Print

Ierusalim: Cheia Zilelor Sfârșitului?

Muslim crescent, Star of David, and Cross

Ierusalimul se află în centrul așteptărilor apocaliptice a trei mari religii monoteiste ale lumii. Toţi trebuie să fie în gardă, pentru că aceste convingeri fac parte dintr-un scenariu complex de proporții gigantice al iluziei sfârșitului timpului.


Oamenii care vizitează Ierusalimul văd acest oraș antic într-unul din aceste trei feluri:

După cum a rezumat de LIFE, în Pământuri Sfinte: Un Loc, Trei Credințe, aceste religii sunt:

Iudaism

Este cea mai veche dintre cele trei mari religii monoteiste. Iudaismului este văzut de istorie, așa cum se declară în Tora de mai bine de 2600 ani, ca bază pentru creștinism și, mai târziu, pentru Islam. Liderul Israelului, Moise, care a primit Legea Domnului pe vârful Muntele Sinai. . . este un profet venerat în toate cele trei credințe.

Creștinism

În Israel, acum 2000 de ani, un copil a fost născut într-un cuplu evreu. Isus a crescut ca să fie un predicator carismatic, care a strâns în jurul Său ucenici. Acest Fiu al lui Dumnezeu a făcut minuni, au spus ei . . . Autoritățile din Ierusalim, L-au perceput ca pe o amenințare şi L-au executat. Adepții săi, luând crucea, au construit cea mai mare religie din lume, în numele său.

Islam

Acum mai bine de 1300 de ani, un bărbat în Mecca, a fost vizitat de Arhanghelul Gabriel și a primit un dar extraordinar: cuvântul lui Allah, singurul Dumnezeu. Mahomed, în conformitate cu musulmanii, a fost profetul prevestit de Moise, și cartea lui Mahomed, Coranul, a reprezentat adevărul suprem. Ducând mesajul său prin deșert până la Medina . . . el a creat Islamul.1

În timp ce iudaismul și creștinismul (iudeo-creștinismul) s-au aliat, în mod tradițional împreună împotriva Islamului, aceste trei religii sunt izbitor de asemanatoare in multe domenii importante. În plus, toate cele trei religii susţin o descendenţă religioasă din Avraam, toate cele trei religii:

În plus față de aceste similitudini, un număr semnificativ din toate cele trei religii, învaţă sau acționează pe conceptul de Convertire sau Moarte! Islamul a ucis mulțimi de oameni pentru că au refuzat să se convertească la religia lor. Biserica Romano-Catolică este responsabilă pentru moartea mai multor persoane decât Islamul.

Dome of the Rock, Jerusalem

Ierusalimul se află în centrul așteptărilor apocaliptice a trei mari religii ale lumii.

În timp ce actele de violență în curs, comise de palestinieni împotriva israelieniţilor devin frecvent subiecte de știri, în multe cazuri  palestinieni nevinovați, civili americani și mulţi alţii sunt momiţi și chinuiţi de trupele israeliene, și chiar ucişi pe loc, foarte rar aceste cazuri fac obiectul știrilor. Cu toate acestea, astfel de atrocități comise de israelieni împotriva palestinienilor şi multe altele sunt o realitate în curs de desfășurare. Cercetările amănunţite făcute de diferiţi savanţi au scos la iveală Agenda Sionistă din spatele nenumaratelor războaie, incluzând şi conflictul cu Naziştii în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Adunându-le pe toate la un loc , o imagine alarmantă începe să se contureze, imaginea unui război total pentru o conducere teocratică dictatorială ce controlează lumea, cu costul anihilării tuturor celorlalte  religii.

Agenda Islamului

În ultimii douăzeci de ani, a existat o creștere a retoricii de război prin diverşi Imami conducători care şi-au îndemnat credincioșii lor la jihad. Așteptarea venirii lui Mahdi necesită o cooperare din partea credincioșilor, ca să se pregătească pentru venirea lui. Musulmanii sunt împărțiti în două grupe, în funcție de așteptările lor apocaliptice.

Unii musulmani cred că turbulențele și lupta din Orientul Mijlociu pregătesc calea pentru ca Mahdi să vină și să conducă armatele lor la victorie. Ei vor captura Ierusalimul pentru Islam și odată ce este cucerit, Mahdi îi va putea conduce în victoria asupra restului lumii.

Alți Musulmani cred că, de îndată ce au controlul complet asupra Ierusalimului, Mahdi îşi va face apariţia, ca să îi conducă să cucerească restul lumii pentru Islam.

Președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat public: "Misiunea principală a revoluției noastră este, să deschidă calea pentru reapariția celui de-al douăsprezece-lea Imam, Mahdi "2 În timp ce vorbea, înaintea Adunării Generală a ONU din septembrie 2005, Ahmadinejad a încheiat remarcile sale cu o rugăciune, cum că Mahdi va veni în curând: "Oh Doamne puternic, mă rog ţie pentru a grăbi apariția ultimului reprezentant, cel făgăduit." 3

Semnificația comentariilor lui Ahmadinejad devine clară, odată ce declaraţia de la Ierusalim este înțeleasă.

Fighting in the Middle East

Unii musulmani cred că, luptand in Orientul Mijlociu,
pregătesc calea pentru sosirea lui Mahdi.

Dr. Bilal Na'im a slujit ca asistent al șefului Consiliului Executiv al Hezbollah, organizația teroristă șiită libaneză controlată de iranieni. Într-o discuţie de detalii privind modul în care ar trebui să apară Mahdi  în fața lumii, în conformitate cu doctrina șiită, el afirmă că, inițial, Mahdi se descoperă la Mecca "și el va sprijini pe Ka'abah şi va vedea sosirea susținătorilor săi din jurul lumii."

