Print

Calculând Conjuncția: Fară computer? Nici-o problema!

‘’Căci de la crearea lumii, atributele Sale sunt clar văzute, fiind înțelese prin lucrurile pe care le-a făcut, chiar puterea Sa veșnică și divinitatea Sa,” (Romani 1:20)

Ce binecuvântare este să trăim in această lume prețioasă dar decăzută! Cunoștința este intr-o continua creștere fără precedent și călăuzirea Duhului Sfânt al lui Yahushua îi califică și îi pregătește pe toți copii Tatălui Lui care așteaptă cu nerăbdare Întoarcerea Sa! Orice stâlp al Adevărului va fi restaurant.

De ceva timp, WLC a promovat Calendarul Său Luni-Solar; totuși, regretăm și ne pocăim de faptul că initial am fost orbi cu privire la metoda corectă de a începe luna, care este cel mai important moment! Nu mai credem că ziua de după prima semilună vizibilă reprezintă ziua Lunii Noi. După mult studiu și rugăciune, WLC a ajuns la concluzia că singura fază lunară care poate reprezenta Luna Nouă este momentul imediat următor Fazei Întunecate, numită dealtfel Luna Nouă Astronomică sau Conjuncția.

Această concluzie se bazează în mare parte pe două fapte:

(1) Luna se luminează imediat după conjuncția sa cu soarele. Faptul că fenomenul nu poate fi văzut nu poate nega realitatea că luna se reconstruiește, acum.

(2)Conjuncția se întâmlpă la un moment specific în timp pentru fiecare om de pe pământ.

Aceste două aspecte, fac ca momentul imediat conjuncției să reprezinte cel mai adecvat candidat pentru Luna Nouă Biblică. Folosind Zorii de după Conjuncție specific locației tale este singura metodă prin care World’s Last Chance este conștient că poate alinia întreaga lume pe o perioadă de 24 de ore. (În alte cuvinte, toate țările lumii vor experimenta sosirea Zilei Lunii Noi în aceiași perioadă de 24 de ore.)O eclipsă totală văzută de la Ellis Beach, la nord de Cairns, în extremitatea nordică din Queensland, 14 Noiembrie 2012

WLC crede că apusul pentru locația ta după Conjuncția UTC este când Ziua Lunii Noi începe pentru tine. Din nou, Conjuncția începe la un moment specific în timp și reprezintă același moment pentru fiecare om de pe pământ. În general se înregistrează in Timpul Universal Coordonat (UTC) sau GMT. Tot ceea ce trebuie să faci, este pur și simplu să convertezi timpul dat UTC cu cel local.

Exemplu: Conjuncția a avut loc pe 11 Ianuarie, 2013 la ora 19:44 UTC. Pentru Cairo, Egypt (UTC+2), Conjuncția a avut loc pe 11 Ianuarie la ora 21:44 (9:44 PM) ora locală. Aceasta ar însemna că Ziua Lunii Noi a început pe 12 Ianuarie la ora 5:27 AM (Zorii Astronomici).

În sprijinul dvs, WLC a publicat toate Conjuncțiile viitoare până în 2023 în articolul: “Datele Conjuncțiilor luni-solare viitoare (2013-2023).”

Acum cunoaștem timpul Conjuncției pentru locația ta, dar când este momentul de începere? Scriptura este clară când afirmă că ziua începe în Zori, și pentru a se păstra în aceste premise biblice, WLC folosește Zorii Astronomici( referindu-se la acesta cu termenul de Zori) ca sfârșit al datei și începutul unei zile noi. Cu acestea fiind spuse, acest moment în timp folosește, deasemenea, ca reper când începe Ziua Lunii Noi. Dacă Conjuncția se petrece înainte de Zori, atunci Ziua Lunii Noi începeb în Zorii zilei. Dacă Conjuncția se produce după Zori, atunci Ziua Lunii Noi începe la Zorii următori. Această metodă permite lui Yahuwah și sistemului său ceresc pe care l-a creat să fie arbitrul timpului și Îi permite să creieze linia datei.

