Join Now

JOIN TODAY!

Meet new people from all over the world, make friends, change your status, upload photos, earn points, & so much more! Chat, post comments or questions on our forum, or send private emails to your friends! There is so much to do and Learn here at World's Last Chance! Join our growing Christian Community Today and receive your Free Gift!

or sign in with your account below:
Tweets liked by ‎@WLC_Team
https://www. youtube.com/watch?v=kojlq8 oYJ_c   … https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   Holiness Demanded (By Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=3&v=P8Nd-eyb72o   … https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   Faith and Repentance Inseparable (By Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
https://www. worldslastchance.com/end-time-proph ecy/image-to-the-beast-already-made.html   … https://www. worldslastchance.com/end-time-proph ecy/image-to-the-beast-already-made.html   …
Apr 21, 2019
https://www. youtube.com/watch?v=bZieRb ln4gw   … https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   The Wounds of Jesus (By Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   What is the Gospel? (By Paul Washer) https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=1&v=fawu84H76ug   … https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=2&v=TOYvraj1mgk   … Do not Fear Disasters (By Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
TODAY!!! is New Year's New Moon Day New Year's is a time of recommitment and heart searching. It may be celebrated in a variety of ways, depending upon the situation and the needs... https://www. worldslastchance.com/yahuwahs-calen dar/celebrating-the-spring-anniversaries.html   …
Apr 21, 2019
❒ Are you staying clear of the pagan ‘Lent &‘Easter’? https://www. worldslastchance.com/ecourses/cours es/pagan-holidays-christmas-easter.html   … https://www. worldslastchance.com/updates/new-ec ourse-pagan-holidays.html   …
Apr 21, 2019
New Year in Mar / Aprl? https://www. worldslastchance.com/yahuwahs-calen dar/biblical-calendation-reckoning-the-new-year.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/yahuwahs-calen dar/biblical-calendation-reckoning-the-new-year.html   …
Apr 21, 2019
When does the New Year begin? https://www. worldslastchance.com/biblical-new-y ear   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/biblical-new-y ear   …
Apr 21, 2019
Do you know when the New Year begins according to Yahuwah’s true calendar? https://www. worldslastchance.com/ecourses/cours es/true-new-year-when-is-it-ecourse.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/ecourses/cours es/true-new-year-when-is-it-ecourse.html   …
Apr 21, 2019
So, WHEN will be the next new year? https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   …
Apr 21, 2019
Have you learnt this? https://www. worldslastchance.com/biblical-new-y ear/how-exactly-can-we-find-the-correct-vernal-equinoctial-point-at-our-location.html   … https://www. worldslastchance.com/biblical-new-y ear/how-exactly-can-we-find-the-correct-vernal-equinoctial-point-at-our-location.html   …
Apr 21, 2019
https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=1&v=AaT7kFDWFv4   … An Earnest Warning Against Lukewarmness (by Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
https://www. worldslastchance.com/practical-godl iness/delighting-in-the-sabbath.html   … https://www. worldslastchance.com/practical-godl iness/delighting-in-the-sabbath.html   …
Apr 21, 2019
So, WHEN will be the next new year? https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   …
Apr 21, 2019
https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=1&v=UBit0Y-iiKY   … How To Converse With God (by Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
Is there a 13th month this year ? https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   …
Apr 21, 2019
https://www. youtube.com/watch?time_con tinue=1&v=kojlq8oYJ_c   … https://www. worldslastchance.com/wlc-radio   Holiness Demanded (By Charles Spurgeon) https://www. worldslastchance.com/wlc-radio  
Apr 21, 2019
What is the Metonic Cycle? https://www. worldslastchance.com/yahuwahs-calen dar/the-metonic-cycle-made-simple.html   … https://www. worldslastchance.com/luni-solar-cal endar-guide.html   … https://www. worldslastchance.com/yahuwahs-calen dar/the-metonic-cycle-made-simple.html   …
Apr 21, 2019

eCourses Completion Status

Where Is Yahuwah's True Ekklesia?