De la Mecca, următoare mişcare a lui Mahdi este, să se mute la Karbala din Irak. Dar destinația sa cea mai importantă, în descrierile lui Na'im, este, în mod clar, Ierusalimul. Ierusalimul este locul declarat, de unde se face ofensiva cuceririi mondiale a lui Mahdi. El explică, "Eliberarea Ierusalimul prefațează eliberarea lumii și stabilirea statului de drept și a valorilor pe pământ." 4 Pe scurt, Ierusalimul servește ca rampă de lansare pentru jihadul global al lui Mahdi, la sfârșitul timpului.5

Bullets & Middle East MapÎn timp ce un grup de musulmani consideră că trebuie să câștige mai întâi controlul asupra Ierusalimul înainte de venirea lui Mahdi, celălalt crede că Mahdi va veni, mai întâi, ca să-i ajute să captureze Ierusalimul - toate acestea sunt, de fapt precursorul dominaţiei totale globale islamice. Ambele grupuri văd turbulențele din Orientul Mijlociu ca pe o evoluție pozitivă care înaintează pe agenda lor către sosirea lui Mahdi. Acest lucru ar trebui să fie un avertisment pentru fiecare non-musulman, în special în lumina observațiilor făcute recent de Louis Farrakhan, președintele Naţiunii Islamice.

În discursul său cheie, transmis pe 27 februarie, 2011, la evenimentul anual al Zilei Mântuitorului al Națiunii Islamice, Farrakhan a declarat că un număr mare de 16,000+ oameni care s-au revoltat recent în  Orientul Mijlociu, constitue, de fapt, dovada că Mahdi a revenit .

Ceea ce vedeţi în Tunisia, în Egipt, în Yemen, în Iordania, în Libia, în Bahrain, în curând, foarte curând, în toate națiunile lumii, și chiar mai curând în America. . . . Este semnul că marele Mahdi pe care-l căuta lumea musulmană, este prezent în lume, acel Hristos după care aţi sperat, prin care Dumnezeu mişcă masele! Și că, în curând, va veni pe aceste țărâmuri [Statele Unite]. Într-adevăr, deja a început.6

Diagrama Apocalipsei evreico-sioniste

La fel de central în așteptările apocaliptice evreiești, Ierusalimul este, de asemenea, crucial în planurile evreico / sioniste pentru dominația mondială.

La prima vedere, iudaismul pare a fi, mai degrabă, încercarea de a-i ține pe oamenii săi împreună, decât să-și asume sarcina de a converti lumea, pentru că iudaismul este istoria și credința unui popor specific. Dar acest lucru nu este chiar întreaga poveste. Iudaismul fundamentalist , ca şi creștinismul și islamismul, vede succesul său în ceea ce privește influențarea restului lumii. Se deduce aceasta din declarațiile rabinice în tradiția că "Dumnezeu trimite mai întâi o binecuvântare la Ierusalim, și de acolo curge în întreaga lume." 7 Că la Ierusalim, Mesia va veni și "răscumpăra și curăţi poporul evreu. . . [care, la rândul său,] va curăţi lumea din jur, învățând toate națiunile să trăiască în pace sub legea lui Dumnezeu. "8

Israeli Soldier at wailing wallCondiția pentru viitorul glorios prevazut de iudaism este reconstruirea templului lor și un rege, din neamul lui David, stând pe tronul din Ierusalim. Nu este doar o mână de vizionari, ci lideri și oameni influenți (și bine finanțaţi) care se pregătesc pentru a reconstrui al  treilea Templu, atunci când se va ivi oportunitatea.Unul dintre aceste personae este Rabinul Chaim Richman de la Temple Institute.  

El a declarat deschis că membrii Institutului au dorit să strămute Domul Stâncii și Moscheea al-Aqsa, astfel încât Templul lui Solomon să poată fi reconstruit . . . . Fără a greşi - ei sunt serioşi; în conformitate cu planurile lor, al treilea Templu va fi construit. Toate uneltele cerute, vasele, și alte obiecte sunt de asemenea create ca fonduri disponibile. 9

Trebuie înțeles faptul că aşa cum, musulmanii sunt împărțiti în diverse categorii, tot astfel sunt şi  oamenii numiţi in mod obisnuit "evrei." Unele dintre aceste persoane sunt adevăraţi descendenți ai lui Avraam, care au sângele ebraico / israelit. Cu toate acestea, mulți dintre ei nu au, nici măcar, o legătură de sânge în Israel. Ei sunt descendenți ai națiunii cazarilor care au domnit în Asia Centrală cu secole în urmă.

Cazarii au fost o civilizatie păgână, și într-o perioadă scurtă de timp din istorie, au devenit cel mai mare și cel mai puternic regat din Europa, probabil, şi cel mai bogat. Ei au adus cu ei închinarea lor religioasă, care a fost un amestec de cult falic și alte forme de cult idolatru practicat în Asia de alte națiuni păgâne. Această formă de închinare păgână a continuat în secolul al șaptelea, cu forme josnice de excese sexuale și desfrânarea îngăduită de cazari, ca parte a convingerilor lor religioase.

În secolul al șaptelea e.n., conducătorul cazarian, Regele Bulan a decis să convertească poporul său la una dintre cele trei posibilități: iudaism, creștinism sau islam.

După o sesiune istorică, cu reprezentanți din cele trei religii monoteiste, regele Bulan a decis să adopte "Talmudismul", (așa cum era cunoscut atunci și practicat astăzi ca iudaism,) în locul islamului și creștinismului, iar [Iudaismul] a devenit noua religie de stat.

Regele Bulan și cei patru mii de nobili feudali au fost repede convertiţi de rabini importaţi din Babilon pentru acest eveniment. Cultul falic și toate celelalte forme de închinare la idoli au fost, după aceea, interzise. Regele cazar a invitat un număr mare de rabini din Babilon și vecinătăţi, să vină și să deschidă sinagogi  și școli ca să instruiască populația în noua religie de stat.

