Print

Vie Împărăția Ta!

Acesta este un articol non-WLC. Când folosim resurse de la autori externi, publicăm doar conținutul care este 100% în armonie cu Biblia și credințele biblice actuale ale WLC. Astfel de articole pot fi tratate ca și cum ar veni direct din WLC. Am fost foarte binecuvântați de slujirea multor slujitori ai lui Yahuwah. Dar nu îi sfătuim pe membrii noștri să exploreze alte lucrări ale acestor autori. Astfel de lucrări, le-am exclus din publicații deoarece conțin erori. Din păcate, încă nu am găsit o lucrare fără erori. Dacă ești șocat de un conținut [articole/episoade] care nu este publicat în WLC, ține cont de Proverbele 4:18. Înțelegerea noastră a adevărului Său evoluează, pe măsură ce se aruncă mai multă lumină pe calea noastră. Prețuim adevărul mai mult decât viața și îl căutăm oriunde poate fi găsit.

Vie împărăția ta

„Curajul, de dragul adevărului, este mai bun decât tăcerea, de dragul unității” (Aavel Schneider, Israel Today, 2012 aprilie).

În problema asta studiată de Israel Today, Ouriel Zohar discută diferite „descrieri” ezoterice ale lui Yahushua. Cu toate acestea, Zohar, ca majoritatea scriitorilor și predicatorilor, ratează punctul central al Evangheliei lui Yahushua care nu este „iubirea”, deși aceasta este o componentă esențială. Evanghelia lui Yahushua este despre venirea Împărăției lui Yahuwah, în viitor, pe pământ, și cum să ne pregătim acum pentru a „judeca lumea” împreună cu Yahushua (1 Cor. 6:2; Dan. 7:18, 22, 27, etc.). Ca prioritate a noastră, el ne-a învățat să ne rugăm: „Vie împărăția ta!”.

Nu există nici un sfârșit al posibilităților și capriciilor pe care mintea umană le născocește atunci când ni se spune că Scriptura este o carte de coduri mistice care necesită „interpretare” de către savanți „instruiți”. Nu-I așa? Acesta este mesajul lui Yahuwah pentru toți cei care vor a cunoaște adevărul. William Tyndale, care a fost pus pe rug de către Biserică pentru credințele sale – diavolul urând tot ceea ce reprezenta el – spunea: „Biblia trebuie citită în ansamblu, iar cuvintele acceptate pentru ceea ce sunt; căci ni s-a spus o poveste că nici un bărbat sau femeie nu o poate înțelege, fără a fi hirotonit și fără a studia teologia.”1

De ce nu putem accepta simpla definiție biblică a lui Yahushua din Nazaret, așa cum ne este dată de către Luca (1:31-35) și Matei (1:18-21), fără intruziunea filozofiei grecești păgâne, care a fost atât de falsă și la „a doua mâna” pentru părinții Bisericii primare? Preconcepțiile filosofice ale „părinților Bisericii” i-au influențat (otrăvit) să producă dogme neinteligibile care au afectat istoria Bisericii și au creat o confuzie asupra naturii SINGURULUI Yahuwah adevărat și a Fiului său Preaiubit

Până în ziua de astăzi, „dogma oficială” este susținută prin deducere, traducere greșită, imaginație și ignorarea cuvintelor clare ale Scripturii, toate promovate de o „autoritate” care dă peste față, insuflând teroare credincioșilor și spunându-le că trebuie să creadă imposibilul că să fie mântuiți!

Această robie emoțională a fost impusă asupra a milioane de oameni și a creat în ei o pasiune fascinantă cu ceea ce nu este nimic mai mult decât un nonsens!

Este timpul ca mulți creștini să-și citească Bibliile și să-și ridice curajul de dragul Adevărului, mai degrabă decât tăcerea pentru unitate! Hai să presupunem că urmăm cuvintele clare ale lui Yahushua în timpul nostru. În acest caz, nu trebuie să ne temem de cuvintele amenințătoare ale unei elite ecleziastice care se auto-perpetuează, care i-a ars pe cei cu alte convingeri față de ei în vremurile trecute. Aceștia au dovedit doar că au fost niște criminali!


1 În această privință, Tyndale scria, de asemenea, înainte de a fi ucis cu cruzime: „Țineți-vă bine de stânca de ajutor a lui Yahuwah și fiți alături de el până la sfârșitul tuturor lucrurilor” și „nu vă lăsați biruiți de convingerile oamenilor”. Acest privilegiu, spunea Tyndale, a fost scris în așa fel încât să poate fi găsit în textul simplu, într-un sens simplu și literal. „Țineți-vă de text și de povestea simplă”, i-a sfătuit el pe cititorii săi. Acesta urma să fie un punct crucial. Timp de o mie de ani ba chiar mai mult, congregațiile creștine au auzit Scriptura doar printr-o serie de texte scurte și deconectate de adevăr pe care preotul lor își “baza” predica. Discursurile lungi erau scoase dintr-un verset sau dintr-o parabolă. Oamenii de știință au argumentat cu privire la sensul aparent din spatele acestora: „Dispute și scandaluri nefolositoare despre cuvinte deșarte”, a spus Tyndale, „rozând scoarța amară fără a ajunge niciodată la seva dulce din interior” (William Tyndale: Dacă Yahuwah Îmi Cruță Viața, de Brian Moynahan).


Acesta este un articol non-WLC scris de Keith Relf.

Am scos din articolul original toate numele și titlurile păgâne ale Tatălui și Fiului și le-am înlocuit cu numele originale. În plus, am restaurat în Scripturi citate numele Tatălui și Fiului, așa cum au fost scrise inițial de autorii inspirați ai Bibliei. – Echipa WLC