Print

Este Yahushua Singurul „Hristos” din Biblie?

Acesta este un articol non-WLC. Când folosim resurse de la autori externi, publicăm doar conținutul care este 100% în armonie cu Biblia și credințele biblice actuale ale WLC. Astfel de articole pot fi tratate ca și cum ar veni direct din WLC. Am fost foarte binecuvântați de slujirea multor slujitori ai lui Yahuwah. Dar nu îi sfătuim pe membrii noștri să exploreze alte lucrări ale acestor autori. Astfel de lucrări, le-am exclus din publicații deoarece conțin erori. Din păcate, încă nu am găsit o lucrare fără erori. Dacă ești șocat de un conținut [articole/episoade] care nu este publicat în WLC, ține cont de Proverbele 4:18. Înțelegerea noastră a adevărului Său evoluează, pe măsură ce se aruncă mai multă lumină pe calea noastră. Prețuim adevărul mai mult decât viața și îl căutăm oriunde poate fi găsit.

Este Yahushua singurul „Hristos” din Biblie? Majoritatea vor răspunde cu siguranță cu un răsunător „Da!” Cu toate acestea, răspunsul corect este NU. Yahushua nu este singurul Hristos care apare în Biblie.

Luați în considerare limbile originale în care au fost scrise Scripturile, adică ebraică, aramaică și greacă. Există câteva cuvinte care nu au fost traduse, ci transliterate. Cuvântul „Mesia” este unul dintre aceste cuvinte, din ebraica Mashiach. În greacă este Christos.

Deci, ce înseamnă Mesia sau Hristos? Înseamnă pe cineva care a fost uns sau ales de Yahuwah ca conducător, rege (1 Regi 2:10-12). Prin urmare, în Biblie există mulți „mesii”.

Aici sunt niste exemple:

După cum putem vedea, există mulți „hristoși” care l-au precedat pe Yahushua, dar el este ultimul „Hristos”. Titlul „Mesia” nu poate însemna Yahuwah Însuși, deoarece Mesia sau Hristos (unsul) este agentul Singurului Adevărat Yahuwah (Ioan 17:3).

Ca ultimul și promisul Mesia, Yahushua este profet, preot și rege. Asta pentru că Yahuwah Tatăl l-a uns mai presus de toți predecesorii săi, adică „însoțitorii” săi (Evr. 1:9).

În concluzie, Yahushua este conducătorul ales de Yahuwah pentru a conduce pământul. Yahushua este unsul (Hristos) lui Yahuwah (Luca 9:20), Regele lumii viitoare, Împărăția lui Yahuwah pe pământ, care va fi stabilit la parusia vizibilă a lui Yahushua din cer.

Din acest motiv, Yahushua ne poruncește să cerem în fiecare zi venirea Împărăției lui Yahuwah și Tatălui său (Matei 6:10). Acesta va fi sfârșitul acestei epoci rele prezente conduse de Satan și începutul veacului veșnic care va veni, care va fi plin de pace și dreptate.


Acesta este un articol non-WLC scris de Yasser Gaitan.

Am scos din articolul original toate numele și titlurile păgâne ale Tatălui și Fiului și le-am înlocuit cu prenumele originale. În plus, am restaurat în Scripturi citate numele Tatălui și Fiului, așa cum au fost scrise inițial de autorii inspirați ai Bibliei. - Echipa WLC