Print

Întrebări despre Preexistentă

Acesta este un articol non-WLC. Când folosim resurse de la autori externi, publicăm doar conținutul care este 100% în armonie cu Biblia și credințele biblice actuale ale WLC. Astfel de articole pot fi tratate ca și cum ar veni direct din WLC. Am fost foarte binecuvântați de slujirea multor slujitori ai lui Yahuwah. Dar nu îi sfătuim pe membrii noștri să exploreze alte lucrări ale acestor autori. Astfel de lucrări, le-am exclus din publicații deoarece conțin erori. Din păcate, încă nu am găsit o lucrare fără erori. Dacă ești șocat de un conținut [articole/episoade] care nu este publicat în WLC, ține cont de Proverbele 4:18. Înțelegerea noastră a adevărului Său evoluează, pe măsură ce se aruncă mai multă lumină pe calea noastră. Prețuim adevărul mai mult decât viața și îl căutăm oriunde poate fi găsit.

întrebări despre pre-existență

Pe cât de mult contrazice Biblia, pe atât de mult, preexistența sfidează logica. Luați aminte la aceste întrebări:

1) În ce punct al misiunii Sale, a fost Yahushua conștient de preexistența Sa?

2) Cum ar putea Yahushua să înțeleagă pe deplin preexistența Sa constând din aceleași atribute pe care le are și Tatăl pe care I le-a împrumutat pentru scurt timp?

3) In ce moment anume a realizat Yahushua că decizia Sa de a fi sacrificat pe cruce era o decizie pe care o luase deja în starea lui de mai înainte?

4) Ce părtășie semnificativă ar fi putut avea Tatăl cu Fiul său preexistent, care a împărtășit exact aceleași atribute ca și El înainte de creație?

5) A fost oare „decizia” Fiului preexistent de a „se goli” de sfințenia Sa într-adevăr o decizie, având în vedere că el a împărtășit deja omnisciența Tatălui Său?

6) Cum este posibil ca Fiul Preexistent sa se auto-goleasca de tot ceea ce însemnă întreaga sa existență (substanță și esența). Ce i-ar mai rămânea?

7) Iar acum, din moment ce Yahushua este în starea Sa finală de trup înviat, unde s-au dus substanța și esența sa preexistentă? Înapoi la Tatăl?

8) Iar în exact prima secundă de înainte ca Tatăl să-l conceapă pe Yahushua în pântecele Mariei prin puterea Duhului Sfânt, ce făcea substanța și esența acestuia preexistentă? Era nașterea Sa chiar necesară?

9) Oare Yahushua cel înviat tânjește și își amintește cu dor de zilele în care a existat ca fiu preexistent? Are amintiri de durată din acele zile? Cum este posibil?


Acesta este un articol non-WLC scris de Robert Recchia.

Am scos din articolul original toate numele și titlurile păgâne ale Tatălui și Fiului și le-am înlocuit cu numele originale. În plus, am restaurat în Scripturi citate numele Tatălui și Fiului, așa cum au fost scrise inițial de autorii inspirați ai Bibliei. – Echipa WLC