiectat hrana fiecărei creaturi. Era contrar planului Său de a lua viața oricărei creaturi. Nu exista moarte în Eden. Rodul pomilor din grădină au fost alimentul care îi era necesar organismului uman. Un Creator binevoitor le-a dat dovezi ale bunătății și iubirii Lui în oferindu-le fructe, legume, cereale și nuci, făcând să crească din pământ tot felul de pomi pentru utilitate şi frumuseţe. Numai după păcatul a apărut moartea și animalele au început să se mănânce între ele și omul a început să mănânce animale..

Yahuwah nu dat omenirii permisiunea de a folosi  animalele ca alimente până după potop. Tot ceea ce ar fi putut ajuta supravieţuirea oamenilor fusese distrus. Domnul i-a permis lui Noe să mănânce din animalele curate pe care le luase cu el în arcă. Dar alimentaţia cu carne nu era cel mai sanatos tip de hrană. În plus, Yahuwah a dat instrucţiuni clare cu privire la modul în care carnea ar fi putut fi  consumată;  fără nici un pic de grăsime sau de sânge (Leviticul 03:17). În special, odată cu introducerea cărnii în dietă, durata de viaţă a omului a scăzut drastic după potop. Generațiile care au urmat după potop au îmbătrânit mai rapid. Durata medie de viață înainte de potop a era de  912 de ani, în timp ce după, aceasta a scăzut la numai 350 de ani.

Când Yahuwah i-a scos pe copiii lui Israel din Egipt, după 400 de ani de robie, El le-a dat o alimentaţie vegetariană (Exod 16:35). Yahuwah ar fi putut oferi cu ușurință pentru ei carne în loc de mană, dar o restricție a fost pusă spre binele lor. Era scopul Său să le ofere o alimentaţie mai potrivită pentru nevoile lor decât cea cu care se obișnuiseră în Egipt. Apetitul pervertit urma să fie educat  într-un mod sănătos, de a se bucura de hrana prevăzută inițial pentru omenire (roadele pământului). Acesta a fost motivul pentru care israeliții au fost lipsiţi, în mare măsură, de alimentele de origine animală.

healthy dietCarnea și produsele lactate de origine animală consumate astăzi sunt foarte diferite de cele consumate iniţial. Animalele nu mai sunt crescute în mediul lor natural sau  alimentate cu hrană naturală potrivită pentru ele.. Mai mult decât atât, lumea nu a fost niciodată atât de poluată, iar toxinele se acumulează în mod natural în animale. Animale de astăzi și produsele alimentare derivate din acestea nu mai constituie hrană sigură.

Uneori, oamenii nu mai mănâncă carne, dar continuă să consume pește crezând că este mai sănătos. Din păcate ei nu sunt constienţi că de multe ori pești au niveluri mai ridicate de pesticide decât carnea. Și că prin consumul aproape a oricărui tip de pește îşi expun corpul la un nivel ridicat de mercur, care le poate afecta creierul, rinichi și plămâni. De fapt, Administraţia Alimentelor şi a medicamentelor sfătuieşte femeile gravide să evite consumul anumitor tipuri de peşte, deoarece concentrațiile de mercur sunt prea mari pentru a fi considerate sigure.

"Hrana pe care o consumaţi poate fi cea mai sigură și mai puternică formă de medicament sau cea mai lentă formă de otravă." -Ann Wigmore

Cel mai mare si mai cuprinzator studiu epidemiologic de nutriție realizat vreodată a fost Studiul China de Dr. Colin Campbell. The New York Times îl numeşte "Marele Premiu al epidemiologiei", iar unii dic cadrul unităţilor medicale a spus că un alt studiu ca acesta nu ar putea fi realizat. Acest studiu epidemiologic mamut a confirmat faptul că o dieta bazata pe plante este cea mai buna dieta pentru promovarea optimă de sănătăţii pe termen lung.

Când ne uităm la cuvântul lui Yahuwah, studiind  planul Creatorului nostru care l-a avut cu  Adam și Eva ni se oferă un model de stilul de viață pentru cum am fost creaţi să trăim și pentru ce fel de dietă am fost creaţi. Yahuwah i-a pus Adam și Eva într-o grădină și le-a dat o dietă vegetariană (Geneza 1:29; 2: 8). Cu cât ne-am abate de la aceasta dieta și de la acest stil de viață cu atât mai rele vor fi repercusiunile.

"Cele trei mari boli mortale din societatea modernă, bolile coronariene, cancerul şi accidentul vascular cerebral-pot fi legate de ceea ce oamenii mănâncă și beau." Dr. B. Hetzel, seful diviziei CSIRO  în nutriţiei umană şi profesor de Medicină Socială  şi Preventivă la Universitatea Monash.

Potrivit Academiei Naţionale de Ştiinţe, șaizeci la sută din toate cazurile de cancer la femei și patruzeci la suta la barbaţi sunt cauzate de factori ce ţin de dietă și nutriţie.

Deci, ce ar trebui să mănânc?

Mănâncaţi o multime de legume şi fructe; cereale integrale; nuci și semințe; legume, fasole și mazăre cât mai proaspete cu putinţă.. Cultivaţi obiceiul de a include în alimentaţie o mulţime de legume cu frunze verzi, care sunt o sursa excelenta de minerale și, ori de câte ori este posibil să consumaţi  legume de mare, care sunt o sursa excelenta de minerale. Organismul este ca solul dacă este bine mineralizat este mai puțin probabil să fie atacat. Evitaţi alimentele modificate genetic.

Este ideal să consumaţi hrană autohtonă specifică fiecărui anotimp. Cea mai bun sursă de alimentație pentru corpul dumneavoastră sunt produsele  ecologice proaspete recoltate direct din grădină. Agricultura comercială epuizează solul și de multe ori  hrana nu mai este în stare proaspătă când o consumăm. Plantarea unei grădini este cea mai bună investiţie pe care o puteţi face pentru sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi ". Puteți face acest lucru pe un teren cât de mic, puteţi cultiva chiar și câteva lucruri în interior.

Citiţi ingredientele de pe orice pachet  cumparat, pentru a alege alimentele care sunt cel mai puțin procesate şi cu cei mai puţini aditivi Lista de ingrediente trebuie să fie întotdeauna scurtă.

Evitaț ialimentele care conțin:

Gătiti în vase din oțel inoxidabil, sticlă sau ceramică. Evitați utilizarea microundelor și a vaselor din aluminiu.

"Deci, cine știe să facă binele, și nu îl face, săvârșește un păcat." –Iacov 4:17

SFATURI  CULINARE

natural remedies - fruitMicul dejun poate include: cereale integrale fierte (orez brun, ovăz, pâine de grau,-hrisca, orz, mei, quinoa, secară, sorg, amarant, mălai, etc); una sau două tipuri de fructe; nuci crude (migdale, nuci de Brazilia, nuci pecan, fistic, nuci de macadamia, caju,, castane, alune, arahide, etc); și / sau semințe crude de floarea-soarelui, de dovleac, susan, cânepă, chia, in, etc.).

saladMasa de prânz poate include: un aliment cu amidon (cartofi, cartofi dulci, orez brun, mei, igname, manioc, porumb, squash, paste din cereale integrale, paine din cereale integrale, etc.). Asigurați-vă că pregătiți o porție consistentă de legume cu frunze verzi, și alte legume fierte în abur(legume de sezon). Există, de altfel o mare varietate de fasole și legume ce pot fi incluse.

natural remediesFaceți o salată mare-aceasta ar trebui să completeze cel puțin jumătate din farfurie și ar trebui să fie cel mai mare vas de pe masă. Salata de varză tocată poate include, salată  verde, țelină, morcovi rași, castraveți, ridichi, ardei, roșii, ceapă, etc. suc de lămâie, avocado, nuci sau semințe, uleiul de măsline  și / sau plante uscate, de preferință, pot constitui dressingul  salatei. Cu cât sunt mai colorate legumele, cu atât mai bine: culoarea vine de la antioxidanți, care sunt puternici captatori de radicali liberi. 

Începeți masa cu alimente ușor de digerat (de exemplu: salate) și încheiați cu alimentele mai grele, deoarece cu primul lucru care este mâncat cu acesta începe digestia.

În cazul în care doriți  și o a treia masă pe zi,aceasta ar trebui să fie cea mai ușoară masă a zilei și poate consta dintr-un suc de legume proaspăt extras, piure de fructe verzi sau câteva fructe cu pâine prăjită din cereale integrale.

Dacă prestați o muncă de birou în care solicitați foarte mult creierul, și faceți prea puțin exercițiu fizic, chiar alimente simple trebuiesc consumate cu moderație. O dietă de fructe timp de câteva zile, de multe ori aduce o mare ușurare pentru cei care solicită foarte mult creierul în activitatea lor..

Dar unde îmi voi Iua proteinele?

Este, în general, de acceptat faptul că adulții au nevoie de un gram de proteine pe kilogram de greutate corporală. American Journal of Clinical Nutrition, spune că avem  nevoie de 2,5 %calorii zilnice provenite din  proteine. Acest procent este practic imposibil de pierdut dacă se consumă o dietă vegetariană  echilibrată, cu suficiente calorii. "Permiteți-mi să subliniez, că este dificil de a prescrie experimental o dieta rezonabilă  care să îi ofere unui adult activ  un număr adecvat de calorii şi să aibă deficit de proteină ." Dr. John Scharffenberg.

Cartea -Studiul China, menționată mai devreme, a confirmat faptul că aportul de proteine vegetale este strâns legat  de înălțimea mare și greutatea corporală de aportul de proteine animale.

În plus, spre deosebire de credința populară, există mai multe surse vegetariene de proteine complete, cum ar fi:  năut, fasole albă, cartofi, hriscă, amaranth, quinoa, spanac crud, semințe de cânepă, și unele plante de mare. În plus, utilizarea proteinei sub formă crudă este de două ori mai eficientă ca atunci când este gătită.