Exemplu: Odată ce ai convertit timpul universal UTC al Conjuncției la timpul tău local, dacă Conjuncția are loc înainte de Zori, pe 10 Februarie, chiar cu câteva minute înainte, atunci Ziua Lunii Noi începe, pentru tine, în Zori pe 10 Februarie. Dacă Conjuncția se petrece după Zori, pe 10 Februarie, chiar cu numai câteva minute după Zori, atunci Ziua Lunii Noi va începe, pentru tine, în Zori pe 11 Februarie. Astfel, întreaga lume va începe Ziua Lunii Noi într-un parcurs de 24 de ore.

Au fost formulate unele obiecții împotriva ideii de a folosi Conjuncția ca punct de referință pentru începerea lunilor.

Mulți sabatarieni lunari insistă în a se baza doar pe observarea vizuală a lunii pentru a determina începerea lunii calendaristice, deși istoria ne arată că această calculare a avut un rol esential.

Poate că argumentul cel mai comun și obiecția pe care WLC a avut-o doar cu puțin timp în urmă este că nu se poate vedea efectiv evenimentul Conjuncției; prin urmare, trebuie respinsă.

Însă, după cum am și explicat, eclipsele solare sunt Conjuncții vizibile, deci ele pot fi observate ocazional și sunt foarte previzibile.

Examinarea unor artefacte și metodologii folosite de cei antici demonstrează că începutul lunilor, precum și durata acestora au fost cunoscute cu mult timp înainte.

Formulele necesare pentru a prezice mișcarea lunii și a soarelui diferă foarte puțin de metodele antice. Formulele matematice sunt aceleași.

Așa că te-ai putea întreba: “Ei bine, tehnologia noastră modernă este foarte bună pentru a prezice luna noua dar cum exact evreii antici puteau să prezică cu acuratețe conjuncția luni-solară?

Da, diferitele noastre tehnologii moderne sunt ajutoare foarte eficiente în găsirea unei conjuncții, dar totuși chiar și cele mai simple și mai obișnuite unelte de uz casnic pot fi utilizate pentru a predetermina momentul în care are loc Conjuncția.

Yahuwah oferă astăzi credincioșilor Săi o mulțime de instrumente sofisticate și cunoștințe testate pentru studierea și înțelegerea mecanicii cerești.

Putem și ar trebui să folosim tot ce există pentru a ajuta înțelegerea noastră cu privire la mișcările soarelui, lunii și stelelor.

Datorită faptului că mișcările și fazele lunii sunt foarte precise și neîndoielnice, le face să funcționeze asemenea unui ceas imens pe ceruri.

Putem observa fazele lunii, pe măsură ce se diminuează, de la faza anterioară a pătrarului la crescentele în continuă scădere și să măsurăm distanțele în scădere dintre ele și soarele de la Est.

În loc să avem doar o singură ocazie de a vedea prima semilună vizibilă (FVC), avem posibilitatea de a efectua mai multe vizionări ale măsurătorilor în zilele de după Sabat, în ziua 22 a Lunii Lunare.

Măsurătorile sunt realizate cel mai bine în jurul sau ușor înainte de sosirea soarelui. Iată pașii:


1 (a). În timp ce țineți o bandă de măsurare sau o riglă care este calibrată în centimetri, ținută la lungimea brațului, măsurați separarea unghiulară dintre soare la orizont și crescendul lunii(semiluna).

Luați mai multe citiri și înregistrați-le. Asigurați-vă că măsurați de la centrul soarelui până la centrul lunii.

1 (b). In absența uneltelor de uz zilnic și pentru că suntem făcuți ‘’înfricoșător într-un chip minunat” tot ce avem nevoie sunt mâinile noastre.

Uitându-vă la lungimea brațului, mâna și degetele dvs. veți vedea că formează un instrument perfect de măsurare a distanței unghiulare! Deoarece proporțiile corpului nostru sunt în același raport cu ordinea întregii creațiuni folosim Proporția de Aur (1:1.6), nu are importanță statura fizică pe care o ai. Poziționarea mâinilor la lungimea brațului oferă un instrument surprinzător de precis pentru măsurarea distanței unghiulare sau distanței în grade dintre soare și lună.