The King James Version (KJV) is mostly used in these lessons. Click here to access the KJV online.
Click here to start the quiz
We have restored on the WLC website, in the Scriptures quoted the Names of the Father and Son, as they were originally written by the inspired authors of the Bible.  Click here to download the Restored Names Version (RNV) of Scripture.  The RNV is a non-WLC resource.  -WLC Team

With all of the different "churches," is there really a way that we can locate Yahuwah's true, final ekklesia? By turning to the pages of Yahuwah's Holy Word, the answer will become clear.

The reason why we use Ekklesia and not church when referring to Yahuwah's faithful in WLC content is because the word "church" does not accurately convey the meaning of the original Greek, "Ekklesia." Throughout the New Testament, Ekklesia refers to the Called Out Ones. The word "church," which emphasizes a group, is therefore an erroneous translation and should never have been used. Christians are literally the Called Out Ones. The true followers of Yahushua are indeed the Called Out Ones from the organized denominations and religions of fallen Babylon. When the call to flee Babylon has been heard, none are to again return to Babylonian churches and forms of religion.

Old Testament Ekklesia

1. What did Abraham build wherever he pitched his tent?

“And Yahuwah appeared unto Abram, and said, Unto thy seed will I give this land: and there builded he an altar unto Yahuwah, who appeared unto him. And he removed from thence unto a mountain on the east of Bethel, and pitched his tent, having Bethel on the west, and Hai on the east: and there he builded an altar unto Yahuwah, and called upon the name of Yahuwah.” Genesis 12:7,8. “Unto the place of the altar, which he had made there at the first: and there Abram called on the name of Yahuwah.” Genesis 13:4. “Then Abram removed his tent, and came and dwelt in the plain of Mamre, which is in Hebron, and built there an altar unto Yahuwah.” Genesis 13:18.

Answer: An altar.

2. To whom did the sacrifices presented by the patriarchs point?

“To him give all the prophets witness, that through his name whosoever believeth in him shall receive remission of sins.” Acts 10:43.

Answer: To Yahushua.

The Ekklesia In The Wilderness

3. Who is said to have been in “the ekklesia in the wilderness”?

“This is that Moses, which said unto the children of Israel, A prophet shall Yahuwah your Eloah raise up unto you of your brethren, like unto me; him shall ye hear. This is he, that was in the ekklesia in the wilderness with the angel which spake to him in the mount Sinai, and with our fathers: who received the lively oracles to give unto us.” Acts 7:37,38.

Answer: Moses.

4. When, and by what event, was Israel made an ekklesia and a nation?

“And Yahuwah came down upon mount Sinai, on the top of the mount: and Yahuwah called Moses up to the top of the mount; and Moses went up.” Exodus 19:20.

5. Who led the children of Israel out of Egypt, guiding them by a cloud by day and a pillar of fire by night?

“And didst see the affliction of our fathers in Egypt, and heardest their cry by the Red sea; And shewedst signs and wonders upon Pharaoh, and on all his servants, and on all the people of his land: for thou knewest that they dealt proudly against them. So didst thou get thee a name, as it is this day. And thou didst divide the sea before them, so that they went through the midst of the sea on the dry land; and their persecutors thou threwest into the deeps, as a stone into the mighty waters. Moreover thou leddest them in the day by a cloudy pillar; and in the night by a pillar of fire, to give them light in the way wherein they should go. Thou camest down also upon mount Sinai, and spakest with them from heaven, and gavest them right judgments, and true laws, good statutes and commandments: {true...: Heb. laws of truth} And madest known unto them thy holy sabbath, and commandedst them precepts, statutes, and laws, by the hand of Moses thy servant: And gavest them bread from heaven for their hunger, and broughtest forth water for them out of the rock for their thirst, and promisedst them that they should go in to possess the land which thou hadst sworn to give them.” Nehemiah 9:9-15.

Answer: Yahushua. When the law was spoken, Yahuwah, the Creator of heaven and earth, stood by the side of His Son, enshrouded in the fire and the smoke on the mount.

New Testament Ekklesia

6. What was the first recorded step taken to organize the apostolic ekklesia?

“And he ordained twelve, that they should be with him, and that he might send them forth to preach, And to have power to heal sicknesses, and to cast out devils: And Simon he surnamed Peter; And James the son of Zebedee, and John the brother of James; and he surnamed them Boanerges, which is, The sons of thunder: And Andrew, and Philip, and Bartholomew, and Matthew, and Thomas, and James the son of Alphaeus, and Thaddaeus, and Simon the Canaanite, And Judas Iscariot, which also betrayed him: and they went into an house.” Mark 3:14-19.