De unde îmi voi lua necesarul de calciu?

Din aceleași surse din care vacile își iau calciu de care au nevoie-plantele. Acestea includ legumele cu frunze de culoare verde închis, broccoli, fasole, smochine, semințe de floarea soarelui, semințe de susan și migdale. Interesant, atunci când dumneavoastră aveți o dieta bazată pe vegetale corpul necesită mai puțin calciu decât  dacă ați avea o dietă bază pe alimente de origine animală. Gândiți-vă de unde își ia elefantul sau hipopotamul calciu de care are nevoile pentru a își construi oasele lor mari.

Pentru a prepara un înlocuitor excelent al laptelui puteți amesteca o măsură de semințe de susan sau de nuci îmuiate (migdale sau caju) cu patru măsuri de apă. Puteți să-l indulciți prin adăugarea câtorva fructe în timpul amestecării (cu blenderul).

Este sigur pentru copii să crească cu o dietă bazată în întregime pe alimente vegetale?

Nu este doar sigur, ci, de asemenea foarte sănătoasă. Este nevoie de câteva cunoștințe de minime de nutriție vegetariană pentru a vă  asigura că copiii beneficiază de un echilibru corect de nutrienți. In cartea lor, The Way Vegetarian, Virginia Messina (Masterantă  în sănătate publică și Licențiată în dietă)  și Mark Messina (doctor în sănătate publică) afirmă că nu este greu să satisfaci nevoile nutritive ale copiilor vegetarieni, atâta timp cât aceștia consumă calorii adecvate și o varietate de alimente.

De asemenea, încercați cât mai mult posibil, să vă hrăniți copiii acasă. Există o diferență colosală între hrana gătită în scop comercial și cea realizată cu dragoste în casă. Copiii care se așează la masă și mănâncă cu familiile lor,  vor mânca în general mai multe alimente bogate în elemente nutritive.

CUM ÎMI POT SCHIMBA OBICEIURILE ALIMENTARE?

eating healthyUnii oameni, întrucât nu au experimentat încă varietatea nesfârșită de legume, fructe, cereale, nuci și semințe nu sunt dispuși, și  poate chiar  indignați la ideea de a își limita dieta lor doar la alimentele de origine vegetală. Ce ar putea fi mai ușor? Să vă schimbați  alimentația sau să aveți o viață afectată de oboseală, durere, și  neputință (sau chiar viața în pericol) din cauza bolii? Privind din această perspectivă, orice restricție alimentară este utilă.

Pentru cei care au fost obișnuiți să mănânce fără restricții carne, dulciuri, alimente foarte condimentate, și alte alimente procesate și rafinate, nu se pot bucura imediat de o dietă simplă, sănătoasă, și hrănitoare. Gustul lor este atât de pervertit că nu li se pare gustoasă o dieta bazată în întregime pe alimente de origine vegetală.

Alimentele ar trebui să fie alese în funcție de capacitatea lor de a  furniza cel mai bine elementele necesare pentru construirea corpului. În această alegere apetitul și obiceiurile societății nu sunt un ghid sigur.

Este posibil să dureze un timp până vă veți bucura de a savura alimente simple sănătoase, dar perseverența auto-educării obiceiurilor de a mânca și a bea vă va face în curând să vă bucurați de a manca cu mai multă poftă decât gurmandul care se bucură de delicatesele lui bogate. Rămâne acest paradox  cu cât dieta dumneavoastră va fi  mai simplă și mai naturală, cu atât mai plăcută va fi experiența de a mânca. Dacă doriți să vă schimbați dieta, dar nu găsi postul cel mai util în a vă reeduca papilele gustative, oferinți stomacului odihna  de care are nevoie și astfel confruntându-vă cu foamea reală, poate veți fi satisfăcut cu un regim alimentar sănătos.

În orice caz, educând gândirea, antrenându-vă  voința, aprovizionându-vă corect și mâncând sănătoas, schimbarea se va face repede, iar cererea pentru carne va înceta în curând.

"Sătulul calcă în picioare un fagure de miere, dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci." -Proverbs 27: 7

Cumpătați-vă, țineți-vă apetitul sub control, și apoi se lasați-vă în mâinile lui Yahuwah. Amintiți-vă să nu aduceți ispita în casă. Ori de câte ori este posibil, să păstrați toate produsele de origine animală și alimentele nesănătoase afară din casă. " nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele." (Romani 13:14). În cazul în care nu  se poate pentru totdeauna, cel puțin, temporar feriți-vă de întâlnirea cu cei din  familie sau cu prietenii care vă încurajează  o alimentație nesănătoasă. " Cine umblă cu înțelepții se face înțelept,dar cui îi place să se însoțească cu nebunii o duce rău" (Proverbe 13:20). Dacă știți că un ocaziile sociale vă nu participați la astfel de ocazii până când modificările pe care le faceți în dieta și stilul dumneavoastră de viață nu au devenit un obicei stabil. Multe alimente pot creea dependență  la fel ca drogurile. Sârguința formării obiceiului de auto-control și de auto-limitare nu ar trebui să  fie distrusă printr-o simplă ocazie.

fruitLuați mese simple. Captați cooperarea familiei. Începeți prin modificarea rețetelor felurilor preferate de mâncare pentru a deveni dătătoare de sănătate, iar acestea pot fi consumate des. Mâncărurile trebuiesc pregătite astfel încât să stârnească apetitul, și să aibe un aspect  plăcut. Dacă familia ta nu este vegetariană, nu trebuie să gatiți două feluri de mîncare; carnea sau produse lactate pot fi servite ca suplimente. Lasații pe copiii dumneavoastră să participe la fiecare fază a preparării alimentelor de la îngrijirea plantelor sau cumpărarea  lor până la tăierea efectivă a legumelor sau frământarea aluatului, oferindu-le sarcini adecvate vârstei. Apreciații și încurajații să ajute la prepararea hranei  și ei vor fi mai înclinați să o mănânce. De asemenea, în timp ce sunteți în bucătărie explicați-le beneficiile aduse de noua dietă a familiei.

Dacă nu vă reușesc planurile, atunci ați planificat să nu vă reușească!

... Ajunge zilei necazul ei "(Matei 6:34). Abțineți-vă de la gânduri pesimiste că așa vi se întâmplă mereu, gândiți  doar pentru ziua de azi, după un timp, veți fi uimit de cât de multe zile ați terminat gîndind doar" la un moment dat al unei zile."

 Planificați-vă mesele și lista de cumpărături cu trei-patru zile sau chiar cu  o săptămână înainte. Aceast efort mic de a planifica vă va economisi timp și energie. Gătiți pentru mai multe zile. Dublați cantitatea ingredientelor din rețete și congelați jumătate din mîncarea gătită (fasolea, supele, chiftele, și sosurile de roșii se păstrează excelent în acest fel).Făcând astfel veți avea deja pregătite anumite componente pentru mâncăruri mai complicate atunci când veți dori să gătiți. Preparați întotdeauna mâncare ușor accesibilă; lăsați  fructele pre-tăiate și legumele pregătite în frigider. Pe masa din bucatarie să fie așezate fructe din abundență. Păstrați bucătăria dumneavoastră bine aprovizionată cu opțiuni sănătoase de produse alimentare delicioase.

healthy dietAtunci când treceți de la un regim alimentar stimulator al consumului de carne la o dieta bază pe vegetale, este posibil să vă apară un sentiment de slăbiciune și lipsă de vitalitate. Alimentele și băuturile de calitate inferioară care conțin, carne, cofeină, zahăr, condimente, și sare în exces, tind să fie mai stimulative decât alimentele de calitate superioară. În consecință, renunțarea la aceste alimente stimulatoare va produce o circulație a sângelui mai lentă și un ritm mai scăzut al bătăilor inimii care va fi percepută ca o scădere a energiei. Doar asigurați-vă că beți multă apă, și beneficiați de  suficientă odihnă și  renunțați la toate alimentele care conțin  calorii goale (de exemplu, alimente / bauturi care conțin zahăr rafinat, ulei din comerț, faină albă, orezul alb) și includeți o multime de alimente bogate în nutrienți cum ar fi legumele cu frunze verzi; legume și fructe; nuci și semințe crude. Și mai curând decât vă așteptați vă veți simți mai bine ca niciodată.

În cele din urmă, în cazul în care credeți că sunteți prea ocupat pentru a avea un mic dejun nutritiv sau pentru a vă pregăti mese sănătoase, puneți în aplicare această simplă schimbăre care necesită doar câteva minute pe zi. Amestecați două părți de fructe proaspete cu o parte de legume cu frunze verzi în blender pentru a face un shake. Acest shake verde este un mod  excelent mod de a strecura în alimentație cei mai buni nutrienți ai legumelor cu frunze verzi în special pentru cei cărora nu le plac salatele . Spanacul este o alegere bună pentru început  deoarece are o aromă ușoară, dar combinați-le de asemenea cu alte verdețuri .  Dacă credeți că stomacul dumneavoastră digeră acest shake prea repede, adaugăți avocado, nuci sau câteva semințe înmuiate, înainte de a începe amestecarea. Pentru a obține cele mai multe beneficii consumați-l în maxim 20 de minute. Acest shake verde este excelent pentru a depăși oboseala, a restabili imunitate impotriva bolii, a elimina poftele alimentare, a reduce greutatea corporală și vă  satisface preferințele alimentare.

ARTA DE A MÂNCA

A mânca este o necesitate, dar a mânca inteligent este o artă. Dacă nu chiar mai important, cel puțin  la fel de important ca ceea ce mâncăm  este cum și când mâncăm. Iată în continuare principiile de bază pentru o alimentație sănătoasă:

Mestecați mai mult

healthy eating habitsSe spune că trebuie să mestecați băutura și beți mâncarea.  Beneficiile produselor alimentare nu depind atât de mult de cantitatea hranei, cât de  digerarea întregii cantități de mâncare. Mai mult decât atât, satisfacerea gustului nu depinde de cantitatea de alimente ingerată, cât de durata de timp în care alimentele rămân în cavitatea bucală. Digestia începe în cavitatea bucală; mestecarea corectă a alimentelor permite enzimelor digestive din salivă să se amestece bine cu alimentele,acesta fiind un prim pas esențial pentru o digestie optimă.