. . . În acest timp, Talmudul a fost adăugat sau modificat pentru a proteja religia lor de stat de orice altă influență religioasă din afară și pentru a preveni revenirea la cultul josnic anterior.10

Khazarian Empire at the height of its power.

Imperiul Cazarian la apogeul puterii sale.

Deoarece cazarii nu aveau  o scriere a limbii lor, au folosit caracterele ebraice ca să pună sunete din limba lor maternă în scris. Ea a ajuns până în zilele moderne  recunoscută ca idiș.

Mulţi dintre așa-zişii evreii au fost implicaţi, în mare măsură, în diferite mișcări anti-creştine derivate dintr-un grup de neamuri cunoscute sub numele de cazarii evrei. Ei s-au convertit la iudaism, dar nu au fost în nici un fel din sămânța lui Avraam. Chiar şi astăzi, ei sunt atât de credincioşi acestui vechi acoperămât, încât, atunci când se confruntă cu originea lor ne-evreică ei strigă Antisemitism. Cu scopul de a se proteja în continuare de controlul public, ei au format Liga Evreiască Anti-Defăimare (ADL) ca să controleze și să scape lumea de oricine încearcă să expună sau să chestioneze, practicile lor păgâne sau drepturile lor la Pămîntul Făgăduit.11

În timp ce, este șocant pentru mulți oameni care presupun că "evreii" sunt după sânge, urmașii lui Avraam, cazar-evreii cunosc adevărul istoriei lor. Harold Wallace Rosenthal, un evreu, a fost consilier de conducere în Senatul Statelor Unite, apoi a fost Jacob K. Javits, un alt evreu. În 1976, Rosenthal a acordat un interviu în care a dezvăluit cu trufie agenda evreiască/sionistă la lucru în lumea de astăzi. Jubilând la prostia goimii (ne-evreii) americane, care au fost doar pioni ai evreilor, Rosenthal a declarat: "Este o minune că poporul american nu se ridică să poftească pe fiecare evreu afară din această țară."

Cel care îl intervieva, Weisman, a fost atât de îngrozit de ceea ce auzea de la Rosenthal, încât, la un moment dat, s-a simţit obligat să protesteze.

Weisman: "Conform celor mai recente cercetări științifice, strămoșii voștri nu sunt israeliți, ci mongoli si asiatici din Europa de Est și Asia de Vest, aşa că strămoșii voștri au fost la mii de mile de Țara Sfântă. Ei nu au văzut vreodată Țara Sfântă, ceea ce demonstrează că oamenii tăi nu au fost poporul ales al lui Dumnezeu. "

Rosenthal: "Şi ce? Care este diferenţa?"

Weisman: "Am fost învățați atâţia ani o mare minciună, că evreii sunt poporul ales al lui Dumnezeu, așa că iată diferența. O diferență foarte gravă".

Rosenthal: "Care diferență gravă?"

Weisman: "Aceasta nu demonstrează că marea majoritate a evreilor de astăzi sunt cazari la origine. Strămoșii tăi nu au călcat pământurile pe care Hristos a umblat. Ei nu cunoşteau Ierusalimul și Palestina, asa că,  cum ai putea... [domnul Rosenthal m-a întrerupt.]...

Rosenthal: [răcnind] "Ce d ***  mai contează diferenţa?

Weisman: "Găsesc multe lucruri pe care le-ați spus, respingătoare şi sunt atât de multe încât, oamenii de rând, s-ar putea să nu vă creadă, ei nu pot crede ceea ce ați spus în acest interviu ......" [Dl. Rosenthal întrerupe din nou]

Israeli Flag

Emblema pe steagul Israelului, cunoscută popular ca "steaua lui David",
este, de fapt, "steaua Saturn" - un simbol ocult.
Sensul ezoteric este: "Precum sus, așa și jos."

Rosenthal: "Acesta este motivul pentru care, astăzi, avem controlul. Unul dintre motivele pentru care, oamenii tăi nu cred că era posibil, ca alte popoare sau neamuri să realizeze ceea ce noi avem de câteva sute de ani. Neamurile sunt stupide. Noi suntem foarte inteligenţi. Eu am de gând să devin o persoană foarte importantă înăuntrul și în jurul Washingtonu-lui și am de gând să ajung proeminent la nivel național. Veţi auzi si citi despre mine în viitor. Sunt tânăr și am avut curajul să-ți spun mai mult decât oricare alt evreu ar îndrăzni vreodată să vă spună în mod public. O mare parte din ceea ce ţi-am spus, face parte din lumea interioară și invizibilă a evreilor. "12

Nu este de mirare faptul că, tânărul star politic în devenire, Howard W. Rosenthal, a fost ucis, în circumstanțe dubioase, câteva luni mai târziu.

Scopul Evreilor cazari-sionişti este stăpânirea lumii prin pretinsa lor descendenţă de la Avraam. Desigur, oamenii de origine israelită au cel mai puternic cuvânt la Ierusalim. Astfel, prin corelarea ambițiilor lor pentru dominația mondială sub o conexiune israelită asumată, Evreii cazari-sionişti au cel mai puternic cuvânt la Ierusalim.