Yahushua, The Foundation

7. Upon whom is the Christian ekklesia built?

“And Simon Peter answered and said, Thou art the Anointed, the Son of the living Eloah. . . . And I say also unto thee, That thou art Peter, and upon this rock I will build my ekklesia; and the gates of hell shall not prevail against it.” Matthew 16:16,18.

Answer: Upon Yahushua, the Anointed.

8. What did Peter write about the foundation of the ekklesia?

“To whom coming, as unto a living stone, disallowed indeed of men, but chosen of Yahuwah, and precious, Ye also, as lively stones, are built up a spiritual house, an holy priesthood, to offer up spiritual sacrifices, acceptable to Yahuwah by Yahushua, the Anointed. Wherefore also it is contained in the scripture, Behold, I lay in Sion a chief corner stone, elect, precious: and he that believeth on him shall not be confounded. Unto you therefore which believe he is precious: but unto them which be disobedient, the stone which the builders disallowed, the same is made the head of the corner, And a stone of stumbling, and a rock of offence, even to them which stumble at the word, being disobedient: whereunto also they were appointed.” 1 Peter 2:4-8.

Answer:

  1. “A living stone. . . . chosen of Yahuwah.”

  2. “Chief Cornerstone.”

  3. “Elect.”

  4. “Precious.”

  5. “He that believeth on Him shall not be confounded.”

  6. “The stone which the builders disallowed, the same is made the head of the corner.”

  7. “Stone of stumbling.”

  8. “A rock of offence, even to them which stumble at the word, being disobedient.”

9. What did Paul say concerning the foundation of the ekklesia?

“Now therefore ye are no more strangers and foreigners, but fellowcitizens with the saints, and of the household of Yahuwah; And are built upon the foundation of the apostles and prophets, Yahushua, the Anointed, himself being the chief corner stone; In whom all the building fitly framed together groweth unto an holy temple in the Master.” Ephesians 2:19-21.

10. Has any other foundation for the true ekklesia ever been laid?

“For other foundation can no man lay than that is laid, which is Yahushua, the Anointed.” 1Corinthians 3:11.

11. Who do the Scriptures teach is the head of the ekklesia?

“Which he wrought in the Anointed, when he raised him from the dead, and set him at his own right hand in the heavenly places, Far above all principality, and power, and might, and dominion, and every name that is named, not only in this world, but also in that which is to come: And hath put all things under his feet, and gave him to be the head over all things to the ekklesia.” Ephesians 1:20-22.

“For the husband is the head of the wife, even as the Anointed is the head of the ekklesia: and he is the saviour of the body.” Ephesians 5:23.

Ekklesia Of The Firstborn

12. What does the Bible say that the true Ekklesia is?

The Ekklesia . . is . . the fulness of Him that filleth all in all. Ephesians. 1:22, 23.

Very close and sacred is the relation between [Yahushua] and His [ekklesia]--He the bridegroom, and the [ekklesia] the bride; He the head, and the [ekklesia] the body. Connection with [Yahushua], then, involves connection with His [ekklesia]. The [ekklesia] is organized for service; and in a life of service to [Yahushua], connection with the [ekklesia] is one of the first steps. Loyalty to [Yahushua] demands the faithful performance of [ekklesia] duties. This is an important part of one's training; and in a [ekklesia] imbued with the Master's life, it will lead directly to effort for the world without. Education, page 268.

13. Who decides who is going to be an ekklesia member? Can we decide who is saved and who is not, whose name is written in heaven and whose is not?

Answer: Yahuwah has given mankind no authority to decide who can be a member and who cannot be a member but to simply recognize those whom He has accepted or rejected.

Marks Of The True Ekklesia

14. How can we recognize the true ekklesia in these last days?

“And the dragon was wroth with the woman, and went to make war with the remnant of her seed, which keep the commandments of Yahuwah, and have the testimony of Yahushua, the Anointed.” Revelation 12:17.

Answer: We can see from this Scripture that it is not the true ekklesia of Yahuwah that makes war with those who keep the commandments of Yahuwah and have the testimony of Yahushua, the Anointed. It is the people who make void the law, who place themselves on the side of the dragon, and persecute those who vindicate Yahuwah's precepts.