Cei care doresc să evite indigestie sau balonare, și cei care sunt conștienți de obligația de ași păstra toate energiile astfel încât să poată să ofere cele mai bune servicii lucrării lui  Yahuwah ar  face bine a își aminti că atunci când nu au timp să se așeze la masă mai bine ar mănânca mai puțin și ar mesteca mai  încet decât să mănânce repede  fără să mestece alimentele. Atunci când o persoană este supărată, îngrijorată sau grăbită mai bine ar fi să nu mănânce până când nu își recapătă pacea sau calmul necesar, întrucât puterile vitale deja afectate nu pot furniza stomacului fluidele digestive ce îi sunt necesare.

Guma de mestecat este nesănătoasă, deoarece surmenează glandele salivare și produce confuzie pentru sistemul digestiv.

Mic dejun mare

family meal timeEste un obicei să se mănânce puțin dimineața. Dar acest lucru nu este cel mai bun mod de a vă trata stomacul. La micul dejun stomacul poate digera mai bine alimentele, decât la a doua sau a treia masă a zilei. Obiceiul de a mânca puțin dimineața și  mult seara este greșit. Faceți ca micul dejun să fie cea mai bogată masă a zilei.

Mâncați la intervale de timp regulate

"To every thing there is a season‚ and a time to every purpose under the heaven." —Ecclesiastes 3:1

"Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. " – Eclesiastul 3: 1

Având mese la aceiași oră în fiecare zi vă veți controla semnalele interne de sațietate, pofta de mancare și foamea. Vă veți afecta sănătatea foarte mult dacă mâncați prea mult și la intervale neregulate de timp. Acest obicei diminuează fluxul de sânge din creier. Gândirea devine confuză, și pierdeți controlul de sine- "Hrănește-mă cu alimente convenabil pentru mine: ca nu cumva să fie complet, și neagă Tine" (Proverbe 30: 8b, 9a).

S-a făcut un studiu în care unui grup de subiecții li s-a hrană la intervale regulate de timp pe o perioadă de două săptămâni și apoi timp de alte două săptămâni au avut mese la intervale de timp neregulate. Mai jos sunt câteva dintre avantajele constatate atunci când au mâncat la ore regulate față de mese neregulate:

Toate aceste beneficii  vă sprijină efortul de a vă menține o greutate sănătoasă,  de a vă îmbunătăți nivelul de colesterol, și cel al insulinei, ceea ce va modifica pozitiv întreaga stare de sanatate.

Dacă ne vom creea obiceiul de a fi ordonați și a mânca la ore fixe, ne vom  îmbunătățim sănătatea, atitudinea mentală și dispoziția. Este de datoria noastră de a respecta reguli stricte în toate obiceiurile vieții. E pentru binele nostru, atât fizic cât și moral.

clockCinci sau șase ore între mese

O a doua masă nu ar trebui să fie consumată dacă stomacul nu a avut suficient  timp pentru a se odihnii  în urma digerării hranei de la masa precedentă. Cel puțin cinci sau șase ore trebuie să fie intervalul dintre două mese; și cele mai multe persoane care vor încerca, vor descoperi că este mai bine cu două mese pe zi decât cu trei.

Doua Mese

"Și Corbii îi aduceau pâine și carne dimineața, și pâine și carne seara." -1 Kings 17: 6

 natural remedies - healthy dietPractica de a manca doar două mese pe zi este, în general dovedit a fi un beneficiu pentru sănătate. Cei care sunt în procesul de trecere de la trei mese pe zi la două, se vor confrunta mai mult sau mai puțin cu stări de slăbiciune, în special în momentul în care de obicei luau cea de-a treia masă. Dar dacă ei perseverează pentru o perioadă scurtă de timp, acestă slăbiciune va dispărea. Cu toate acestea, în unele situații, unele persoane pot necesita o a treilea masă. Dacă este  luată, aceasta ar trebui să fie foarte ușoară, constând în alimente ușor de digerat.

Mănâncă numai la ora mesei

"Ferice de tine, țară al carei împarat este de neam mare și ai carei voievozi mănâncă la vremea potrivită ca să-și întărească puterile, nu ca să se dedea la beție!" Eclesiastul 10:17.

Gustarile dintre mese distrug  tonusul organelor digestive, în detrimentul sănătății și stării de mulțumire. Cel care nu își poate controla obiceiurile alimentare nu va fi în stare să își controleze nici sentimentele sau temperamentul.

Trei mese pe zi și nimic între mese, nici măcar un măr-ar trebui să fie limita maximă de indulgență. Cei care merg mai departe încalcă legile naturii și va suferi pedeapsa.

Mănâncă la lumina zilei 

Noi nu suntem creaturi nocturne - pe timpul nopții întreagul nostru metabolism încetinește și temperatura corpului scade. Când stăm culcați această poziție determină ca greutatea organelor interne  să exercite o foarte mare presiune asupra tulpinilor nervoase de pe fiecare parte a coloanei vertebrale și să blocheze mecanismul care menține sistemul digestiv în funcțiune.

Înainte de culcare stomacul ar trebuii să fi terminat toată lucrarea sa de digestie, astfel încât să se poată bucura împreună cu restul corpului de odihna de care are nevoie. Dar dacă mâncați înainte de culcare, organele digestive trebuie să lucreze pe timpul nopții și somnul este adesea tulburat de vise neplăcute, iar dimineața vă veți trezi neodihnit.

milk and cookiesMulți au obiceiul de a mânca chiar dăunător înainte de culcare. Ei pot lua mesele regulate, dar pentru că se simt slăbiți cred că au nevoie de cină. Prin complacerea în această practică greșită, vor dobândi un obicei, și vor simți că nu pot dormi fără să mănânce. În multe cazuri, această slăbiciune apare deoarece organele digestive au fost grav afectate pe parcursul zilei în efortul de a elimina cantitățile de alimente cu care au fost suprasolicitate. Aceste organe au nevoie de o perioadă de odihnă deplină, pentru a își recupera energiile lor epuizate.

Când există un obicei de a mânca înainte de culcare, organele digestive își pierd vigoarea lor naturală, iar persoana în cauză se simte ca un dependent mizerabil. Încălcarea legilor naturii  îl afectează nefavorabil nu doar pe acesta, ci și cei din jur suferă mult sau mai puțin împreună cu el. Lăsați  o persoană să întreprindă o acțiune care l-ar deranja în vreun fel pe acesta, și veți vedea cât de repede își va manifesta nerăbdarea!

Dacă simțiți că trebuie să mâncați pe timpul nopții, beți în schimb apă rece sau suc de legume proaspăt extras, și în dimineața vă veți simți mult mai bine decât dacă ați fi mâncat.

Diversificați-vă dieta dar păstrați-o simplă

 Dacă stai la masă la unul din cei mari, ia seama ce ai dinainte: pune-ţi un cuţit în gât, dacă eşti prea lacom. Nu pofti mâncărurile lui alese, căci sunt o hrană înşelătoare.” –Proverbe 23: 1-3

child eating an appleNu ar trebui să fie mai multe tipuri de alimente la nici una dintre mese, însă acestea nu ar trebui să fie compuse din aceleași tipuri de alimente, fără variație. Hrana ar trebui pregătită cu simplitate, dar în acelaşi timp cu o doză de atractivitate care să vă stârnească apetitul. Cu cât dieta este mai simplă şi mâncăm alimentele aşa cum se găsesc ele în natură, cu atât digestia şi asimilarea lor va fi mai sănătoasă. Fiecare aliment necesită o combinaţie de diferite enzime digestive şi amestecând prea multe în acelaşi timp poate provoaca un discomfort  în stomac făcând digestia mai puțin eficientă.

Varietatea și amestecul de carne, legume, fructe, vinuri, ceai, cafea, prăjituri și plăcinte este cea care provoacă discomfort stomacului şi plasează fiinţele umane într-o categorie în care acestea devin suferinde. Animalele neștiutoare nu ar mânca un astfel de amestec care este adesea regăsit  în stomacul uman.

healthy dietNu este indicată o mare varietate de alimente la o masă. Trei sau patru feluri sunt de ajuns. În cazul în care munca dumneavoastră este sedentară, faceți exerciţii fizice în fiecare zi, iar la fiecare masă mănâncați doar două sau trei feluri de aliemente simple, nefiind  nevoie de mai mult pentru a vă satisface foamea. Poate fi la modă să aveţi multe bucate la o masă, dar acest obicei vă poate ruina sănătatea. Este o modă pe care bărbaţii si femeile ar trebui să o condamne atât prin învăţătura cât şi prin exemplu.

Combinați corect alimentele

health foodNu ar trebui să credem că nu contează ce mancăm atata timp căt este măncare vegetariană. Modalitatea de a combina alimentele, pentru a le face sănătoase şi delicioase, este o ştiinţă care trebuie primită cu înţelepciune de la Yahuwah. Toți cei care pregătesc mâncarea trebuie să învețe cum să combine alimentele, altfel organismul poate fi de multe ori păcălit din punct de vedere nutriţional.

vegetarian mealMâncaţi fructele separat de legume

Fructele si legumele consumate la aceaşi masă produc aciditate în stomac; apoi, impuritatea sângelui face ca mintea să nu fie clară deoarece digestia nu a fost bine realizată. Dacă digestia este slabă, fructele şi legumele combinate la aceaşi masă vor cauza des suferinţă şi incapacitatea de a depune efort mental. Este bine sa consumăm  fructele la o masa şi legumele la alta.

fruitConsumaţi fructe la începutul mesei

 Fructele în special sunt recomandate ca agenți ai sănătății, dar nu ar trebui consumate dupa o masă completa de alte mâncăruri. Fructele sunt digerate rapid astfel încât consumate dupa o masă copioasă provoacă fermentaţie în stomac.

health foodMâncați mai multă hrană vie

Pentru a vă păstra sănătatea şi a vă creşte puterea, evitaţi să gătiţi prea mult deoarece acest mod de alimentaţie a umplut lumea de bolnavi cronici. Alimentaţia ar trebui să fie simplă astfel încât prepararea unei mese sa nu vă ocupe mult timp. Mâncarea pe care Yahuwah i-a dat-o lui Adam, în starea lui fără de păcat, este cea mai bună pentru noi în încercarea de a recăpăta acea stare.