Evreii învață că odată ce templul este reconstruit și un rege din neamul lui David, este din nou așezat pe scaunul de domnie al lui Israel, Mesia va veni și vor conduce lumea. După cum a declarat Rabinul Aryeh Kaplan, "În Ierusalim, poporul evreu va deveni, astfel, profesorul spiritual și moral al întregii omeniri. La acel moment, Ierusalimul va deveni capitala spirituală a întregii lumi."13

Aşteptarea creştină

 Mulți creștini sunt ajutoare, fără voie în continuarea agendei Sioniste pentru dominatie globala. Temelia speranței tuturor creștinilor, promisiunea de  care s-au agăţat aproape 2000 de ani, este că, într-o zi Mântuitorul va reveni pe pământ. Segmente mari ale creștinismului, cred, de asemenea,  că Ierusalimul joacă un rol important in ultimele zile ale istoriei pământului, înainte de A Doua Venire a lui Isus Hristos.

Ca și evreii, aceşti oameni cred că templul trebuie să fie reconstruit înainte de a Doua Venire. Ei aşteaptă, de asemenea, o revenire în Israel a evreilor (" care mărturisesc că sunt israeliți de sânge). Din acest motiv, mulți creștini sunt pentru susţinerea Israelului ca stat independent. Un Stat Evreiesc independent este necesar ca să îndeplinească așteptările lor apocaliptice.

Creștinii doresc ca Templul să fie reconstruit, deoarece acest lucru înseamnă că a doua venire a lui Isus este cu mult mai aproape. Grupurile evreieşti sunt fericite să accepte patronajul lor, deoarece aceasta reprezintă sprijinul pentru Israel, precum și ajutor financiar semnificativ pentru organizațiile lor și pentru Israel însuși.14

Evreii sunt chiar fericiţi să accepte ajutorul creștinilor, atunci când un astfel de ajutor este în conformitate cu propriile obiective. Ceea ce mulți ignoră este credinţa creștinilor  că legea mozaică a fost îndepărtată la cruce. Cu toate acestea, ei continuă să coopereze cu organizaţia Sionist / evreiască pentru restaurarea Templului, datorită convingerilor lor că evreii, ca un întreg, vor fi convertiţi la creștinism în timpul unei necaz de şapte ani, chiar înainte de a Doua Venire a lui Isus.

Pentru a face legea mozaică redundantă, trebuie negate toate învățăturile rabinilor și valoarea a tot ceea ce ei cred și învață. Singura concluzie care se poate trage este că, acceptarea de sprijin, în continuare, din partea fundamentaliștilor creștini ortodocși de către rabinii ortodocşi care doresc să reconstruiască Templul este un act de cinism uluitor. Şi pentru grupurile fundamentaliste creștine, să continue să acorde sprijinul lor este un act de naivitate, la fel de uluitor.

Ceea ce ambele grupuri au ales să ignore, este  intenția creştinilor de a-i converti pe evrei să-l accepte pe Hristos ca Mesia la sfârșitul timpului. În mintea acestor creștini fundamentaliști, acei evrei care nu acceptă acest lucru vor muri, din păcate . . . .

John Hagee, în lucrarea sa, De la Daniel la Judecata de apoi . . . [explică], cum, în cele din urmă evreii se vor converti la acceptarea lui Isus ca Mesia; cu alte cuvinte, ei s-ar converti la Creștinism.15  Şi descriind cum va câștiga Isus, bătălia de la Armaghedon, la sfârșitul timpului, el scrie:   

"Inimile poporului evreu - încălzite față de Dumnezeu datorită intervenției Sale - se vor întoarce pe deplin către adevăratul lor Dumnezeu. În acel moment, Israel va privi cu recunoştiinţă la Mesia . . . . Isus Hristos, adevăratul Mesia . . . care va stăpâni și împărății în veci în Ierusalim, cetatea lui Dumnezeu. "16,17

Așa cum musulmanii sunt împărțiţi în două tabere, de convingerile lor diferite în ceea ce privește momentul apariției lui Mahdi, la fel, "evreii" sunt împărțiţi în cei care sunt descendenți de sânge ale lui Avraam și cei care sunt de sânge cazarian şi doar pretind a fi urmașii de sânge. Tot astfel, creștinii care arată spre Ierusalim pentru îndeplinirea așteptărilor lor apocaliptice sunt, de asemenea, împărțiţi în funcție de propriile structuri de credintă sau agende personale.

Protestanții

 Protestanții evanghelici sunt unii dintre cei mai verbali în sprijinirea Israelului ca stat independent. Ei fac sacrificii pentru sprijinirea  Israelului și urmăresc reconstruirea Templului ca şi împlinire a profeției.

evangelical preacherIubirea acestor oameni pentru Israel nu este derivată dintr-o iubire pentru iudaism, ci mai degrabă de la credința că, la crearea sa ca stat, se dovedește, de fapt, acuratețea interpretării de către ei a profeție și este primul eveniment în cadrul unor serii de evenimente care se încheie la a Doua Venire, când Isus va conduce în Ierusalim, şi va aduce convertirea evreilor la Creștinism. Având în vedere aceste convingeri, susținătorii israelieni ai acestor fundamentaliști joacă, într-adevăr, un joc foarte periculos. Sprijinul financiar pe care-l primesc acum îi poate costa foarte mult mai târziu.18

Evenimentele din Ierusalim sunt esențiale pentru sfârșitul scenariului Mondial îmbrățișat de aceste persoane. Unele dintre "semnele timpurilor", subliniate de către cei care dețin această credință sunt:

Predicatorii iau promisiuni din Vechiul Testament, date vechiului Israel, și le aplice Israelului modern.