In the Bible, Yahushua gives us eleven descriptive points to use in identifying His end-time true ekklesia. Please find below their characteristics.

A. Negatively:

  1. It cannot be identified by numbers. Matthew. 7:13, 14.

  2. Yahuwah's people have always been in the minority. Deuteronomy. 7:7; Luke 12:32; Zechariah. 9:16.

B. Positively:

  1. It carries out the gospel commission and lives up to its provision. Matthew. 28:18-20; John 3:34.

  2. Keeps Yahuwah's commandments, including the fourth. Exodus.20:3-17; Matthew. 5:17-19; Revelation 12:17; 14:12; 1 John 2:4-7.

  3. It believes and holds to the Spirit of Prophecy. Revelation 12:17; 19:10.

  4. It will endure reproach, scorn, and persecution. Revelation 12:11. He who keeps Yahuwah's commandments will meet ridicule at times, and Satan will make war with him; but a new book of Acts is being written as angels record the faithfulness of Yahuwah's people, as they endure whatever comes to them anywhere in the world. A great test awaits them, but also a great reward.

It heeds Yahuwah's voice to come out of Babylon. Revelation 18:1, 2, 4. Out of the modern Babylon of apostasy - both in Rome and the apostate churches of Protestantism - out of confusion, false doctrines, and worldliness, Yahuwah is calling His people. Thousands of them are coming from every part of the world. They come because Yahuwah is calling them, and His sheep hear His voice. They separate from the ways of the world (1 John 2:15-17), lay aside its pride and vanity (1 Timothy 2:9-10; 1 Peter 3:3-4), give up its evil ways (2 Corinthians 7:1), and turn to Yahushua for salvation. Then by His grace they keep the commandments of Yahuwah. and the faith of Yahushua (Revelation 14:12), The true ekklesia, therefore, as you can see, must come out and be separate.

  1. It will work and wait for Yahushua's return: While preaching Yahuwah's message the world over, this ekklesia will continue to look for the coming of Yahushua. Revelation 14:12-15.

  2. It preaches the gospel of restoration, including the restoration of the creation Sabbath. Acts 3:19-21; Isaiah. 58:1, 12-14; Acts 15:16-18; Isaiah. 56:1-7.

  3. It proclaims the Three Angels' Message and the separation message from all organized denominational churches. Revelation. 14:6-12; 18:1-5. That is Present Truth, 2 Peter. 1:12.

  4. Present Truth includes the message of the Judgment Hour; the announcement of the fall Of Babylon [Catholic church] and her daughters [All apostate protestant churches]; and a worldwide warning against the beast, his image, and the number of his name.

  5. This portion of the message sets the Commandment Keeping Ekklesia Movement apart as the true ekklesia of Yahuwah. It is called by the following marks of distinction - (1) A remnant - Revelation. 12:17 (2) They that keep the commandments of Yahuwah, and the faith of Yahushua: - Revelation. 14:12

  6. It is here in answer of Bible prophecy-

    1. That was true of the Reformation to begin with ­Acts 3:19-21; 15:16.

    2. That is true of the Sabbath Reform Message as per Isaiah. 56:1-7; 58:1, 12-14.

    3. Yahuwah's true ekklesia will ever be known by the proclamation of a chain of prophetic truths as outlined in the book of Daniel and the book of Revelation Compare Dan. 2;7; 8 with Revelation. 12; 13; 14; 15; 16; 18.

15. What must we ever keep in mind about the true ekklesia?

Answer:

  1. That Yahuwah's people are different, peculiar; it is because the message makes them peculiar. Titus. 2:14; Romans. 12:1-3,

  2. They are not, however, fanatical, but are guided by moderation in their daily life.

  3. Philippians. 4:8; their lives are ordered in the light of the seriousness of the time we live in, the judgment hour ­Romans. 13:11-14; Ephesians. 5:17, 18; Revelation 14:6-8.

  4. It is encouraging to know that Yahuwah will continue the work of sanctification among His people until they will have reached the ideal He has set for them. Ephesians. 5:25­,27; Revelation. 14:5, 6; 19:7, 8.