Multe substanțe nutritive sunt distruse prin gătire, de aceea o dietă bogată într-o varietate de legume proaspete, fructe, nuci, semințe și varză este cea mai bună.

Beți apă între mese

waterNu beți cu o jumătare de oră înaintea mesei și așteptați o oră după masă până să conumați apă. Când hrana ingerată este îmbibată cu lichid, saliva, sucul gastric și cel intetinal se diluează și digestia este oprită. Pentru a îmbunătăți digestia prin îngroșarea mucoasei stomacului, este recomandat să beţi unul sau două pahare de apă călduță cu o jumătate de ora inainte de fiecare masă.

foodEvitaţi mâncărurile sărate

Folosirea în exces a sarii pune o povară mare asupra rinichilor, creşte riscul de apariţie a cancerului, întăreşte arterele  și împiedică circulația.

Nici fierbinte; Nici rece

Recele paralizează stomacul. Dacă hrana este rece, energia va fi extrasă din sistemul imunitar pentru a încălzi mâncarea înainte ca digestia să poată avea loc. Cu cât apa este mai rece, cu atât stomacul suferă mai mult. Lichidele reci administrate în timpul meselor,  vor bloca digestia până când  sistemul va transfera suficientă căldură în stomac pentru a-i permite să-şi reia corect activitatea.

ice-creamsoupCăldura dezechilibrează activitatea stomacului şi crează aciditate. Stomacul este grav afectat de o cantitate mare de mâncăruri şi băuturi fierbinţi. Astfel, gâtul și organele digestive și prin ele şi celelalte organe ale corpului, sunt slăbite. Practica de a manca alimentele cât de fierbinţi pot fi înghiţite și mai ales de a consuma băuturi fierbinţi, înainte sau după masă, este o cauză activă a constipației. 

Să aveți poftă!

"Gustați și vedeți ce bun este Yahuwah: binecuvântat este omul care se încrede în El." —Psalmi 34:8

children eating watermelonEste important să savuraţi ceea ce manancaţi. Dacă mâncați mecanic, corpul dumneavoastră nu va reuși să primească hrană adecvată. Pentru ca produsele alimentare să fie bine digerate, enzimele și sucurile digestive trebuie să fie secretate în cantitatea potrivită, la momentul potrivit. Daca nu vă este foame, sau nu vă bucuraţi de produsele family meal timealimentare, sucurile digestive nu vor curge în mod corespunzător, astfel mâncarea nu va fi digerată cum trebuie. Asimilarea este îmbunătățită atunci când ne bucurăm de masă. ”Mai bine un prânz de verdeţuri şi dragoste, decat un bou îngrăşat şi ură” (Proverbe 15:17).

Cereţi binecuvântarea Domnului, apoi măncaţi cu o inimă recunoscătoare

La ora mesei lepădaţi-vă de griji şi nelinişti, mâncaţi încet și cu o inimă plină de recunoștință față de Yahuwah pentru toate binecuvântările Sale. Cele mai dorite alimente din lume pot putrezi in stomacul celui care este perturbat psihic. Relația corp-minte nu poate fi separată. Stările deprimante interferează capacitatea organismului de a asimila hrana.

 mealtime prayerNeurofiziologii au descoperit că oamenii care mănâncă cu recunoştinţă în inimă au o digestie mai eficientă şi mai completă decât cei care sunt distraşi atunci cand servesc masa. Fiind recunoscător pentru produsele alimentare, crește activitatea gastro-intestinală, producţia de enzime digestive și de acid. A mânca cu o inimă recunoscătoare nu înseamnă rostirea unei rugăciuni înainte de masă și apoi să mâncăm  în timp ce ne uităm la televizor, citind o revista  sau având o discuţie aprinsă cu o persoană. Înseamnă să fiți recunoscători pentru mâncarea dumneavoastră cu fiecare înghiţitură.

În plus, gândurile și sentimentele dumneavoastră despre ceea ce manancaţi sunt la fel de importante ca alimentul în sine. Dacă sunteți în mod constant îngrijorat de faptul că alimentele pe care le mâncaţi vă pot face rău, atunci cu siguranţă așa se va întâmpla, chiar dacă sunt simple şi sănătoase. După ce I-aţi cerut lui Yahuwah să binecuvânteze mâncarea, credeţi că El a auzit rugăciunea, și mâncaţi liniştiţi.

7. SECRETELE ODIHNEI

Aveţi un termen limită pentru a finaliza ceva. Decideţi sa înfrângeţi  căscatul și continuaţi prin noapte. Sigur că este deja târziu, dar beţi o cafea şi continuaţi. Corpul dumneavoastră, desigur, se luptă să ţină pasul. Fie că vă daţi seama sau nu, creierul a început deja să verifice dacă este noapte. După aproximativ 18 ore fără somn, timpul de reacție începe să încetinească de la ¼ de secunda la ½ de secundă și apoi mai mult.

Pe cine putem învinui pentru că nu dormim destul?

Ar trebui să fie Thomas Edison. Înainte de a inventa becul oamenii dormeau o medie de zece ore pe noapte. Astăzi media este de șapte ore sau mai puţin deoarece am învățat să ignorăm apelulbabyorganismului pentru somn. Când ne este sete, bem. Când  ne este foame, mâncăm. Dar atunci când suntem obosiți,  de multe ori lucrăm abuzând de corpurile noastre, până la punctul de epuizare. Aceasta este una dintre cele mai mari obstacole în calea recuperării.

Odihna este una dintre cele mai de bază  aspecte ale vindecării cunoscute omenirii. Care este lucru pe care vrem cel mai mult să îl  facem atunci când suntem bolnavi? Să ne întindem pe jos. Natura va restabili vigoarea și forța organismului  în timpul orelor de somn, în cazul în care legile sale nu sunt încălcate.

"… dacă doarme, are să se facă bine." —Ioan 11:12

Pierderea a doar trei ore de somn poate înjumătăţii eficacitatea sistemului imunitar. În plus, Institutul de Medicina a emis un raport care a confirmat legături clare între privarea de somn și riscuri crescute de hipertensiune, diabet, obezitate, depresie, atac de cord şi accident vascular cerebral. Un studiu inovator din 1999 a arătat că după şase zile cu  doar patru ore de somn, voluntari sănătosi au căzut într-o stare pre-diabetică. Somnul oferă deasemenea inimii șansa de a se odihnii, iar cei care dorm mai puțin de șase ore pe noapte au şanse cu 66 la suta mai mari să sufere de hipertensiune arterială.

În funcţie de calitatea somnului poate fi modificat grav echilibrul de hormoni din corpul nostru. Acest lucru poate perturba apoi ciclul nostru de somn / trezire (ritmul circadian). Un ritm circadian perturbat poate influența progresia cancerului prin schimbări în hormoni, cum ar fi melatonina, pe care creierul o produce în timpul somnului.

Natura va restabili vigoarea si forţa organismului atunci cand dormiţi, dacă legile sale nu sunt încălcate.

Având în vedere că activitatea de construire a corpului și a minții are loc în timpul orelor de odihnă, este esențial, în special în rândul tinerilor, ca somnul să fie regulat și din abundență. În timpul somnului, creierul continuă să învețe refăcând conexiunile memoriei, rezultând într-o performanță mai rapidă și mai precisă, după o noapte de somn bun. Un somn bun poate îmbunătăți memoria cu 30 procente. După o zi de lucru celula creierului este epuizată; dar după o noapte de somn bun este odihnită și gata să-și reia activitatea normală. Acest lucru poate fi demonstrat cu microscopul. După muncă, o celulă nervoasă se contractă și micile granule din protoplasma sa dispar. După odihnă, acestea îşi revin și granulele sunt restaurate.

Un somn bun vă ajută să vă controlați pofta de mâncare. Doi hormoni vă reglează pofta de mancare: unul vă spune când vă este foame (ghrelin), celălalt vă spune atunci când sunteţi sătul (leptina). Când nu dormiţi suficient are loc o scădere a producției de hormon "sătul" și o creștere a producției de hormon "foame" încurajându-vă să măncaţi mai mult.

Cât de mult ar trebui să dormiţi?

sleepDupă monitorizarea a peste un milion de participanți timp de șase ani, cel mai mare studiu făcut pe durata somnului şi a mortalitaţii a constatat că cei care au dormit aproximativ șapte ore pe noapte au avut cea mai mare rată de supravieţuire. Cei care au dormit mai puţin de 4,5 ore pe noapte au stat cel mai rău la acest capitol. Nouă ore de somn sau mai mult în fiecare noapte, de asemenea au fost asociate cu un risc de mortalitate mai mare (Proverbe 20:13). Experții tind să fie de acord că majoritatea oamenilor au nevoie de aproximativ opt ore de somn pe noapte.

Cum pot dormi mai bine?

 Pentru a dormi bine, trebuie să lucraţi bine. „Dulce este somnul lucrătorului, fie că a mâncat mult, fie că a mâncat puţin; dar pe cel bogat nu-l lasă îmbuibarea să doarmă.” (Eclesiastul 5:12). Lenea este cauza multor boli. Mai degrabă decât a lua un somnifer dăunător, mai bine faceţi muncă fizică obositoare, în aer liber, în fiecare zi. Se vă abțineţi  de la toate stimulente (cofeină, alcool, tutun, alimente picante). Evitați să mâncați ceva cu câteva ore înainte de culcare.