Căci Dumnezeu20 va mântui Sionul, și va zidi cetățile lui Iuda: ele vor fi locuite și luate în stăpânire. (Psalmul 69:35, KJV)

Tu te vei scula şi vei avea milă de Sion, căci este vremea să te înduri de el, a venit vremea hotărâtă pentru el. . . . Atunci se vor teme neamurile de Numele Domnului, și toți împărații de slava Ta pe pământ. Da, Domnul va zidi iarăşi Sionul, şi se va arăta în slava Sa. . . . Când se vor strănge toate popoarele, și împărățiile, ca să slujească Domnului. (Psalmul 102: 13, 15-16, 22, KJV)

Multe din textele care au aplicaţie viitoare la Noul Pamant, după a doua venire sunt, de asemenea, scoase din context pentru a se aplica  Israelului modern.

studying BibleSe [va] pogorî Domnul oștirilor să lupte pe muntele Sionului și pe dealul lui. Cum îşi întind păsările aripile,... aşa va ocroti Domnul oștirilor Ierusalimul; îl va ocroti şi-l va izvăbi; îl va cruţa şi-l va mântui. (Isaia 31: 4, 5, KJV)

Scoală-te, luminează-te! Căci lumina ta vine, şi slava Domnului răsare peste tine… Neamuri vor umbla în lumina ta, şi împăraţi în strălucirea razelor tale. Ridică-ţi ochii împrejur, şi priveşte: toţi se strîng şi vin spre tine!... Străinii îţi vor zidi  zidurile, şi împăraţii lor îţi vor sluji, căci te-am lovit în mânia Mea, dar în îndurarea Mea, am milă de tine. Porţile tale vor sta veşnic deschise, nu vor fi închise nici zi nici noapte, ca să lase să intre la tine bogăţia neamurilor, şi împăraţii lor cu alaiul lor. Căci neamul şi împărăţia care nu-ţi vor sluji, vor pieri, şi neamurile acelea vor fi în totul nimicite….Fiii asupritorilor tăi vor veni plecaţi înaintea ta, şi toţi cei ce te dispreţiau se vor închina la picioarele tale, şi te vor numi “Cetatea Domnului”, “Sionul Sfântului lui Israel”.(Isaia 60:1, 3-4, 10-12, 14 KJV)

Oamenii sunt convinși când predicatorii lor citează Maleahi 3: 6 ca dovadă că promisiunile Vechiului Testament vor fi, în continuare, îndeplinite de Israelul modern. "Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb." (Maleahi 3: 6, KJV) Oamenii sunt îndemnați, "Rugați-vă pentru pacea Ierusalimului" (Psalmul 122: 6a), deoarece "Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă" (Psalmul 122: 6b). Sume imense de bani sunt luate de la creștini (și cu nerabdare acceptate de evrei), atunci când conducătorii le spun, " Binecuvântat este cel care te-a binecuvântat [Israel] și blestemat este cel ce te blesteamă" (Numeri 24: 9b, KJV)

Alte pasaje favorite citate ca suport al credinţei lor în restaurarea puternicului stat al Israelului sunt textile făgăduinţelor lui David:

El [David] va zidi Numelui Meu o casă și voi întări pe vecie scaunul de domnie al împărăției lui . . . Ci casa ta și împărăția ta vor dăinui veşnic înaintea Mea, şi scaunul tău de domnie va fi întărit pe vecie. (2 Samuel 7:13, 16, KJV)

Nu-mi voi călca legământul, și nu voi schimba ce a ieșit de pe buzele Mele. Am jurat odată pe sfințenia Mea: că nu voi minți pe David. Sămânța lui va dăinui în veci, și scaunul lui de domnie va fi înaintea Mea ca soarele, ca luna va dăinui pe vecie, si ca martorul credincios din cer. (Psalmul 89: 34-37, KJV)

O mare mulțime de oameni sinceri au în vedere prin eforturile lor, să "binecuvânteze" națiunea lui Israel, astfel încât aceştia, la rândul lor, să fie binecuvântați, datorită faptului că toate promisiunile lui Yahuwah sunt oferite cu condiția ascultării. Așa cum israeliții din zilele lui Hristos au luat Profeţiile care arătau a Doua Sa Venire și le-au aplicat la prima Sa venire, la fel de mulți oameni sinceri, astăzi, iau Profeţiile care se aplică pe Noul Pământul și în veşnicie si le aplică Israelului modern.

Însuși faptul că Ierusalimul a fost nimicit și poporul său împrăștiat în 70 AD este o dovadă convingătoare că îndelunga răbdare a lui Yahuwah a fost, în sfârșit ,epuizată într-o continuă împietrire şi rebeliune a celor "tari la cerbice" ai lui Israel. Apostolul, Pavel, a respins categoric mentalitatea exclusivă a lui Israel din zilele lui care a susținut că promisiunile nu au fost pentru nimeni, decât Israel.

Scriptura, de asemenea, deoarece prevedea că Yahuwah le va socoti neprihănite pe Neamuri, prin credință, a vestit mai dinainte lui Avraam această veste bună: "Toate neamurile vor fi binecuvântate în tine". Așa că cei ce se bizuiesc pe credință, sunt binecuvântați împreună cu credinciosul Avraam . . . Căci toți sunteţi  copii ai lui Yahuwah prin credința în Hristos Yahushua. . . . Nu mai este nici Iudeu [Israelit], nici Grec, nu mai este nici rob, nici slobod, nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască: fiindcă toți sunteți una în Hristos Yahushua. Și dacă sunteți ai lui Yahushua, atunci sunteți "sămânța" lui Avraam, moștenitori prin făgăduință. (A se vedea Galateni 3:. 8-9, 26, 28-29)

În timp ce Pavel a păstrat adevăratul Sabat și toate sărbătorile anuale, a scris pe larg împotriva continuării practicii circumciziei, care a fost o parte a Vechiului Legământ al-sacrificiilor de sânge, care au fost împlinite la cruce. Din acest motiv, mulți dintre cei care promovează o revenire a "evreilor" la Ierusalim și care cred că Templul trebuie reconstruit pentru ca Isus să vină, au respins scrierile lui Pavel. Se susține că Pavel a învățat "o altă evanghelie" și el este un anti-Hristos.

