Print

Trinitatea

Acesta este un articol non-WLC. Atunci când folosim resurse de la autori externi, publicăm numai conținutul care este 100% în armonie cu Biblia și convingerile biblice actuale ale WLC. Deci, astfel de articole pot fi tratate ca și cum ar proveni direct de la WLC. Am fost foarte binecuvântați de slujirea multor slujitori ai lui Yahuwah. Dar nu îi sfătuim pe membrii noștri să exploreze alte lucrări ale acestor autori. Astfel de lucrări, le-am exclus din publicații deoarece conțin erori. Din păcate, încă nu am găsit un minister care să nu conțină erori. Dacă sunteți șocat de un conținut publicat non-WLC [articole / episoade], țineți cont de Proverbe 4:18. Înțelegerea noastră despre adevărul Său evoluează, pe măsură ce mai multă lumină este aruncată pe calea noastră. Prețuim adevărul mai mult decât viața și îl căutăm oriunde ar putea fi găsit.

trinitate

Trinitatea este un subiect foarte discutabil. Majoritatea oamenilor cred că Trinitate este adevărul. Unii oameni cred că Trinitatea nu este adevărul. Sunt unul dintre acei oameni care nu cred că Trinitate este adevărul. Voi încerca să te conving că nu trebuie să crezi Trinitatea, pentru că nu este adevărat. Cele patru puncte de discuție ale mele sunt: ​​(1) Yahuwah nu poate muri, (2) Yahushua însuși nu era un trinitarian, (3) Yahuwah este neschimbat și (4) Yahuwah nu poate fi ispitit.

Daca Yahushua ar fi fost Yahuwah, nu ar fi putut fi crucificat pentru pacatele noastre.

Primul meu motiv este că Yahuwah nu poate muri. El este nemuritor, după cum spune Biblia. Dacă Yahushua era Yahuwah, atunci nu ar fi putut fi răstignit pe cruce pentru păcatele noastre. Dacă Yahushua era forma umană a lui Yahuwah, cine făcea treaba lui Yahuwah când a murit? Răspunsul este, nimeni! Dacă răspunsul dvs. este Yahuwah a fost, atunci ați creat doi Yahuwahs. Nimeni nu și-ar fi putut face treaba dacă Yahuwah ar fi murit (ceea ce Biblia spune că este imposibil!). Dacă [așa cum spun modaliștii] Yahushua și Yahuwah sunt aceeași persoană, cum ar putea să se învie din morți? Când ești mort, dormi și nu știi nimic, după cum spune Eclesiastul 9: 5: „Căci cei vii știu că vor muri; dar morții nu știu nimic și nici nu mai au răsplată, pentru că amintirea lor este uitată ”.

Dacă cereți unei persoane să vă explice Trinitatea, aceasta vă va spune: „Ei bine, este doar un mister”. Dacă nu ai un răspuns, atunci ar trebui să începi să cauți în Biblia ta. Dar când te uiți în Biblia ta, nu spune nimic despre Trinitate. Cuvântul Treime nu este în Biblie. Nici măcar nu este sugerat în Biblie. [Când Biblia spune „Yahuwah” nu înseamnă niciodată Trinitatea. Există 12.000 de exemple ale cuvintelor pentru „Yahuwah” în Biblie și niciuna dintre ele nu înseamnă Yahuwah triunitar.

Dacă îl întrebi pe vreun rabin evreu ce înseamnă cuvântul echad, el îți va spune că înseamnă unu, nu trei sau trei forme ale uneia, ci pur și simplu unu.

Al doilea punct este că Yahushua însuși nu era trinitar. Yahushua era evreu. Dacă întrebi vreun rabin evreu ce înseamnă cuvântul echad (cuvântul ebraic pentru unu), el îți va spune că înseamnă unu, nu trei sau trei forme ale uneia, ci pur și simplu unu.

Yahushua în cartea lui Marcu (Marcu 12: 28-29) vorbea cu un scrib. Scribul l-a întrebat pe Yahushua care este cea mai mare poruncă. Yahushua a răspuns recitând Shema (crezul lui Israel): „Cea mai mare poruncă este aceasta:‘ Ascultă, Israel, Domnul, Dumnezeul nostru, este un singur Domn ’.” Aceasta înseamnă că Yahuwah este o singură persoană, nu trei, așa cum cred mulți astăzi. Yahushua nici măcar nu a visat să se pună la același nivel cu Yahuwah. El l-a numit întotdeauna pe Yahuwah Tatăl său. Yahushua s-a rugat tot timpul Tatălui său, Yahuwah.

Al treilea punct al meu este că Yahuwah este neschimbat. Aceasta înseamnă că Yahuwah nu se poate transforma într-un om. Biblia afirmă că Yahushua, chiar acum, stă la dreapta lui Yahuwah.

Ultimul meu punct este că Yahuwah nu poate fi ispitit. Când te uiți la Biblie, spune că Yahushua a fost ispitit de Satan. Biblia spune că Yahuwah nu poate fi ispitit în Iacov 1:13: „Când este ispitit, nimeni nu trebuie să spună:„ Yahuwah mă ispitește. ”Căci Yahuwah nu poate fi ispitit de rău și nici El nu ispitește pe nimeni.” Pentru ca acest lucru să fie adevărat, Yahushua nu ar fi putut fi Yahuwah pentru că a fost ispitit de Satan foarte rău.

Problema a început cu mulți ani în urmă, când două părți s-au certat dacă Yahuwah era una sau o Trinitate.Decizia a fost luată la Sinodul de la Nicea că Dumnezeu era o Treime.

The problem started many years ago when two sides argued about whether Yahuwah was one or a Trinity. The decision was made at the Council of Nicea that God was a Trinity. Mulți dintre oameni nu au înțeles Trinitatea și preoții au spus: „Noi, preoții, o înțelegem și nu aveți nevoie”. Asta le-a dat preoților puterea asupra oamenilor.

După cum vedeți acum, Dumnezeu nu poate fi trei Persoane. Este pur și simplu imposibil. Dacă cereți oamenilor de astăzi să vă explice Trinitatea, nouă din zece pur și simplu nu o pot explica. Asta este incredibil. Nu este chiar atât de greu. Yahuwah este unul și Yahushua este singurul Său Fiu.

Surse:


Acesta este un articol non-WLC scris de Casey Hixon, un copil de 12 ani.

Am scos din articolul original toate numele și titlurile păgâne ale Tatălui și ale Fiului și le-am înlocuit cu numele date originale. Mai mult, în Scripturi am redat numele Tatălui și Fiului, așa cum au fost scrise inițial de autorii inspirați ai Bibliei. -Echipa WLC