Intervalele regulate pentru a merge la culcare și pentru a vă trezi sunt de foarte mare ajutor. Cel mai bun interval pentru a merge la culcare este între 8:00 şi 9:00 PM. Cel mai adânc somn este între 9:00 şi 12:00 PM.  Organismul, în special glandele suprarenale, se reîncarcă cel mai mult între 11:00 şi 01:00 PM.

Asigurați-vă că ochii vă sunt expusi  la lumina soarelui în fiecare dimineață, acest obicei îmbunătățește producţia de melatonină. Dormiţi în întuneric complet (acoperiţi-vă ochii pentru a nu patrunde lumina). Chiar și o mică rază de lumină în timpul nopții poate afecta ritmul cardiac și producția glandei  pineală de melatonină (hormonul  anti-îmbătranire  numarul unu din corpul dumneavoastră) şi serotonina (hormonul fericirii).

O relaxantă scufundare în apă caldă vă va ajuta să vă recreați după o zi stresantă. Beţi o ceașcă sau două, la alegerea dumneavoastră, de ceai calmant din plante.

Odihna înseamnă mult mai mult decât un somn bun

landscape"Veniți singuri la o parte ... și odihniți-vă puțin." (Marcu 6; 31) Este important să aveţi timp pentru odihnă, contemplare și recreere (nu pentru amuzament). Recreere este re-creativ; se reîmprospătează mintea și corpul permițându-ne să ne întoarcem cu o nouă vigoare la munca serioasă a vieții. Amuzamentul, pe de altă parte, este căutat de dragul plăcerii și este dus adesea la extrem; absoarbe energiile care sunt necesare pentru munca utilă și, prin urmare, se dovedește o piedică în calea succesului adevărat al vieții.

Recreerea este indispensabilă pentru cei care sunt angajați în muncă fizică și este încă și mai importantă pentru cei a căror muncă este, în principal, intelectuală. Recreerea de care beneficiază cei din jurul tau este cea mai  folositoare. Petrecerea timpului în aer liber, în natură, printr-o formă de exercițiu fizic este o cale excelentă de agrement (drumeții, picnic, înot, etc.).

Uitatul la TV nu este o sursa buna de recreere. O analiză a treizeci și cinci de studii științifice diferite a identificat nu mai puțin de cincisprezece efecte negative asupra sănătății asociate cu vizionarea timp de multe ore a programelor de la televizor. Printre aceste efecte negative se numară  problemele de inima, cancer, diabet, autism, boala Alzheimer, leziuni ale vederii și dificultăți de somn.

Sabatul

 „Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Yahuwah. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Yahuwah de lucrările Sale.” – Evrei 4:9, 10

Yahuwah a desemnat pentru noi o zi de odihnă şi închinare adusă Lui. După ce Yahuwah a finalizat crearea pământului în șase zile, El s-a odihnit pentru a ne da un exemplu: „În ziua a şaptea, Elohiym  Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse. Elohiym a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.” (Geneza 2:2,3)

Yahuwah ar fi putut realiza creația cu un singur cuvânt, dar El a ales să folosească șase zile, să ne dea Sabatul. Sabatul este mai presus de celorlalte nouă porunci, pentru că este stabilit prin exemplul dat de Însuși Legiuitorul.

 „Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău: Dar ziua a şaptea este ziua Sabatului lui Yahuwah, închinată Lui: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.” – Exodul 20:9, 10

Yahushua a spus: Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.” (Matei 5:17, 18).

Sănătatea noastră este binecuvântată atunci când ne odihnim în ziua de Sabat a lui Yahuwah: „Fiule, nu uita învăţăturile mele şi păstrează în inima ta sfaturile mele: Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace.” (Proverb 3:1, 2). Pentru a ne bucura de o sănătate perfectă, vom fi binecuvântați să ținem ziua binecuvântată şi sfinţită de Creatorul nostru.

8. CEL MAI IMPORTANT OBICEI

 „Încrede-te în Yahuwah din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L  în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările.” – Proverb 3:5, 6

Corpul dumneavoastră a fost conceput pentru a face față stresului doar în cazuri rare de urgență (lupta-sau-zbor), prin eliberarea de hormoni. Nu aţi fost creaţi pentru a face față stresului cronic zilnic. Fiecare picătură din aceşti hormoni de stres pompaţi în mod nejustificat în organism este o otravă care distruge treptat sistemul imunitar. Eliberarea continuă a acestor hormoni ridica tensiunea arterială și concentraţia de zahăr din sânge crescând riscul de boli de inimă si diabet. Stresul este cauzat de frică și îngrijorare din cauza lipsei de încredere. Dar dacă v-aţi da seama că niciun oftat care este respirat, nicio durere care este simţită, nicio întristare care străpunge sufletul, ci doar zvâcnirea care vibrează pentru inima iubitoare a Tatălui Ceresc, atunci aţi avea întotdeauna încredere în El, știind că tot ceea ce apare în drumul dumneavoastră este permis de El pentru binele vostru. Aţi putea fi la fel de slabi cum a fost femeia care s-a atins de poala hainei lui Yahushua; dar dacă vă simțiți dependența de El și veniţi la El cu credinţa, El va răspunde la fel de repede cum a simţit acea notă de credinţă. Momentul de necesitate al omului este oportunitatea lui Yahuwah.

Momentul de necesitate al omului este oportunitatea lui Yahuwah.

Dacă ați merge fără teamă, trebuie să știți că mâna lui Yahushua  va ţine strâns mana dumneavoastră. Și dumneavoastră puteţi şti acest lucru căutând Cuvântul viu al lui Yahuwah și ascultând de el. Făceţi-vă timp pentru rugăciune, și când vă rugați, să credeți că Yahuwah vă aude. Împletiţi rugăciunile cu credință. Poate nu veţi simţii în orice moment  răspunsul imediat; însă atunci credința dumeavoastră este pusă la încercare. Sunteți  încercaţi pentru a vedea dacă aveţi credinţă  în Yahuwah, dacă aveți o credință vie și statornică. "Credincios este Cel ce va chemat,și va face lucrul acesta." (1 Tesaloniceni 5:24). Mergeți pe cărarea îngustă a credinței. Nu vă încredeți în credința voastră, ci  în toate promisiunile lui  Yahuwah.  Încredeți-vă în Yahuwah orbește. Acesta este timpul să aveți credință. Nu ascultați de sentimentele dumneavoastră. Nu vă puneți încrederea în om.

 „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară.” – Matei 11:28-30, subliniere adăugată

 „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar lucrurile sunt cu putinţă lui Yahuwah.” – Marcu 10:27

 „Iată, Eu sunt Yahuwah, Eloah al oricărei făpturi. Exista ceva prea greu pentru Mine?” – Ieremia 32:27

Yahushua a spus: „Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.” – Ioan 15:7 subliniere adăugată

 „Și orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui, și facem ce este plăcut înaintea Lui." – 1 Ioan 3:22

”Celui cu inima tare, Tu-i oferi pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” – Iasia 26:3

 „A oprit furtuna, a adus liniştea şi valurile s-au potolit.” – Psalmi 107:29

Vindecarea nu poate avea loc fără Yahuwah


Este puterea de vindecare a lui Yahuwah cea care trece prin toată natura. Dacă un copac este tăiat, un os rupt sau un deget rănit, natura începe imediat să repare prejudiciul. Chiar înainte de a exista nevoia, agenți de vindecare sunt disponibili pentru a realiza munca lor de restaurare.

Atunci când oricare parte a corpului este rănită, un proces de vindecare începe de îndată; agenții naturii sunt prezenți acolo pentru a reface starea de sănătate. Dar puterea de lucru prin intermediul acestor agenți este puterea lui Yahuwah lucrând pentru a ne ține în viață, a ne reconstrui și a ne reface. Toată puterea dătătoare de viață este de la El. Când cineva îşi revine din boală, Yahuwah este Cel care-l vindecă. Boala, suferința și moartea sunt toate lucrările unei puteri antagoniste.

Rezumatul celor 8 Obiceiuri pentru o mai bună sănătate:

1. Încredere în Yahuwah

4. Apă

7. Alimentația

2. Raze de soare

5. Exercițiu fizic

8. Odihna

3. Aer

6. Cumpătarea


Cei mai eficienți agenţi pentru Combatea Boli, uitate

În acest moment, ar fi inutil să vă opriţi aici fără a aborda puterea minţii dumneavoastră pentru refacere și sănătate. Gândurile trebuie să fie controlate, pentru că ele au o influență puternică asupra sănătății și sunt cei mai eficienți agenţi de combatere a bolii. Puterea electrică a creierului, promovată de activitatea mentală, vitalizează întregul sistemul, și, astfel, este ajutorul cel mai prețios pentru a rezista bolii.

A îndrepta mintea cuiva împotriva bolii, este arta supremă a medicinii. Sădiţi curaj şi scop într-o persoană, și puterea minţii va izgoni bolile. Voinţa este un alt nume pentru forţa de viaţă. Barbații cu voință puternică rezistă și combat bolile. Imaginația induce în eroare de multe ori, și atunci când îi este îngăduit, aduce forme severe de boală.

Boala psihică predomină pretutindeni. Nouă zecimi din bolile de care suferim au fundamentul lor aici. Nouazeci la sută din boli sunt declanșate, în cea mai mare parte, din cauza stresului mental și a vinovăție.

9. Opt paşi mentali pentru o sănătate mai bună

Care este cel mai bun medicament pentru corpurile şi minţile bolnave?

1. IERTAREA

the crossNu se poate experimenta binecuvântarea deplină a sănătății fără a experimenta mai întâi iertarea lui Yahuwah. Amintiți-vă că păcatul este prima cauză a bolii, deoarece, dacă păcatul nu ar fi existat nici boala nu ar fi existat. Povara vinovăției, cu neliniște și dorințe nesatisfăcute, este fundamentul multor maladii.