  5. That it believes and teaches that the sixty-six books of the Bible are the only infallible rule of our faith and practice. 2 Timothy. 3:15-17; Luke 24:25-28.

  6. That Yahushua, the Anointed, is the only hope for salvation, past, present, and future. To Him point the sixty-six books of the Bible. John 5:39, 46-48.

  7. That salvation is the gift of Yahuwah through Yahushua, the Anointed, our Master. Acts 4: 12.

Synagogue Of Satan

16. To what does our sinful actions reveal that we belong?

“Ye are of your father the devil, and the lusts of your father ye will do. He was a murderer from the beginning, and abode not in the truth, because there is no truth in him. When he speaketh a lie, he speaketh of his own: for he is a liar, and the father of it.” John 8:44.

Answer: To the synagogue of Satan. It is not the true ekklesia of Yahuwah that makes war with those who keep the commandments of Yahuwah and have the testimony of Yahushua, the Anointed.

17. What fundamental principle did Yahushua explain to show whether we are a child of Yahuwah or a child of Satan?

“Ye do the deeds of your father.” John 8:41, first part.

Answer: This principle of truth shows who is in control of our lives. “Know ye not, that to whom ye yield yourselves servants to obey, his servants ye are to whom ye obey; whether of sin unto death, or of obedience unto righteousness?” Romans 6:16.

18. How may we cease to become children of the devil and join the true ekklesia of Yahuwah?

“But as many as received him, to them gave he power to become the sons of Yahuwah, even to them that believe on his name.” John 1:12.

I can do all things through the Anointed which strengtheneth me. Philippians 4:13.

19. What is Yahuwah's attitude to those who truly wish to become members of His true ekklesia?

“All that the Father giveth me shall come to me; and him that cometh to me I will in no wise cast out.” John 6:37.

Answer: Let the heart-searching Creator reprove the erring, and let each one bow before Him in humility and contrition, casting aside all self-righteousness and self-importance, confessing and forsaking every sin, and asking Yahuwah, in the name of the Redeemer, for pardon. Yahuwah declares, `Him that cometh to Me I will in no wise cast out' (John 6:37); and those who in sincerity present themselves before Him will be pardoned and justified, and will receive power to become the sons of Yahuwah.

The Will Of My Father

20. What description did Yahushua give of those who are truly members of His ekklesia?

“While he yet talked to the people, behold, his mother and his brethren stood without, desiring to speak with him. Then one said unto him, Behold, thy mother and thy brethren stand without, desiring to speak with thee. But he answered and said unto him that told him, Who is my mother? and who are my brethren? And he stretched forth his hand toward his disciples, and said, Behold my mother and my brethren! For whosoever shall do the will of my Father which is in heaven, the same is my brother, and sister, and mother.” Matthew 12:46-50.

Answer: Here is the relationship that exists between Yahushua and His followers. We occupy this exalted position, if we are indeed doing the will of Yahuwah. We are to consider ourselves as constituting the family of Yahushua, and we are to follow Him as dear children. Adopted into the household of Yahuwah, shall we not honor our Father and our kindred? We have no excuse to plead, for through Yahushua we may command all power in Heaven and earth that we may walk worthy of our high calling.

If we are doing the will of Yahuwah, we are counted as the brethren and sisters of our Master. We are to remember this in our daily life. We are to be in harmony with Yahuwah, but at enmity with Satan. There is too much fellowship with the prince of darkness. It is not natural for us to bruise Satan under our feet; but we are to close our hearts to the temptations of the evil one, and to open them to the bright beams of the Sun of Righteousness. We are to press toward the mark for the prize of our high calling, exerting every Yahuwah-given power, that we may be overcomers. We must be constantly drawing nigh to Yahuwah. We must talk of Yahushua, expressing His love in a devoted life of entire consecration to His service. The more we dwell upon the purity of the character of Yahushua, the more we shall desire to become like Him, and thus we shall be brought nearer to Him. The more we behold His loveliness, the more we shall reflect His divine image.

21. What will be the fundamental question upon which Yahushua judges us?

“Not every one that saith unto me, Master, Master, shall enter into the kingdom of heaven; but he that doeth the will of my Father which is in heaven. Many will say to me in that day, Master, Master, have we not prophesied in thy name? and in thy name have cast out devils? and in thy name done many wonderful works? And then will I profess unto them, I never knew you: depart from me, ye that work iniquity.” Matthew 7:21-23.