Degetul mic al unei persoane văzut la lungimea brațului este foarte aproape de o deschidere unghiulară de 1 °. Degetele index, mijlociu și inelar reprezintă împreună o separare de 5 °, în timp ce un pumn strâns afișează 10 °. Unghiurile de 15 ° și 25 ° pot fi măsurate folosind distanțele dintre degetul mic și degetul index și respectiv degetul mare. Pentru o mai bună acuratețe, măsurați între cele două margini interioare ale soarelui și lunii.

A - Degetul mic este foarte aproape de o separare unghiulară de 1°.

B – Indexul, mijlociul și inelarul reprezintă împreună o deschidere unghiulară de 5°.

C – Un pumn strâns reprezintă o deschidere unghiulară de 10°.

D –Cu patru degete desfăcute, distanța dintre degetul mic și index formează un unghi 15°.

E –Degetul mic și degetul mare extins la maxim reprezintă o separație unghiulară de 25°.

2. Următorul pas este calcul matematic simplu. Iată o mică explicație a formulei.

Soarelui îi ia 24 de ore să facă un cerc complet (360°)deasupra pământului. Aceasta echivalează cu 15° pe oră (360°/24 = 15°).Luna, totuși, face un cerc întreg în 24 de ore și 50 de minute. Aceasta echivalează cu 14.5° pe oră (360°/24.83333333333 = 14.5°). [Notă: 24.83333333333 reprezintă 24 ore, 50 minute în formă zecimală.]

Acest lucru înseamnă că luna pierde 0.5° față de soare la fiecare oră. Altfel spus, , soarele câștigă 0.5grade față de lună la fiecare oră. În consecință, luna pierde aproximativ 12° în fiecare zi (0.5° x 24 hours). De aceea o lunație, perioada dintre de la o conjuncție la următoarea, este de 29.5 zile în medie (360°/12° pe zi = aproximativ 30 zile pentru un ciclu lunar complet). Tineți minte, aici cifrele sunt aproximate.

Pentru o explicație vizuală urmăriți: Flat Earth Luminaries - The Sun, Moon and Stars Explained

Acum, înapoi la măsurătorile noastre. Luați valorile citite și împărțiți-le la 0.5 (numărul de grade pe care soarele îl câștigă față de lună la fiecare oră);rezultatul descoperă câte ore mai sunt din timpul măsurării până la următoarea Conjuncție.

3. Atunci, dacă în mod necesar, împărțim acel număr la 24 vom afla cîte zile mai sunt până la Conjuncție.

Example: Ai calculat exact că soarele și luna sunt o distanță unghiulară de 25°.

Doar împărțim 25° la 0.5° (numărul de grade pe care-l câștigă soarele față de lună la fiecare oră), egal 50. Acesta reprezintă numărul de ore până la Conjuncție!Ușor!

Atunci, dacă este necesar, împarți 50 la 24 (numărul de ore dintr-o zi) ca să afli câte zile vor mai fi până la conjuncție. 50ore ÷ 24 ore = 2.1 zile până la Conjuncție din timpul măsurării.

Putem fi siguri că popoarele antice din fiecare cultură aveau mai multă înțelegere cu privire la corpurile cerești decât cele mai avansate persoane contemporane.Duhul Sfânt al lui Yahushua lucrează în inimile noastre pentru a restaura fiecare instituție divină. Yahuwah ne creat în mod providențial cu înstrumentele și mintea necesară pentru a calcula timpul conjuncției ușor și exact. Toată lauda lui Yahuwah și Fiului Său Binecuvântat!

Tu mi-ai întocmit rărunchii;
Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele.
Te laud că sunt o făptură atât de minunată
– minunate sunt lucrările Tale! –
şi sufletul meu ştie foarte bine aceasta.
(Psalm 139:13-14)