O alta așteptare falsă foarte mult predată, dar fără suport biblic, este teoria Răpirii. Această credință susține că Mântuitorul va veni în secret și va"răpi" pe aleșii Săi din lume pentru a-i salva de cei șapte ani de necaz. Acest lucru este cunoscut sub numele de Răpirea dinaintea Necazul cel Mare. În timpul celor șapte ani de necaz mare, se așteaptă ca toţi evreii să fie convertiţi și să accepte pe Isus Hristos ca adevăratul Mesia. La sfârșitul celor șapte ani, ei împreună cu Hristos, se vor întoarce triumfători pe pământ să domnească timp de 1000 de ani de pace.

Aici este cheia sprijinului evanghelic al sionismului. Ei oferă cu generozitate pentru că ei cred în transformarea finală a tuturor evreilor.

Romano-catolicii

pope benedict XVIPapa a dorit întotdeauna Ierusalimul. Cruciadele au dus la sacrificarea fără milă a multor musulmani, evrei și creștini apostolici. Singurul lor scop a fost să captureze Ierusalimul pentru Papă, ca să poată domni de acolo. (Papalitatea se află mai aproape de realizarea acestui obiectiv: Un scaun pentru Papă de la Mormântul regelui David) Sfântul Scaun a dorit întotdeauna o dominaţie globală totală.

După Conciliul Vatican II în anii 1960, papalitatea a început să curteze alte biserici creștine. Eforturile de a se uni cu aceşti "frați despărțiți" au avut atât de mult succes încât au existat numeroase "convertiri" ale diferiţilor protestanți, inclusiv preoți episcopali, la catolicism. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în timp ce publică şi tipăreşte cărţi despre papă ca fiind "omul păcatului"  și declară că: "Este o biserică apostaziată, diminuează distanța dintre ea și papalitate" 21 De asemenea, ei au făcut concesii la catolicism, care sunt de neimaginat pentru părinţii fondatori ai credinței lor.

Medal given to Pope Paul VI by Seventh-Day Adventist Church official, B.B. Beach

Medalia oferită Papei Paul VI de reprezentantul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea,  B.B. Beach

La 18 mai 1977 Dr. BB Beach, mai târziu secretar al Diviziunii Europei de Nord- Africii de Vest,  a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea , a avut o întrevedere cu Papa Paul al VI, în care i-a acordat , oficial din partea Bisericii, o Medalie de aur. (A se vedea R & H, 11.8.1977, p. 23.)

Ioan Paul al II, care a fost ales papă în 1978, a făcut mai multe călătorii internaționale decât oricare dintre papii anteriori. Aceste călătorii au fost făcute cu scopul expres de a reconcilia Sfântul Scaun cu ei, "frații separați." Eforturile sale au fost încununate de succes, printr-un document semnat în anul 1994 şi denumit, Evanghelici și catolici Împreună: Misiunea creștină în cel de-al treilea Mileniu.22 O victorie, mult mai surprinzătoare, a venit atunci când liderii Patriarhiei Ortodoxe Rusă și Greacă, au făcut anumite concesii pe lângă Sfântul Scaun.

Pope John Paul II Kissing the Koran (Quran)

Papa Ioan Paul II sărutând Coranul (14 Mai, 1999)

Dar încercările papalității de a uni lumea, cu Papa ca şi "garant" al tuturor religiilor disparate, nu s-a oprit la diferitele confesiuni creștine. În 1979, Papa Ioan Paul al II-a a vizitat Hagia Moscheiei Sophia din Istanbul și o alta în Damasc, Siria, în 2001. De asemenea, în 1999, Papa Ioan Paul a sărutat Coranul, un cadou primit vizitând Imamii musulmani. Între 21-26 martie 2000, eforturile sale de a uni religiile lumii au culminat cu o excursie la Ierusalim. Vizita sa a fost rezumată într-un articol publicat de JewishVirtualLibrary.org:

Papa Ioan Paul al II-a a sosit în Israel pe 21/03/2000, pentru o vizită istorică de cinci zile, în timpul căreia a vizitat locurile sfinte ale celor trei religii majore, s-a întâlnit cu liderii politici ai Israelului si Şefii rabinici. Deşi părea o excursie axată, aparent, pe religie, Papa, a atins,de asemenea, şi probleme politice, a binecuvântat pe Israel, exprimându-și sprijinul pentru o patrie palestiniană și şi-a cerut scuze pentru păcatele comise de creștini împotriva evreilor.

Într-o întâlnire cu președintele Ezer Weizman la 23 martie, Papa a binecuvântat Israelul, un act văzut de mulți israelieni ca o recunoaștere finală de către biserică  a statului lor. Timp de secole, Biserica Catolică a susţinut că exilul evreilor constituia pedeapsa pentru moartea lui Isus . . .

John Paul II, inserting a prayer slip into the Wailing Wall, Jerusalem

Ioan Paul al II, a introdus o rugăciune în Zidul Plângerii, Ierusalim

Discursul  Yad Vashem [ oferit de Papa] a fost privit ca punctul culminant al eforturilor lui Ioan Paul de a reconcilia pe Creștini cu Evrei. El a fost primul papă care a vizitat lagărul nazist de la Auschwitz și a participat la serviciile de la o sinagogă din Roma. În 1998, Vaticanul a emis un document privind Holocaustul, și la începutul lunii martie, înainte să plece în pelerinaj în Orientul Mijlociu, pontiful a cerut scuze pentru păcatele creștinilor de-a lungul istoriei, inclusiv împotriva Evreilor.23

Actualul Papă, Papa Benedict al XVI-lea, a continuat pe urmele predecesorului său. Pe 20 noiembrie, 2006, papa s-a rugat într-o moschee musulmană.