Answer: This is the assurance given to all who follow the teachings of Yahushua that they shall become members of the heavenly family. Says Yahushua, Obedience to My Father in heaven is filial obedience. This is the bond of union between Me and all who shall become members of the heavenly family. All who accept the word of truth will enter the hallowed circle that binds to Me every believer as brother or sister or mother.

Holy And Without Blemish

22. How does Paul describe the ekklesia that is to be presented to Yahushua?

“Husbands, love your wives, even as the Anointed also loved the ekklesia, and gave himself for it; That he might sanctify and cleanse it with the washing of water by the word, That he might present it to himself a glorious ekklesia, not having spot, or wrinkle, or any such thing; but that it should be holy and without blemish.” Ephesians 5:25-27.

23. After one of Yahushua's children heeds His loving warning call and comes out of Babylon (Revelation 18:2, 4), what does Yahushua ask him to do next?

Ye are called in one body. Colossians 3:15.

He [Yahushua] is the head of the body, the ekklesia. Colossians 1:18.

Answer: The Bible says that Yahuwah's people are called into one body, or ekklesia. Yahushua asks those who leave Babylon to join the remnant ekklesia--of which He is the head. Yahushua said, "Other sheep I have, which are not of this fold." John 10:16. He also calls them "my people" in both the Old Testament (Isaiah 58:1) and the New Testament (Revelation 18:4). Of His sheep outside His fold (ekklesia), He says, "Them also I must bring, and they shall hear my voice; and there shall be one fold, and one shepherd." "My sheep hear my voice, ... and they follow me." John 10:16, 27.

24. How does one enter that body, or ekklesia?

"For by one Spirit are we all baptized into one body, whether we be Jews or Gentiles." 1 Corinthians 12:13.

Answer: We enter Yahushua's end-time remnant ekklesia by baptism. (See lesson: Baptism | Bury The Past And Start All Over Again for details on baptism.)

25. Who are the real brethren?

"And they [the brethren] overcame him [Satan] by the blood of the Lamb, and by the word of their testimony; and they loved not their lives unto death." Revelation 12:11

Answer: The brethren are those who fulfill the criteria of Revelation 12. We find that throughout the book of Revelation, when it is explaining and classifying Yahuwah’s people, the people who are going to be saved in the last days are referred to as overcomers. They find victory over sin in their life through the power of the blood of the Master Yahushua, the Anointed. It says, "They [the brethren] overcame him [Satan] by the blood of the Lamb, and by the word of their testimony; and they loved not their lives unto death." This means that they are overcomers and they are willing to die for the truth. In verse 17 it says that they keep the commandments of Yahuwah and have the testimony of Yahushua, the Anointed. That is the definition of who the brethren are. This means that anyone who does not teach victory over all sin in this life through the power and blood of Yahushua is not one of the brethren. It means that if they do not keep the commandments of Yahuwah, they are not one of the brethren.

26. Having left all the organized churches that constitute Babylon and her daughters, where does one go at the end of each luni-solar week to worship Yahuwah on the Sabbath?

“But the hour cometh, and now is, when the true worshippers shall worship the Father in spirit and in truth: for the Father seeketh such to worship him.” John 4:23.

Answer: It is high time we begin to worship in our homes trying to win family, friends, and neighbors to the truth until we shall form small companies of believers. Thus, we can claim Yahushua's promise "For where two or three are gathered together in my name, there am I in the midst of them" Matthew 18:20. (See lesson: What Does the Bible Say About Home Ekklesia?).

In a special sense, the ekklesia is those people who are registered in the books of heaven. "But you have come to Mount Zion and to the city of the living Eloah, the heavenly Jerusalem, to an innumerable company of angels, to the general assembly and ekklesia of the firstborn who are registered in heaven. . . ." Hebrews 12:22, 23. The true ekklesia of Yahuwah, is composed of those people who are registered in the Book of Life in heaven.

Are you willing and honest enough to heed Yahushua's call to come out of all apostate and corrupt denominations/churches, and join His true ekklesia in these last days of earth’s history?