În Biblie, paraliticului a găsit în Yahushua vindecare atât pentru suflet cât și pentru trup. Vindecarea spirituală a precedat refacerea fizică. Această lecție nu ar trebui să fie trecută cu vederea; iertarea este legată de vindecarea fizică. Este o  pace, o bucurie şi o odihnă de nedescris în conștiință pentru păcatele iertate. Sunt mulţi în zilele noastre care suferă de boli fizice, care, la fel ca paraliticul, simt dor pentru mesajul, "Păcatele tale îți sunt iertate." Ei nu pot găsi alinare până când nu ajung la Vindecătorul sufletului. Pacea pe care numai El o poate oferi dă vigoare minții și sănătate trupului.

Yahuwah promite că „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9). „Întoarce-te la Yahuwah Eloah al tău! Căci ai căzut prin nelegiuirea ta. Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Yahuwah. Spuneţi-I: Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă.” Yahuwah raspunde, „Le voi vindeca vătămarea adusă de neascultarea lor, îi voi iubi cu adevărat; căci mânia Mea s-a abătut de la ei” (Osea 14:1, 2, 4). Ce poate face o inimă să fie atât de ușoară, ce poate raspandi atat de mult soare prin suflet, ca sensul păcatelor iertate? Pacea lui Yahushua este viață și sănătatea.

 „O inimă care nu iartă nu poate fi vindecată.”

Cu toate acestea, în cazul în care ne așteptăm ca rugăciunile noastre să fie ascultate atunci când ajungem să cerem mila și binecuvântarea lui Yahuwah, trebuie să iertăm și noi pe alții în același fel și în aceeași măsură cum sperăm să fim iertați. Cum ne putem ruga, "și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri", și totuși să nutrim un spirit neiertător? (Matei 06:12). Vom avea nevoie de dragostea lui Yahushua, pentru că nu trebuie să nutrim un spirit neiertător. O inimă care nu iartă nu poate fi vindecată. Este dragostea de Yahuwah care ne atrage la El, și acea dragoste nu poate atinge inimile noastre fără a crea dragoste pentru frații noștri.

2. O CONŞTIINŢĂ CURATĂ

 „Fiule, ia aminte la cuvintele mele; pleacă-ţi urechea la vorbele mele. Să nu se depărteze cuvintele acestea de ochii tăi; păstrează-le în fundul inimii tale. Căci ele sunt viaţă pentru cei ce le găsesc şi sănătate pentru tot trupul lor.” – Proverbe 4:20-22

Există o asociere strânsă între ființa fizică și suflet. Când o ființă umană este în armonie cu Yahuwah puține probleme ale corpului fizic sunt de nerezolvat. Căci cu ajutorul Lui nimic nu este imposibil.

Este sănătate în ascultarea legii lui Yahuwah. Conştiinţa lucrului drept făcut este cel mai bun medicament pentru corpurile şi minţile bolnave. Binecuvântarea specială a lui Yahuwah care se odihneşte asupra primitorului este sănătate și putere. O persoană a cărei minte este liniștită și împlinită în Yahuwah este pe calea însănătoșirii.

„Fiule, nu uita învăţăturile mele; şi păstrează în inima ta sfaturile mele: Căci ele îţi vor lungi zilele şi anii vieţii tale şi-ţi vor aduce multă pace... Aceasta va aduce sănătate trupului tău şi răcorire oaselor tale.” (Proberbe -3:1, 2, 8). Aceasta este o promisiune puternică, deoarece aici Yahuwah promite că, dacă îi vom da ascultare, El ne va binecuvânta cu o digestie excelentă "sănătate pentru centrul corpului tău" și o imunitate puternică a "măduvei oaselor tale" (celulele sistemului imunitar se formează în măduva osoasă) . Interesant, acestia sunt cei doi factori principali necesari pentru o sănătate bună.

O conștiință curată combinată cu voioșie, sunt mai bune decât medicamentele, ca agenți eficienți, în restabilirea sănătaţii.

3. O INIMĂ FERICITĂ

 „Bucuria lui Yahuwah este puterea ta.” – Neemia 8:10

catEste un adevăr fiziologic în Scriptură -adevăr pe care trebuie să-l luăm în considerare-  : „O inimă veselă este un bun leac.” (Proberbe 17:22, subliniere adăugată).

Gândurile noastre sunt alimentele cu care creierul nostru se hrăneşte. Aşa cum putem  mânca alimente care fură din corpurile noastre, cum ar fi zahărul; putem avea gânduri care, de asemenea, fură din corpurile noastre, cum ar fi furia. Avem posibilitatea de a alege ceea ce gândim, și în acest sens, vom alege intre sănătate si boală.

Redford Williams, MD, autor al carţii Anger Kills, a scris: "Supărându-vă este ca şi cum aţi lua o doza mica de otravă cu acţiune lentă în fiecare zi din viaţa dumneavoastră. "Durerea, anxietatea, nemulțumirea, remușcarea, vina, neîncrederea, toate tind să descompună forţele vitale și să invite decăderea și moartea.

În cartea sa” Anatomy of an Illness” ,Norman Cousins descrie recuperarea lui din spondilită anchilozantă, o boală de "etiologie necunoscută", cu o șansă de supraviețuire de una din 500. În încercarea disperată de a supraviețui, Cousins a respins terapia cu pastile, a făcut rost de un proiector și se amuza vizionând filme vechi de comedie. El a urmat o  presupunere pe care a găsit-o citind cartea lui Dr. Hans Selye „Stresul vieții”, și astfel starea lui de spirit schimbată, ajutată de râs, dieta îmbunătătțtă și propria sa determinare, au fost punctul de cotitură prin care, în câteva luni, a revenit la o stare de  sănătate deplină.

Se spunea că un râs copios pe zi poate ţine doctorul departe. Râsul are beneficii nenumărate. Aceasta crește fluxul de sânge la fel de mult ca un antrenament de 15 - 30 de minute. Se dovedește un factor puternic anti-stres, scade riscul de atacuri astmatice, crește rezistența, ameliorează durerile artritice și ne ajută să avem un somn bun. De asemenea, din moment ce după râs nivelul de serotonina urcă, atunci acesta este un antidot eficient pentru depresie. Studiile au arătat că, până şi  bebelușii cu eczeme alăptați la sân, experimentează simptome mai blânde dacă mamele lor râd cu câteva ore înainte să-i hrănească.

 „Toate zilele celui nenorocit sunt rele: dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.” – Proverbe 15:15

Cum pot fi fericit dacă nu ma simt astfel?


Veselia este creată luând în considerare binecuvântările de care ne bucurăm ca și copii ai lui Yahuwah. Putem obține, de asemenea, fericire prin plăcerea de a îi binecuvânta pe alții.

Ce gânduri ar trebui să am pentru a oferii sănătate trupului şi sufletului?

 „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.” – Filipeni 4:8

Dar mă simt dominat de gânduri negative ...

Ați putea închide toate ușile pentru gândurile negative prin ridicarea sufletului în prezența lui Yahuwah, prin rugăciune sinceră în timp ce sunţineţi această fîgăduință în credință: „Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Yahuwah, şi orice gând îl facem rob ascultării de Yahushua.” (2 Corinteni 10:5)

4. RECUNOȘTINȚĂ

 „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Yahuwah, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” – Filipeni 4:6

Viaţa este un „dar de la Yahuwah.” Eclesiastul 3:13

child picking flowersFiecare binecuvântare vine din mâna bogată a lui Yahuwah și nimic nu tinde să promoveze sănătatea trupului și a sufletului mai mult decăt un spirit de recunoștință și laudă. Este o datorie pozitivă de a rezista melancoliei, găndurilor și sentimentelor de nemulțumire-la fel cum este datoria noastră de a ne ruga.

„Mulţumiţi lui Yahuwah pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Yahushua, cu privire la voi.” (1 Tesaloniceni 5:18). Această poruncă este o asigurare că, până și lucrurile care par a fi împotriva noastră vor lucra spre binele nostru. „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Yahuwah, şi anume spre binele celor ce  sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). Yahuwah nu ar dori sa fim recunoscători pentru ceea ce ne-ar face rău.

Mulți nu lăsă cazurile lor în mâna lui Yahuwah; încurajează slăbiciunea și boala făcându-şi griji pentru ei înșiși. Dacă aceștia ar înceta şi s-ar ridica deasupra nemulțumirilor, depresiei și tristeții, recuperarea lor ar fi mult mai sigură. Aceștia ar trebui să-şi amintească cu recunoștință cât timp s-au bucurat de binecuvântarea sănătății; și acest avantaj ar trebui sa se întoarcă la ei, nu trebuie să uite că sunt sub obligațiile reînnoite către Creatorul lor. Când au fost vindecați  cei zece leproși, numai unul sa întors la Yahushua și l-a gloricat. Să nu fim la fel ca cei nouă nerecunoscători ale căror inimi nu au fost atinse de mila lui Yahuwah.

Ce Se Va Întâmpla Când Încep Să-L Slăvesc pe Yahuwah?

Yahuwah dorește ca noi să amintim bunătatea Lui și să spunem despre puterea Lui. El este onorat prin exprimarea laudei și mulțumirii. El spune, „Cine aduce mulţumiri ca jertfă, acela Mă proslăveşte” (Psalmi 50:23). Yahuwah dorește ca întreaga viață a poporului Său să fie o viață de slavă. Astfel, calea Lui este făcută „ca să se cunoască pe pământ,” „măntuirea- Lui- printre toate neamurile” (Psalmi 67:2).