Într-un gest de respect pentru musulmanii din Turcia și din întreaga lume, Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat în faimoasa Moschee Albastră din Istanbul , prima s-a vizită papală la un loc de cult islamic. El a mers cu Mustafa Cagrici, marele muftiu de la Istanbul, la "mihrab" nișă care arată drumul spre Mecca, unde, muftiul i-a spus că are de gând să se roage. Papa a stat alături de el, a plecat capul și şi-a mişcat buzele în tăcere timp de aproximativ un minut. Întâlnirea din  30 Noiembrie  a fost caldă și cordială. . . .24

Benedict XVI praying at the Blue Mosque with Mustafa Cagrici, grand mufti of Istanbul

Benedict al-XVI-LEA rugându-se la Moscheea Albastră împreună cu Mustafa Cagrici, marele muftiu al Istambulului

Deși Biserica Catolică a fost mult timp acuzată de persecutarea evreilor consideraţi "ucigaşii lui Hristos", în 2011, Papa Benedict al XVI-lea a găsit o modalitate să nege că evreii au fost în vreun fel responsabili pentru moartea lui Hristos. Pe 2 martie 2011, Reuters News Service a raportat:

Papa Benedict, într-o nouă carte, i-a exonerat personal pe evrei de acuzațiile care-i fac responsabili de moartea lui Isus Hristos, respingând conceptul de vină colectivă, care a bântuit relațiile creștino-evreiești timp de secole.

Grupurile de evrei au salutat mișcarea. Liga Anti-Defăimare a numit-o "un moment important și istoric", și speră că va ajuta teologia complicată să "traducă şi stranelor" cum să îmbunătățească dialogul inter-religios.25

Cel mai important obiectiv pe care şi-l doreşte Biserica Romano-Catolică pentru ecumenism este acela de a conduce lumea de la Ierusalim.

Au existat zvonuri că strategia Bisericii Romano-Catolice este să deschidă calea spre Noua Religie a Lumii, astfel încât aceasta să fie pe poziția de a avea jurisdicție superioară dată de fuziunea tuturor religiilor și cultelor combinate într-una singură. Planul ascuns în această fuziune este ca, Biserica Catolică, să câștige puterea mondială și stăpânirea. 26:

Ceea ce a pretins "locțiitorul lui Hristos," Papa, este chiar titlul de "Domnul Dumnezeu Papă." Apostolul Pavel a avertizat despre această iluzie a sfârşitului timpului atunci când a scris către Tesaloniceni:

Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, și de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării; protivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Eloah, sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Yahuwah, dându-se drept Eloah . . . Și acum știți ce-l oprește ca să nu se descopere decât la vremea lui. Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei. Și atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Yahushua îl va nimici cu suflarea gurii Sale, și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de  semne și puteri mincinoase, și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării; pentru că nu au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți. (A se vedea 2 Tesaloniceni 2:3-4, 6-10)

Această descriere de inspiraţie divină a naturii și obiectivelor papalității este urmată imediat de un advertisment solemn inspirat de cer.

Din această pricină, Yahuwah le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: pentru ca toți cei ce n-au crezut, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți. (Vezi 2 Tesaloniceni 2:11, 12.)

Credința că Ierusalimul este crucial pentru împlinirea profețiilor apocaliptice este una dintre cele mai mari și cele mai de succes minciuni ale lui Satana. Seriozitatea sa se găsește în faptul că îmbrățișează cele trei mari religii ale lumii. Fiecare religie, și fiecare divizie în care religia, are o variație a minciunii create special pentru ea de Prințul Minciunilor (Lucifer) însuşi.

Lucrează prin credințe false pe care el însuși le-a implantat în mintea oamenilor, Satana caută să realizeze lăuda sa inițială, făcută în momentul căderii lui din ceruri. Această lăuda a fost păstrată în Scriptură pentru învățătura noastră peste care a venit sfârșitul lumii:

Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: "Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui . . [Yahuwah], voi şedea pe muntele adunării..., la capătul miază-noaptei; mă voi sui pe vârful norilor; Voi fi ca Cel Prea Înalt." (Isaia 14: 12-14, KJV)

Principiile împărăției lui Satana sunt: 1) minciună și, în momentul în care nu reușește, 2) forță. Toate cele trei principale religii avraamice ale lumii s-au făcut vinovate de folosirea ambelor principii cu scopul de a obține o putere mai mare și un control asupra maselor. Orice doctrină care promovează Ierusalimul, care solicită o revenire la acele bunuri imobiliare specifice, care solicită fonduri pentru reconstruirea unui templu în Ierusalim, este o înșelăciune care a fost planificată de Satana însuși,  fie să unească religiile lumii sub o umbrelă, fie, invers, "dezbină și cucerește" pe cei care refuză să se unească.

 Când Yahushua a fost pe pământ, urmașii lui erau în căutarea a exact ceea ce este acum promis în acest timp al iluziei sfârşitului: Israel ca o putere dominantă a lumii, striveşte pe toţi dușmanii. Preoții și conducătorii din timpul lui Yahushua au sperat, în primul rând, că El îi va duce pe copiii lui Israel la victoria asupra romanilor. Ei L-au respins repede atunci când şi-au dat seama că El nu avea astfel de intenții.

Yahushua a susţinut, în mod clar, că împărăția lui era o împărăție spirituală.

Farisei L-au întrebat pe Yahushua, când va veni împărăția lui Yahuwah. Drept răspuns El le-a zis: Împărăția lui Yahuwah nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: "Ute-o aici!", sau, "UIite-o acolo! " Căci iată că Împărăția lui Yahuwah este înlăuntrul vostru." (Vezi Luca 17:20-21)

Acest adevăr rostit divin a fost anatema pentru copiii lui Israel! Confruntându-se cu distrugerea speranțelor lor ambițioase pentru dominația mondială, ei au respins rapid pe mult-aşteptatul lor Mesia. Folosind propriile lor ambiții ca o armă împotriva Lui, L-au acuzat în fața lui Pilat că ar fi angajat într-o rebeliune împotriva Romei. Cu toate acestea, atunci când Pilat L-a întrebat pe Yahushua dacă acuzațiile erau adevărate, Mântuitorul a reafirmat din nou că El provenea dintr-un regat spiritual.

Pilat a intrat iarăşi în odaia de judecată, a chemat pe Yahushua, și i-a zis: Ești tu Împăratul Iudeilor [Israeliți]? . . . Neamul Tău și preoții cei mai de seamă Te-au dat în mâna mea: ce ai făcut? Yahushua a răspuns:" Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Dacă ar fi împărăția mea din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu dat în mâinile Iudeilor [Israeliți]: dar acum împărăția mea nu este de aici."

Prin urmare, Pilat ia zis: "Atunci, un Împărat tot eşti! Yahushua a răspuns, "Tu spui că eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta m-am născut și pentru aceasta am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu." (A se vedea Ioan 18:33, 35-37.)

Toți cei care vor accepta adevărurile Bibliei, îşi vor da seama că împărăția Mântuitorului rămâne o împărăție spirituală. Promisiunile lui Yahuwah făcute Israelui de trup, vor fi îndeplinite cu Israelul spiritual. Acest lucru nu se întâmplă înainte de A Doua Venire. Numai după distrugerea celor răi, atunci când un cer nou și un pământ nou sunt create, se va ajunge la aceste promisiuni şi împlinirea lor finală cu Israelul spiritual - cei care, prin ascultare, au îndeplinit condiția necesară de împlinire, care este ascultarea de legea divină.

Iubirea divină a oferit o privire asupra acestui viitor glorios în ultima carte a Bibliei.

Și am văzut un cer nou și un pământ nou, pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră şi marea nu mai era. Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Yahuwah, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei. (A se vedea Apocalipsa 21: 1, 2.)

Pe pământul cel nou, populat de cei care au biruit prin sângele Mielului; pentru  cei care, prin credința în meritele ispășitoare ale sângelui  lui Yahushua au păstrat cu stricteţe legea divină, fiecare promisiune plină de har facută, va fi îndeplinită.

Și am auzit un glas tare din ...şi zicea: "Iată, cortul lui Yahuwah cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Yahuwah Însuși va fi cu ei și va fi Eloah-ul lor. (A se vedea Apocalipsa 21: 3)


1 Pământuri Sfinte : un singur loc, trei credințe, LIFE, pp 2-6..

2 Patrick Poole, "Credința Apocaliptică a lui Ahmadinejad," FrontPageMagazine.com 17 august, 2006; John Daniszzewski, "Fervoarea Mesianică Crește Printre Şiiții din Iran," Los Angeles Times, 15 aprilie de 2006; Scott Peterson, "În Aşteptarea Răpirii din Iran," Christian Science Monitor, 21 decembrie, 2005; Jackson Diehl, "In Iran, Apocalipsa vs. reformă," Washington Post, 11 mai 2006; Dore Gold, Lupta pentru Ierusalim, 2007, p. 232.

3 Adresat de președintele Mahmoud Ahmadinejad, președintele Republicii Islamice Iran, înainte de Adunarea Generală a ONU, sesiunea a șaizecea, 7 septembrie 2005, www.un.org.

4 Http://albehari.tripod.com/quds4.htm.

5 Dore Gold, op. cit., p. 233, subliniere.

6 World News,http://wn.com/minister_farrakhan's_saviours'_day_2011_keynote_address?upload_time=all_time&orderby=viewCount

7 Aryeh Kaplan, Ierusalim, Ochiul Universului, (New York: Congresul Național de Sinagogi ale Tineretului, 1976), 76.

 8 Michael Baigent, Cursa Spre Armageddon: cele trei mari religii și Complot pentru a pune capăt lumii, pp 218-219.

9 Baigent, op. cit., pp. 18-19 In.

10 http://www.lostisrael.com/khazars.htm

11 Joye Jeffries Pugh, Eden, p. 125.

12 Pentru a citi acest interviu îngrozitor în toate elementele sale, a se vedea: http://www.antichristconspiracy.com/HTML%20Pages/Harold_Wallace_Rosenthal_Interview_1976.htm

13 Aryeh Kaplan, op. cit., p. 76.

14 Baigent, op. cit., p. 25.

15 John Hagee, Daniel la Judecata de Apoi, 153.

16 Ibid., P. 237.

17 Baigent, op. cit., pp. de 26-27.

18 Baigent, op. cit., pp. 104-105, accent furnizat.

19 După cum e citat în Eden, op. cit., pp. 424-425.

20 În timp ce WLC promovează și utilizează adevăratul nume al Tatălui și al Fiului, cei care interpretează astfel Scriptura, folosesc numele sfinte rar . Astfel, textele biblice sunt citate așa cum sunt folosite de către predicatorii care promovează credința într-o revenire la Ierusalim și o reconstrucție a templului.

21 Ellen G. White, "Semnele Timpului," 19 februarie 1894.

22 Pentru a citi mai mult din document, a se vedea: http://www.leaderu.com/ftissues/ft9405/articles/mission.html.

23 Mitchell Bard, "Pelerinajul Papei Ioan Paul al II-lea în Israel," http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/jp.html, accent furnizate.

24 John Thavis, "În semn de respect pentru musulmani, se roagă Papa în Moscheea Albastră din Istanbul," Catholic News Service, 30.11.2006.

25 Phillip Pullella " Carte Papei, spune că evreii nu se fac vinovaţi de moartea lui Isus Hristos," Reuters, Vatican, miercuri doi-3-2011.

26 Pugh, Eden, op. cit., p. 254.