„Yahuwah să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” – Psalmi 37:4, subliniere adăugată

5. PUTEREA RUGĂCIUNII

prayerNu vă îngrijorați în schimb spuneţi-vă problemele lui Yahuwah, în rugăciune. Păstrați nevoile, bucuriile, necazurile, grijile și temerile înaintea Tatălui vostru din ceruri. Nu Îl puteţi împovăra; Nu-L puteţi obosi. Cel care numeră perii capului tău nu este indiferentă față de nevoile copiilor Săi. „Yahuwah este plin de milă şi de îndurare” (James 5:11)

Inima lui iubitoare este atinsă de durerile noastre chiar și prin exprimarea acestora. Aduceţi la El tot ce vă frământă mintea. Nimic nu este prea mare pentru El să poată fi suportat de El, pentru că El ține lumile, El domnește peste toate activitățile universului. Nimic din ceea ce în vre-un fel se referă la pacea noastră nu este prea mic pentru ca El să observe. Nu există niciun capitol în experiența noastră prea întunecat ca El să nu o citească; nu există nicio încurcătură prea dificilă pentru ca El să nu o desluşească. Nicio nenorocire nu se poate întâmpla celui mai mic dintre copiii Săi, nicio anxietate nu le hărțuieşte sufletul, nicio bucurie sau veselie, nicio rugăciune sinceră nu scapă printre buze, pe care Tatăl nostru Ceresc să nu observe, sau care pentru El să nu prezinte importanță. ”El tămăduiește pe cei cu inima zdrobită, și le leagă rănile.” (Psalmi 147: 3)

Relația dintre Yahuwah și fiecare suflet este la fel de distinctă și deplină ca și cum nu s-ar afla un alt suflet pe pământ care să împărtăşeasca preocuparea Lui, niciun alt suflet pentru care a dat pe Fiul Său preaiubit.

Yahushua promite:” Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” (Matei 21:22). El mai spune:” Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.” (Ioan 15:7). „Rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav, și Yahuwah îl va ridica; și dacă are păcate, acestea îi vor fi iertate” (James 5:15).

Rugăciunea continuuă este unirea neîntreruptă a sufletului cu Yahuwah, astfel că viața curge de la Yahuwah în viața noastră; și din viața noastră, puritatea și sfințenia curge înapoi la Yahuwah. Nu există niciun moment sau loc care nu este potrivit pentru a ne ruga lui Yahuwah. Perseverența în rugăciune a fost făcută condiție de a rugăciunii ascultate.

Cel care numeră perii capului tău nu este indiferent față de nevoile copiilor Săi.

Cum pot să știu dacă rugăciunea chiar funcționează, Fără a crede în puterea rugăciunii?

Larry Dossey, MD, în cartea sa ”Healing Words” (Cuvinte de vindecare), a descris "una dintre cele mai bune secrete păstrate în știința medicală: Beneficiile rugăciunii. "Dr. Dossey definește rugăciunea completă ca fiind" un sentiment de iubire, compasiune și empatie față de alții ", și explică faptul că rugăciunea este" o metodă puternică și legitimă (chiar dacă adesea trecută cu vederea) de vindecare."Dossey folosește o gamă impresionantă de dovezi pentru a arăta că rugăciunea poate avea un efect pozitiv asupra sănătății. Un studiu realizat in 1988 în San Francisco a investigat efectul rugăciunii asupra sănătății cardiovasculare a 393 de pacienți cu îngrijire-coronariană. Necunoscut pacienților implicația fost faptul că, o parte dintre ei se-a rugau, iar celălaltă nu. La sfârșitul studiului de zece luni, grupul care s-a rugat a prezentat de cinci ori mai puține șanse să solicite antibiotice și de trei ori mai puține șanse să dezvolte o afecțiune de tipul pneomoniei.

În numarul din octombrie 2001 al Jurnalului de Sanatate a Reproducerii, cercetatorii de la Universitatea Columbia - au exprimat o profundă surpriză față de propriile constatări - au anunțat că atunci când străinii s-au rugat pentru femeile care au mers la o clinica de fertilitate, femeile au avut de doua ori rata unei sarcini în comparaţie cu femeile pentru care nu s-a rugat nimeni.

 „ ... dar cuvântul care le-a fost propovăduit nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credinţă la cei ce l-au auzit.” – Evrei 4:2

6. IUBIND PE ALŢII

REGULA DE AUR:

rabbitchildrenOamenii de știință pun grupuri de iepuri în cuști, îi hrănesc căteva luni de zile cu alimente care au un nivel ridicat de colesterol,  iar apoi îi testează. Pentru cea mai mare parte, rezultatele nu au fost surprinzatoare. Din cauza dietei sărace, iepurii au acumulat foarte mult colesterol în vene si artere. Toţi în afara de cei din cușca inferioară. Cercetatorii s-au întrebat de ce doar acei iepuri nu au fost afectaţi de dieta săracă? Cercetatorii au verificat în continuare și au constatat că unul dintre însoțitorii de laborator de sex feminin a dezvoltat o simpatie pentru iepurii din această cușcă.

După înregistrarea informațiilor de cercetare cu privire la iepuri, ea le-a dat personal atenție, luându-i afară din cușcă, curăţindu-i, mângâindu-i, și jucânduse cu ei. A făcut asta în fiecare zi.

Cercetatorii s-au gândit că acest lucru a fost fascinant și au decis să pună în aplicare "dragostea" variabilă pe o scară mai largă. De data aceasta au pus trei grupuri de iepuri (A, B, și C), în trei cuști separate, și le-a hrănit cu alimente grase. În fiecare zi, ei au luat grupa A din cusca lor și s-au jucat cu ei pentru o perioadă de timp, i-au îmbrățișat, curăţat și mângâiat. Apoi grupul B a fost atins din când în când si grupul C, deloc.

Când experimentul a fost terminat și cercetătorii au testat toate cele trei grupe, au descoperit că grupa C a avut o mare acumulare de colesterol, grupa B a avut o mai mică acumulare de colesterol, și-deloc surprinzator-grupa A a avut în mod semnificativ cea mai redusă acumulare de colesterol. Singura variabilă a fost cât de multă atenție și îngrijire  au primit ipurii din cele trei grupe.

Un adevăr de bază pare să fie desprins din această cercetare:  Deși iepurii au mâncat aceeași mâncare nesănătoasă, cei care au avut parte de atenție și dragoste au dezvoltat metode mai eficiente de a gestiona produsele alimentare nesănătoase pe care le mâncau. Cu alte cuvinte, a existat o legatura semnificativă între iubire și sănătatea fizică.

Iubirea pe care Yahushua o răspăndeşte prin întreaga ființă este o putere dătătoare de viață. Fiecare parte vitală-creierul, inima și nervii-este atinsă cu vindecare. Prin aceasta, cele mai înalte energii ale ființei sunt trezite la viață. Ea eliberează sufletul de vinovăție, tristețe, anxietate și de îngrijorare, care zdrobesc forțele vitale. Cu ea vine liniștea și calmul. Ea inspiră în suflet bucuria sănătaţii, care nu poate fi distrusă de nimic pământesc.În timp ce primim dragostea lui Yahushua și experimentăm darurile bogate ale harului Său devenim datori (Romani 1:14) și suntem chemați să împărtășim și altora ceea ce am primit.

"Oferirea de iubire este un leac puternic."

Când iubești pe alții, sistemul imunitar este energizat pentru a lupta împotriva bolii. Dragostea schimbă căile chimice ale creierului consolidând rezistenţa organismului tău.

 Există Cineva Pe Care Pur şi Simplu Nu Îl Pot Iubi, Ce Pot Face? 

Există mai multe modalități de a dezvolta apreciere și dragoste pentru o persoană, dar una dintre cele mai eficiente modalități este de a aduce acea persoană la tronul harului. Este dificil să îți displacă cineva pentru care te rogi. Yahuwah vă schimbă inima dacă vă rugați pentru acea persoană. Incearcați!

De asemenea, este important a accepta persoana așa cum este, mai degrabă decât pentru ceea ce nu este. Ne-ar părea rău dacă nu am vedea calităţile şi punctele forte pe care fiecare persoană le are.

7. LUCRAREA SAMARITEANULUI

 „Iată postul plăcut Mie: dezleagă lanţurile răutăţii, deznoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte şi slava te va însoţi.” – Isaia 58:6-8.

Un om călătorind  într-o zi de iarnă prin galerii adânci de zăpadă a devenit amorțit de frig, frig ce i-au înghețat aproape imperceptibil puterile sale vitale. El era  aproape să moară înghețat, și a fost pe cale de a renunţe la lupta pentru viață  când a auzit gemetele unui alt om-călător, care era, de asemenea aproape de a pierii de frig. Simpatia lui a fost trezită și s-a hotărât să-l salveze. El childi-a dezmorţit membrele reci ca gheața și după un efort considerabil l-a ridicat în picioare. Cum bolnavul nu a putut sta, l-a purtat în brațele pline de simpatie prin galeriile adănci prin care nu crezuse că ar fi putut merge singur.

După ce şi-a dus tovarășul de călătorie într-un loc sigur, adevărul l-a strafulgerat şi avea să-şi dea seama că, salvăndu-l pe aproapele său, s-a salvat şi pe el. Eforturile sale de a ajuta un semen i-a înviat sângele care îngheţase în propriile sale vene, și a trimis o căldură sănătoasă către extremitățile corpului său.

Ajutând pe alţii ne ajutăm pe noi înșine.

A face bine este un excelent remediu pentru boală. Plăcerea de a face bine altora dă o strălucire sentimentelor, care emit prin nervii și accelerează circulația sângelui inducând sănătate mintală și fizică.

Dacă mintea este liberă și fericită, dintr-o conștiință a lucrului bine făcut și un sentiment de satisfacție în a provoca fericire altora, se creează o voioșie care va reacționa asupra întregului sistem, cauzând o circulație mai liberă a sângelui și o tonifiere a întregului corp. Binecuvântarea lui Yahuwah este o putere de vindecare, iar cei care fac bine altora, din abundenţă, vor conștientiza acea minunată binecuvântare atât în inimă cât și în viață.

O viață fără scop este o moarte vie.

Unul dintre cele mai sigure obstacole în vindecarea celor bolnavi este centrarea atenției asupra lor. Mulţi invalizi simt că toată lumea ar trebui să le ofere simpatie și să-i ajute, când de fapt ar trebui sa-şi întoarcă atenţia de la ei şi să se gândească la şi cum să ajute pe altcineva.

Yahuwah ne împarte binecuvântările Sale să putem da şi altora. Când ne rugăm pentru pâinea noastră de zi cu zi, El privește în inimile noastre pentru a vedea daca vom împărtăși cu cei care sunt mai nevoiași decât noi înșine.

Văduva și orfanul au cele mai puternice revendicări asupra dulcei noastre simpatii (James 1:27). Ei sunt obiectele atenţiei speciale a lui Yahuwah. Ele sunt împrumutate Yahushuaienilor în încredere pentru Yahuwah. A iubi și a muncii este suma viații și totuși cât de mulți trăiesc care nici nu muncesc si nici nu iubesc.

8. CUVINTELE DULCI

 „Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase.” – Proverbe 16:24

Care Este Importanţa Cuvintelor Frumoase?

honey combÎn cartea lor ”Food and Love”, Gary Smalley și Rex Russell au compilat următoarea cea mai relevantă cercetare: Studiile medicale au cercetat efectul divergențelor  cronice asupra sănătății unei persoane și au descoperit că atât cuplurile cât și colegii de cameră care se ceartă frecvent tind să aibă mai multe boli decât  oamenii care trăiesc în relații amiabile. Cei care se ceartă constant suferă o diminuare a sistemelor lor imunitare și sunt în general mai puțin sănătoși decât cei care reacționează pe cale amiabilă cu prietenii și familia.

O cercetare a unor studenți de la Universitatea Yale a descoperit că acei colegi de cameră care se displac reciproc au avut parte de mai multe răceli, gripe și vizite la medici decat au avut colegi de camera care s-au plăcut reciproc - și cu căt mai mare aversiunea-cu atăt mai mare numărul de boli.

 „Cine vorbeşte în chip uşuratic răneşte ca străpungerea unei săbii, dar limba înţelepţilor aduce vindecare.” – Proverbe 12:18

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Ohio Medical Center au adus 90 de cupluri într-un laborator și le-a cerut să rezolve  o problemă de dezacord; monitorizarea continuă a sângelui timp de 24 ore a arătat că acele cupluri care au avut un nivel ridicat de ostilitate au afișat o deteriorare semnificativă de opt grade ale sistemului imunitar.

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, Anglia, au descoperit că acele cupluri care au avut certuri constante au fost de 13 ori mai susceptibile de a a dezvolta o boala gravă în comparaţie cu acele cupluri care s-au certat mai rar.

 „Din rodul gurii lui îşi satură omul trupul, din venitul buzelor lui se satură. Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte îi va mânca roadele.” – Proverbe 18:20, 21

Cum Mă Asigur că Vorbele Mele au o Influenţă Pozitivă?

Dacă gândurile dumneavoastră sunt corecte, atunci cuvintele dumneavoastră vor fi corecte. Este cel mai bine pentru fiecare dintre noi să investigăm îndeaproape ce alimente mentale servim creierului nostru spre a le mesteca. Discursul calomnios, este o formă de canibalism, nu va fi rostit de cei care se hrănesc cu ceea ce este Pâinea Vieții. Când cineva face loc unui spirit furios, el este la fel de intoxicat precum un bețiv.

 „Înfuriindu-vă este ca şi cum aţi lua o doză dintr-o otravă cu acţiune lentă în fiecare zi a vieţii voastre.” - Redford Williams, M.D., Anger Kills

10. Să Punem în Practică

CUM SĂ MĂ SCHIMB?

Interesați-vă de Sănătate sau Ea Se Va Interesa de Dumneavoastră

În 2006, în Beijing, un bărbat chinez în vârstă de 35 de ani, căutat de poliție pentru acuzaţii cu privire la arme, s-a predat după ce s-a ascuns într-o peșteră construită în partea din spate a casei sale timp de opt ani. După opt ani, în ciuda posibilității de a fi condamnat la moarte, omu s-a predat în cele din urmă la poliție după ce nu a mai fost capabil să facă față "presiunii psihologice."

Recolta obiceiurilor stilului nostru de viată se adună în mod inevitabil în starea sănătății noastre. Dacă alegem să nu schimbăm obiceiurile dăunătoare, suntem ca omul ascuns în peșteră pretinzând a fi liber, când de fapt ne aflăm în robie inevitabilă.

Amânarea este cel mai rău dușman al reformei. Este esențial să examinaţi unde greşiţi, şi apoi să începeți munca unei reforme serioase, fără întârziere, în paşi mici. Faceţi un efort pentru a păstra cu grijă puterea forţei vitale care v-a rămas, renunţând la orice abatere de la legile fizile şi morale ale lui Yahuwah. Schimbarea va fi în favoarea succesului dumneavoastră; întârzierea și neglijarea  doar va face procesul mai dificil.

Cereţi Harul lui Yahuwah

Cele mai profunde și de lungă durată schimbări în comportamentul nostru apar dacă-I cerem ajutor lui Yahuwah. Nu trebuie sa pierdem prezența Lui. „Fără Mine”, spune Yahushua, „nu puteţi face nimic.” Amintiţi-vă asta (Ioan 15:5). Când îl cunoașteți personal pe Yahushua, Duhul Sfânt al lui Yahuwah va locui în inima dumneavoastră. Ca atare veţi avea o sursă de rezistenţă și puterea de a face mari schimbări în viață.

Dacă sunteți conștient de un domeniu din  viața dumneavoastră, care trebuie schimbat, vorbiţi despre el cu Yahuwah și angajaţi-vă să vă schimbaţi. Când depindeţi de puterea Lui şi nu a dumneavoastră, El nu vă va dezamăgii.

Dacă sunteți bolnav și vreţi să vă vindecați, schimbarea trebuie să fie dramatică și completă. Adresați-vă în credință pentru tăria de caracter necesară pentru a face reforma și Yahuwah vă va da puterea de a dori și de a împlini. Cuvântul ne învaţă, „Pot totul în Yahushua, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13).

Trebuie să învățăm că binecuvântările ascultării, în plinătatea lor, pot fi ale noastre numai după ce vom primi harul lui Yahushua. Este harul Său care ne dă puterea de a asculta legile lui Yahuwah. Aceasta este ceea ce ne permite să rupem robia obiceiurilor rele fiind singura putere care ne poate face și ne păstrează statornici pe calea dreaptă.

Yahuwah, în înțelepciunea Sa, a creat ființele umane cu tot potențialul de a crește și a se schimba. Cel mai mare lucru pe care o persoană îl poate face pentru a îmbunătăți obiceiurile sale este de a se închina înaintea Creatorului  său. Când face acest lucru, ea va începe să crească în asemănarea cu Yahushua care a păstrat toate legile morale și de sănătate fizică primite de la Tatăl Său.

Adoptați o mentalitate pozitivă

”Cum gândește în inima sa, așa este el” – Proverbe 23: 7

Tot ceea ce gândiți, spuneți, vedeți, mirosiți, simțiți și atingeți este în strânsă legătură cu modul în care alegeți să gândiți despre ele în mintea dumneavoastră. Dacă sunteți determinați de harul lui Yahuwah să iubiți reforma sănătății  o veți iubi. Dacă o veți aborda cu scepticism și neplăcere, atunci în mare măsură o veți simții, privii, mirosii și proba în conformitate cu felul în care gândiți despre ea. 

Sănătatea bună este un stil de viață, nu un eveniment

O mentalitate de genul ”totul sau nimic” este calea reușitei. Dacă nu puteți întotdeauna să le faceți pe toate, nu vă îngrijorați, nu trebuie să vă suprasolicitați. Pur și simplu realizați o schimbare la timp, și odată pusă în aplicare, foarte repede se va transforma într-un alt obicei bun.

Fiecare pas pe care îl faceți pentru sănătate, vă va însănătoși. Dacă alunecați, nu renunțați. Contează ceea ce faceți de cele mai multe ori. Nu ocaziile rare ci obiceiurile spre care tindeți vă determină starea de sănătate.

Una dintre diferențele dintre oameni și animale este modul în care acestea dobândesc modele comportamentale. Animalele își urmează instinctul. Cunoștințele și comportamentele acestora sunt moștenite. În opoziție, deși tendințele se moștenesc, oamenii dezvoltă comportamente învățate. Majoritatea lucrurilor pe care le facem, le facem deoarece le-am învățat de undeva. Obiceiul este ușor, deoarece noi am hotărât asta, noi nu decidem însă cu privire la absolut tot ceea ce facem.

Vestea buna este că, odată ce veți urma un stil de viață sanatos pentru suficient de mult timp, va deveni un obicei plin de satisfacții care vă va ajuta să țineți drumul cel bun, cu mult mai puțin efort și planificare. Consecvența este cheia, iar cu cât mai repede se transformă în obicei, cu atât mai repede totul va deveni mai ușor.

"Dacă am face toate lucrurile pe care suntem capabili să le  facem, ne-am uimi literalmente pe noi înșine." -Thomas A. Edison

Noi nu putem să nu afirmăm că sănătatea nu depinde de noroc. Aceasta este rezultatul ascultări de legile lui Yahuwah. Ascultarea de aceste legi nu este nicidecum o restricție a libertății,ci o adevărată binecuvântare inestimabilă, care ne eliberează de orice teama de boală.

Trebuie să "nu priviți la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, pentru că lucrurile care se văd sunt trecătoare, dar lucrurile care nu se văd sunt veșnice" (2 Corinteni 4:18). Schimbarea facută în negarea dorințelor egoiste și a obiceiurilor rele este o schimbare spre lucruri de valoare prețioase și de durată. Aceasta nu este un sacrificiu, ci un câștig infinit.

" Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Yahuwah să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Yahuwah; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Yahuwah: cea bună, plăcută şi desăvârşită." –Romani 12; 1,2, sublinierea noastră